Mitä tänään syötäisiin?

  • 435 486
  • 3 813

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Meillä voi uuniruokia hauduttaa leivinuunissa. Ei kulu sähköä... Mutta pitää muistaa pienhiukkaspäästöt ja metsäkato. Että ei helppoa ole.
Ootko aromipesästä kuullut? Siinäpä oiva tapa kypsentää ruokansa ilman yllä mainittuja ongelmia.

Tänään en itse ruokaa tehnyt. Kaikenlaisia italialaisia herkkuja kaupasta ostin.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Ootko aromipesästä kuullut? Siinäpä oiva tapa kypsentää ruokansa ilman yllä mainittuja ongelmia.

Tänään en itse ruokaa tehnyt. Kaikenlaisia italialaisia herkkuja kaupasta ostin.
Vieläkö niitä saa? Olen nimittäin moista joskus harkinnut, siis tässä pari vuoden sisään.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Täällä Nuuksiossa paistellaan makkaraa.
Sama suunnitelma eli makkaranpaistoon ollaan juuri lähdössä mutta paikkana Kangaskosken laavu. Pitää käydä katsomassa mitä Jasper Pääkkönen on saanut aikaan (patojen/voimaloiden purkamiset Hiitolanjoesta).
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tänään syön sika-nautajauhelihaa ja täysjyväpastaa sekoittaen täysjyväpastan pestolla + salaatti (salaattia, kurkkua, tomaattia, porkkanaa ja salaattijuustokuutioita).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään aattelin tehdä kunnon vanhanajan lasagnea jauhelihasta, valkokastikkeesta ja (luomutäysjyvä-)lasagnelevyistä.
Jauhelihakastikkeeseen tulee sipulia, valkosipulia, porkkanaa, palsternakkaa, tomaattikastiketta, paholaisenkastiketta ja muita mausteita; valkokastikkeeseen tulee mozzarellajuustoraastetta, jota myös lopuksi päälle ripotellaan, kun vuoka kasataan kerroksittain levyistä ja kastikkeista.
Uunissa vuoka/vuoat saavat olla tunteroisen ainakin ja vielä vetäytyä tovin ennen tarjoilua. Kaveriksi lasagnelle teen porkkanaraastetta, johon sekoitan puolukkasurvosta.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Just söin lohimedaljongin, börre blancin, pitkien papujen ja pottusten kera. Syötävää oli, mutta ei loistavaa. Lohi meni yli, kun kädet loppui yllättäen kesken ja börreen tuli liikaa happoa. Ei aina voi onnistua.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se oli vasikan potka lihamestarilta loppu. Aikuisen naudan potkasta sitten osso bucco omalla twistillä, eli joukkoon laitan pakkasesta aiemmin itse tekemääni Salsicciaa. Iso pata porisemaan, sillä seitsemän raavasta miestä pitää ruokkia. Ruoanlaitto on kyllä parhaimmillaan huippu antoisaa hommaa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Sitruunaista kanapataa, riisiä ja seuraksi ceasar-salaattia kanatta. Oli oikein hyvää, tuota kanapataa en ennen ollutkaan (muistaakseni) aiemmin tehnyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitruunaista kanapataa, riisiä ja seuraksi ceasar-salaattia kanatta. Oli oikein hyvää, tuota kanapataa en ennen ollutkaan (muistaakseni) aiemmin tehnyt.
Oliko tomaattipohjainen pata kera viini lorauksen? Mitä kanan osaa muuten käytit? Rasvainen paistileike on ylivertainen kanapataan.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Oliko tomaattipohjainen pata kera viini lorauksen? Mitä kanan osaa muuten käytit? Rasvainen paistileike on ylivertainen kanapataan.
Tomaattipohjainen oli tilkalla holitonta viiniä. Ja juu, paistileikettä käytin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eilinen osso bucco onnistui loistavasti! Pata tyhjeni, vaikka lihaa oli kyllä rutkasti eli pari kiloa naudan potkaa ja melkein saman verran salsicciaa. Voimakkaat hyvät maut makkarasta, tuoreyrteistä ja valkoviinistä. Normaalia pidempi haudutusaika myös, eli varmaan lähemmäs viisi tuntia. Yllättävän maukkaan ja pehmeän saa näemmä myös aikuisen naudan potkasta, vaikka vasikkaa kyllä suosin jatkossakin, mikäli saatavilla on. Onko joku tehnyt osso buccoa poron potkasta. Itseä kiinnostaisi kyllä.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Burgundinpataa ja valkosipuliperunoita eli kunnon 80-lukuruokaa. Pitkään tuota täytyy uunissa pitää, ja perunoita kuoriessa alkaa yleensä jossain vaiheessa seitinohuesti vituttaa, mutta hyvää tulee aina.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Eilinen osso bucco onnistui loistavasti! Pata tyhjeni, vaikka lihaa oli kyllä rutkasti eli pari kiloa naudan potkaa ja melkein saman verran salsicciaa. Voimakkaat hyvät maut makkarasta, tuoreyrteistä ja valkoviinistä. Normaalia pidempi haudutusaika myös, eli varmaan lähemmäs viisi tuntia. Yllättävän maukkaan ja pehmeän saa näemmä myös aikuisen naudan potkasta, vaikka vasikkaa kyllä suosin jatkossakin, mikäli saatavilla on. Onko joku tehnyt osso buccoa poron potkasta. Itseä kiinnostaisi kyllä.
Täytyykin joskus vääntää osso bucco! Olin ihan kokonaan unohtanut kyseisen ruokalajin. Äitimuori sitä teki usein, kun olin pikkupoika, ja hyvää oli aina. Muutenkin olen pitkään kypsennettävien ruokien ystävä, joten osso bucco sopii hyvin repertuaariin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Päiväkahvillä syötiin mustikkakakkua. Minä leivoin.

Iltaruuaksi on ristikkoperunoita ja paneroituja kanapihvejä (ja hitosteen kurkkumajoneesia). Se on katos miehen kokkausvuoro... ;-)

Edit. No joo, itse noita toivoin mutta mies lupasi laittaa.
 

Liitteet

  • IMG_20221023_135026_HDR.jpg
    IMG_20221023_135026_HDR.jpg
    765 KB · kertaa luettu: 103
  • IMG_20221023_153858_HDR.jpg
    IMG_20221023_153858_HDR.jpg
    656,2 KB · kertaa luettu: 103
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Tekisi kyllä mieli grilliruokaa, isot makkaraperunat voisi olla hyvä setti. No, katsotaan toteutuuko vai teenkö jotain tylsää kotiruokaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään tarjolla... Lidlin lasagnea.
Juuri nyt odottaa hän uunin lämpiämistä.
 

Liitteet

  • IMG_20221025_160346_HDR.jpg
    IMG_20221025_160346_HDR.jpg
    468,1 KB · kertaa luettu: 72

Glove

Jäsen
Tekisi kyllä mieli grilliruokaa, isot makkaraperunat voisi olla hyvä setti. No, katsotaan toteutuuko vai teenkö jotain tylsää kotiruokaa.
En minä sitten grillille mennytkään. Bongasin kaupassa punalappuisen lohen palasen ja päätin tehdä siitä keiton. Semmoinen kymmenisen minuuttia niin pitäisi olla valmista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös