Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Vanhaukko Jäsen

  Minua jaksaa rasittaa tuomarien linja tai paremminkin linjattomuus ja varsinkin poikittaisen mailan käyttöön. Käsittääkseni mailalla pitäisi pelata kiekkoa eikä vastustajaa, Yleisemminkin ainakin tuntuu että mitään yhtenäisen linjan tapaistakaan ei tuomareilla ole.
   
 2. Jumalpaita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Muutama erikoisuus tuomarilinjassa oli eilen Kokkolassa. Hermekseltä hylättiin kaksi maalia, joista eka oli kyllä oikea tuomio selkeän potkun takia, mutta jälkimmäinen hylky ei käynyt ihan enää täysin järkeen. Lisäksi loppuhetkillä IPK sai rankkarin Nico Lehdon siirrettyä maalia sille annettuna syynä. Saattoi siirtääkin, mutta avauserässä IPK:n maalivahti tökkäsi kahdesti maalin "vahingossa" paikaltaan, eikä kummastakaan kiekkoa viety keskelle. Pisteet kuitenkin tuomareista ex-Hermes JP Koistiselle siitä, kun muistaakseni viimeiseksi jääneen alivoimansa aikana IPK-laiset pitivät aloituksen ohessa jotain ihme showta ja kentälle jäädessä vain kolme pelaajaa, neljäs meinasi vielä mennä vaihtoon, jolle JP tokaisi tiukasti että takaisin siitä. Sanotaan vielä irrallisena asiana, että kertaalleen jäi päivänselvä väärä vaihto IPK:lta tuomitsematta. Koko raitapaitanelikko nukkui huolella, sillä vierailla oli tilanteessa kuudes kenttäpelaaja jäällä melkein 10 sekuntia.
   
 3. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:

  Omasta mielestä hylätyt meni toisinpäin. Ilmeisesti Kangas osu kiekkoon vasta kiekon ylitettyä maaliviivan. Eli ei maalia jos noin, maalintakaa näytti vaan siltä että osu ennen viivaa. Toinen taas meni suoraan luistimen kautta, huomas kun ei Lehtokaan edes tuulettanu.

  Rankkari ihmetytti kyllä, ihme vihellys. Onneks Ede otti kiinni, tärkee torjunta parin helposti menneen jälkeen.

  Tuo viiminen vaihto hässäkkä IPK alivoimalla ilmeisesti oli sekoilua. Tais IPKlla olla 3 pakkia ja yritti saada hyökkääjää sinne tilalle mutta kukaan hyökkääjä ei halunnu mennä jäälle, tämän takia ilmeisesti siellä Vaarasuo ja oliko Auvinen(?) kävi pariin otteeseen aitiossa. Toki saatto olla ihan taktiikkaki.
   
 4. Siniharmaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Muuhun en ota kantaa kun en peliä ole nähnyt, mutta maalin tahallisesta siirtämisestä varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin tai jatkoajan aikana tuomitaan aina rangaistuslaukaus, muulloin siitä tuomitaan vain kahden minuutin rangaistus.
   
 5. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
 6. Hanssonni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals, Kärpät, ja Jokerit
  Lainaus:
  Kuvan ottajalla ei ole mitään tekemistä jutun sisällön kanssa.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tänään nähtiin aika mielenkiintoinen tilanne IPK-RoKi pelissä. Tuomaristossahan oli yllätysyllätys herra Pelkonen joka ei ensimmäistä kertaa vihellä päin sitä itseään. No, eipä tällä nyt oikeasti mitään väliä kun harjoituspeli oli, mutta silti erikoinen päätös. Fanseatissa voi käydä katsomassa 54.00 peliajassa lähtien.

  Heikkisellä (RoKi) ja Kivioja (IPK) oli pientä nahistelua, sitten Heikkinen päättää käydä heittämässä poikkarilla Kiviojan maahan (=ei jäähyä), noh Kivioja menee Heikkisen luokse vähän taas heittämään vettä myllyyn. Kivioja lentää yhdessä Heikkisen kanssa jäihin nahistelun johdosta, Kivioja koittaa nousta ylös, mutta Heikkinen ei anna, ja alkaakin armoton mätkiminen Kiviojaa kohden joka ei voi tilanteessa tehdä mitään. Kummallekkin 2min.

  Sitten siitä Jussi Viitanen (IPK) ja RoKin Malo Ville pääsevät tappelu puuhiin, tappelussa mitään erikoista, tasainen kamppailu jonka Viitanen voittaa. Jäähyt tästä tilanteesta 5+2+20 Viitaselle, Villelle 5+20.

  Mitenhän ensimmäinen tilanne ei täytä tappelun merkkejä kun nyrkillä taotaan toisen naamaa uuteen uskoon? Tai millä helvetin logiikalla Viitanen oli se pahempi ihminen tuossa toisessa tapauksessa.

  Mikäli joku osaa kertoa, niin kiitos avaa mun maailmaa, mulle ei mene jakeluun.
   
 8. tirehtööri12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  En kyllä tiedä mistä Kivioja tuossa tilanteessa jäähyn sai kun tuomarin käsi nousi vasta kun miehet makasivat jäässä ja lähetyksessä ei ainakaan näkynyt että Kivioja olisi kertaakaan edes lyönyt. Viitasen ja Villen tilanteessa meni jäähyt omasta mielestäni aivan oikein kun Viitanen tosiaan tuon kakkosen siitä sai vielä päälle kun oli tappelun aivan selkeä aloittaja.
   
 9. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  On tää nyt yks perkele näiden tuomareiden kanssa. Tolppa kilahtaa niin että kuurotkin kuulee, ja kiekko kimpoaa suoraan kentälle päin, niin eikö raitapaidat mene soittelemaan kavereilleen toimitsija-aitioon. Jani Säteri on vuosia ihmetellyt miksei tuomarit pysty mihinkään päätökseen itse, ja olen täysin samaa mieltä.
   
 10. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Toisaalta tuo ei ole virhe.

  Vuohtoniemi ei käynyt katsomassa videolta, kun kiekko tuli takaraudasta ulos, vaikka valmentaja sitä pyysi ja linjatuomari puolsi.

  Tosin tämän ei pitäisi yllättää ketään.
   
 11. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Ei Mestis-peleissä soitella minnekään. Tuomari katsoo itse videoita.
   
 12. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Kupittaalla se ainakin seisoskelee siellä luuri korvalla
   
 13. ex-kuusamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi ja Tappara
  Kyllä Rovaniemelläki soitetaan, ja taitaa olla näin joka paikassa
   
 14. Linnankundi Jäsen

  Riippuu varmaan hallin varustuksesta, Savonlinnassa tuomari käy toimitsija-aitiossa katsomassa maalitilanteet.
   
 15. Hiski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Mestiksessä on jo kauden alusta asti pitänyt olla käytäntönä että otteluvalvoja katsoo maalitilanteet ja kertoo päätöksen tuomareille. Kaikissa halleissa ei varmaan kaapelointeja ole vielä saatu muutettua.
   
 16. Linnankundi Jäsen

  Pitää nöyränä tulla korjaamaan vaihtoehtoinen totuuteni. Savonlinnassa tarkastaa maalit otteluvalvoja ja tuomari saa häneltä tiedon. Näin ainakin eilisessä pelissä tapahtui.
   
 17. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Turussa on tämän kauden alussa ainakin otteluvalvoja ollut se videon katsoja ja tuomari soittaa siis hänelle. Aiemmin on tuomari itse katsonut videota ja pitkään sitä katselikin välillä.
   
 18. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Miten tämä nyt menee? Cup-Finaalin yhteydessähän ole SaPKon palstalla keskustelua mahdollisesta potkumaalista ja silloin useampi kirjoittaja Turusta ja Savonlinnassa kertoivat varmana tietona, että otteluvalvoja ei videonkatseluun puutu. On jäävi tekemään niin koska silloin valvoisi itseään. Ainakin nimimerkeillä Essulu, Kaukalon Laidalla ja Murkula oli tämänkaltaista varmaa tietoa. Siellähän ensin videon perusteella maali hyväksyttiin ja sen jälkeen kuulemma otteluvalvojan oli todennut se olleen potku. Silloin Turun selostaja nimenomaan sanoi otteluvalvojan katselevan videota naapurikopissa.
   
 19. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Muistelen aivan oikein. Esslu kertoi otteluvalvojan myöntäneet potkimaalin, mutta Kaukalon Laidalla kertoi otteluvalvojan sanoneen aivan muuta. Säteri kertoi taas otteluvalvojan istuvan viereisessä kopissa katsovan nuo videot. Siitä sopii miettiä miten olisi tuominnut potkimaalin ja tuomari toiminut toisin.
   
 20. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Omalta osaltani luulen että olin väärässä, eli otteluvalvoja on sen katsonut. Mutta otapa siitä sitten tolkkua kun Räsänen itse sanoi pelin jälkeen oaikallislehdelle että otteluvalvoja myönsi potkumaalin.
  Sinällään, jos on niin että sama mies muutti näkemystään niin ollaan juuri siinä tilanteessa että valvojalle kun ei ole valvojaa niin vihkoon meni.

  E: en mielestäni kertonut varmasta tiedosta.
   
 21. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Vähän veikkaan että Räsänen ja otteluvalvoja on puhuneet eri asioista. Otteluvalvoja on sanonut, että jalasta meni ja Räsänen on tulkinnut sen niin, että otteluvalvoja on myöntänyt sen potkumaaliksi. Itse vaan kovin ihmettelin tota kun liigassakin ainakin Espoossa otteluvalvoja istui samassa kopissa videotuomarin kanssa ja osallistui kyllä epäselvien tilanteiden tulkintaan.

  Rahastahan noi loppupeleissä on kiinni. Ylimääräinen videotuomari maksaa rahaa, eikä sitä Mestiksessä liiku mitenkään liikaa.
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Totta, tätä tämän sarjan arki on. En tiedä kumpi nyt on parempi, tuomarin vai otteluvalvojan päätös. Ainakin jälkimmäinen tuntuu olevan nopeampi.
  Muutos on tehty tälle kaudelle koska viimekaudella ja aiemmin olen omalta kausaripaikaltani nähnyt ne tuomarin tarkastamat tilanteet samalta läppärin näytöltä. En tietysti niin tarkkaan että olisin voinut niitä itse tulkita mutta kuitenkin.

  Mua jäi kaivamaan tuo varmana tietona asiasta kertominen niin piti käydä tarkastaa ja eihän se niin ollut, vaan olen nimenomaan kirjoittanut että en ole asiasta 100% varma ja että voin olla väärässä. Siis ei jäänyt kaivamaan että olisit mistää syyttäny vaan oma kirjoittaminen. Pyrin nimittäin yleensä jättämää back upin omalle "tiedolle" ellei se ole täysin varmaa.
   
 23. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Seison korjattuna. En ole ollut muuttuneesta käytännöstä videon katselun ja soittamisen suhteen tietoinen. Aiemmilla kausilla tuomari katsoi videoita itse, mutta yllä olevien kommenttien mukaan käytäntö on muuttunut.
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lauantain SaPKo - KeuPa pelissä nähtiin ajassa 57:48 jostain sellaista jota on odottanutkin näkevänsä tässä päähän kohdistuvien taklausten jahdissa. Kyllä tuli nimittäin 2+10 tuomio sellaisesta rikkeestä jota ei koskaan tapahtunutkaan.
  Tälläisen voi käydä todistamassa jos omaa pääsyn fanseattiin. Taivas varjele.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 08.27
 25. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Oli kyllä melkoinen huumorijäähy. OIkeastaan todella räikeä tuomarivirhe.