Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo ja koomista tai ei niin KeuPa teki tuon ylivoiman aikaan pelin ainoan maalinsa ja tuli sillä maalin päähän. Hyvä tietty draamaa saada, mutta ei näitä pitäisi tulla. Eniten harmittaa, että siitä tuli Lahtelalle kymppi vähän kuin kani hatusta.
   
 2. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Perkeleen naurettavaa. Onko noi tuomarit sokeita? Tuomari katsoo metrin päästä kun Wilenius laukoo niin että menee verkoista melkein kiekko läpi. Sillä tavalla helähti verkot. Pakkohan sitä on videolta mennä katsomaan.
   
 3. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Tuossa taidettiin käydä videoilla Väliharjun vaatimuksesta, sillä n. 10 sekuntia aiemmin TUTOn pelaajan luistin hipaisee Väliharjua joka vähän horjuu. Ei toki vaikuttanut enää tuohon maalitilanteeseen.
   
 4. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Tuton 4-2 kavennusmaalia tarkoitin. En 4-3 maalia, joka käytiin Väliharjun vaatimuksesta.
   
 5. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
  Mistä tilanteesta Toni Leinonen sai ottelurangaistuksen? Potkaisemisesta se ilmeisesti tuli mutta tilanne meni täysin ohi.
   
 6. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Se tilanne meni minulta täysin ohi. Alla onkin minun kommentit otteluseurannasta tilanteeseen liittyen. Linjatuomari sen kävi kertomassa ja olisi toivottavaa, että se olisi edes jollain videolla, koska jääkiekkofanina vituttaisi, jos tuomarivirheen takia ottelu kääntyy. SaPKo fanina tietenkin kolme pistettä maistuu, mutta nekin pitäisi saada sääntöjen mukaan.

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 7. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
  Lainaus:
  Toivotaan että videolta löytyy, muuten tuohon on kenenkään paha sanoa yhtään mitään. Kovin yllättyneitä olivat sekä selostaja että vierasjoukkue. Jospa jollain kuka oli paikan päällä on jotain näköhavaintoa tilanteesta?
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tulin just hallilta ja meinasin tulla kyselemään näkikö joku fanseatin kautta mitä tai ketä se Leinonen potkaisi?
  Minusta siinä meni hetki ennen tätä selvä jäähy ohi kun Kiilholma lähti omalta alueelta ja veti jonkun avustuksella pannut siihen sinisen päälle. Jäin miettimään olisiko se voinut tuossa tilanteessa olla, mutta en siinäkään mitään potkua nähnyt.
   
 9. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Selostajahan ensin luuli, että tuli toimihenkilön PRK. Toki Arvonen ei asiasta mitään maininnut lehdistötilaisuudessa niin kai siinä oli perusteet jäähyyn. Toki arvostan, että ei lähdetty jälkeen päin itkemään, jos se menikin väärin

  Lainaus:
  Ensin itse luulin, että siitä tilanteesta annetaan kampitusjäähy, mutta käsittääkseni linjatuomari ei voi jälkikäteen pientä rangaistusta käydä puhumassa vaan aina pitää olla ison rangaistuksen arvoinen teko. Jos kerkeän ennen Tampereen yöhön karkaamista katsomaan tallenteelta ja katson Leinosta koko vaihdon niin annan kommentin. Muuten en kantaani muuta, että linjatuomari oli varma potkusta ja eikä itseni lisäksi selostaja sitä nähnyt.

  edit. Katsoin tilanteen uudelleen ja Leinonen näkyy oikeastaan koko vaihdon fanseatin kamerassa. Kun kolmatta erää on jäljellä 7.40. Leinonen saa kiekon sinisen taskuun ja dumppaa siitä päätyyn. Siinä hieman näyttää luistin kohoavan SaPKopelaajaa kohti. Muutama sekunti myöhemmin hän on tilanteessa missä Kiilholma kaadetaan ja saattaa siinäkin potku olla. Linjatuomari kumminkin samantien Kauton torjunnan ja vihellyksen jälkeen menee päätuomarille kertomaan tilanteesta, joten hän on potkusta varma. Pitää selvinpäin katsoa video uudestaan niin saattaisin itse jopa nähdä jotain.

  Tallenteen ajassa 2:22:45 suoritetaan KiVan toimesta vaihto, jossa Leinonen tulee jäälle. Ajassa 2:23:03 Leinonen saa kiekon sinisen taskuun ja Kiilholman kampitus on ajassa 2:23:11. Tuossa välissä on parin sekunnin pimento Leinosen vaihdosta. Toivotaan, että kurinpidon toimesta saadaan hieman tarkemmin potkusta tietoa, koska OR automaattisesti menee Järviselle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017 klo 21.35
 10. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Leinonen ei potkaissut, eikä tehnyt rikettä. Silti yhden ottelun pelikielto, koska ottelurangaistusta ei voi muuttaa. Toivottavasti oli linjurin viimeinen matsi.
   
 11. JPriest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  naurettavaa, jos kurinpitäjällä on oikeus muuttaa pelirangaistus ottelurangaistukseksi, mutta toiseen suuntaan ei niin jossain kyllä vika. Eikö ottelurangaistusten jakaminen ollut jossain vaiheessa tuomareilta poistettu?
   
 12. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Näin itse myös luulin. Ilmeisesti joistain rikkeistä ei voi kuitenkaan tuomita muuta kuin ottelurangaistuksen.
   
 13. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Vaikka kyseessä onkin vain Mestis, niin nyt voisi jääkiekkotoimittajat saatana tehdä työnsä ja grillata Pirkka boy Antikliimaksilaa tästä(kin) asiasta. Kyseinen herra kun rakastaa lausetta, "ei sitä muuteta, näin se on aina ollut ja tulee aina olemaankin".
   
 14. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
 15. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  SÄÄNTÖ 152 – POTKU
  MÄÄRITELMÄ: Pelaaja tekee luistimellaan mitä tahansa vastustajan kehon osaa kohti suuntautuvan heilahtavan potkuliikkeen.
  Pelaajalle, joka potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa, tuomitaan ottelurangaistus.


  Suora lainaus sääntökirjasta.
   
 16. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Nyt kun näistä harvinaisemmista jäähyistä puhutaan, niin alla oleva olisi kiva nähdä joskus toteutuvan käytännössä (lähes joka pelissä sitä kuitenkin tapahtuu):

  SÄÄNTÖ 219 – TAPPELU / MAALIVAHTI
  MÄÄRITELMÄ: Vastustajan lyöminen tappeluun ryhtymiseksi hanskat kädessä tai hanskojen poisottaminen tappeluun ryhtymiseksi.
  i. Maalivahdille, joka kilpikäsineellään lyö vastustajaa pään, niskan tai kasvojen alueelle, tuomitaan ottelurangaistus.
   
 17. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Niin että yhden virheen takia koko ura pakettiin? Sovelletaanko jatkossa tätä myös pelaajiin?
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Joo kun tämähän ei ole ensimmäinen kerta eikä edes viimeinen kerta kun näin käy. Kun on "rike" josta tuomitaan OT niin se pelikielto siihen vaan tulee. Minulle ensimmäinen kerta tätä päivitellessä oli se case Ruisma aikanaan kun aloitustilanteen jälkeen maila osui kiekon pudottanutta linjuria perseelle.

  Mutta, katsoin nyt vielä tuon tallenteen ja tiedän tasan tarkkaan mistä kohdasta linjuri on raportoinut. Fanseatin tallenteella ajassa 2:21:34 kun Leinonen huitaisee viivan päällä Lämsää, niin oikea jalka nousee aivan jäästä siinä määrin, että tuo on ollut ihan helppo tuomita jäällä ollessa potkuksi, joka ei tosin mihinkään osu. Enpä edes pois sulje, etteikä se olisi tuon rikkeen määritelmän mukainen tapahtuma. Että en pidä tätä enää ihan puhtaana mielikuvituksen tuotteena.
  Katsokaapa joku muu sama kohta ja kertokaa näenkö ihan omiani.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 15.26
 19. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Ehkä tosiaan liian ankaraa. Viltitys olisi paikallaan.
   
 20. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Kyllähän siinä potkuliike on. Tosin FanSeatin kuva on niin kaukaa ja laajalla, että mahdoton sanoa tosta mitään varmaa. Varsinkaan siitä osuuko. Mielestäni ei. Säännön mukaan riittää, että potkaisee sinnepäin. En sanoisi miksikään kaikken aikojen oikeusmurhaksi.
   
 21. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Nyt on kyllä pakko sanoa, että tuomarityöskentely on ainakin Heinolassa ollut ehkä kaikkien aikojen parasta. Satunnaisia puusilmäilyjä toki tulee, mutta linja on mielestäni pitänyt harvinaisen hyvin. Eipä ole valmentajatkaan tuomarilinjaa vielä moittineet.
   
 22. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  En tiedä onko minun arvioinnissa vika, mutta Iisalmessa tuomarilinja koko kauden ollut aika huonoa. Jasikin on siitä sanonut usein, ja tuskin sanoisi jos linja olisi edes kohtuullinen, aika paljon tuo tarvitsee että valmentajat valittaa lehdistötilaisuudet.
   
 23. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Alueellisia erojahan varmasti myös löytyy. Ei täällä taida tuomarit ihan yhtä laajassa ringissä kiertää kuin Liigassa. Heinolassa suunnalla on kerrankin ollut mukiinmenevää vihellystä, kun vertailee aiempiin vuosiin.
   
 24. rosvo Jäsen

  Kyllä on Iisalmessa uskomattoman surkeeta tuomaritoimintaa puolin ja toisin. Välillä vihelletään selkeestä rikkeestä jäähy, seuraavassa tilanteessa ei. Ei järjen häivää tässä touhussa. Pelaajatkaan ei tiedä mitä uskaltaa tehä missäkin tilanteessa. Eikö tätä dumarihommaa saada millään kehitettyä?
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Minä en kyllä, siis ihan oikeasti, huomannut että TUTO koki mitään vääryyttä tänään. Tuomaritoiminta on ollut kyllä Iisalmessa ennennäkemättömän paskaa koko kauden, ja nimenomaan IPKta kohtaan. On monia otteluita jossa vihelletään kummallekin tasapuolisen huonosti, enkä väitä että IPK on hävinnyt pelinsä (aina) tuomaritoimintaan. Tänään oli sellainen päivä, että IPK hävisi todellakin tuomaritoimintaan, vaikkei ne niitä maaleja teekkään. Hauskin tilanne nähtiin tänään toisessa erässä: TUTOn pelaaja kampitti IPKn pelaajan, ei jäähyä, 3 sekuntia myöhemmin IPKn jätkä vetäisii TUTOn pelaajalta jalat alta, jäähy. Oli koko peli aika tuollaista, TUTOlla oli ikäänkuin eri säännöt. Taidan IPKn omassa ketjussa hieman lisää valaista ajatuksiani tämän kauden tuomaroinnista Iisalmessa, mikäli jaksan.