Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiksen tuomaritoiminta

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 17.12.2011 klo 20.13.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tulen aivan varmasti "itkemään" IPK-kausiketjuun tämän illan tuomareista, ei epäilystä. Itken niistä myös aivan aiheesta. Me ei saada omaan kaukaloon kunnon tuomareita. Tänään oli loistava esimerkki taas siitä, uskon että jopa KeuPan kannattajat huomasi, ainakin ne joilla ei ole järkyttäviä värilaseja. Kuulostaa varmaan aivan turhalta nipottamiselta, ja tuomareiden syyttelyltä, mutta kun se ei ole edes sitä. Tänään voitettiin, silti valitan tuomareista. Käykää kuuntelemassa lehdistötilaisuus IPK-KeuPa HT, kun sen voi fanseatista nähdä, Jasi avaa aika ansiokkaasti tätä hommaa, ehkä hänen auktoriteetti saa myös muut uskomaan.
   
 2. rosvo Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, olen täysin samaa mieltä sun kanssa. Ihme spedeilyä taas kerran dumariporukalta. Jasilta erittäin hyvä puheenvuoro lehdistötilaisuudessa. Jospa liittokin heräis tähän päivään!
   
 3. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Koko peliä en ehtinyt katselemaan, mutta se alun ulosajo meni kyllä ihan oikein. Kädet korkealla avitti vastustajaa lyömään päänsä pleksin reunaan. Ei välttämättä tahallinen tai törkeä, mutta taklaajalla on vastuu.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Juu + sitten oli ihan häppäräppä oliko pelaaja enää edes taklattavissa. Kaikenkaikkiaan melko vastuuton teko.
  Muuten katsoin tänään peliä vähän sivusilmällä ja en ihan älyttömiä oikeusmurhia huomannut. Korostan, en katsonut koko peliä ja senkin minkä katsoin, katsoin vähän sivusilmällä, mutta noin niinkuin muuten kakkosia tuolla on eilen jaettu IPK:lle 6 kpl ja KeuPalle 5kpl ja kun niistä kaksi oli IPK:lle väärästä vaihdosta, selvistä sellaisista, niin enemmän niitä pelitilannekakkosia olikin jaettu KeuPalle. Tämä on vain tälläinen tilastollinen fakta, en ota kantaa mitkä niistä meni oikein ja mitä jäi viheltämättä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017 klo 22.21
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tavallaan nostan käden virheen merkiksi, katsoin uusintana tuon kohtauksen, ja ehkä siitä pystyi viheltämään sen ulosajon. Toki veikkaan siinä vaikuttaneen aika paljon sen, että KeuPa-pelaaja jäi makaamaan jäähän, mutta olikin jo melkein seuraavassa vaihdossa mukana. En syytä filmauksesta, mutta aika nopeasti se siitä toipui kyllä.

  Tilastollisesti näyttää tuolta joo (KeuPan yksi jäähyistä tuli viimeisen erän 19:48, joten..). Eikä siellä IPKlle vihelletty mitään varsinaisia oikeusmurhia, toinen vääristä vaihdoista oli kyllä helppo. Mutta pointti oli se, että KeuPa rikkoi yllinkyllin, eikä mistään saanut jäähyä. KeuPan päivän selkeä vaihtovirhe, Niemelä pölli Katosalmen mailan, ja meni katkaisemaan sen. Nevalaista taklattiin päähän, tuo oli ainakin tilanteessa nähtyäni puhdas, mutta aika pitkään Nevalainen päätään sörkki vaihtoaitiossa ja valmentajat olivat laittamassa jo levolle, mutta Nevalainen vaati päästä pelaamaan. Mutta oli tilanne, jossa todennäköisesti IPKn pelaaja olisi saanut 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta. Paljon jäi viheltämättä. Katsoitko lehdistötilaisuuden, suosittelen oikeasti. "Kyllä jätkät töissä oli, mutta totuus on, että ollaan kusessa noitten meidän jäähymäärien kanssa, mutta samassa me ollaan ihan kusessa noitten tuomareitten kanssa illasta toiseen" "Me ollaan hävitty tässä näitä iltoja, että me ollaan otettu tuollainen jäähymäärä, ja saatu myös" "Viesti ei mene mihinkään suuntaan perille, ei omalle ryhmälle, eikä tunnu menevän Aholan Harrille perille millään tavalla." Alkoi muutenkin olemaan hieman uskoton, että saadaano tänne kankaan monttuun koskaan kunnon tuomareita. Kommentoi myös, että tuomarit ei osaa vastata, kun Jasi jotain kysyy. Ei varmaan osaa vastata, mitenkä helvetissä tämän huumorijäähyn nyt perustelisi. Lauseet, jotka on sanan tarkkaan totta. IPK ottaa kyllä aiheellisia jäähyjä liikaa, mutta kun tulee vielä extraa siihen päälle, niin ei se hyvältä tunnu. Lehdistötilaisuus: Lehdistötilaisuus IPK KeuPa HT 29 11 17 - YouTube
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Juu, katoin enne peliä sen lehdistötilaisuuden ja kyllä siinä aika selkeä epätoivo Jasin puheissa loisti. Ja kuten sanoin, en ottanut kantaa noihin viheltämättömiin jäähyihin, vain faktaan jäähymääristä.
   
 7. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Yksi on sitä mieltä, että ehkä ulosajo on ok, kurinpito päätti palkita viiden ottelun pelikiellolla. Hmm...
   
 8. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Nopein ulosajo mitä olen nähnyt. Parikymmentä sekuntia, ja Imatran Tanhua kampitti Keinäsen kovasta vauhdista nenä edellä laitaan. Ei ole Keniä näkynyt tällä ylivoimalla, ja puhutaan kuitenkin pelaajasta joka ei pienistä valita.
   
 9. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Lainaus:
  Kaikenkaikkiaan erikoinen tilanne. Periaatteessahan tuo oli kakkosen paikka meikäläisen mielestä, mutta tuo vauhti ja sen myötä tullut tilanteen vaarallisuus kai nostaa tuon ulosajon arvoiseksi. Siis jos tapahtui kuten itse näin (ja sinä sanoit), että Tanhua kampitti Keinäsen. Esimerkiksi Jatkoaika uutisoi, että Tanhua taklasi selästä, jota en kyllä itse havainnut. En arvostele tuomiota, meni varmasti aivan oikein.
   
 10. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Jäähyn syy oli selästä taklaaminen, mutta kyllähän siinä Tanhuan maila oli jaloissa. Eiköhän tuomarit ajatellut, että jää kritiikki vähemmälle, jos on vähän rajumpi jäähyn syy.
   
 11. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Levon jäähy ratkaisi tänään pelin. Kampitus lekin kolmannen maalin jälkeen noin ajassa 2:26:25 fanseatilla. Jokainen voi tehdä oman johtopäätöksen oliko ulosajon arvoinen.
   
 12. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Eipä tossa ole tuomarilla muuta vaihtoehtoa sääntöjen mukaan. Oma polvi vastustajan polvitaipeessa ja samaan aikaan kädellä vetää taaksepäin. Tyylipuhdan jalkapyyhkäisy suoraan sääntökirjasta. Ei mikään törkeän vaarallinen kun hiljaa liu'utaan, mutta kuitenkin pelikatkolla. Selvä tapaus joka tapauksessa.
   
 13. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Kyllähän tuo jalkapyyhkäisyn tunnusmerkit täyttää, joten ulosajo oli ihan oikein. Menikö jalkapyyhkäisyn tulkinta vielä niin, että jos kädellä auttaa niin automaattinen ulosajo. Raskauttavana asianhaarana, että tapahtui ns pelikatkolla vaikka Ventelä hieman provosoivasti luisteleekin maalia juhlimaan edestä, mutta pitäisi osata olla provosoitumatta. Jäähyn syy nyt oli väärä, mutta minun näkemyksen ja tulkinnan mukaan ulosajo oli oikea. Itse asiassa jäähyn syyn takia katsoinkin alun ulosajon, jotta saisin vertailun, mutta olipahan taas sen luokan teko, että huhhuh. Jos Tanhua selviää lyhyemmällä pelikiellolla kuin Putkonen niin hyvää päivää. Onneksi Keinänen sen verran sai kropalla hallittua kaatumista ja käsiä eteen ettei pahemmin käynyt.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mulla on kutka että jäkapyyhkäisy on aina suihkuhommia onpa siinä käsiä apuna tai ei. Ts. Voiko edes slew-footingista pientä jäähyä antaakaan. En tiedä ihan varmaksi, saa valaista.
   
 15. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Olet oikeassa. Jalkapyyhkäisystä voi sääntökirjan mukaan tuomita vain ottelurangaistuksen.

  Lainaus:
  Sinänsä siis tuomarille "turvallisempaa" tuomita 5+PRK kampituksesta jottei vahingossakaan turhaa pelikieltoa tule hänen mahdollisen virheen takia vaan kurinpidolle sysätään vastuu.

  Käsi siis pystyyn virheen merkiksi ja sotkin tuon mahdollisuuden kakkoseen, kun joskus katsoin NHLnvideon kampituksen ja jalkapyyhkäsyn eroista ja siinä pariin kertaan painotettiin yläkropan kampeamista, mutta yllättäen ymmärsin väärin, että jalkapyyhkäisyissäkin voi olla eri asteita jäähyissä. Tiedän myös tehneeni siinä virheen, kun operoin eri sarjan säännöillä.

  Hyvä muistutus itselle ettei aina heti kannata tuomaria puusilmäksi haukkua, kun itsekin säännöt välillä sotkee ja onhan tuota tullut vähennettyä. Virheiden mahdollisuus kasvaa, kun periaatteessa neljä eri sääntökirjatulkintaa pitäisi osata.
   
 16. rosvo Jäsen

  Lainaus:
  On tullu kitistyä tuomareista mutta tänään Iisalmessa oli hyvät tuomarit. Viheltämässä oli tuomarit joita itse en ole paikan päällä ollessani nähnyt. Annettiin pelaajien pelata, otettiin mielestäni tärkeimmät virheet pois. Harmi vain että vierailija oli tänään erittäin kovalla jalalla liikkeellä.
   
 17. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Seuraavaksi pientä pohdintaa tiistain kierrokselta.

  Ketterän ja Espoo Unitedin välistä ottelua tuli seurattua tiistai-iltana. Espoolaisten Erno Hopponen veti ensimmäisessä erässä polvella Ketterän kultakypärää -> 2min rangaistus. Jälkeenpäin kelattuna taklaa takapuolella Iso-Mustajärveä polven seutuville. Minuutit mielestäni tässä meni suht oikein, ei isomman rangaistuksen arvoinen.

  Ketterän Sami Jekunen toisessa erässä laitataklaus Joonas Toivaseen, joka poistuu pukukopin puolelle. Tilanteesta Jekuselle 5+20 ja suihkun puolelle. Toivanen pelasi ylivoimalla kolmannen erän alussa. Tuota tilannetta ei kunnolla videolta näe, kontakti tulee Jekuselta kyllä selän puolelta, ei tule tilanteeseen mitenkään ylikovaa. Enempää tuohon ei kehtaa ottaa kantaa, kun ei kunnolla tilannetta näe.

  Kolmannessa erässä Espoo Unitedin Erno Hopponen (sama mies siis kuin ensimmäisessä erässä) vetää Ketterän kapteenia päähän, Lippojoki ei jää pitkäksi aikaa makaamaan, tilanteesta 2+10 ja Hopponen saa edelleen jatkaa kaukalon puolella. Hopponen nostaa tilanteessa olkapäätä, ja mielestäni hakee osumaa ylös. Vauhtia tilanteessa on todella vähän, joten sikäli tilanne ei ole niin paha.

  Mitä mieltä kyseisistä tilanteista olette arvon palstaveljet, menikö kaikki kolme tilannetta oikein? Olisiko Hopponen lentänyt suihkun puolelle, jos Lippojoki olisi poistunut pukukopin puolelle? Sama mies taklasi kaksi kertaa hieman kyseenalaisesti, mutta sai silti pelata ottelun loppuun. Tarkoituksena ei ole arvostella erotuomareita, vaan herättää keskustelua noista tilanteista.
   
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lucenius loukkaantui tänään Saramäen laitataklatessa Luceniusta. Itse tekohan ei kaikkein törkein ollut, mutta seurauksen ovat monesti pahat, kun laitaa kohden lennetään. Tilanteesta kaksi minuutta, vaikka Lucenius loukkaantui tilanteessa, vaikka sääntökirjassa lukee toisin.
   
 19. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Kuten sanoit ettei taklaus ollut törkein ollut. Itse olen tilanteen ja hidastusten mukaan sitä mieltä, että juuri ja juuri ehkä jäähyn arvoinen taklaus. Laitaan oli kumminkin matkaa reilusti ja omaan silmään näytti kovalta avojäänpommilta kuin laitataklaukselta. En nyt muista tulkintaa laitataklaukseen, että onko siinä määritelty kuinka tarkkaan missä taklaus osuu, kun mietitään taklauksesta aiheutuvaa kaatumista laitaa päin. Taas kerran pakko palata, että KHLssä on tälläkin kaudella monta vastaavaa taklausta näkynyt niin Jokereilta kuin vastustajalta ilman jäähyjä ja aina on kevyt taputus annettu hyvästä pommista. Tilanteeseen kuulumattomana ääripäänä: olen nähnyt myös tilanteita missä b-pisteen kohdalta taklattu pelaaja on liukunut laitaan ja se ei ihan laitataklausta täytä.

  Tiedän, että sääntökirjan mukaan pitäisi ulos laittaa jäähyn viheltäessä, mutta siinä se suurin ongelma omasta mielestä on. Monta kertaa on mennyt ulosajon arvoiset tilanteet pienellä rangaistuksella ilman loukkaantumista ja liian monta kertaa puhtaat tilanteet on johtaneet ulosajoon, koska on katsottu liikaa loukkaantumispykälää.

  Toivon ettei Lucenius loukkaannu pahemmin ja on jo huomenna peli kunnossa. Jos kurinpidolta tulee rangaistusta niin otetaan se vastaan ja myönnän jo tässä viestissä olleeni väärässä jäähyn suhteen.
   
 20. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Oli päätös mitä vain, niin tuomarit olivat joka tapauksessa väärässä. Vaihtoehtoja oli tilanteeseen kaksi. Olla antamatta jäähyä tai 5+20. Mitään välimuotoja ei ole mahdollista antaa tuossa tilanteessa, joten virhe tuomareilta kaikesta huolimatta.

  E. Katsoin vielä sääntökirjaa mitä siellä lukee laitataklauksesta.

  SÄÄNTÖ 119 – LAITATAKLAUS
  MÄÄRITELMÄ: Pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen
  vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten.

  i. Laitataklauksesta rangaistaan vähintään pienellä rangaistuksella.

  ii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa
  laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

  Tämän mukaan tilanne oli laitataklaus, koska pelaaja lensi laitaa vasten. Mitään etäisyyttä mistä taklaus lähtee ei ole määritelty.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Enpä tiedä, monessa sarjassa ja monessa pelissä ei olisi vihelletty minkäänlaista jäähyä tilanteesta. En ole katsellut mitään videoita ja pelissäkin olin pikku pörössä niin arviointikyky voi olla vähän heikko.
  En osaa sanoa, mistä Lucenius loukkaantui, mutta ilmeisesti on selvinnyt kuitenkin vähällä ja hyvä niin.

  Kaikenkaikkiaan vaihteeksi aika luokaton suoritus eilen tuomareilta. Mitä pidemmälle peli meni, sen heikommin se oli tuomarikaksikolla lapasessa.
   
 22. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Räsänen on kyllä historian huonoin tämän sarjatason tuomari. Löisin vetoa, että Räsänen on ottelua kohden vetänyt urallaan miltei tuplat henk.koht kymppejä pelaajille kuin muut tuomarit. Se ei ole kovin hyvän tuomarin merkki.
   
 23. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
  Tuomarit viheltäneet Lempäälässä kahteen erään näpsäkät 3x2min jäähyä aloitustilannevirheestä. Hirveää tuomarointia noin muutenkin, pilaavat muuten hyvän ja vauhdikkaan jääkiekkopelin
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo tuo on ihan järkyttävää kuraa. Edellinen peli Talvisalossa selvittiin ilman minuutteja mutta joka perkeleen aloitus uusittiin. Mestis tuomari on olento joka syö vaikka paskaa jos uusien linjausten mukaan tuomareiden pitää syödä paskaa.
   
 25. rasperi75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Laskeskelin eilen Kokkolassa että n. Joka kolmas aloitus uusittiin.