Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Big Bear Jäsen

  Lainaus:
  Minusta näytti enemmänkin siltä, että Fofanov ja Zorec törmäsivät avojäällä. Mutta yhtä kaikki, varsinainen aivopieru Fofanovilta, eikä valitettavasti ole edes hänen uran ensimmäinen. Suoraan sanoen pärjättäisiin ihan hyvin ilman Fofanovia.
   
 2. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Joo kyllähän melkoiseen kiipeliin oman jengin sekoili, tosin Rokin sekoilu jatkui yyveellä ja vaarallisin paikka oli karhuilla. Fanseat aika tunti 35 min on varmaan aika lähelä.
   
 3. stemme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, RoKi, Kärpät
  Kolme peliä kakkua Fofanoville. Tilanteesta löytyy videomateriaalia youtubesta.
   
 4. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Joo saman luin että kurinpitäjä Järvinen antanu 3 pelin kakun, oikea päätös ja onni pelasti loukkaantumisen.
   
 5. Big Bear Jäsen

  Lainaus:
  Oikea päätös. Jospa Fofanov oppisi jotain, tosin sitä en usko.
   
 6. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Saatiin sitten Turkuunkin hivenen omituinen rankkarivihellys. Hermeksen pelaaja yksin läpi, mutta syötti toiseen aaltoon, ja tätä pelaajaa rikottiin. Tilanteessa TUTOn toinen pakki oli ehtinyt jo tämän kiekollisen pelaajan edelle tai vähintään rinnalle. Totta kai tästä maali, ja seuraavassa tilanteessa Keinäsessä roikuttiin sekuntikaupalla ilman jäähyä... Toki tuomareina Vuohtoniemi ja Nordström joten yllättyjät lienevät vähissä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2016 klo 19.23
 7. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  TUTO-fani olen itsekin, mutta ikävä pilata salaliittoteoriasi. Molempia pelaajia kyllä rikottiin, ja rankkari tuli ekasta rikkeestä. Pelaaja läpiajossa --> pakki lyö yläkäteen mailalla --> saa silti syötettyä vaikka menettää maalipaikan --> ei maalia --> päivän selvä rankkari. Hienosti vihelletty tuo tilanne.
   
 8. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Pitipä käydä itsekin väijymässä FanSeatista. Ihan selvä rankkarihan toi on. Takaapäin viikatteella käteen. Ei mikään teloitusisku, mutta riittävä rankkarin perusteeksi. Ihan oikein meni.
   
 9. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Pelicans, HPK
  Harvoin kommentoin tuomaritoimintaa (muistaakseni), mutta Heinolassa nähtiin kyllä aiheeton ulosajo (tuomarin koskemattomuus kolhittuna). Aloituksen jälkeen ajassa 15.56 LeKin pelaaja tuuppaa Peliittojen Fominin linjatuomaria päin siten, että hieman loukkaa selkäänsä. Tuomari pystyi jatkamaan peliä. Jotenkin tuntuu, että tuossa tilanteessa se ulosajettava olisi ollut se joka tuuppasi eikä Fomin joka oli menossa tuomarin ohi kiekkoon aloituksen jälkeen.

  Nopea tilanne, ei siinä mitään. Hidastuksesta katsottuna näyttää siltä että vierasjoukkueen pelaaja on piirun verrran myöhässä ja tökkää siinä sitten kotijoukkueen pelaajan tuomaria päin kun nyt sattui siihen kohdalle. Osui ja upposi.
   
 10. Lieminen Jäsen

  Koska virhettä on mahdoton myöntää, pätkähtää sieltä viikonlopuksi turvalliset kaksi matsia penalttia.
   
 11. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Pelicans, HPK
  Lainaus:
  Tarkoittanet tuota Fominin tapausta? Kumma kyllä ei tullut. Ehkä siinä juurikin myönnettiin virhe...
   
 12. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Täytyy antaa kyllä tunnustus raitapaidoille tämän syksyn toiminnasta kokonaisuutena Heinolassa. LeKi-ottelussa meni kyllä kaikki läskiksi ja parissa muussakin yksittäisessä pelissä on sekoiluja nähty, mutta kokonaisuutena ehkä Mestis-aikojen parasta toimintaa ja nimenomaan sen vuoksi, että tuomareiden linja on pysynyt samana läpi ottelun. Välillä pilli on soinut pelkästä piereskelystä, mutta linja on ollut tasapuolinen ja pysynyt samana täyden kolme erää.
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Minua kiusaa aivan hemmetisti Mestiksen täysin luokaton linjatuomareiden toiminta. Se ei varmaan ole linjatuomareista pelkästään kiinni vaan jostain päätetystä linjasta. Kun tulee katseltua aika paljon NHL:ää niin huomaa mikä ero siinä on. No miesten tilipusseissa ja ihan kaikessa muussakin ero, mutta ei sen pitäisi estää löytämästä Mestikseenkin vähän viisaampi linja. On se myös vähän pelaajistakin kiinni, mutta kaiken tämän summana Mestiksessä vihelletään paljon pitkiä kiekkoja joita ei pitäisi viheltää. Jopa KHL:ssä jonka tuomaritoimintaa pidän lähinnä naurettavana, on linjatuomareiden ja linjatuomaritoiminnan laatu parempaa.
  Aloitukset, mikä perkele on se pilkkimisen tarkoitus, varmaan 9 vaihtoa kymmestä toinen aloittaja vaihdetaan kun on ensin pilkitty harhautumaan. Ja sitten, miten paljon aloituksia uusitaan niin huh huh. Pitäähän ne uusia jos on syy, mutta tuntuu että se syy kaivetaan vaikka kiven alta, että saadaan uusia aloitus.

  Nuo molemmat seikat ovat sellaisia jotka pätkivät peliä ja vaikuttaa siitä syystä pelin virtaukseen ja sitä kautta pelin laatuun ja viihdyttävyyteen.

  Ja vielä yksi hauska huomio, kiekottoman pelaajan estämisestä seuraa harvoin jäähy. Miksi? Hauskan tästä tekee se, että kun sellainen joskus vihelletään niin sillä saa tuomari aikaan yleisöreaktion. Sehän ei välttämättä "näytä juuri miltään" ja siksi tuntuu olevan hankalasti ymmärrettävä jäähyn syy.
  Vastapainoksi on sitten nähty usempia "estämisjäähyjä" kun viivasta ränniin kiekon heittänyt pelaaja taklataan, hetkinen, vaikka se luopuu kiekosta niin on välittömästi sen jälkeen vielä kiekollinen ja taklattavissa oleva pelaaja, riippumatta siitä mihin sen kiekon vippaa.
  Tuo näyttää erehdyttävästi sille yhdelle estämisen prototyypille, mutta eihän se sitä ole.
  Juu, katsomosta ja läppäriltä näitä on varmasti helpompi katsella, että ei ole syytä suolata tuomareita. Nämä kaikki esiin nostamani asiat ovat kuitenkin niitä jotka pätkivät pelin kulkua ja näin heikentävät pelin laatua ja viihdearvoa.
   
 14. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Samaa mieltä palstatoverin @Murkula kirjoituksesta. Tuohon estämiseen niin lisäisin vielä, että minkä ihmeen takia poikkeuksetta aina sallitaan estäminen esimerkkinä tässä: Kiekollinen pelaaja heittää vauhdissa kiekon ränniin tai itselleen eteenpäin ohi puolustajan. Tämän jälkeen puolustajan annetaan aina ottaa vauhti pois pienellä käsiotteella, jotta hyökkäävä joukkue ei ehdi kiekkoon ekana. Rapakon puolella tästä tulee aina estämisjäähy, mutta Mestiksessä en ole vielä kertaakaan nähnyt tulevan vastaavasta tilanteesta jäähyä.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Toinen mitä tehdään on paljon on ns. 1 vs. 1 tilanteessa kolmannen osapuolen tekemä koripallomainen liikkuva screen / skriini. Aina jäähy kun kyseessä on pienen jään peli, mutta ei meillä mestiksessä.
   
 16. ex-kuusamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi ja Tappara
  Roki - JypAkat, tuomari Niva anto sitten lopussa (noin 1 min 30 s ennen loppua) Järvelän O-M:lle aivan käsittämättömän jäähyn. Järvelä väistää paitsiota, hieman osumaa pakin kans ja kaatuu, niin tämä herra viheltää sitten kaks minuuttia sukeltamisesta, aivan käsittämätön tuomio ja siihen vielä 10 min lisäksi. Ilmeisesti edellisessä tilanteessa viheltämättä jäänyt kampitus nosti raitapaidan tunteet pintaan kun siitä käytiin hänelle mainitsemassa. Päätti sitten ottaa seuraavan kaatujan silmätikuksi ja viheltää sukeltamisesta jäähyn. Ihan käsittämättömiä ja osaamattomia tuomareita Rovaniemiellä, ei minkäänlaista linjaa, saa huitoa, estää ja ryntäillä, mistä ei jäähyjä vihelletä, mutta otetaanpa sitten tuollainen paitsioväistö ja vihelletään siitä sukeltaminen. Eihän sillä ollut muuta merkitystä kuin se, että se tappoi kotijoukkueen hyvän loppukirin. Sie kyseinen tuomari ja kaikki muutkin voi mennä viheltämään vaikka niitä pipolätkä-pelejä, niin siellä saatte antaa kymppejä ihan tarpeeksi kun siellä saatte suoran palautteen heti jäällä ja "hieman" ankarammin kuin näissä missä nyt opettelette viheltelemään...
   
 17. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Savonlinnassa oli eilen koko kauden surkein suoritus tuomareilta. Ettenkö jopa sanoisi että täysin luokaton. Kyllä maar vitutti sitä katsoa, kun jokainen linjatuomarista päätuomareihin veti homman vituiksi. No ehkä se eilinen tuomaritoiminnan taso korreloi hyvin eilisen pelin tason kanssa.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Talvisalossa on suht hyvälaatuisen alkukauden jälkeen nähty nyt peräjälkeen kaksi huonoa tuomarointia. Ei keskiviikkona niin surkeaa ollut kuin perjantaina mutta ihmeellisiä jäähyjä puhallettiin ja vielä ihmeellisempiä jätettiin puhaltamatta. Skarppia nyt ja paluu alkukauden tasolle.
  Perjantain pelin vihelsi Kimmo Laakkonen ja Jaakko Telkkinen
  Keskiviikkona vihelsi Juha Räsänen ja Jarkko Salminen

  Tuo Laakkosen nimi selventää perjantain surkuhupaisen suoritteen vaikka Telkkistä pidän yhtenä parhaista Mestistuomateista. On muistikuva että tuo Räsänen on joskus sohlannut aiemminkin mutta Salmisen nimi ei tuo mitään mielikuvaa. Silloin on luultavasti onnistunut kun huonot tuomarit tahtovat jäädä aika herkästi mieleen.
   
 19. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Tämä tiivistää kaiken.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Miten mestis kierrättää noita tuomareita?
  Tuntuu että samat melkein joka pelissä, tai sit kuvittelen vaan.
  Ainakin Kauppinen ollu monessa IPK pelissä, ja vetänyt päin sitä itseään.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Eikös siellä ole pääasiassa alueittain jaettu nuo pelit kustannusten vuoksi. Muistelisin, että ns, kotituomareiden pitää viheltää tietty määrä matseja juuri tuon kustannustason vuoksi. Savonlinnassa on ainakin totuttu siihen, että nuo kotituomarit ovat kotijoukkueelle epäedullisin vaihtoehto. Savonlinnassa ne ovat juuri Laakkonen ja Heikkinen. Heikkinen vaan taitaa pääasiassa tunaroida Liigassa.
   
 22. Lieminen Jäsen

  Joskus olen käsittänyt, että tuomareiden kuuluisi olla osa peliä, eikä nousta sen yläpuolelle.

  Perjantaina Jyväskylässä KeuPan Kauppilalle estämisestä ulosajo, perusteena pelaajan loukkaantuminen. Päälle kymppi kapteenille, kun tuomaristo "ei jaksa kuunnella".

  Molemmat valmentajat kertoivat taklauksen olleen puhdas. Samaisen hallin aiempiin kohuihin viitaten: Jos pelkkä loukkaantuminen on peruste, olisi liigan puolella Finley vieläkin pelikiellossa.

  Eilen Keuruun illassa Pelkonen ja Ruuska olivat laskea alleen kun Rami aloitti shownsa. Linja oli alkuun tiukka, mutta lipesi käsistä saman tien kun liigastatuksen omaava konsultti kertoi näille piipareille kuinka tulee viheltää.

  Totuus on, että pienet seurat kärsivät tästä ailahtelusta ja ammattitaidottomuudesta enemmän. Eikä kivaa ole varmaan kellään.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017 klo 13.44
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  En ole vielä jaksanut käydä läpi fanseatilta eilisen SaPKo-IPK pelin viehllyksiä mutta aion ne kelailla läpi. Näin ennakkoon sanoisin, että ei taaskaan Talvisalossa vedetty kotiinpäin.
   
 24. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Karhula sano Hermes Leki ottelun lehdistötilaisuudessa että tuomarit olivat tulleet sanomaan vähän LeKin 2-2 maalin jälkeen että maalia ei olis pitänyt hyväksyä. Paha maalikoosteesta sanoa miten meni, mutta olisko polven kautta sitte mennyt. Aikamoinen aivopieru kyllä tuomarilta "paljastaa" omia virheitä joilla voi olla isokin vaikutus pelin kulkuun. Onneks ei ratkaissut mitään.
   
 25. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Näkemättä tai tietämättä sen enempää, eihän nämä kaksi ole välttämättä mitenkään toisiaan pois sulkevia. Jos pelaaja on kiekoton, on myös puhdas taklaus estämistä ja jäähyn arvoinen. Ja jos pelaaja loukkaantuu estämisen seurauksena, ei ole muita vaihtoehtoja kuin ulosajo.