Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 698 023
  • 5 765

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Parhaillaan lueskelen Heikki Ylikankaan Suomen historian käänekohtia ja kevät menee muutenkin historian parissa.

Haaveenani olisi aloittaa Tulen ja jään laulu kesällä, kun loma koittaa. Taitavat olla kohtuullisia möhkäleitä, enkä tiedä, sattuuko kirjastosta kohdilleen, mutta kuumottaisi todella paljon, kun tuo GoT on ollut aika loistava sarja telkussa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Niiiiin, tuon pari viestiä aiemmin mainitsemani Rankinin lisäksi on lukemistossa William S. Burroughsin Interzone sekä viimeiseksi jäänyt Harjunpää, jonka huomasin olevan vielä lukematta. Jotain rokkikirjojakin kirjastosta otin (en muista mitä enkä jaksa käydä yläkerrassa tarkistamassa) sekä Sokalin pari uusinta Ankardoa.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Luen tällä hetkellä Jukka Laajarinteen "Muumit ja olemisen arvoitus". Kirja siis käsittelee ja erittelee Muumi-kirjoissa olevaa eksitentialismi filosofiaa. Kirja on mahtava, koska se on helppolukuinen mutta silti syvällinen ja asiaan hyvin pureutuva. Kirja herättää myös Ahaa! elämyksiä Muumi-kirjoista, kohtia joita ei itse tajuaisi tulkita näin. Lisäksi kirja on jaksotettu sopivan mittaisiin lukuihin, jotka käsittelevät yhtä asiaa. Tämä mahdollistaa yhden luvun lukemisen kerrallaan, jolloin kirja on miellyttävä lukea. Kirjaa lukiessa ei tarvitse kovin suurta filosofian oppimäärää, pienemilläkin tiedoilla pärjää. Suosittelen lämpimästi!

Lisäksi suosittelen Nälkäpeli-trilogian lukemista. Kirjaa markkinoidaan nuorten kirjana, mutta oikeasti kirjan voi lukea aikuinenkin, sillä Nälkäpeli ei ole jonninjoutavaa teiniroskaa kuten Twilight sun muut vaan hyvin rakennettu, koukuttava, kaunis ja ennen kaikkea väkivaltainen romaani, josta voi löytää mm. kritisointia teollisuusmaiden suhtautumisesta kehitysmaihin.
Lähitulevaisuudessa erilaiset luonnonkatastrofit tuhoavat suurimman osan Pohjois-Amerikkaa. Loput hävittää ihmisten kamppailu jäljelle jääneestä ruuasta. USA:n raunioista syntyy uusi valtio nimeltä Panem, joka koostuu 13 vyöhykkeestä (joista jokainen tuottaa jotain erityistä tarviketta) ja jättiläiskaupungista nimeltä Capitol. Vyöhykkeiden asukkaat eivät kestä Capitolin ylivaltaa, ja nousevat sotaan, mutta häviävät sen Capitolin massiivista teknologiaa vastaan. Capitol rankaisee vyöhykkeitä pommittamalla vyöhykkeen 13 maan tasalle ja aloittamalla vuosittaisen tosi-tv ohjelman; Nälkäpelin. Joka vuosi jokainen vyöhyke joutuu arpomaan yhden 12-18 vuotiaan tytön ja pojan osallistumaan Nälkäpeliin. Kaikki 24 tribuuttia pakotetaan luonnonareenalle, jossa heidän pitää tappaa toisensa. Viimeinen hengissä on voittaja, joka saa palkinnoksi yltäkylläisyyden kotivyöhykkeellänsä elämänsä loppuun. Kirja alkaa päivästä, kun on aika valita tribuutit 74. Nälkäpeliin. Kaikista köyhimmän ja pienimmän vyöhykkeen (Vyöhyke 12) 16-vuotias Katniss ilmoittautuu vapaa-ehtoiseksi Nälkäpeliin, pelastaakseen 12-vuotiaan pikkusiskonsa jonka epäonneksi arpa lankeaa.
Mm. Stephen King ylisti Nälkpeliä sanoilla: "Nälkäpeli on romaani täynnä jännitystä, joka ei päästä hetkeksikään otteestaan. Luin sen yhtä soittoa alkua loppuun:" Sanomalehti The Times kirjoitti: "Liikuttava, lennokas ja loistavasti kirjoitettu dystooppinen seikkailu. Teoksen unohtumattomat sankarit ovat omaa luokkaansa, ja se pitää otteessaan kuin loukku."
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tämä on mukava kuulla, sillä niin paljon pidän Kingin tavasta kirjoittaa, että järjestäen tulee kirjat luettua, vaikka oikeastaan mitään loistavaa ei ole tullut sitten SE:n. Ja joukkoon on mahtunut monta huonoakin kirjaa. Tjaa, Kuoleman käytävä oli kyllä hyvä, myönnetään.

Ian Cladwellin ja Dustin Thomassonin Neljäs siirto on menossa. Kirja kertoo vuosisatoja kestäneestä yrityksestä avata 500 vuotta sitten kirjoitetun myyttisen kirjan Hypnerotomachia Poliphilin koodeja ja arvoituksia. Voisin kuvailla tätä omituiseksi.

Ostin tuon viimeksi mainitun englanninkielisenä pokkarina Thaimaasta kun lomaluettava loppui kesken. Minuun kyllä upposti aika hyvin.

Nyt lukuvuorossa Kindle lukulaitteella maksutta project Gutenbergin kautta ladatut Edgar Rice Burroughsin Mars-sarja. Nuorena tuli luettua läpi mutta ajattelin kahlata läpi uudelleen. Lukuvuorossa Kindlessä odottaa myös Jules Verneä, lähinnä pari Kapteeni Nemo kirjaa.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Ostin tuon viimeksi mainitun englanninkielisenä pokkarina Thaimaasta kun lomaluettava loppui kesken. Minuun kyllä upposti aika hyvin.

Juu, en tarkoittanut omituisella huonoa. Kirja on kyllä vielä pahasti kesken. Tulen kertomaan absoluuttisen totuuden kirjan hyvyydestä tai huonoudesta myöhemmin :)

...sekä viimeiseksi jäänyt Harjunpää, jonka huomasin olevan vielä lukematta.

Ikävä tuottaa pettymys jo heti alkuun, mutta jos kyseessä on Rautahuone, niin se olisi myös saanut jäädä kirjoittamatta. Toki luettavahan se on, jos on muutkin lukenut. Mielestäni kuitenkin todella heikko. Jotenkin väkisin kirjoitetun oloinen.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitkästä aikaa luin Arto Paasilinnan Hurmaava joukkoitsemurhan. Illalla ajattelin aloittaa Tuomas Kyrön Urheilukirjan. Kyrö on minulle melko uusi tuttavuus, ja parista lukemastani kirjastaan olen pitänyt.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hal Duncanin Pako helvetistä oli kerronnaltaan huomattavasti perinteisempi teos verrattuna herran palkittuihin ja arvostettuihin mutta paikoin kenties vaikealukuisempiin ja tajuisempiin Vellumiin ja Musteeseen, jotka muodostavat Kaikkeuden kirja -kaksikon. Pako helvetistä oli paikoin aika rajuakin tykitystä, jossa kielikuvat kukkivat ja helvetti oli kuvattu hyvin raadollisena mutta vähemmän helteisenä paikkana.

Helvetissä kukin saa todellakin ansionsa mukaan mutta entäpä jos aloittaa kapinan "koneistoa" vastaan? Mitä tekevät sadistiset poliisijoukot tai helvetinkaupunkia tosiasiallisesti hallitseva Gabriel? Entäpä kun Lucifer vapautetaan? Synkeitä maisemia, karuja ihmiskohtaloita, väkivaltaa, seksiä, kidutusta - tätä kaikkea ja paljon muuta helvetillinen kaupunki pitää sisällään. Kaupunki johon syntiset kuolemansa jälkeen joutuvat...

Alfred Döblin romaani Franz Biberkopfista on juuri aluillaan, joten toistaiseksi on vaikea kerrata syvimpia tuntemuksia Berlin Alexanderplatzista mutta eiköhän kirja avaudu minulle kunnolla kunhan saan enemmän kuin muutamia kymmeniä sivuja "alle" ja pääsen sisään kerrontaan kunnolla. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan mihin tämä vankilasta vapautunut entinen sementtityöläinen ja muuttomies lopulta pääsee. Ja millaisena Döblin onnistuu kuvaamaan sodanjälkeisen Berliinin (huom: WW I jälkeen).

vlad.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Nyt on käsittelyssä Tami Tammisen "Takaisin peliin". Ei mikään Hemingway, mutta avointa tilitystä siitä, miten valmentaja palaa loppuun ja kuinka työuupumus selätetään. Käsittääkseni aika yleinen ongelma valmentajien piireissä tämä loppuunpalaminen.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Pitkästä aikaa tuli vietettyä aikaa romaanin parissa, kun luin Raija Orasen viime syksynä julkaiseman Nimeltään Kekkonen. Täytyy sanoa, että Hesarin Unto Hämäläinen oli varsin oikeassa, kun hän luonnehti kirjan muuttuneen romaaniksi vasta siinä vaiheessa, kun siirryttiin peiton alle. Tällä Hämäläinen viittaa Kekkosen ja Anne-Marie Snellmanin (sala)suhteeseen, jota käsitellään tässä romaanissa varsin laajasti.

Summa summarum: tutkimus- ja tietokirjat ja romaanit eroavatkoon jatkossakin toisistaan!
 

super

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvissä kyttäysasemissa
Hohhoijaa.. Taas on tullut kirjoja ja "jokunen" luettukin. Kaikkia en enää muista mitä edellisestä kerrasta kun kirjoitin niin olen lukenut mutta kokeillaan.

Seppo Jokinen: Hervantalainen. Taattua Koskista. Edelleen erinomaiset henkilöt ja niiden kuvaukset. Pystyy suosittelemaan helposti.

Theo Fleury: Kovaa peliä. Kaikille varmaankin aika tuttu mutta nyt tuo kirja on suomennettuna. Aika jeppe..

Eve Hietamies: Yösyöttö ja Tarhapäivä. Kaksi erillistä kirjaa. Hauskoja ja erilaista. Mies jää yksin vastasyntyneen lapsen kanssa. Kannataa lukea niin tietää mitä se voisi silloin olla. Tarhapäivä jatkoa Yösyötölle. Siinä tolskaillaan jo vähän isompien lasten kanssa mutta periaatteena on koko ajan tilanne mitä se voisi olla ilman äitiä ja vaimoa.

Stephen King: Kuvun alla. En nyt oikein tiedä. Erikoinen, idea suorastaan erinomainen mutta joku tässä tökki vähän. Ehkä sitä sitten odotti enemmän. Ainakin kirja oli uskomaton järkäle..

Roger Manvell: Goebbels. Propagandaministerin elämänkerta. Tarjoaako mitään uutta, ei juurikaan mutta aiheesta kiinnostuneille voi suositella ja onkin sellainen pakko-ostos sellaisille.

Paljon jäi muistamatta ja hyviäkin sellaisia mutta ei vaan muista. Kohta alkaa pitkät lomat joten tulee varmasti luettua rajusti kirjoja jälleen. Pistetään niistä sitten jotain tietoa joskus jos muistaa.

Lukemisen iloa!
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Viimeksi tuli luettua Tuurin Ameriikan raitti ja nyt on kesken Lakeuden kutsu. Pohjanmaa-sarjaa siis loppusuoralla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Haruki Murakamin Kafka Rannalla on menossa juuri nyt. Ihan mielenkiintoista lukea välillä muidenkin maanosien nykykirjallisuutta.
Tätä en ole lukenut, mutta Murakamin Lammasseikkailu oli ihan mukava kirja. Luin sen joskus kymmenkunta vuotta sitten; jotenkin nyt sitä muistellessa tulee ihan Uleåborgir mieleen.

Mulla on menossa Andrew Robertsin Sodan myrskyssä: Toisen Maailmansodan uusi historia. Pitäisi lukaista pois alta, koska samasta aiheesta ilmestyy piakkoin Antony Beevorin, erinomaisen historioitsijan tekemä lähemmäs tuhatsivuinen jytky.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Tätä en ole lukenut, mutta Murakamin Lammasseikkailu oli ihan mukava kirja. Luin sen joskus kymmenkunta vuotta sitten; jotenkin nyt sitä muistellessa tulee ihan Uleåborgir mieleen..

Lammasseikkailu oli Murakamin läpimurtoteos ja kieltämättä yksi positiivisimpia yllätyksiä ikinä itselle kirjallisuuden saralla. Tämä Kafka on alkanut aika hitaasti, mutta sama maaginen ja ovela ote tekstissä kuitenkin jo löytyy, ei siis hukkaan heitettyä aikaa vielä. Harmillinen juttu on se, että Murakamin teoksia ei taida olla suomennettu kuin pari-kolme, vaikka herralla on ikäänsä nähden aika laaja tuotanto. Näistä Sputnik, rakastettuni ei vastaavsti ollut mikään erikoinen ja jäi mulle etäiseksi, vaikka siinäkin käsiteltiinkin mielenkiintoisia teemoja ihmisen ikuisesta kaipauksesta, yksinäisyydestä jne.
 

super

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvissä kyttäysasemissa
Eilen ilmestyi Zlatanin tarina suomennettuna ja olipas se hyvä kirja. Jätkä on kyllä melkoinen öykkäri eikä taida muutenkaan olla ihan terve. Mitäänhän se ei ole tehnyt väärin ja kaikelle tekemiselle löytyy syy muista kuin itsestä.

Erinomainen kirja!
 

scholl

Jäsen
Eilen ilmestyi Zlatanin tarina suomennettuna ja olipas se hyvä kirja. Jätkä on kyllä melkoinen öykkäri eikä taida muutenkaan olla ihan terve. Mitäänhän se ei ole tehnyt väärin ja kaikelle tekemiselle löytyy syy muista kuin itsestä.

Erinomainen kirja!

Mulla on kanssa toi kirja, en ole lukenut kyllä vielä ihan kokonaan. Täytyy sanoa, että olen pitänyt häntä aina mulkkuna, mutta juuri siitä syystä on ihan hauska lukea, mitä hänellä on sanottavana.

Luin myöskin tuossa yhtenä päivänä kirjan Broke USA. Kannattaa lukea, jos haluaa saada vähän valaistusta niistä syistä, miksi finanssi- ja asuntokriisi tulivat. Kirja perehtyy siis yhteen ilmiöön eli subprimelainoihin.
 

super

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvissä kyttäysasemissa
Mulla on kanssa toi kirja, en ole lukenut kyllä vielä ihan kokonaan. Täytyy sanoa, että olen pitänyt häntä aina mulkkuna, mutta juuri siitä syystä on ihan hauska lukea, mitä hänellä on sanottavana.

Luin myöskin tuossa yhtenä päivänä kirjan Broke USA. Kannattaa lukea, jos haluaa saada vähän valaistusta niistä syistä, miksi finanssi- ja asuntokriisi tulivat. Kirja perehtyy siis yhteen ilmiöön eli subprimelainoihin.

Ton kirjan kun luet niin mulkku on aika vaatimaton termi..
 

scholl

Jäsen
Ton kirjan kun luet niin mulkku on aika vaatimaton termi..

No termejä on monenlaisia, mutta sanotaanko, etten ole ikinä hänestä pitänyt, vaan hän on enemmänkin petrimatikaisosastoa eli vihaan häntä. Muita yhtä mukavia jalkapalloilijoita ovat mm. Didier Drogba ja Pepe. Balkanilaisuus kun yhdistetään vittumaisuuteen niin silloin voi kyllä räjähtää. Se ei kuitenkaan himmennä sitä kiistatonta faktaa, että hän on poikkeuksellisen hyvä kärkipelaaja, jolla on isoksi mieheksi kaiken lisäksi loistava tekniikka.

Olennaista on se, että on hyvä lukea erilaisten ihmisten elämänkertoja. Olen lukenut niin pokerinpelaajien, rosvojen, pornotähtien kuin vaikkapa Che Guevaran elämästä. Näkemys on liian suppea, jos lukee vain niiden tarinoita, jotka ovat omia suosikkeja.
 

axe

Jäsen
Steven Tylerin "Does the Noise in my Head Bother You?", eli Liken hienosti suomentama "Maailmojen välissä" on nyt viimeisin. Vähän se meteli Tallaricon päässä häiritsi, oli välillä melkoista tajunnanvirtaa. Sitä se laajennettu tajunta teettää kai. Nimisuomennoksesta mieleen vielä saman kustantamon Nikki Sixxin "This Is Gonna Hurt" eli hienosti käännettynä sekin "Nikki Sixxin maailma". Se vielä edessä joskus.

Varmaan maininnut aiemmin, kuinka aloitin Kingin Musta torni -sarjan uudelleen alusta äänikirjoina juoksulenkkien yhteydessä. Juuri starttasi seitsemäs eli viimeinen osa, eli tunteja mettäpoluilla alkaa olla takana! Jotenkin koko homma on nyt paljon selkeämpää kuunneltuna (ehkä alkuperäiskielikin vaikuttaa) kuin luettuna, kun ei voi kiirehtiä eteenpäin vaan mennään sana kerrallaan eteenpäin. Koko ajan löytää ja tajuaa uutta ja yhdistää asioita paremmin.

Ja posti toi vielä juuri ilmestyneen Dark Towerin, eli "osan 4.5", joka ajallisesti ajoittuu siihen, kun ryhmä on lähtenyt Ozmaisesta hämypalatsista eikä ole vielä ehtinyt Callan susia kohtaamaan. On jotenkin hankalaa hypätä takaisin keskimatkalle, kun tietää miten myöhemmin tyypeille käy. Mutta eiköhän se Rolandin kerronta vielä tarraa mukaansa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kun aikoinaan aloin lukemaan Musta Torni-sarjaa, ensimmäinen kirja, jonka kirjaston hyllystä nappasin oli Kolme korttia pakasta. Vaikka aloitinkin ihan väärästä kohdasta lukemisen, olin välittömästi myyty kirjasarjalle. Luettuani kaikki muut sarjan kirjat sain ensimmäisen osan luettua vasta viimeisenä, liki seitsemän vuotta tuon mainitsemani Kolme korttia pakasta-kirjan jälkeen.

Pitäisi jossain vaiheessa varmaankin hankkia koko sarja itselleni, sillä huomaan aina silloin tällöin kaipaavani niitä auvoisia lukukokemuksia, joita tuo kyseinen sarja ainakin minulle tarjosi. Ja lisäksi, vaikkei muistini olekaan pahemmin heikentynyt, olen joitain kohtia unohtanut sarjasta.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo mainitsemani Tuomas Kyrön Urheilukirja luettuna. Olipahan helvetin hieno lukukokemus. Loistavaa pohdintaa ja tarinointia Kyröltä.

Nyt on menossa parikin kirjaa samaan aikaan. Eli Katja Ketun Kätilö, sekä Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen. Toki hyvin erilaisia teoksia, ja Kettua luetaan töiden jälkeen ja Nousiaista sitten illalla. Ennemmin sitä nukahtaa lempeään ruotsalaisuuteen, kuin synnytyskuvauksiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tuo harppaus Kingin Mustan Tornin nelososan ja vitososan välillä onkin aina ollut minusta kaikkein hankalin, koska osien ilmestymisen välillä oli kuusi vuotta, ja tarinan doombotit huispausvehkeineen ja valomiekkoineen eivät oikein toimineet samalla tavalla kuin aiemmat osat. Doombottien kohtaaminen tuntui jotenkin suht triviaalilta aiempien osien kerronnan jälkeen eikä tämä kohtaaminen oikein vienyt suurta tarinaa eteenpäin kuin vasta lopussa.

Vaikka kirjasarja Kingin mestariluomus onkin, niin hieman oli sarjan loppuosissa hätiköinnin makua. Aiempia osia kirjoitettiin pitkään ja hartaasti, ja sitten kolme viimeistä osaa tulivat lähes putkeen, samalla kun hieman verkkaisemmalla poljennolla edennyt tarina rypisteltiin loppuun hyvin nopeassa tahdissa, jotenkin hätiköidysti ja harppoen.

Lieneekö tähän sitten vaikuttanut Kingin 1999 kokema auto-onnettomuus, joka lähes tappoi mestarikirjailijan ja vaikeutti moneksi vuodeksi kirjoittamista kun kivut toipumisesta olivat niin kovat? Kingihän tuolloin ilmoitti lopettavansa kirjoittamisen ja jäävänsä eläkkeelle, mutta kirjoittamisen palo oli kumminkin niin kova, että kirjoja on tullut tämänkin jälkeen runsain mitoin. Kingihän kirjoitti tästä onnettomuudestaan fiktionaalisen viittauksen myös kirjasarjaansa, joten ehkä tämän takia miehelle tuli fiilis, että elämä ja aika ovat rajallisia ja Musta Torni -sarja on pakko saada valmiiksi nopeasti.

Nythän on sellaisiakin huhuja kuulunut, että King pitää jo julkaistuja teoksia "vasta ensimmäisenä luonnoksena" ja aikoo kuulemma kirjoittaa joka osan uudestaan, muuttaen ja poistaen tarpeelliseksi katsomiaan kohtia (kuten juuri tuon oman itsensä tarinaan sijoittamisen ynnä muuta). Ensimmäinen osa eli The Gunslinger onkin jo kokenut pienen revision.

Tämä on eittämättä erittäin kaksipiippuinen juttu. Toisaalta kirjailijan pitäisi pystyä päästämään jo julkaistusta luomuksestaan eroon eikä enää käpistelllä valmista taideteosta paitsi korkeintaan korjaamalla mahdolliset painovirheet ja muut lipsahdukset uusiin painoksiin. Toisaalta toisinaan teos voi parantua kun sitä hiotaan pidempään, ja jos osien V-VII rivakka julkaisutahti ja hätiköinnin tuntu aikoinaan johtui Kingin kuolemanpelosta, niin nyt on hänellä ainakin ollut aikaa päästä onnettomuuden tuomasta traumasta yli ja kypsytellä lisää aihetta.

Ei tämä ennenkuulumatonta toimintaa kirjailijalta ole: kyllähän esim. Tolkienkin kirjoitti teoksiaan osin uudestaan: esimerkiksi Hobitin ensiversio oli erilainen kuin myöhemmät painokset, johon hän hieman muokkasi Suursormuksen saamista ja Bilbon ja Klonkun kohtaamista. Sormusten Herraankin tehtiin pieniä muutoksia ja täydennyksiä. Uudelleenkirjoittamisen perimmäinen ongelma kuitenkin koettiin Tolkienin muissa teksteissä, joita hän ei elämänsä aikana saanut edes julkaistua. Silmarillioninkin kokosi hänen poikansa, kun isäpappa vain korjasi ja korjasi ja muutteli tekstejään eikä pystynyt jossain vaiheessa katkaisemaan kierrettä.

Kuten sanottua, kaksipiippuinen juttu. Kirjoittakoon King vain tekstinsä uudestaan, luen ne mielelläni - mutta haluan myös säilyttää alkuperäiset teokset. Niitä ei saa unohtaa, kuten ei elokuvapuolellakaan saisi unohtaa esim. Star Wars -trilogian alkuperäistä leikkausta, jota George Lucas on käpistellyt ja muuttanut kerta toisensa jälkeen.

(Star Wars -trilogialla tarkoitan tietysti alkuperäistä trilogiaa, myöhempi muovinen rahastustrilogia ei ole suuremman keskustelun arvoinen.)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja posti toi vielä juuri ilmestyneen Dark Towerin, eli "osan 4.5", joka ajallisesti ajoittuu siihen, kun ryhmä on lähtenyt Ozmaisesta hämypalatsista eikä ole vielä ehtinyt Callan susia kohtaamaan. On jotenkin hankalaa hypätä takaisin keskimatkalle, kun tietää miten myöhemmin tyypeille käy. Mutta eiköhän se Rolandin kerronta vielä tarraa mukaansa.
Tuota The Wind Through the Keyhole - kirjaa olen puolessa välissä lukemassa, aluksi vähän vieroksuin ajatusta uudesta DT - romaanista, mutta erään foorumin painostus muutti mieleni. Ja hyvä niin.
 

Negatiivinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen missannut huhut Musta Torni-sarjan uudelleenkirjoittamisesta, mutta onhan se fakta että viimeistään kaksi viimeistä kirjaa levisivät aivan täysin käsiin. Itse tykkäsin myös nelosesta ja vitosesta vaikka itse tarinaa eivät juurikaan eteenpäin vieneetkään, siinä luodun maailman tunnelmassa voisi lukijana lillua vaikka kuinka pitkään paikallaankin. Viimeisissä kirjoissa vedettiinkin sitten turbovaihde päälle ja kyllähän se tunnelma pahasti lässähti vaikka äksöniä riittikin, meni vain liian junttaukseksi koko touhu. Käsittääkseni Kingiltä on tulossa(uudelleenkirjoitusten lisäksi) myös muita kirjoja Mustan Tornin maailmaan ja Rolandin nuoruuteen liittyen, Maantievirus matkalla pohjoiseen -novellikokoelmassa olikin jo yksi tällainen lyhyempi stoori ja tätä kirjoittaessa mainittu Wind Through the Keyhole pitääkin ottaa lukuun vähän helevetin nopeasti. edit. tilasin kummempia miettimättä amazonista.

Se Mustasta Tornista, itse threadiin saavuin Joe Hill:n innoittamana(sopivasti olikin puhe Kingista menossa), mieshän on siis Stephen Kingin poika mutta kirjoittelee "salanimellä" välttääkseen vertauksia isäänsä. Kaverin kirjat lukeneena voi sanoa että turha vaiva niin kirjojen tyylin kuin laadun puolesta, isänsä poika on kyseessä. Novellikokoelma ei ihan faijansa lyhyiden stoorien vattöfak-menoon pääse, mutta molemmat pidemmät romaanit ovat lähestulkoon kuin isäpapan kirjoittamia, oikeastaan vain jatkuvat kyyniset letkautukset puuttuvat repertuaarista. Jos King iskee niin seuraavaa sukupolvea lukuun vaan, ihan yhtälailla pitävät Hill'n kirjatkin otteessaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Päähäni on jäänyt ihan käsittämätön juttu tuosta Musta torni sarjasta. Olen lukenut tuon ensimmäisen eli Revolverimiehen ilmeisesti suht heti sen ilmestyttyä, joka tapauksessa aikoja sitten. Kirjan ihan alussa esiintyy punatukkainen hieman hullu maajussi, joka viljeli jotain vihanneksia. Hän myös lupasi syödä Rolandin kuolleen hevosen, kun Revolverimies jatkoi matkaansa. En ymmärrä miksi tämä muutaman sivun aivan marginaalihahmo vielä edelleenkin joskus kummittelee mielessäni.
Tuo viimeinen eli Musta torni on muuten edelleen lukematta. Jotenkin on vain jäänyt. Pitääpä muuten käydä hakemassa tuo jostain.

Viimeksi tuli luettua Jon Krakauerin Jäätäviin korkeuksiin. Tositapahtumiin perustuva kertomus Mount Everestillä tapahtuneesta tragediasta. Koukuttava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös