McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 851 151
  • 4 009

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Käsittämätöntä miten tämä joka vuonna tulee niin yllätyksenä ja menee niin pahasti tunteisiin.

Pro tip: Poista Kärppien pisteet ja arviot kokonaan tästä yhtälöstä niin tämä on erittäin hyvä arvio Liigasta.
Eikö se saisi mennä tunteisiin?
Niin kauan kuin ei mennä henkilökohtaisuuksiin niin antaa mennä vaan, kyllä tänne mielipiteitä mahtuu.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Täytyy sanoa, kun tässä lukee palstaveljien kommentteja Ohtamaasta sekä Koivistosta ja miksei myös Kivistöstä, niin luotan Jukka Jalosen näkemykseen huomattavasti enemmän kuin teidän. Olen pahoillani. Sekä Ohtamaa että Koivisto ovat Frimania edellä hänen mukaansa. Sen vuoksi on hankala uskoa näitä Friman on päivitetty versio Ohtamaasta -kirjoituksia.
Jukka Jalonen ei olekaan Liigassa päävalmentaja vaan maajoukkueen päävalmentaja. Hän pyrki kokomaan hänelle mahdollisimman hyvän joukkueen 7-10 ottelun MM-kisoihin 2023. Minun mielestäni on päivänselvää, että Liigassa Kemiläinen on parempi ja sopivampi pelaaja kuin Ohtamaa, kun taas MM-tasolla Ohtamaan helpompi ja simppelimpi rooli asettaa hänet kenties Kemiläisen edelle. Eivätkä nuo Ohtamaan kisat mitenkään putkeen menneet, tuloksena Ohtamaan heikoimmat MM-kisat sekä yksilö- että joukkuetasolla. Minä näen, että Friman pelasi kokonaisuutena paremmat kisat kuin Ohtamaa, vaikkakin Ohtamaa pelasi vaikeampia minuutteja kuin Friman.

Ohtamaa ja Marko Anttila ovat Jalosen luottomiehiä. He eivät päässeet tämän vuoden kisoihin missään tapauksessa ensisijaisesti tason puolesta vaan aiempien näyttöjen sekä loistavan persoonan puolesta. Kumpikaan ei olisi ollut kisoissa, mikäli heillä ei olisi ollut aiempaa kokemusta Jalosesta.
 

Ränse

Jäsen
McTorso peustelee Kärppien parhaimmuuden yliarvioimalla Ohtamaata, Berglundia, Jandusia ja Kivistöä(asettamalla nämä todennäköisesti Liigan parhaimpien joukkoon).

Vaikka Kärpät voittaisi mestaruuden, ei se tekisi Kärppien puolustusta sarjan parhaaksi tässä vaiheessa. Viime vuoden veikkauksessa Kärppien arvoimisen kärkeen jopa ymmärsi, niin nimivahva se pakisto oli. Tosin silloinkin McTorso aliarvioi Tapparaa kuten aina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ennakot saavat mennä väärin ja voimasuhde-ennustukset saavat mennä väärin, mutta se, jos yksi joukkue asetetaan arviossa automaattisyötöllä kaudesta toiseen ykköseksi niin eipä sitä tietämystä voi oikein hyvänäkään pitää.
Toteuma on tällä hetkellä 5/10. Olen tyytyväinen siihen. Tämä kausi on taas oma ja erityinen. Käyn läpi joukkueet ja teen arvion. Lopussa näemme, miten olen onnistunut. Haasteellista tässä on tietenkin se, että McTorso on valtaosan tämän palstan nimimerkkien mielestä toiminut väärin joka tapauksessa. Jos Kärpät voittaa, niin aina se joskus sattuu ja jos ei, niin se nyt oli ennalta selvää. Eikä tuokaan minua haittaa. Pikkaisen hassua se suuressa kiihkossaan on.
 
Viimeksi muokattu:

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Pelicans on päässyt vähän liian eteen karkuun, joten jotta Kärpät pääsisi ohitse, niin saadaan se klassinen 7,5 pistettä tästäkin osa-alueesta.

Syitä voisi olla:
- kovat menetykset viime kaudelta. Jasek, Kangasniemi, ratkaisija Kelleher, maaliruisku Ikonen ja tietenkin ykköskentän Kivenmäki.
- Lasch on liian vanha ja sitä kautta edelle ovat menneet monet AHL-jyrät.
- Horky pelaa ensimmäistä kertaa ulkomailla ja sitä kautta epävarma hankinta
- Enlundilla polvivamma alla
- rosteri liian kapea

Eiköhän näillä pääse alkuun.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
McTorso on valtaosan tämän palstan nimimerkkien mielestä toiminut väärin joka tapauksessa. Jos Kärpät voittaa, niin aina se joskus sattuu ja jos ei, niin se nyt oli ennalta selvää. Eikö tuokaan minua haittaa. Pikkaisen hassua se suuressa kiihkossaan on.
En tiedä, sanonko tätä samaa asiaa uudestaan turhaan, mutta et nyt aivan saanut kiinni siitä, mitä tarkoitin. Kukaan ei väitä sinun toimineen vääriin, mutta arvioidesi laadullista arvoa laskee monen käyttäjän silmissä se, että arvioit muita joukkueita näyttöperusteisesti ja kriteereillä, jolloin moni voi aidosti yhtyä arvioihisi muiden joukkueiden osalta. Kärppiä puolestaan arvioit tunteilla, intuitiolla ja toivolla, joka toistuvasti vääristää arvioitasi. Jos laitat paperille vierekkäin Kärppien viime kauden viimeisen kokoonpanon ja vertaat siihen kokoonpanoon, joka starttaa kauden, niin huomaat kyllä, että Kärpissä on tapahtunut heikennystä, jos arvioidaan nimilistaa ja suoritustasoa.

Yleisemmin pelaajat ja seurat ovat lähtökohtaisesti yhtä hyviä tai yhtä huonoja kuin viimeinen suoritus. Kärppien kohdalla uskot, että viime kauden kokemukset muuttuvat voimavaraksi ja vievät Kärpät ylivoimaiseen mestaruuteen, mutta yrität tai vahingossa samalla arvioit Kärppien pelaajia omalla toivelistallasi. En ole varma, muistanko oikein, että olet opetusalalla niin ehkä ymmärrät hieman kärjistetymmän esimerkin paremmin:

Jos arvioit oppilaiden kirjoitelmia niin tietysti sinulla on kriteeristö, johon suhteutat kirjoitettua tekstiä ja teet sen perusteella arvion. Eihän sinulla ole omaa kriteeristöä yhdelle oppilaalle vaan teet samalla kriteeristöllä arviot kaikille oppilaille. Kärpät on se sinun lempioppilas, joka 50 % ajasta munaa eikä jaksa päntätä sanakokeeseen, mutta 50 % ajasta kun kaikki onnistuu ja yöunet on kunnossa niin sieltä tulee täyttä timanttia. Nyt arvioit Kärppiä siitä toiveestasi, etteivät ongelmat syvene vaan ne paranevat. Faktuaalisesti tälle ei ole varsinaisia järkiperusteita.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Huvittavaa on se, että tällä osa-alueella Kärpät olisi voinut jopa mennä toisena. Ei mitään hirveää nokan koputusta ainakaan. Mutta, aina pitää viedä se pykälä vähintään liian pitkälle.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kivistö on edelleen EHT-Tasoa ja Jandus on maajoukkuepelaaja, kun Masin on vain todella hyvä puolustava pelaaja, vaikka samalla tapaa vähintään EHT-tasoa tai mm-tasoa, jos ei loukkaantumiset olisi sekoittanut pakkaa keväisin. @McTorso kerrotko sitten Kärppien ennakkossa mitkä puolustajat kiekollisesti pesevät Lancasterin ja Pellin. Berglund, joka hyytyi keväällä ja pisteet tulivat samalla tavalla kuin aikoinaan Larssonilla Tepsissä eli syöttö tulikuumaan lapaan ja aina sai pisteen. Vai kenties Koivisto, jonka edelliset kiekollisen pakin näytöt ovat 6-7 vuoden takaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Pistän avuksi tähän Tapparan sentterilistauksen, niin pääsee helpommalla avioita kirjoittaessa:

Tapparassa ykkössentterinä on Otto Rauhala, joka on varsin työteliäs pelaaja ja ok kapteeni, mutta ei varsinaisesti pistenikkari. Hänen yhden kauden piste-ennätyksensä on vain 28 pistettä ja siitäkin on jo monta vuotta, joten pistepotentiaalin huippu lienee nähty ja selkeä alamäki tällä osastolla alkanut. Lisäksi Rauhala pystyi viime kaudella pelaamaan vain 30 ottelua, joten hän on hyvin loukkaantumisherkkä. Joskus hän on ollut Liigan ns. Teräsmieskin, mutta näissä kannattaa aina painottaa viimeisintä kautta ja se kertoo Rauhalan osalta tosi pahaa.

Toisena sentterinä on Lukossa pahasti flopannut Otto Somppi, joka nyt tulee isoon rooliin vielä astetta kovempaan joukkueeseen. Hän ei ole aikuisurallaan koskaan yltänyt edes 25 tehopisteeseen, joten sillä saralla ei ole paljoa odotettavissa nytkään. Kovemmissa pudotuspeleissä hän on uransa aikana ollut vielä heikompi.

Topi Rönni on lahjakas nuori sentteri, joka on varattu NHL:ään ja ollut mukana kaikenmaailman nuorisomaajoukkueissa, mutta toisin kuin muut samantaustaiset ja -ikäiset pelaajat hän tuskin on kehittynyt viime kaudesta yhtään. Juniorisarjassa hän oli johtavia pelaajia Tapparan mestarijoukkueessa, mutta miesten liigassa ei mahtunut Tapparan rosteriin keväällä lainkaan ja kärsi kaikenlaisista mystisistä vaivoista varsinkin syyskauden puolella. En usko, että tästäkään tulee mitään. Siirto johonkin toiseen joukkueeseen olisi hyväksi.

Joukkueessa ei edes ole neljättä sentteriä. Carter Camper on joskus pelannut keskellä, mutta koska hän ei ole tehnyt niin muutaman edellisen vuotensa aikana Ruotsissa, niin häntä ei voi laskea sentteriksi, joten hän ei pääse tähän pisteytykseen mukaan. Laituriosastolla häneltä tullaan myöhemmin vähentämään pisteitä, koska hän on kuitenkin pohjimmiltaan sentteri, joka vain on pelannut laidalla.

Lisäksi Tapparalla on keskelle tarjolla vain pääosin laitahyökkääjinä pelanneet Heikki Liedes ja Kristian Tanus, mutta he eivät ole kovin hyviä senttereinä. Aloitusprosentti ja puolustuspään sijoittuminen ovat heikkoa, varsinkin Tanuksella, joka on myös pienikokoinen eikä pärjää väännöissä esimerkiksi Bunnamania ja Kemppaista vastaan.

Extrakorttina Tapparalla on vielä U20-joukkueen Oiva Keskinen, joka saa lisäpisteitä siitä kun on Esa Keskisen veljenpoika, mutta muuten... come on hei!

Tapparan sentterit: 5,5 pistettä, joista Essi Keskiselle 1,5. Varaan oikeuden antaa yhden lisäpisteen, jos Tappara hankkii vielä vähintään kaksi uutta keskushyökkääjää.
Kahvit näppäimistölle :D
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
En tiedä, sanonko tätä samaa asiaa uudestaan turhaan, mutta et nyt aivan saanut kiinni siitä, mitä tarkoitin. Kukaan ei väitä sinun toimineen vääriin, mutta arvioidesi laadullista arvoa laskee monen käyttäjän silmissä se, että arvioit muita joukkueita näyttöperusteisesti ja kriteereillä, jolloin moni voi aidosti yhtyä arvioihisi muiden joukkueiden osalta. Kärppiä puolestaan arvioit tunteilla, intuitiolla ja toivolla, joka toistuvasti vääristää arvioitasi. Jos laitat paperille vierekkäin Kärppien viime kauden viimeisen kokoonpanon ja vertaat siihen kokoonpanoon, joka starttaa kauden, niin huomaat kyllä, että Kärpissä on tapahtunut heikennystä, jos arvioidaan nimilistaa ja suoritustasoa.

Yleisemmin pelaajat ja seurat ovat lähtökohtaisesti yhtä hyviä tai yhtä huonoja kuin viimeinen suoritus. Kärppien kohdalla uskot, että viime kauden kokemukset muuttuvat voimavaraksi ja vievät Kärpät ylivoimaiseen mestaruuteen, mutta yrität tai vahingossa samalla arvioit Kärppien pelaajia omalla toivelistallasi. En ole varma, muistanko oikein, että olet opetusalalla niin ehkä ymmärrät hieman kärjistetymmän esimerkin paremmin:

Jos arvioit oppilaiden kirjoitelmia niin tietysti sinulla on kriteeristö, johon suhteutat kirjoitettua tekstiä ja teet sen perusteella arvion. Eihän sinulla ole omaa kriteeristöä yhdelle oppilaalle vaan teet samalla kriteeristöllä arviot kaikille oppilaille. Kärpät on se sinun lempioppilas, joka 50 % ajasta munaa eikä jaksa päntätä sanakokeeseen, mutta 50 % ajasta kun kaikki onnistuu ja yöunet on kunnossa niin sieltä tulee täyttä timanttia. Nyt arvioit Kärppiä siitä toiveestasi, etteivät ongelmat syvene vaan ne paranevat. Faktuaalisesti tälle ei ole varsinaisia järkiperusteita.
Hyvin kiteytetty. Nämä on varmaan pointteja, mitkä monilla voi aiheuttaa närää tässä erään käyttäjän tavassa tehdä kirjoituksia.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kyllähän Kärppien puolustus laadukas on. Värilaseilla voisi heittää TOP2, mutta sijalle 2. Ilman värilaseja Tappara kiilaa myös edelle. Todennäköisesti JYP:kin, koska siellä on Niku ja Eronen nyt esimerkiksi.

Jos Kärpillä olisi "Kemiläinen", sen voisi heittää ykköseksi. Silti se vähän aiheuttaisi parran pärinää, mutta ei näin paljoa. Berglund, Koivisto ja Jandus. Tuosta porukasta pitäisi löytyä tarpeeksi kiekollista suoritusvarmuutta, jotta pakisto olisi kaukalossa ihan oikeasti laadukas. Myös ylivoimalle pitäisi vähintään yksi hyvä ylivoimapakki löytää tuosta porukasta.

Tapparalla löytyy Kemiläinen ja Leskinen. Ilveksellä Lancaster ja Pelli. Jypillä Niku ja Eronen/Welsh. Näistä edellä mainituista tietää, että esimerkiksi ylivoimalle takuuvarmoja vahvistuksia. Ottaisin ennen Berglundia, jota siis nyt tässä pidän Kärppien ykköspakkina ylivoimalle, Kemiläisen, Leskisen, Lancasterin, Nikun. Ehkä myös Pellin. Siinä on se ero. Kärppien materiaali on laadukas puolustus. Mutta mitä tulee tähän puolustajien hyökkäyspään osaamiseen, niin ei ole ykkönen. Berglund on umpipaska puolustuspäässä, joten toivottavasti on todellinen apu hyökkäyspäähän.

Tässä omat paperit: (Joku voisi Lukon tuosta nostaa kolmanneksi, mutta luotetaan nyt sen verran omiin)
1. Ilves
2. Tappara
3-4 Kärpät, JYP
5. Lukko

Kärpillä siis iso kysymysmerkki on, pystyykö joku kolmikosta Berglund, Koivisto, Jandus nousemaan sille tasolle ylivoimalla varsinkin, että on todella avuksi siellä. Jään todella mielenkiinnolla seuraamaan, koska onhan se mahtavaa sitten kun edellä mainitut vastaavatkin huutoon.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy sanoa, kun tässä lukee palstaveljien kommentteja Ohtamaasta sekä Koivistosta ja miksei myös Kivistöstä, niin luotan Jukka Jalosen näkemykseen huomattavasti enemmän kuin teidän. Olen pahoillani. Sekä Ohtamaa että Koivisto ovat Frimania edellä hänen mukaansa. Sen vuoksi on hankala uskoa näitä Friman on päivitetty versio Ohtamaasta -kirjoituksia. Tai Ohtamaa olisi Ilveksessä vitospakki -tarinoita. Mutta joo, mielipideasioita, vaikka faktaa täällä omasta mielestään moni kirjoittaa.
Tähän täytyy huomauttaa, että jokaisella valmentajalla on omat luottopelaajansa, jotka ovat tulleet tutuiksi aiemmista turnauksista, joiden kanssa on tullut vietettyä mukavaa aikaa leireillä ja kisoissa jne.

Siten edes maajoukkueessa eivät aina pelaa absoluuttisesti parhaat pelaajat. Edellä mainittu Anttila on hyvä esimerkki siitä. Hän pääsi vanhoilla meriiteillä mukaan Leijoniin. Ei sillä, että olisi pelannut jotenkin ilmiömäisen kauden Liigassa. Samoin kuin pääsi Ohtamaa, joka sai kisojen aikana varsin paljon kritiikkiä osakseen. Toteutunut tulos ei ollut kovin hyvä viime keväänä.

Ensi kaudella maajoukkueeseen onkin povattu nuorennusleikkausta, jolloin uusi sukupolvi ajetaan sisään ja vanha ikääntyvä polvi saa väistyä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos arvioit oppilaiden kirjoitelmia niin tietysti sinulla on kriteeristö, johon suhteutat kirjoitettua tekstiä ja teet sen perusteella arvion. Eihän sinulla ole omaa kriteeristöä yhdelle oppilaalle vaan teet samalla kriteeristöllä arviot kaikille oppilaille. Kärpät on se sinun lempioppilas, joka 50 % ajasta munaa eikä jaksa päntätä sanakokeeseen, mutta 50 % ajasta kun kaikki onnistuu ja yöunet on kunnossa niin sieltä tulee täyttä timanttia.
Olen siis erityisluokanopettajana vaativan tason lastensuojeluyksikössä. Eipä tule kirjoitelmia hirveästi korjailtua. Ja kyllä, kaikilla nuorilla on omat henkilökohtaiset tavoiteet, joiden perusteella heille annetaan numerot. No joo, kunhan totesin ja samaan hengenvetoon sanon, että aika lapsellisella tasolla liikutaan nyt näiden havainnollistamisten kanssa. Ihan hyvin olen ymmärtänyt sinua ilmankin. :)

***

Ihmeellisen suuren hysterian yhden kirjoittajan mielipiteet saavat aikaan. Se ei kyllä ole todellakaan tarkoituksena, vaan tarkoituksena on asiapainotteisesti käydä jääkiekko-keskustelua. Koen erikoisena, että vilpittömät mielipiteeni koetaan näin voimakkaasti. Kuten olen kertonut, en minä tästä huolimatta ala teille valehtelemaan ja kirjoittamaan asioita eri tavoin kuin ne aidosti näen. Tämä ei tarkoita, ettenkö kuulisi eriäviä mielipiteitä, tai etten pitäisi niitä arvossa. Kyllä kuulen ja kyllä arvostan. En minä väitä olevani varmasti oikeassa, kausi näyttää, kunhan maltamme odottaa.

Paljon tässä ketjussa on hyvää informatiivista keskustelua ja olen siitä kyllä aidosti kiitollinen kaikille osallistujille. Paljon hyvää pöhinää! Vielä Kärppien puhtaaksi kirjoitus ja sen jälkeen arvion viimeiseen vaiheeseen, eli hyökkäykseen. Huh!
 
Viimeksi muokattu:

Top-Sukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers / NHL Original Six
Kiitos McTorso kaikesta vaivannäöstä kyseisen ketjun suhteen. Loistavia arvioita suurin osa! Hyvin päässyt pelkästään tämän ketjun myötä kartalle jokaisen liigaseuran uusien hankintojen suhteen, eikä itse ole tarvinnut tehdä asian eteen yhtään mitään.

Jollain tavalla myös nautin tästä peppukivusta jota sinun kärppä arviot ovat aiheuttaneet monelle jatkoaikalaiselle! :D
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Menee oikeesi pohja tältä. Taas.

Hienoja arvioita, mutta kuinka moni jaksaisi lukea, jos kaikki kirjoittaisi samoilla värilaseilla näitä?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän täytyy huomauttaa, että jokaisella valmentajalla on omat ns. luottopelaajansa, jotka ovat tulleet tutuiksi aiemmista turnauksista, joiden kanssa on tullut vietettyä mukavaa aikaa leireillä ja kisoissa jne.
Varmasti näin. En minä kuitenkaan ymmärrä, miksi huippu valmentaja Jalonen peluuttaisi MM-kisojen ykkösparissa, ykkösalivoimassa ja otteluiden ratkaisuhetkillä sellaista Ohtamaata, josta olen tällä palstalla lukenut. Koivisto puolestaan pelasi MM-kisoissa kakkosalivoimassa ja kakkosparissa. Molemmat olivat isoissa rooleissa, mutta tällä palstalla heidän arvonsa vaikuttaa olevan tuollaisen ikääntyneen hyvän liigapuolustajan tasoa. Ristiriita on valtava. Kyllä minä olen tässä Jalosen kelkassa ohi Jatkoaika.comin nimimerkkien.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
, koska jo puolisentoista kuukautta sitten ilmoitettiin, että Miika Koivisto on Liigan kovin vahvistus
Tämä torson Koivistohype on erikoinen. Joo laadukas yleispakki, mutta ei etukäteen yhtään enempää. Pisteitä ei ole tehnyt sitten Liiga-ajan. Ei ole ollut vuosiin 1-yv pakkina. Oli mm-skaboissa, mutta ei siellä mitenkään kiekollisesti kyllä loistanut. Isot on saappaat Koivistolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös