Hesarissa ihan hyvä juttu liigaseurojen taloustilanteista ja esitetty mahdolliseksi pelastukseksi joissain sarjoissa olevaa käytäntöä että pelaajalle maksetaan ainoastaan runkosarjan ajalta ja pleijjareihin pääsystä erikseen bonuksina:
Yli puolet jääkiekon liigaseuroista on joutunut yt-neuvottelujen piiriin, ja kesällä tilanne tuskin helpottuu. Apua saattaisi kuitenkin löytyä uudenlaisesta palkkamallista, jossa palkkaa maksettaisiin enemmän tuloksen mukaan.
www.hs.fi
Tuossa lähestytty melko montaa seuraa ja ilmeisen positiviisesti tuohon seurajohdot suhtautuvat. Pelaajayhdistyksen kanta luonnollisesti ettei heidän mielestä mikään esitys jossa on riski palkkojen tippumiseen ole toteuttamiskelpoinen, mikä pistää jällee ihmettelemään että millä tasolla Saarela tajuaa taloudellisen tilanteen (vaikka eri yhteyksissä on väittänyt sen tajuavansa), kun pelaajayhdistyksen haluama suunta (eli käytännössä mahdottomuus leikata kustannuksia) voi hyvin tarkoittaa konkursseja ja kymmeniä työttömiä pelaajia. Varmasti mukavaa konkurssiseuran ex-pelurille että periaatteesta pidettiin kiinni ja sarjan palkkakunkut saavat edelleen korvauksensa täysimääräisenä (olettaen että rikkaimmat seurat eivät ainakaan ensimmäisenä ole kanveesiin menossa).
Jutusta tuli itselleni uutena tietona, että Suomessakin on jo paikoin käytössä tuollainen palkkausmalli että palkkaa saa ainoastaan runkosarjan ajalta.
"
”Me olemme tehneet monta vuotta niin, että osa pelaajista ei saa kesä- ja heinäkuulta palkkaa ja osalle palkka on jaettu yhdeksälle kuukaudelle”, Lukon toimitusjohtaja
Timo J. Rajala sanoo.
"
Toki oletettavasti kyseessä ei mikään hirveän iso osa sopimuspelaajista ole keillä tämä käytäntö on voimassa ja kummastelen ettei pelaajayhdistys ole vielä tuohon tarttunut kun Saarelan kommenteissa tuommoinen toiminta on täysin poissuljettua ja väärin. Toisaalta ehkä Raumalla osataan tehdä juttuja muutenkin kuin pelkästän omaa lyhytaikaista etua ajatellen kun Rajalan mukaan pelaajat tajusivat siellä että nyt ei ole oikea hetki lähteä ämpyilemään ja uskoivat myös ettei välttämättä anna hyvää kuvaa kannattajille jos koko muu yhteiskunta kiristää vyötä ja merkittävä osa työväestöä lomautusten piirissä samaan aikaan kun kiekkoammattilaiset nostavat täyttä korvausta vaikkeivät pääse edes tekemään paikan päälle töitä (eikä niitä kotoakaan käsin voi tehdä pl. omatoiminen harjoittelu).
Jutun lopussa vielä kahden nimettömänä kommentoineen seurapomon mietteet sarjan/joukkueiden ja pelaajayhdistyksen väleistä, aika samanlainen kuva tilanteesta tullut itsellenikin kun ensimmäinen miettii että luulisi pelaajienkin tajuavan yhteisen edun olevan ettei konkursseja tule ja toinen kummastelee touhun ihmeellisyyttä ja pelaajayhdistyksen jäykkäniskaisuutta viitaten pleikkamestaruushässäköihin.