Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 696 986
  • 5 763

axe

Jäsen
Nyt on menossa Peter Frankopanin Maan ja taivaan välissä, jossa tarkastellaan ilmastonmuutosten ja ihmiskunnan välisiä suhteita. Alkupuoli ollut niin esihistoriaa vielä, ettei välttämättä ole päästy puremaan pähkinää ihan kunnolla. Tai siis tää on nukkumaanmenolukeminen. Lenkkikuunteluna (tai kun ei pysty lenkkaamaan, niin vaikka sitten julkisen kulkemisen kuuntelijana) menee edelleen Tapsa Suominen, ja yhtäaikaisen triple dekeni kolmosena eli vessalukemisena on Ripped from the headlines! : the shocking true stories behind the movies' most memorable crimes, joka nimensä mukaisesti kertoilee oikeista murhahommista ja niiden innoittamista elokuvista.

Seuraavina listalla on ainakin Harri Pirisen uusi kotimaan jääkiekon historiikkiteos, ja Porttilan unauthorized Barkov-kirja.

Oikeasti tulin kuitenkin purkamaan pettymystäni, joka runteli alkuperäisen innostumiseni, kun huomasin uuden Stephen Kingin olevan nyt julkaisuputkessa tulemaan ulos toukokuun lopussa. Innostus katkesi mainostekstin toisessa virkkeessä.

Never Flinch features intertwining storylines — one about a killer on a diabolical revenge mission and another about a vigilante stalking a feminist celebrity speaker. The novel features a host of familiar characters, including King's beloved Holly Gibney.....

Kukaan -- ei kukaan! -- tässä maailmassa ei Kingin itsensä lisäksi pidä Holly Gibneyn hahmosta ja se saatana koikkelehtii Kingin sivuilla useammin kuin mustan tornin rinnakkaismaailma ennen vanhaan "normaaleissakin" tarinoissa.
 

Paloposti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kukaan -- ei kukaan! -- tässä maailmassa ei Kingin itsensä lisäksi pidä Holly Gibneyn hahmosta ja se saatana koikkelehtii Kingin sivuilla useammin kuin mustan tornin rinnakkaismaailma ennen vanhaan "normaaleissakin" tarinoissa.
Minä pidän. Ja ennen kaikkea, Holly on toistaiseksi esiintynyt vain hyvissä tarinoissa. Etenkin tuorein kirja 'Holly' oli todella hyvä.
Vaikka kyllä itsekin toivon, että King vielä kirjoittaisi myös uusia stand-alone kirjoja uusilla hahmoilla, eikä aina palattaisi vanhoihin hahmoihin ja vanhoihin maisemiin.

Uudessa novellikokoelmassa 'You Like It Darker' Holly Gibney ei esiintynyt, suosittelen tutustumaan josset ole jo ehtinyt.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oliver Twist alkaa kääntymään kohta loppusuoralle.

Tuosta on ollut muutamia kohtia aika kiehtovaa lukea. Kirja on kirjoitettu 1830-luvulla, mutta miten silti Dickens kuvaa tiettyjä ihmisenä olemisen asioita ja tunteita sellaisella tavalla, että ne ovat nyt 2020-luvulla aivan yhtä relevantteja, kuin ne olivat tuolloin lähes 200 vuotta sitten.

Tässä välissä on keksitty puhelin, autot, lentokoneet, Suomessa kärsitty yksi vakava nälänhätä, käyty pari maailmansotaa, lähetetty ihminen kuuhun, kehitetty Internet, tietokoneet ja älypuhelimet. On ollut Elvis, Beatles ja Tauski Peltonen. Länsimaissa ja pääosin muuallakin elävien ihmisten elintaso, elinolosuhteet ja odotettu elinikä ovat nousseet aivan häkellyttävillä harppauksilla.

Mutta silti tuo ihmisenä oleminen on ollut monessa mielessä aivan täysin samanlaista silloin, kuin se on nyt. Yhteiskunnat voivat muuttua ja kehittyä, mutta tietyt inhimilliset piirteet meissä ihmisissä ovat ajattomia.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen melkein lukenut David De Jongin Natsimiljardöörit. Kirja kertoo saksalaisista liikemiehistä ja kuinka he keräsivät huimia omaisuuksia natsi Saksan aikana arjalaistamalla yrityksiä ja kuinka heidän tehtaissaan käytettiin pakkotyövoimaa keskitysleireistä ja kuinka he selvisivät siitä sodan jälkeen pienillä rangaistuksilla palatessaan Saksan hallitsemaan Saksan talouselämää.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Luin tämän vinkin perusteella Ancillary Justicen, ja onhan se hyvää scifiä, kiitoksia vinkistä. Täytyy etsiä myös trilogian muut osat, Ancillary Sword ja Ancillary Mercy, luettavaksi.
Tämä onkin ollut minulla todellisessa slow burnissa, kun tässä on nyt ollut kaikkea muuta ja tolkun saaminen alussa myöskin hieman kestää. Loppua kohti kääntyy kyllä ihan kunnon page turneriksi, ei malttaisi tiputtaa käsistään mutta lopetellaan lähiaikoina. Eiköhän trilogian loputkin osat tule jossain kohti haalittua lukuun.

Mainitsemasi Hyvän historia on vinkattu toisaaltakin ja se menee myös jonoon. Kiitos muistutuksesta.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
No jaa. Jotain tullut lueskeltua.

Sofi Oksanen: Puhdistus.
Heikki Turunen: Raivaaja-sarja (Hupeli, Kolmen hevosen mies, Punahongan hehku, Mustarinnan lapset, Maan veri), sekä Hämärätunnin tarinoita ja Karjalan kuningas.

Puhdistus oli yhtä vaikuttava teos kuin ennenkin, toisaalta ensilukemalla n. toistakymmentä vuotta sitten iski vielä kovemmin.

Turunen on omiin suosikkeihin kuulunut jo pitkään, tasaisen varmaa ja taattua tekstiä. Ei kukaan muu kykene samalla tavalla paikallista maaseutua kuvaamaan. Karjalan kuningas tosin oli aavistuksen pettymys odotuksiin nähden, mutta kokonaisuutena jäi kuitenkin positiivisen puolelle. Ainakin hieman.

Saa nähdä mitä seuraavaksi.
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Isabel De Madariagan Iivana Julma menossa, kiitos Eisensteinin elokuvien. Jos en väärin muista, Stalin ihaili tätä kaveria. Mikäli kirjan faktoista puoletkaan pitää paikkansa, ei ole vaikeaa hahmottaa, mistä Stalin on innoituksen vainoihinsa saanut.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Pitkästä aikaa pääsen taas lukuhommiin, koska varasin joulupyhien ajaksi kirjan, siis ihan perinteisen sellaisen. Kyseessä on Theo Fleuryn elämäkerta Kovaa peliä, jonka lainasin alunperin sillä ajatuksella, että olisin tehnyt siitä esitelmän äidinkielen tunnilla, mutta jo ensimmäisellä tunnilla kävi ilmi, että ÄI6 ja ÄI7 ovat aika reilusti oman osaamiseni ja tasoni yläpuolella. Näin ollen luen kirjan täysin omaksi ilokseni ja koska aihe kiinnostaa minua niin kovasti.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sairauslomalla kerrankin aikaa lukemiseen, niin mennyt aika vino pino kirjoja viime aikoina. Edellinen oli Josh Malermanin Malorie, eli kakkososa Bird Boxille, josta tehtiin myös suosittu Netflix-elokuva. Nyt kesken Antti Heikkisen Rautavaara. Kunnan 150-vuotisjuhlavuodeksi kirjoitettu kirja ei olekaan mikään kuntahistoriikki kuten juhlavuositeokset usein ovat, vaan fiktiivinen sukusaaga rautavaaralaisesta suvusta.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luin Suomen parhaat hävittäjä-ässät ja heidän lentokoneensa kirjan. Muuten hyvä kirja, mutta mihin jäi Sarvannon Jorman osuus. Hänhän teki ennätyksen ampumalla 6 vihollisen pommittajaa samalla lennolla.

Nyt on vuorossa Touko Perkon Kaksi vapaussotaa.

 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Ostin joulunpyhiksi kaksi Miki Liukkosen kirjaa, kun hänen ajatuksenjuoksunsa oli dokumentin mukaan todella mielenkiintoinen ja mustan huumorin sävyinen. Vierastila on nyt menossa ja tykkään paljon. Toinen kirja on O, jota ei kirjailijan mukaan voi lausua, vaan se pitää elehtiä. Odotan mielenkiinnolla.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Taru Sormusten Herrasta, eli 40 vuotta sitten aloitettu urakka jatkuu. Edellisellä yrityksellä jaksoin ehkä 30 sivua. Nyt leffat katsoneena tuota on hiukan helpompi seurata. Tai siinä mitään seuraamista ole. Pääsin jo Kahteen torniin asti eikä tässä ole tapahtunut vielä mitään. Saivat ne sentään Boromirin hengiltä.

Liki tuhannen sivun urakkaa helpottaa, kun voi skipata ne loputtomat laulut yli. Onneksi ei ole äänikirja. En ehkä kestäisi. Mutta en luovuta, edes verta.

Kun tästä selviän, täydennän kesken jääneiden klassikoiden hattutempun kahlaamalla Sinuhen ja Alastalon salin loppuun asti. Nuo jaksoin viimeksi n. puoleen väliin. Sitten joskus maaliskuussa jotain tuoreempaa tavaraa käteen.
Sormusten herra luettu ja oli jonkinasteinen pettymys. Ei ole mun juttu, mutta en ala sen enempää haukkumaan. Leffoista tykkäsin, kirjasta en.

Sinuhe on nyt siis menossa ja onhan tuo Waltari kirjailijana ihan eri tason jamppa. En mä silti tiedä tästäkään, onko tämäkään mun juttu. Mutta seurataan tilannetta. Sinuhe vaikuttaa aika hönöltä tyypiltä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Waltarin kirjat ovat viihdyttäviä, mutta niissä on ongelmana samankaltainen rakenne. Jos on lukenut Sinuhen, niin tietää, mitä tapahtuu Johannes Angeloksessa ja vaikka Turms, kuolemattomassa (joka on väsyttävän pitkä). Itse pidän eniten Ihmiskunnan vihollisista, joka kertoo kristittyjen vainosta Roomassa. Samoin tätä edeltävä Valtakunnan salaisuus on myös hyvää luettavaa.

Itse en lue Waltaria juuri nyt vaan ruotsalaisen Historiska Median julkaisemia karoliinikuninkaiden biografioita. Karl X Gustavin sain luettua ja nyt on menossa Karl XI. Hyllyssä odottaa vielä Karl XII. Näiden kuninkaiden aikakausi oli kiinnostava, koska he sotivat käytännössä jatkuvasti Tanskaa ja Venäjää vastaan vaihtelevalla menestyksellä. Kirjoissa on muutamia hienoja kuvauksia taisteluista - strategioista jne - ja kerrotaan myös sen ajan sotasankareista, kuten esim. kenttämarsalkat Lennart Thorstensson ja Erik Dahlbergh. Näitä kun lukee, niin samalla saa prepattua ruotsinkielen taitojaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luin Kjell Westön kirjan Molly & Henry: Romaani sotavuosilta. Se kertoo talvisodasta ja jatkosodan alkuajoista näyttelijättären ja lehtimiehen silmin. Olen lukenut useimmat Westön kirjoista, ja tämä on niistä paremmasta päästä. Helsinkiläiset saa siitä varmaan vielä enemmän irti, niin isossa roolissa on myös sodanaikainen pääkaupunki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös