Milloin rasismi on oikeasti rasismia?

  • 701 260
  • 5 915

iRobot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pahimmat rasistit vaikuttavat monesti edustavan tätä sorrettua vähemmistöä, mikä on kyllä surullista. Renaz Ibrahimi toimii tästä pätevänä esimerkkinä. Onko näiden tavoitteena aidosti tasa-arvo, missä ihonvärillä ei ole mitään merkitystä? Vaiko kalavelkojen maksu 200 vuotta vanhoista tapahtumista?

Itse näen toimittaja Ibrahimin poteroideologian olevan iso uhka tasa-arvolle sekä rasismin kitkemiselle. Nenäpäiväkin on hänen mukaansa rasismia...Tuollainen paskapuhe ei kyllä auta valkoista heteromiestä ymmärtämään vähemmistön kohtaamia haasteita ja syrjintää.

Pitäisikö sana "neekeri" kieltää lailla, kuten esimerkiksi Saksassa on kielletty sieg heil?

edit: muokattu hifk fanille ymmärrettävään muotoon ;)
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisikö "N-sana" kieltää lailla, kuten esimerkiksi Saksassa on kielletty sieg heil?
Miksi ”N-sana” kannattaisi kieltää lailla? Ymmärtääkseni kuitenkin ihan hyväksytty ja korrekti kiertoilmaisu ”neekerille”.
 

Kyle

Jäsen
Valtaoja halusi keskustella n-sanan käytöstä, sen historiasta ja nykypäivästä. Minusta n-sanaa ei kuuluisi käyttää missään muodossa, ei edes Peppi Pitkätossu kirjassa (joka käsittääkseni onkin muokattu jo) tai Pekka Puupää elokuvassa. Vaikka nuo teokset ovat aikansa kuvia, ne loukkaavat monia tässä ajassa. Nämä teokset, sketsit yms. vaipukoon unholaan, netin syviin syövereihin. Mutta tämän ei kuitenkaan pitäisi estää keskustelua vaikeistakin aiheista.

Otin irrallisen pätkän lainauksestasi, koska juuri tämä kohta puhutteli minua jokin aika sitten kun kuuntelin äänikirjana Sinuhe Egyptiläisen. Siinähän käytetään useassa kohtaa n-sanaa ja tietysti se nykypäivänä särähtää sieltä korvaan. Itsellä heräsi heti samat ajatukset, että n-sanaa ei kuuluisi käyttää ja mietinkin, että kyseinen sana tullaan joskus kirjaan vaihtamaan sopivammalla sanalla. Kuitenkin kun syvällisemmin miettii, niin juuri tässä Sinuhe Egyptiläisessä on tarkoitus luoda sen ajan Egyptistä mahdollisimman luokkakeskeinen yhteiskunta. Jossa köyhät ovat köyhiä, orjat ovat orjia, mustat orjat neekereitä ja tarpeeksi valtaa olevalla henkilöllä on oikeus iloita vaikka pikku vauvan kanssa. Nyt kun olen seurannut tätä Valtaoja keskustelua niin musta tuntuu, että käännän kelkkani ja historiasta pitää puhua sen omilla nimillä. Tietyllä tavalla sen pitääkin särähtää korvaan, että "kuinka julmaa/alentavaa on puhutella jotain neekerinä".

N-sanan kieltäminen tarkoittaisi sitä, että jossain vaiheessa ihmiset eivät edes tietäisi miksi se on kiellettyä. Kyllä meidän sukupolvet sen tietävät, mutta esimerkiksi 2010-luvulla ja sen jälkeen syntyneet eivät todennäköisesti tiedä. Mielestäni kieltämistä tärkeämpää olisi keskustella mistä n-sana juontaa juurensa, sen historiasta ja miksi sillä ei saa puhutella ihmisiä. Tähänhän Valtaoja halusi viitata, että on kylmä fakta, että vielä muutama vuosikymmen takaperin se oli osa kaunokirjallisuuden sanavarastoa.

Nykypäivän nuoriso alkaa jo itseasiassa olemaan sitä sukupolvea, että he eivät loukkaannu siitä että n-sana olisi heistä loukkaava = eivät tiedä sanan historiaa. He loukkaantuvat siitä, että heillä on siihen oikeus. Siksi esimerkiksi en usko, että varsinaisesti n-sanalla kuvaava termi mustastamiehestä kirjallisuudessa loukkaa enään tätä 2000-luvun sukupolvea. Loukkaako se vähemmän niitä, jotka ovat saaneet jo elää ne vuosikymmenet kun kyseisellä sanalla on puhuteltu heitä itseään tai heidän vanhempiaan.

Loppujen lopuksi meidän jälkeläiset tulevat jälleen olemaan edellistä sukupolvea viisaampia ja nauravat tämän sukupolven cänceloinnille jolloin yritettiin hävittää/kieltää koko n-sanan olemassa olo. Ne kaivavat vanhat Peppi Pitkätossut jostain iso-isovanhempien kätköistä ja nauravat ensiksi kuinka alentavaksi mustaihoisista on puhuttu ja sen jälkeen nauravat kuinka asia yritettiin korjata.

Tietyllä tavalla koen, että tässä tulee tapahtumaan sama ilmiö kuin toisessa maailmasodassa tapahtuneessa juutalaisten vainoamisessa. Ensiksi yritetään peitellä, että mitään on tapahtunut ja hävitetään hirveästi natseihin viittavaa materiaalia. Nyt alle 100 vuotta tapahtuneesta, tehdään älyttöämästi aiheesta dokumentejä, kerääjät kerää aiheesta materiaalia ja elokuvamaailma tekee satiireja jossa juutalaiset tappavat natseja. Itsekin muistan peruskoulussa kun historianopettaja päivitteli, että jossain valtioissa aihe yritettiin ratkaista sillä, että kiellettiin kaikkien keskitysleirien olemassa olo.

Itse koen, että parasta rasisitin vastaista työtä n-sanan kieltämiseen olisi se, että ihmiset tietäisivät sen historian ja osaisivat kunnioituksena toista kohtaan olla käyttämättä sitä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Itse keskustelusta on täällä jo sanottu varmasti kaikki tarpeellinen ja tarpeeton, mutta sen vaan halusin tulla toteamaan, että kyllä tämän myötä rasisminvastainen taistelu otti ennennäkemättömän harppauksen eteenpäin. Juuri näin äärilaidat saadaan lähentymään ja ymmärtämään toisiaan paremmin.

Hyvä Yle, hyvä Marja! Nyt, Porilaisten marssi!

Halusin myös tulla kertomaan, etten tiennyt koko keskustelusta yhtään mitään ennen meneillään olevaa A-studiota, jossa oli kaksi järkevää keskustelijaa ja hymistelevä toimittaja.

Marja Sannikka on alusta asti vaikuttanut toimittajalta, joka haluaa konflikteja, koska hänen on helpompi saada aikaan otsikoita kuin journalistista sisältöä. Journalistisesti on sietämätöntä, että maanantain A-studiossa keskustellaan aiheesta, johon liittyi konflikti saman toimituksen perjantai-illan ohjelmassa.

Ruben Stillerin Pressiklubi, tule takaisin.
 
Oudointa Renaz Ebrahimin retoriikassa oli jatkuva yleistäminen.
Tuossa ei ole mitään outoa, kun ymmärtää ideologiaa tämän henkilön takana. Intersektionaalinen feminismi ja "woke-kulttuuri" perustuu yleistämiselle, eri ryhmien vastakkainasettelulle, uhrihierarkialle ja vahvoille viholliskuville. Se on kollektivistinen, ja ihmisiä eri ryhmiin mm. ihonvärin ja sukupuolen perusteella jaotteleva aate. Tätä taustaa vasten Esko Valtaoja ei edusta Ebrahimille Esko Valtaojaa yksilönä, vaan ryhmänä. Eskolla on valitettavasti synnynnäisenä ominaisuutena vaalea iho ja hän mitä luultavimmin identifioituu mieheksi. Tällä perusteella hän on Ebrahimille uhrihierarkian alimmalla asteikolla, ja kuvitellun länsimaisen patriarkaatin ylimmällä oksalla. Tämä tekee Valtaojasta helpon uhrin, jolla Ebrahim pyrkii vahvistamaan omaa uhrivaltapositiotaan sekä valtaansa suhteessa Valtaojaan ja tämän "edustamaan" ryhmään. Joku voisi nähdä tuollaisen toiminnan lähinnä kyynisenä valtapolitiikkana sekä oman edun tavoitteluna, samalla kun pyritään polkemaan itselle epämieluisia näkemyksiä ja ryhmiä alas. Tällainen ryhmäajattelu ja käytös ei sinänsä ole mitään uutta. Uutta on kuitenkin se miten uusvasemmisto/uusmarxilainen teoria on tuonut rotuajattelun perinteisen luokkajaon/taistelun rinnalle. Se muistuttaa irvokkaalla tavalla eräänlaista sekoitusta marxistin suhtautumisesta kapitalistiin ja natsien juutalaiskuvasta.

Sen sijaan että keskitytään ainoastaan tähän yhteen haastatteluun, olisi hyvä nähdä myös laajempi ilmiö ja sen vaikutukset yhteiskuntaan. Mielestäni on huolestuttavaa, että meillä on tälläkin hetkellä hallitus, joka kertoo ajavansa intersektionaalista feminismiä ja sitä kautta woke-kulttuuria. Tähän liittyen suosittelen Janne Heikkisen (kok.) erinomaista kolumnia viime vuoden puolelta, joka kuvaa aika lailla yksi yhteen myös omat ajatukseni.
Lainaan alle muutaman kappaleen:

"Suomeen ollaan rahtaamassa Atlantin yli ideologista tuontitavaraa, joka on yhteiskunnallemme kovin vieras, sillä se perustuu kuviteltujen uhrien ja sortajien väliseen vastakkainasetteluun. Tämän intersektionaaliseksi feminismiksi kutsutun ajatusvirheen sijaan tarvitsemme kunnianpalautuksen yksilölähtöiselle maailmankuvalle. Siis maailmankuvalle, jossa ihmisiä kohdellaan ensisijaisesti yksilöinä ja joista jokainen on arvokas kaikessa moninaisuudessaan. Maailmankuvalle, jossa ketään ei haluta käsitellä pelkästään suurpiirteisen kollektiivin edustajana."
...

"Tässä epätoivottavassa kehityksessä piilee lukuisia ilmeisiä ongelmia. Kollektivismi luo hataria ryhmäidentiteettejä, jotka tarvitsevat vankan viholliskuvan pysyäkseen kasassa. Kun yksilöiden identiteetti nojaa ensisijaisesti kuviteltuihin kollektiiveihin, niin tulemme ruokkineeksi stereotypioiden ja vastakkainasettelun syntymistä niiden vähentämisen sijaan. Antagonistisen ”me ja ne”-asetelman aktiivinen rakentaminen sopii lähinnä uusmarxilaiseen teoriaan, mutta tasapainoista kansalaisyhteiskuntaa rakentavaksi voimaksi siitä ei ole.

Yhdysvalloissa edellä kuvattu kehitys on valitettavasti riistäytynyt käsistä ja voidaan perustellusti puhua jo kulttuurisodasta. Tämä on kamppailua siitä ketkä saavat määritellä sen, mikä on merkityksellistä tai mitkä arvot ovat oikeat ja hyvät. Syntyy niin sanotut äänekkäät ääripäät, jotka kokevat itsensä ja elämäntapansa uhatuksi. Tästä aiheutuu kierre, jossa dialogi ja ratkaisuhakuisuus puuttuvat, kun ihmiset rakentavat poteroita ryhmäidentiteettiinsä nojaten.

Tämä peli tulee viheltää poikki."

 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tähän liittyen suosittelen Janne Heikkisen (kok.) erinomaista kolumnia viime vuoden puolelta, joka kuvaa aika lailla yksi yhteen myös omat ajatukseni.
Lainaan alle muutaman kappaleen:

Heikkinen kaataa keilat vähintään puoliksi. Ja jos intersektionaalisen feminismin nyt ehkä tunnetuimpia edustajia Ebrahimi on verrokkina, täyskaato.

Sinänsä mielenkiintoista seurata a-studion lähetyksestä käytävää keskustelua. Osa vihervasemmistosta on aidosti häpeissään Ebrahimin esiintymisestä. Kuten kuuluukin. Se oli karmea olkoonkin, että Valtaoja olisi voinut juuri tuossa tilanteessa neekerinsä jättää sanomatta.

Mutta toinen osa vihervasemmistosta löytää vian ei suinkaan Ebrahimista, vaan YLE:stä ja Sannikkasta. Kun tuolla popparit esiin osastolla muistellaan hieman ontuen taistolaisia täytyy todeta, että nykyaikaan siirrettynä se meni juuri samalla tavalla kuin osa tietoisimmista näkee asian nyt. Toimittajan ja YLE:n vika. Silloin muinoin näin kävi, jos Neuvostoliittoa ja sen rauhantahtoista ulkopolitiikkaa hiemankin tv:ssä arvosteltiin. Toimittaja joutui julkisen ryöpytyksen kohteeksi.

Alkaa hieman muistuttamaan ajat toisiaan. Onneksi vielä etäisesti, mutta pisteet YLE:lle siitä, että ajoi ohjelman kuitenkin ulos. Se antoi monille ajateltavaa. Ja valitettavasti on lisäämässä tiettyjen intersektionaalista feminismiä kannattavien harhaisuutta ja demokratiavastaisuutta.

Nyt keskustelussa oli keskitien humanisti Valtaoja ja ulraääripää Ebrahimi vasemmalta. Keskustelun arvo oli siinä, että se näytti osuvasti, miksi ääripäälle ei tule valtaa antaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Alkaa hieman muistuttamaan ajat toisiaan. Onneksi vielä etäisesti, mutta pisteet YLE:lle siitä, että ajoi ohjelman kuitenkin ulos. Se antoi monille ajateltavaa. Ja valitettavasti on lisäämässä tiettyjen intersektionaalista feminismiä kannattavien harhaisuutta ja demokratiavastaisuutta.
Muistuttaa jopa huomattavan paljon meidän lapsuutta ja nuoruutta. Silloinkin oli erän n-sana, josta tuli turvaton olo, ja josta suhteen piti varoa, mitä puhui ja missä seurassa.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kielletään ja poistetaan n-kirjain kokonaan. Sitte katsotaa porofilmeistä aitia ja ussitaa.
Samaa mieltä, Ukka.

Totta puhuen en edelleenkään olisi kieltämässä tai kriminalisoimassa yhtään sanaa. Eläköön sananvapaus! Tietty tahdikkuus toki pitäisi meidän kaikkien muistaa ja kohdella kunnioittavasti jokaista.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Onneksi Ruben Stiller vaikuttaa vielä Yle Areenassa. Eiköhän tätä tapausta käsitellä tämän perjantain jaksossa. Ollaanpa siis silloin kuulolla.

Woke-kulttuuria käsiteltiin hyvässä ohjelmassa Oskari Onnisen ja Pauliina Tuomen kanssa jo toukokuussa, kuuntelusuositus. @Radiopää


Huomattavasti laadukkaammin käsitelty kuin perjantain tv-ohjelmassa.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Noin yleisenä ohjeena sanoisin, että älkää katsoko keskusteluohjelmia tai käyttäkö Twitteriä. Näillä kahdella säännöllä pärjää todella pitkälle tässä vastakkainasettelun karussa maailmassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Muistuttaa jopa huomattavan paljon meidän lapsuutta ja nuoruutta. Silloinkin oli erän n-sana, josta tuli turvaton olo, ja josta suhteen piti varoa, mitä puhui ja missä seurassa.
Ehdottomasti. Se mitä sen ajan kokemattomat tai aiheeseen paremmin perehtyvät eivät ymmärrä, on taistolaisuuden vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan. Kuvitellaan, että se oli SKP ja vähän SDL:ää. Ei todellakaan. Kokoomuksesta alkaen kaikki puolueet ja erityisesti Keskusta ja SDP olivat suomettumisen ja taistolaisuuden seurauksena eräänlaisia NKP:n pikkusuvaitsevaisuusjaostoja.

Vietin paljon aikaa silloin kokoomusnuorten kanssa. Aluksi ajattelin, että ne varovat minua, olinhan vassarien nuorisoliitosta. Mutta kun opin tuntemaan paremmin ja olin 3-4 kertaa kokoomuslaisten liittokokouksissa huomasin, että ei ne minua varoa. Jos haluaa edetä Kokoomuksessa ja sen lähellä urallaan, on opittava tietyt perusasiat: Neuvostoliittoa ei arvostella ja aina pitää hakea joku positiivinen asia neukkujen tekemisestä.

Nyt ajatellen tuo oli aivan sairasta. Mutta sellaista taistolaisaika oli.

Senpä takia en lainkaan ole toista mieltä Valtaojan kanssa, joka näkee taistolaisuuden paluuta nyt ymmärtääkseni mm. intersektionaalisen feminismin vaatteissa. Kyse ei ole Neuvostoliiton paluusta, vaan ehdottomuudesta ja ehdottoman hegemonian ja vallan ottamisesta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sinänsä mielenkiintoista seurata a-studion lähetyksestä käytävää keskustelua. Osa vihervasemmistosta on aidosti häpeissään Ebrahimin esiintymisestä.

Sinuna en paljon pyrkisi objektiiviseen näkökulmaan, jos näet asiantuntijatehtävissä toimivat ihmiset ensimmäisenä vihervasemmistolaisina. Tyyppi, joka viestimääristä näyttää kokevan keskustelufoorumin päätyönään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sinuna en paljon pyrkisi objektiiviseen näkökulmaan, jos näet asiantuntijatehtävissä toimivat ihmiset ensimmäisenä vihervasemmistolaisina. Tyyppi, joka viestimääristä näyttää kokevan keskustelufoorumin päätyönään.

Hetkinen, olenko nähnyt asiantuntijatehtävissä toimivat ihmiset ensimmäisenä vihervasemmistolaisena?

Sanoisin, että viittaamani somessa käyty keskustelu Sanikkan heikkoudesta eivät osuneet maaliin. Kyllä niitä arvostella saa ja on myös syytä. Sen verran heikosti argumentoitua tekstiä. Myös sinä arvostelit Sannikkaa, ja se on aivan oikein. Mutta väärin ei ole sekään, että on kanssasi eri mieltä. Ja minä olen, ja perustelin näkemykseni.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Muistuttaa jopa huomattavan paljon meidän lapsuutta ja nuoruutta. Silloinkin oli erän n-sana, josta tuli turvaton olo, ja josta suhteen piti varoa, mitä puhui ja missä seurassa.
Sano vaan reilusti r-sana. Häkämies olisi voinut silloin aikoinaan luetella ne Suomen kolme suurinta uhkaa: r, r ja r eikä kukaan olisi loukkaantunut.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pieni kertaus Jatkoajan keskustelun nurjasta puolesta. Ote yksi.

Keskustelu Jatkoajassa lähti perjantaina normaalisti tästä viestistä. Tilanne kuitenkin eskaloituu aika äkkiä.

Pari viestiä myöhemmin Ebrahim on umpihullu. Seuraavaksi tämä keskustelija on Valvonta- ja sortokoneiston ajaja. Sitten mielisairas. Seuraavaksi tulee rasisti. Sitten Ideologialtaan sairas.

Tähän väliin vähän kuin pyyhitään noiden edellisten olemassaolo.

"Jokainen ihminen joka väittää tuntevansa jotain uhkaa ja pelkoa pelkästään kuullessaan tai lukiessaan sanan "n-------i" välittämättä yhtään missä kontekstissa, sävyssä tai muussa tarkoituksessa se on, ja alkaa meuhkaamaan jotain "turvatonta tilaa" naurettavalla feikkiteatterilla ja tekopyhyydellä, ansaitsee kaiken mahdollisen vittuilun maailmassa."

Seuraava sivu ja taas mennään.

"Renaz Ebrahimi alkoi sitten leikkimään tummaihoista? Vittu Joo, hän menisi täysin suomalaisesta muutenkin ja veikkaan ettei häntä ole haukuttu Neekeriksi.

Renaz olisi voinut todeta, " Esko, minua loukkaa n sanan käyttö missä yhteydessä tahansa" Nyt Neekeri sana meni ihon alle sanana, Renaz kun ei itse ole Neekeri vaikka haluaisi. "


Perään tämmöistä.

"Mitä tämä kyseinen henkilö edes olisi ilman uhristatustaan? Nythän se tuo hänelle uraa ja kuuluisuutta, eli etuoikeuksia mistä moni tavallinen suomalainen nainen ei nauti. Ymmärtääköhän Ebrahim tämän?"

"Tämä Ebrahim kovasti mainosti ihonväriään ruskeaksi, vaikka ihonvärinsä puolesta hän menisi ihan hyvin valkoisesta. Toki uhriutumisen kannalta tämä oli varmasti ihan hyvä liike."


Väliklousaus edellisille kokemuksille, boldaus omani:

"Oli oikein hyvä, että Ebrahimi kävi näyttämässä väkensä todellisuutta telkkarissa ja ohjelma on noussut nyt myös isommaksi puheenaiheeksi. Jokaista johanneskoskea ja matiasturkkilaa kohtaan on kuitenkin kymmenen sellaista, jotka eivät ole olleet asiasta oikein mitään mieltä suuntaan eikä toiseen, mutta nyt näkevät ja lukevat kuinka kammottavasta ryhmästä wokessa on kyse."

Instassakin varmaan woke asialla ks. kuvaliite. Naureskellaan vähän sille turvallisuudelle.

Mitä mieltä? Bileet ovat jatkuneet sen jälkeen pari päivää.
 

Liitteet

  • Näyttökuva 2021-11-22 230136.png
    Näyttökuva 2021-11-22 230136.png
    135,3 KB · kertaa luettu: 233
Viimeksi muokattu:

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Pieni kertaus Jatkoajan keskustelun nurjasta puolesta. Ote yksi.

Keskustelu Jatkoajassa lähti perjantaina normaalisti tästä viestistä. Tilanne kuitenkin eskaloituu aika äkkiä.

Pari viestiä myöhemmin Ebrahim on umpihullu. Seuraavaksi tämä keskustelija on Valvonta- ja sortokoneiston ajaja. Sitten mielisairas. Seuraavaksi tulee rasisti. Sitten Ideologialtaan sairas.

Tähän väliin vähän kuin pyyhitään noiden edellisten olemassaolo.

"Jokainen ihminen joka väittää tuntevansa jotain uhkaa ja pelkoa pelkästään kuullessaan tai lukiessaan sanan "n-------i" välittämättä yhtään missä kontekstissa, sävyssä tai muussa tarkoituksessa se on, ja alkaa meuhkaamaan jotain "turvatonta tilaa" naurettavalla feikkiteatterilla ja tekopyhyydellä, ansaitsee kaiken mahdollisen vittuilun maailmassa."

Seuraava sivu ja taas mennään.

"Renaz Ebrahimi alkoi sitten leikkimään tummaihoista? Vittu Joo, hän menisi täysin suomalaisesta muutenkin ja veikkaan ettei häntä ole haukuttu Neekeriksi.

Renaz olisi voinut todeta, " Esko, minua loukkaa n sanan käyttö missä yhteydessä tahansa" Nyt Neekeri sana meni ihon alle sanana, Renaz kun ei itse ole Neekeri vaikka haluaisi. "


Perään tämmöistä.

"Mitä tämä kyseinen henkilö edes olisi ilman uhristatustaan? Nythän se tuo hänelle uraa ja kuuluisuutta, eli etuoikeuksia mistä moni tavallinen suomalainen nainen ei nauti. Ymmärtääköhän Ebrahim tämän?"

"Tämä Ebrahim kovasti mainosti ihonväriään ruskeaksi, vaikka ihonvärinsä puolesta hän menisi ihan hyvin valkoisesta. Toki uhriutumisen kannalta tämä oli varmasti ihan hyvä liike."

Väliklousaus edellisille kokemuksille, boldaus omani:

"Oli oikein hyvä, että Ebrahimi kävi näyttämässä väkensä todellisuutta telkkarissa ja ohjelma on noussut nyt myös isommaksi puheenaiheeksi. Jokaista johanneskoskea ja matiasturkkilaa kohtaan on kuitenkin kymmenen sellaista, jotka eivät ole olleet asiasta oikein mitään mieltä suuntaan eikä toiseen, mutta nyt näkevät ja lukevat kuinka kammottavasta ryhmästä wokessa on kyse."

Instassakin varmaan woke asialla ks. kuvaliite. Naureskellaan vähän sille turvallisuudelle.

Mitä mieltä? Bileet ovat jatkuneet sen jälkeen pari päivää.

Jos tämä on pahinta mitä Jatkoajasta löytyy tähän aiheeseen liittyen, niin voimme kaikki olla todella ylpeitä itsestämme!
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Jos tämä on pahinta mitä Jatkoajasta löytyy tähän aiheeseen liittyen, niin voimme kaikki olla todella ylpeitä itsestämme!
Niin tuon toisen keskustelijan puolustelija jatkaa sitä samaa yksittäisiin sanoihin tarttumista, eikä katso sitä missä yhteydessä sanaa käytetään.
Enemmän tässä oikeasti pelottaa se toinen n-sana, jota ei enää ole mutta sen perilliset sekoilevat senkin edestä se on oikeasti vaarallinen asia.
Sen sijaan tämä yksittäisiin sanoihin tarttuminen on enemmänkin todella pienen vähemmistön mielensäpahoittamista asiasta, jota suurin osa ei ole oikeasti edes kokenut.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Niin tuon toisen keskustelijan puolustelija jatkaa sitä samaa yksittäisiin sanoihin tarttumista, eikä katso sitä missä yhteydessä sanaa käytetään.

Kyllä tuossa aika selkeästi kysytään miltä kokonaisuus näyttää, jos se ei tullut selväksi. Ja lisäksi tarjotaan se yhteys eli ne kokonaiset viestit linkkinä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
En ole lukenut ja siksi kysynkin sinulta, onko keskustelu ollut hedelmällistä ja onko viimeisessä sadassa viestissä esitetty paljon uusia, tuoreita mielipiteitä.

Tuskinpa on. Normisettiä siis.
Olen viime aikoina pelannut sählyä enemmän kuin vanhan kehoni kannalta olisi viisasta, vaikka maajoukkuetie on lopullisesti kiinni. Aika typerä tapa kuluttaa elämää sekin, mutta enpähän ole kadulla mummoja potkimassa.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Instassakin varmaan woke asialla ks. kuvaliite. Naureskellaan vähän sille turvallisuudelle.

Mitä mieltä? Bileet ovat jatkuneet sen jälkeen pari päivää.

Hemmetin ikävä asiahan tuo on, että tuolla lailla laittomasti uhkaillaan. Rikollistahan tuo on. Valitettavasti tuo on silti lähes väistämätöntä, kun olet noin repivä hahmo aikamme polttavissa kysymyksissä, sillä niin paljon ääliöitä kun meihin ikävä kyllä mahtuu. Mm. Päivi Räsänen on kertonut saavansa jatkuvia tappouhkauksia. Näihin usein woke-väen kanta on tosin ollut, että oma vika. Mielestäni kenenkään ei tuollaista tarvitsisi sietää, ja helpoimmalla nämä henkilöt varmasti pääsee, kun jättää sen inboxin omaan arvoonsa.

Muut lainaamasi viestit ovat taas niitä keskustelijoiden mielipiteitä, joihin sinä tai muu woke-väki ette voi puuttua, vaikka kuinka haluaisit. Paitsi ehkä yhden viestin kohta "ansaitsee kaiken vittuilun maailmassa". Sitä ei Renaz tietenkään ansaitse. Mitä tässä siis pohjimmiltaan vastustetaan: Sitä, että joku yrittää päättää mitä sinä saat sanoa tai miten sinun tulee ajatella. Insta kuvaliitteen kaltaiset laittomat uhkaukset ovat toki asia erikseen. Rikollisuutta tulee kaikkien vastustaa, tietenkin.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuosta Ebrahimin ja Valtaojan keskustelusta on sanottu jo ketjussa kaikki mahdollinen ja mahdotonkin.

Totean vaan vielä sen, että tuota Ebrahimin edustamaa ideologiaa vastaan on ehdottomasti löydyttävä selkärankaa ja uskallusta, jotta tuollaiselle meiningille voidaan sanoa ei.

Tervettä ei ole tuossa se, että Valtaoja ajetaan häpeäpaaluun, vaan se, että Ebrahim ja hänen kaltaisesti ajattelevat ihmiset oppisivat tunnistamaan omien ajatuskyhäelmiensä ja toimiensa vihamielisyyden. On erittäin helposti havaittavissa, että hänen tapansa puhua ja toimia ajavat vain meitä ihmisiä entistä enemmään erilleen. Lokeroihin, poteroihin yms. Eli tekee voimakkaasti itse juuri sitä, mitä vastaan väittää taistelevansa.

Tällainen ehdottomuus on usein nuorten ihmisten hommia, ja hyvä olisi, että ikääntyessään oppivat näkemään oman ajattelunsa ongelmat. Monillehan meistä käy niin, että ikä jalostaa terveempään suuntaan.
 

axe

Jäsen
Paitsi ehkä yhden viestin kohta "ansaitsee kaiken vittuilun maailmassa". Sitä ei Renaz tietenkään ansaitse.

Kirjoittajana haluan tarkentaa: Renaz Ebrahimi yleisesti ihmisenä ei ansaitse kaikkea vittuilua maailmassa, mutta siinä yhdessä tilanteessa niin tekee. Ihan vastaavasti niin kuin Neymar yleisesti ihmisenä ei sellaista ansaitse, mutta sitten kun hän joukkueelleen rankkarin hankkiakseen filmaa kampitusta ja kierii naurettavasti neljätoista kertaa akselinsa ympäri pitkin nurmikkoa, silloin hänelle saa siitä vittuilla ja kuuluukin. Pitää call-outata, niin kuin se termi kuuluu!

Ja tähän eräältä asiakirjoittajalta vakava tahallinen väärinymmärrys ja sellainen feikattu pöyristyminen, että ihan oikeastiko tässä verrataan nyt jalkapalloa ja maailman pahinta asiaa rasismia toisiinsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös