McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 851 151
  • 4 009

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen siis erityisluokanopettajana vaativan tason lastensuojeluyksikössä. Eipä tule kirjoitelmia hirveästi korjailtua. Ja kyllä, kaikilla nuorilla on omat henkilökohtaiset tavoiteet, joiden perusteella heille annetaan numerot. No joo, kunhan totesin ja samaan hengenvetoon sanon, että aika lapsellisella tasolla liikutaan nyt näiden havainnollistamisten kanssa. Ihan hyvin olen ymmärtänyt sinua ilmankin. :)
Lopetan omalta osaltani keskustelun tähän enkä tarkoittanut esimerkkiäni millään lailla lapselliseksi saati kiusaksi sinulle. Ja ei minulla ole minkäänlaista henkilökohtaista syytä lopettaa keskustelua, mutta en usko meidän saavuttavan yhteisymmärrystä, vaikka kuinka avaan asiaani sinulle. Joskus keskustelussa on vain pakko myöntäytyä tosiasioille ja tässä yhteydessä minun on hyväksyttävä omalta osaltani se, ettet sinä tule ymmärtämään tai et halua ymmärtää, mitä sinulle sanon.

Niin kauan kuin jatkat Kärppien arviointia niin kirjoituksesi tulevat menettämään uskottavuutta sekä poikkeuksellinen objektiivinen arviointikykysi jää ilman sen ansaitsemaa huomiota. Kuten olet varmasti huomannut niin sinulla on enemmänkin täällä iso kasa faneja, jotka lukevat kirjoitukseksi isolla mielenkiinnolla. Et kuitenkaan suostu olemaan avoin palautteelle ja toiveille, joita kanssakeskustelijat sinulle tarjoavat ainoastaan siksi, että he pitävät siitä, mitä kirjoitat. Nämä ovat minun mielipiteitäni, mutta uskon monen jakavan saman ajatuksen.

Ihmeellisen suuren hysterian yhden kirjoittajan mielipiteet saavat aikaan. Se ei kyllä ole todellakaan tarkoituksena, vaan tarkoituksena on asiapainotteisesti käydä jääkiekko-keskustelua.
Olet nimennyt - täysin aiheellisesti - omalle laadukkaalle arvioinnillesi oman ketjun. Tässä ketjussa sinun arviosi ovat ihan vain nimen perusteella suoraan sanoen jumalallisessa arvossa. Myös tämän palstan moderaattorit ymmärtävät yleisön kiinnostuksen juuri sinun arvioihisi ja jokainen vähänkään jääkiekkoa seuraava tai tällä foorumilla asioiva tuntee tuotantosi sekä kykysi. Tämä huomio tulee ketjussa sinulle aivan automaattisesti eikä kyseessä ole mikään hysteria vaan luonnollinen jatkumo sille brändille, jonka olet itsellesi täällä rakentanut. Ilmeisesti henkilökohtainen brändisi ei kestä sitä ajatusta lainkaan, että voisit olla se objektiivinen McTorso, jolla on kirjoitustaitoa ja osaamista laadukkaaseen arviointiin. Valitset mieluummin vähätellä näkemyksiäsi ja puolustautua sillä, että meillä olisi joukkohysteria sinua vastaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun tulit verranneeksi Masinia mm. Kivistöön, niin pitää nostaa esille tämä aiempi viesti, jossa sanot, että Tommi Kivistö on edelleenkin EHT-tason pakki. Kyllähän juuri vaikkapa Masin on ihan eri levelillä, kuin Kivistö, eikä Kivistö ole ollut enää vuosi EHT-tason pakki. Kivistöllä on vyöllään viimeisen viiden vuoden aikan yhteensä neljä EHT-peliä. Ennen tätä aikaa mies oli maajoukkueevakio kasvoja (jo tasonsa puoelsta hieman kiistelty pelaaja kyllä tällöin), mutta ei ole mielestäni kovinkaan yllättävää, että Kivistö ei sen koommin ole enää maajoukkuepeleissä nähty, kun Lauri Marjamäki jättäytyi pois maajoukkueen peräsimestä. Ei kovinkaan suuri sattuma. Ottaen myös huomioon, miten Kivistö kuuluu tähän ihan samaan kategoriaan (mm. Junttilan, Anttilan yms.) pelaajien kanssa, jotka näitä Marjan luottomiehiä ovat ja viime kaudellakin vastuuta tuli sokeasti, vaikka mies pelasi todella heikosti ja löysästi.

Mutta eihän mies ole enää vuosiin ollut mikään maajoukkue- tai EHT-tason pakki ja tästä kertoo myös omaa kieltään se, että kun luottoselänpesijä-Marjamäki jättäytyi pois maajoukkueesta, niin Kivistönkin maajoukkue-ura loppui käytännössä siihen. Pari peliä pääsi jokunen vuosi sitten pelaamaan ja viime kaudella pääsi myös kokeilemaan yhteen turnaukseen mukaan varhain syksyllä, mutta eipä niitä kutsuja enää sen jälkeen tullut, kun kautta ehdittiin pelata eteenpäin ja se Kivistönkin todellinen taso varmasti valkeni paremmin muuan Jalosellekin. Näin näitä arvosanoja voi toki kiepitellä ja hieman peippailla, jos Kivistökin on "edelleen EHT-tason pakki", vaikka ei sitä ole enää vuosiin ollut ja kaikki näkevät, että putosi siitä maajoukkuepelaajian ns. ydinrungosta/ringistä pois sillä samalla sekunnilla, kun luottovastuunantaja-Marjamäki jäi pois Leijonista. Kivistö on edelleenkin ihan ok/hyvän tason puolustava pakki Liigaan, ei siinä (tai ainakin siihen on potentiaali olemassa heikon viime kauden jälkeen), mutta on aika räikeää yliarviointia väittää miehen olevan edelleenkin joku EHT-tason pakki. Ellei se viime kauden yksi "kokeiluturnaus" (kun ei ole ensin moneen vuoteen maajoukkuee pyörinyt) nyt tuohon titteliin oikeuta, mutta tähän voisi laittaa ne samat aiemmat perustelut mm. Otto Karvisesta ja Mikko Niemelästä ja heidän kutsuistaan ("EHT-Karvinen" ja "EHT-Mise") jne. jne. Ei oikeasti tarvitse ihan mikään kovin suuri järjen jättiläinen ollaa, huomatakseen, että Kivistön maajoukkueura loppui aika lailla sillä sekunnilla, kun Marjalatenkni ura Leijonien peräsimessä loppui. Kuului ja kuuluu edelleenkin, aika selkeästi (ja hieman sokeasti) näihin Marjamäen luottohedelmän kuorijoihin, mutta toki jokaisella valmentajallahan ne omat suosikit ovat, ei siinä.

Viime kaudella Kivistö pääsi syksyllä Karjalaan kokeilemaan, monen vuoden tauon jälkeen, mutta sen EHT:n jälkeen ei yllätys-yllätys enää kutsuja tullutkaan, kun kausi eteni ja todellienn taso paljastui. Jalonen on itsekin todennut, että ottaa monia pelaajia maajoukkueeseen mukaan "testi-mielessä" ja sitten joskus todetaan, että "ok, ei riitä". Kivistö on todellisuudessa viimeksi ollut EHT-tason puolustaja, joskus siellä kaudella 2017/18, kun luottomiehensä Marjamäki oli puikoissa ja turvasi osin selustan, jo silloin paljon kritiikkiä kirvoittaneiden suoritusten jälkeen. Ei Kivistö ole sen jälkeen mikään EHT-mies ollut, vaan on viimeisen kuuden vuoden aikan tullut valituksi kaksi(!) kertaa kaiken kaikkiaan mihinkään maajoukkuetoimintaan mukaan ja pelannut kuuden vuoden aikana yhteensä neljä peliä. Noista ajoista on siis jo se 5-6 vuotta aikaa, mutta näin näitä arvosanoja toki saadaan hieman spinnattua ja ehkä se kertoo aika oleellisen näistä arviointikriteereistä pakistojenkin osalta, jos Tommi Kivistö luokitellaan edelleenkin EHT-tason kaveriksi ja kertoo miten ja millä standardien hienoisella puliveivaamisella Kärpät on pakistonkin osalta sinne ihan kärkeen saatu. Tämä on kyllä mielestäni aika lailla ihan puutaheinää väittää, että Kivistö olisi edelleenkin maajoukkuetason mies.

Lähinnä siis vaan kertoo ja avaa kaikille lukijoille paremmin, miten ja millä tavoin tuollaiseen ratkaisuun on päädytty, että Kärpät on kärjessä, jos arvioijan papereissa Kivistö on vieläkin joku maajoukkuemies/arvioija pitää Kivistö tässä tapauksessa edelleenkin maajoukkuetason pelimannina. Tämä antaa olettaa, että ehkä siellä arviointipapereissa on siis joitain muitakin samanlaisa epäloogisuuksia muidenkin pelaajien kohdalla, mikä siis osaltaan mielestäni selittäisi näitä jotain tiettyjä nyt nähtyjä hieman 'kummallisia' arviointeja ja avaa hieman arvioijan mielenmaisemaa näiden osalta.
Muutoin hyvä teksti, mutta sen verran tarkentaisin, että Kivistö oli kyllä J Jalosen luottopakki Jokereissa 17-18 kaudella ja pelasi erinomaisen kauden. J Jaloselle siis erittäin tuttu mies, mutta taso on valitettavasti pudonnut radikaalisti parhaista vuosista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitos palautteesta @peterra , arvostan. Pariin kohtaan vielä kommentoin, vaikka keskustelumme asiasta ainakin tässä hetkessä ilmeisesti tyrehtyy. Arvostan tässäkin kohtaa järkevää päätöstäsi.

Ilmeisesti henkilökohtainen brändisi ei kestä sitä ajatusta lainkaan, että voisit olla se objektiivinen McTorso, jolla on kirjoitustaitoa ja osaamista laadukkaaseen arviointiin.
Kirjoitan näitä arvioita, kuten todettua Kärppien kannattajana, Liigan aktiivisena seuraajana ja urheilun pitkänlinjan suurkuluttajana. Kirjoitan harrastuksekseni ja avoimin lähtökohdin. Minä kirjoitan mielipiteeni ja aidon näkemykseni voimasuhteista. Tiedostan, etten kannattajana voi mitenkään olla objektiivinen. Sen vuoksi laadukas jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta onkin paras mahdollinen paikka tällaiselle voimasuhdearviolle. Palaute on suora ja keskustelu lisää kaikkien tietämystä. Jos minulla olisi halu olla objektiivinen asiantuntija, kirjoittaisin varmasti muualle ja palkkaa vastaan.
Valitset mieluummin vähätellä näkemyksiäsi ja puolustautua sillä, että meillä olisi joukkohysteria sinua vastaan.
Ei minulla ollut tuolla huomautuksella tarkoitus puolustautua. Enkä suoranaisesti koe, että tässä on hysteria minua vastaan, vaan tarkoitin sillä enemmän nimimerkkini näkemysten aiheuttamaa kalabaliikkia.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Menee oikeesi pohja tältä. Taas.

Hienoja arvioita, mutta kuinka moni jaksaisi lukea, jos kaikki kirjoittaisi samoilla värilaseilla näitä?
No tuolla on tuo toisen käyttäjän voimasuhdearvio, veikkaan että siellä ei ole käytetty värilaseja kun ollaan päästy jo sivulle 3 kommenttien määrässä. Tässä arvioketjussa on 79 sivua viihdettä joten jatkan edelleenkin tämän pohjattoman värilasiketjun seuraamista. Kohta 400k lukukertaa rikki, hienoa työtä @McTorso !
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä torson Koivistohype on erikoinen. Joo laadukas yleispakki, mutta ei etukäteen yhtään enempää.
Eihän siinä faktuaalisesti ole mistään muustaan kysymys, kuin siitä että pelaaja on siirtynyt Oulun Kärppiin.

Koivisto tulee varmaan olemaan ihan ok laatupuolustaja ensi kaudella, mutta ei lähelläkään ole Liigan kovinta hankintaa alakertaan.

Hyvänä esimerkkinä tulee olemaan Jandus, kun Kärppien puolustus julkaistaan. Mitään riskejä ei nähdä ja kyse on EHT-tason pelaajasta ja Kari Jalosen luottoratsusta. Jännä homma, että söi kuitenkin poppareita taikka oli 7. puolustajana Spartan riveissä keväällä.

Viime vuonna mm. Peter Tiivola oli KHL-, sekä MM-tason pelaaja, vaikka todellisuudessa sen tietävät kaikki, ettei mies sitä ole. Mutta kun pelaaja on Kärpissä, niin hän on juuri sitä mitä paras kausi on tuottanut, vaikka se oli suonenveto taikka tapahtunut 10 vuotta sitten.

Objektiviisuus katoaa sen saman tein kankkulan kaivoon, kun tulee Kärppien vuoro.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Menee oikeesi pohja tältä. Taas.

Hienoja arvioita, mutta kuinka moni jaksaisi lukea, jos kaikki kirjoittaisi samoilla värilaseilla näitä?
Kyllä minä ainakin jaksaisin lukea. Oikeastaan olisi hyväkin, jos jonkun muun joukkueen fani kirjoittaisi samaan tapaan, niin saisi Kärpistäkin kattavan koosteen ilman, että tarvitsisi itse filtteröidä.

Vielä erikseen kiitos @McTorso. Tänäkin vuonna nautinnollista luettavaa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kyllä minä ainakin jaksaisin lukea. Oikeastaan olisi hyväkin, jos jonkun muun joukkueen fani kirjoittaisi samaan tapaan, niin saisi Kärpistäkin kattavan koosteen ilman, että tarvitsisi itse filtteröidä.

Vielä erikseen kiitos @McTorso. Tänäkin vuonna nautinnollista luettavaa.

Kyllä minäkin lukea jaksan.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Pitäisi joidenkin ottaa tämä enemmän viihteenä kuin minään oikeana voimasuhdearviona, niin ei ota niin koville jos joku fani nyt sattuu olemaan väriläsit päässä omaa jengia katellessa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pitäisi joidenkin ottaa tämä enemmän viihteenä kuin minään oikeana voimasuhdearviona
Sehän olisi katastrofi. Ainakin 50 % tämän ketjun viihteestä tulee enemmän ja vähemmän kaikista niistä nimimerkeistä, jotka kitisevät Kärppä-laseista. Ole varovainen, mitä toivot, koska jos meitä ei olisi niin sitten ketjun viihde jäisi liian vähäiseksi. Ja kyllähän tämä 79 sivua kertoo aika selvää kieltä, että moni pitää ketjua hyvinkin viihdyttävänä. Yksin ketjun päähenkilö ei sitä viihdettä luo vaan kyllä hän tarvitsee avukseen tämän opposition, joka täällä on.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Eihän siinä faktuaalisesti ole mistään muustaan kysymys, kuin siitä että pelaaja on siirtynyt Oulun Kärppiin.

Koivisto tulee varmaan olemaan ihan ok laatupuolustaja ensi kaudella, mutta ei lähelläkään ole Liigan kovinta hankintaa alakertaan.
Muutoin viestistä täysin samaa mieltä, mutta kyllä minä näen Koiviston laatulohena Liigaan. Hänellä kysymysmerkkinä on juurikin kiekollinen pelaaminen ja pisteet. Kärppien puolustus tarvitsee Koivistolta juurikin noita ominaisuuksia kaikista eniten. Omissa papereissa Koivisto lienee top-5 kovimmissa puolustajasiirroissa tälle kaudelle nyt kun Lepistöä ei voi laskea.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kärpistä sanotaanko näin, toivon todella että valmennus on pystynyt uusiutumaan ja saa tämän korpivaelluksen katkaistua. Tästä varmasti kyse koko touhussa. Mikäli pelityyli on uudistunut ja se saa viimekauden tähtihankintoja takaisin loistoon ja nykyiset onnistuvat. On Oulussa mestaruudesta taisteleva joukkue. Joukkue on nimekkäämpi ja parempi kuin mitä viimekausi antoi ymmärtää.

McTorson arvioihin liittyen.

Minä en jaksa kyllä mieltäni pahoittaa yksittäisten kirjoittajien mielipiteistä.
Se, että kirjoittaa laadukkaasti muista joukkueista ja näkee omissa enemmän mahdollisuuksia kuin muissa, se on hänen arvionsa ja näkemyksensä ja minusta jopa ihan ymmärrettävää.

Kyllä itse näen karmeilla värilaseilla Kärpillä jälleen mahdollisuuksia mestaruuteen asti. Olettaen, että moni asia osuu kohdalleen ja olettaen, että valmennus on uusinut pelikirjansa. Oletuksia ja optimisia on paljon ja kukaan ei voi varmuudella sanoa toisen näkemystä vääräksi kun yhtään ottelua tai peliä ei ole pelattu.
Joku voi kirjoittaa Ilveksen ja Kärppien pakit riviin ja väittää toisen pakkeja paremmiksi.

En kyllä ymmärrä, miksi edes pitäisi olla yleinen ja hyväksytty mielipide nimenomaan arvioista kauden alla. Usein nämä ovat menneet pieleen McTorsolla, kuin monilla muillakin palkkaa saavilla toimittajilla.
Se, että uskoo aidosti omiin ja näkee Kärpät ylivertaisena mestarisuosikkina. Hienoa. Minä en pysty näkemään, en kyllä osaa sanoa kuka noista muistakaan joukkueista olisi niin ylivoimainen että olisi selkeä runkosarjan voittaja.

Minä puolestani kiitän McTorsoa valtavasta vaivasta ja äärimmäisen laadukkaasti toteutetuista arvioista. Harvalla riittää aikaa, vaivaa ja edes lajitietämystä vastaavaan. Ei ainakaan minulla.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ellei ihmeitä satu, niin McTorso arvoi Ilveksen ulos top4:stä. Kyllä niin saa tehdä, mutta en ehkä odottanut niin käyvän.

Sinänsä hyvä, että kannatan mieluummin altavastaajaa kuin ennakkosuosikkia. Muutenkin on hyvä, että palstan ylimielisimmät kannattajat pudotetaan maan pinnalle jo hyvissä ajoin.

Jännä kausi tulossa.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolustus 10p
Kärppien puolustuksen arvotan sarjan parhaaksi yhdessä Tapparan kanssa. Kapteeni Ohtamaa on sarjan paras yleispuolustaja. Tällä kaudella hänestä saadaan paras irti, sillä ylipeluutukseen ei ole tarvetta. Ei saa enää ylivoima-aikaa, eikä pelaa kahden minuutin alivoimavaihtoja. Ohtamaan pakkiparina hääri Stanley-cup voittaja, KHL-jyrä, SHL:ssä 50 pistettä taituroinut David Rundblad. Erittäin taitava ja kokonaisvaltainen ruotsalainen kirjauttanee hurjan teholukeman ja mukavat tehopisteet.

Kakkosparissa ovat Byström ja T. Niemelä. Byström on ainakin harjoituskaudella syrjäyttänyt Topin ylivoimasta. Se, ettei viime kaudella 48 otteluun 32 pistettä tehnyt T.Niemelä mahtunut preseasonilla Kärppien ylivoimaan, on kyllä melkoinen pommi. Toki se kertoo jotain päävalmentajasta, mutta myös Kärppien puolustuksen tasosta. Toki Niemelä kauden mittaan paikkansa saa ja sen lunastaa.

Kolmospariin sitten hyvin luistelevat yleispuolustajat Kivistö ja M.Niemelä. Kivistö on ollut parempi kuin muistinkaan. Jämäkkä, taisteleva, hyvin sijoittuva ja nopea. Aivan luksusmies kolmospariin. Niemelän Mikko on Marjamäen käsissä ja Kivistön vierellä alkanut taas näyttää siltä parin vuoden takaiselta EHT-mieheltä. Seiskapakin paikasta kamppailevat Paaso, Ronkainen ja Niskala. Paaso tällä hetkellä tiukimmin kiinni. Ronkainen tyrkyllä toisena ja Niskala lainalla HPK:ssa. Liigatason pakkeja siis Kärpillä riittää.
Kärppien puolustuksen arvio viime kaudella.

Kun vertaa nykytilanteeseen, niin Rundblad on vaihtunut Berglundiin, Byström Koivistoon, Topi Niemelä Jandusiin ja M. Niemelä Olkkoseen.

En ihan heti allekirjoita väitettä, että Kärppien pakisto olisi lähdettäessä kauteen 2023-24 parempi kuin ennen kautta 2022-23. Topi Niemelän odotettiin nimittäin ihan perustellusti breikkaavan isosti ja hänen tilalleen on tullut Jandus, joka on jokseenkin arpa. Byström oli erittäin laadukas yleispuolustaja, jota on Koivistokin - en osaa arvottaa kumpaakaan toista paremmaksi. Berglund sen sijaan on yleispelaamisen tasoltaan selvä heikennys meritoituneeseen Rundbladiin, mitä ennen kautta oli lupa odottaa. Ja M. Niemelän tilalle on tullut Olkkonen, joka on suunnilleen Tapparan Jesper Ahlrothin tasoinen pelaaja omissa papereissani.

Kokonaisuutta arvioiden Kärppien pakisto saisi siis minulta heikomman arvosanan kaudelle 2023-24 kuin 2022-23. Jälkiviisaana toki tiedämme, miten 2022-23 kaudella kävi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpistä sanotaanko näin, toivon todella että valmennus on pystynyt uusiutumaan ja saa tämän korpivaelluksen katkaistua. Tästä varmasti kyse koko touhussa. Mikäli pelityyli on uudistunut ja se saa viimekauden tähtihankintoja takaisin loistoon ja nykyiset onnistuvat. On Oulussa mestaruudesta taisteleva joukkue. Joukkue on nimekkäämpi ja parempi kuin mitä viimekausi antoi ymmärtää.
Tämä on homman pihvi. Yritys uusiutumiseen on, sen tiedän. Onnistuuko se, sitä en tiedä. Jos onnistuu, mennään kuten uumoilit (unelmoit) ja Kärpät voi olla sarjan paras joukkue. Jos uusiutuminen ei onnistu, on Kärppien valmentajana viimeistään marraskuussa uusi mies. Sen jälkeen sitten taas uusi mahdollisuus.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kärpät voi olla sarjan paras joukkue. Jos uusiutuminen ei onnistu, on Kärppien valmentajana viimeistään marraskuussa uusi mies. Sen jälkeen sitten taas uusi mahdollisuus.
Ja tämä on sen verran iso kysymysmerkki, että odotan sen vaikuttavan myös arviointiin. Näin ei kuitenkaan ainakaan tähän mennessä ole tapahtunut, sillä Kärpät löytyy esimerkiksi arvioinnissa valmennus+maalivahti -yhdistelmällä sijalta 3. Joskin tässä olen eri mieltä myös arviostasi Tapparan suhteen, koska et myöskään Tapparan tämän osa-alueen arvioinnissa ole juurikaan ottanut huomioon sitä, kuinka suuri muutos käytännössä Tapola -> Grönborg on.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olkkonen, joka on suunnilleen Tapparan Jesper Ahlrothin tasoinen pelaaja omissa papereissani.
Sulla on paljon hyviä pointteja usein. Tällä kertaa ei ehkä niinkään, tai ainakin meikäläisen mielestä olet pahasti hakoteillä. Se ei haittaa. Kun luin tuon ylle lainaamani kohdan, niin ymmärsin, että olkaamme iloisesti erimielisiä ja katsotaan, mitä kausi tuo.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tämä on sen verran iso kysymysmerkki, että odotan sen vaikuttavan myös arviointiin. Näin ei kuitenkaan ainakaan tähän mennessä ole tapahtunut, sillä Kärpät löytyy esimerkiksi arvioinnissa valmennus+maalivahti -yhdistelmällä sijalta 3. Joskin tässä olen eri mieltä myös arviostasi Tapparan suhteen, koska et myöskään Tapparan tämän osa-alueen arvioinnissa ole juurikaan ottanut huomioon sitä, kuinka suuri muutos käytännössä Tapola -> Grönborg on.
Kyllä se vaikutti ja perustelut ovat myös luettavissa. Se, ettei se vaikuttanut niin paljon kuin useimmat toivovat, on sitten näkemyserokysymys. Marjamäen arvosanasta on esitetty näkemyksiä väliltä 4,5-9. Ja taas kerran, emme tiedä kuka on oikeassa. Kausi näyttää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kovaa touhua, että Ilveksen puolustus, jossa on neljä vakituisesti EHT:llä viime kausina pyörinyttä puolustajaa saa arvosanaksi 9,5.
Tuon päälle löytyy sitten Lancaster, joka teki puolustajan paikalta 47 pistettä ja voitti puolustajien pistepörssin.
Sama juttu Kärpillä noiden EHT-miesten kanssa. Toki Kärpillä oli kaksi kevään MM-kisamiestä Ilveksen yhtä vastaan. Sitten huippu laadukas Lancaster (0,78ppo) ja Kärpät asettaa haastajana Berglundin (0,69ppo). Ja ei, en sano, että Berglund on parempi kuin Lancaster. Tuolla EHT-jaolla noista vain tuli pari.
 

Apheu

Jäsen
Kärppien pakisto ei itseäni säväytä erikoisemmin.

Jandus on Tsekkiläinen arpa, joka ei vaikuta edes kovin kummoista jälkeä Tsekissä tehneen. Berglund jäi ainakin Tappara-playoffsarjassa lähinnä negatiivisesti mieleen, mutta voi olla kuitenkin ihan hyvä haku.

Ohtamaa ei ole enää ihan tasollaan ja Koivisto on kova hankinta, mutta on parempia yksilöitä kilpailijoille saapunut.

Kivistö on hyvä 4-5 pakki ja Olkkosesta ei itsellä ole kovin paljoa tietoa, rehellisesti sanottuna.

Hyvä ja kokenut pakisto. Ei Liigan paras. Kyllä minä Tapparankin laittaisin edelle, vaikka tässä McTorson arviossa on jäämässä lähes 2 pinnaa taakse.

Oma vertailu:

Kemiläinen > Berglund (iso ero)
Leskinen > Koivisto
Vittasmäki = Ohtamaa
Tuulola > Jandus
Manninen > Kivistö (lähelle tasan)
Bäckman/Ahlroth/Kulonummi < Olkkonen
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Kyllä se vaikutti ja perustelut ovat myös luettavissa. Se, ettei se vaikuttanut niin paljon kuin useimmat toivovat, on sitten näkemyserokysymys. Marjamäen arvosanasta on esitetty näkemyksiä väliltä 4,5-9. Ja taas kerran, emme tiedä kuka on oikeassa. Kausi näyttää.
Tämähän on täysin totta, kukaan ei voi tietää mikä lopputulema on. Jos olet kuitenkin nyt kolme kautta vetänyt Kärppien arvion reilut viisi sijaa yläkanttiin, niin eikö se ala kertoa, että jotain tuossa varmaan lähtökohtaisesti menee pieleen?

Ihan esimerkkinä jo useaan kertaan läpikäyty maalivahtiasia. Olet kertonut useasti perusteluksi, että annoit Westerholmille arvosanan 8,5 hänen pelatessaan SaiPassa, ja tällä olet perustellut johdonmukaisuuttasi.
Useammat tilastot niin edistyneet, kuin ne perinteisetkin, sekä kannattajien silmätesti kuitenkin kertovat Westerholmin olleen viime kaudella liigan heikoimpia vahteja. Tästähän pääsemme siis siihen lopputulemaan, että antamasi arvosana 8,5 oli täysin yläkanttiin, eli kansanomaisesti sanoen olit täysin väärässä.

Voiko siis edellisellä kaudella annettu arvosana, (joka oli pelaajan tasoon arvioitaessa täysin väärä) perustella tämän kauden arvosanan hyvyyden? Yritin jopa miettiä tätä logiikkaa enkä saanut tästä millään muotoa kiinni. Samahan toistuu Marjamäen kohdalla ja nuo kaikki olisi voitu kirjoittaa ihan samaan vaihtamalla Westerholmin paikalle eri nimi.

Tästä päästään sitten siihen, mikä ainakin omaan makuun tekee näistä arviosta erikoisia. Kärppien kohdalla tämä sama toistuu jokaisen osa-alueen kohdalla. @Sardion kirjoitti osuvan viestin missä vertasi Kärppien puolustusta viime kauden odotuksiin. Vastasit siitä vain Alhrothiin liittyvään kohtaan, mutta jos vaikka tekstiäsi lukee, niin vaikeaa on meriiteiltään saada näitä uusia vahvistuksia kovemmaksi, kuin tuota viime kauden kalustoa. Tietysti toteutumaan nähden Kärppien puolustus näyttää vahvistuneen, mutta toteutumahan oli jossain Liigan keskikastissa.

Kannattaa muuten ihan mielenkiinnosta vilkaista Olkkosen edistyneitä tilastoja, ovat ihan mielenkiintoista katseltavaa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Älähän nyt. Arvio on vielä kesken. Hyökkäykset kokonaan tutkailematta.
Alla on listattuna tämänhetkinen pistetilanne (koska olet jo kertonut, että paras puolustus saa 9,75 pistettä). Siinä on myös laskettuna joka joukkueen piste-ero kärjessä (Pelicansin kanssa tasapisteissä) oleviin Kärppiin. Lisäksi on laskettu, montako sijaa ylempänä kuin Kärpät pitäisi olla hyökkäyksen osalta, jotta menisi kokonaispisteissä ohi (en laskenut niiden osalta, joiden piste-ero yli 4). Tässä oletuksena 0,25 pistettä eroa per sija, kuten enimmäkseen on ollut.

1. Kärpät 27,5
2. Pelicans 27,5 -0 +1
3. JYP 26,75 -0,75 +4
4. Tappara 26,5 -1 +5
5. Ilves 26 -1,5 +7
6. HIFK 25,5 -2 +9
7. Lukko 24,75 -2,75 +12
8. KooKoo 23 -4,5
9. TPS 22,75 -4,75
10. Jukurit 22,5 -5
10. KalPa 21,75 -5,75
12. HPK 21,75 -5,75
13. Ässät 21,5 -6
14. Sport 20,75 -6,75
15. SaiPa 15,5 -12

Minulla on aika vahva ennakkoaavistus, mikä joukkue tulee kokonaispisteiden ykköseksi näillä lähtökohdilla. Tosin eipä se ole muuttunut yhtään siitä, kun ei ollut jaettu vielä pistettäkään.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Harmittaa, ettei itsellä riitä aika ja viitseliäisyys. Olisin tehnyt tällaisen arvion sellaisella SaiPa-kulmalla, jossa SaiPa saa kaikista osa-alueista ansaitsemansa kympin ja Kookoolta nippaistaan pinna pois jokaisessa kategoriassa. Muut sitten arvioidaan about järkevästi. Siis siten että loppuranking on tyyliin:

1. SaiPa
2. Ilves
3. HIFK
4. Tappara
5. Pelicans
6. TPS
7. Lukko
8. Kärpät
9. Jyp
10. KalPa
11. Jukurit
12. Ässät
13. Kookoo
14. Sport
15. HPK

Jos joku jaksaisi kirjoittaa perustelut sille, miksi käy näin, niin lupaan lukea ja hymähdellä antaumuksella.
 

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KooVee, KPK, Chicago Blackhawks
Olisi ollut alunperinkin järkevämpää, että @McTorso olisi tehnyt arvion vain muista kuin omasta suosikistaan, aivan kuten muissakin voimasuhdearvioissa on herrasmiesmäisesti tapana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Alla on listattuna tämänhetkinen pistetilanne (koska olet jo kertonut, että paras puolustus saa 9,75 pistettä). Siinä on myös laskettuna joka joukkueen piste-ero kärjessä (Pelicansin kanssa tasapisteissä) oleviin Kärppiin. Lisäksi on laskettu, montako sijaa ylempänä kuin Kärpät pitäisi olla hyökkäyksen osalta, jotta menisi kokonaispisteissä ohi (en laskenut niiden osalta, joiden piste-ero yli 4). Tässä oletuksena 0,25 pistettä eroa per sija, kuten enimmäkseen on ollut.

1. Kärpät 27,5
2. Pelicans 27,5 -0 +1
3. JYP 26,75 -0,75 +4
4. Tappara 26,5 -1 +5
5. Ilves 26 -1,5 +7
6. HIFK 25,5 -2 +9
7. Lukko 24,75 -2,75 +12
8. KooKoo 23 -4,5
9. TPS 22,75 -4,75
10. Jukurit 22,5 -5
10. KalPa 21,75 -5,75
12. HPK 21,75 -5,75
13. Ässät 21,5 -6
14. Sport 20,75 -6,75
15. SaiPa 15,5 -12

Minulla on aika vahva ennakkoaavistus, mikä joukkue tulee kokonaispisteiden ykköseksi näillä lähtökohdilla. Tosin eipä se ole muuttunut yhtään siitä, kun ei ollut jaettu vielä pistettäkään.

Torson täytyy laskea IFK:lle pieni pelivara, kun puolustuksesta on nyt ”pankissa” panttina se Lepistön -1,5 pistettä vahvistuksia odottamassa. Hyökkäys kun on meillä omasta mielestäni melko vahva ja selkeästi vahvin osa-alue, täytyy olla varovainen ettei seuraavien pakkijulkaisujen jälkeen käy vahinkoa ja punainen lipsahda kärkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös