Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigaseurojen taloudelliset tulokset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RV16, 21.08.2010 klo 21.30.

 1. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Näitä on nyt ripoteltu vähän joka paikkaan, joten kerätäänpäs yhteen paikkaan:

  2009-2010

  Blues: - 1 800 000
  HIFK: + 530 000
  HPK: + 60 000
  Ilves: - 580 000
  Jokerit: - 1 300 000
  JYP: + 702 000
  KalPa: + 508 000
  Kärpät: + 85 000
  Lukko: - 920 000
  Pelicans: + 6 000, liikevaihto 4,8M
  SaiPa: - 59 700, liikevaihto 3,3M
  Tappara: + 35 000
  TPS: + 700 000
  Ässät: + 21 700, liikevaihto 3,8M

  2010-2011


  Blues: - 1 800 000
  HIFK: + 800 000
  HPK: - 180 000
  Ilves: - 500 000
  Jokerit: - 1 900 000
  JYP: + 100 000
  KalPa: - 70 000
  Kärpät: - 140 000
  Lukko: - 1 300 000
  Pelicans: + 200 000
  SaiPa: - 900 000
  Tappara: - 500 000
  TPS: + 430 000
  Ässät: + 300 000

  Saa täydentää. Ja olikos Bluesilla tai Jokereilla kalenterivuoden mukaan nämä tilikaudet?

  Kauppalehden uutinen tammikuussa 2012


  Vain kolme SM-liigan seuraa menestyy taloudellisesti | Kauppalehti.fi
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2012 klo 13.13
 2. Haske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 3. Museoesine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja muut keskisuomalaiset
  Ässien tulos oli +21 710 euroa. Tarkempia taloustietoja löytyy Satakunnan Kansan uutisesta.
   
 4. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Satakunnan Kansan mukaan Ässät teki 21 710 euron voiton, liikevaihto putosi 4,1m eurosta noin 3,8m euroon.
   
 5. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Hyvinhän noilla SM-liigaseuroilla näytti menevän pienen taantumankin keskellä. Pelkkää plussaa plussan perään ja muutamilla seuroilla oikein messevätkin voitot! :)
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Oikeastaan lama tiesi monelle joukkueelle vain hyvää ja enemmän osattiin panostaa taloudellisesti jotta päästään hyvään tulokseen, toki tätä edesauttoi esimerkkiksi Jokerit joka ei ollut kärkikahinoissa ja lisäksi myös Kärppien hyvien kausien putkien katkeaminen auttoi esimerkiksi JYP, Kalpa, HIFK ja Lukon tuloksia.. Mutta jokatapauksessa voitanee sanoa, että liigalla menee paremmin kuin vuosiin.

  Ok, parilla seuralla tulot tulevat venäjän ja muiden maiden välisistä pelaajakaupoissa, mutta kaikki lasketaan.

  Myös häntäpään joukkueet kuten Ässät ja Saipa ovat päässeet suhteelisen hyviin tuloksiin vaikka menestys melko huonoa ja pelaajakaupoilla ei ole juhlittu.

  Toivottavasti esimerkiksi Kalpa, HIFK, ja JYP käyttää voittorahat järkevästi ettei kaikki mene pelaajabudjetin nousuun. Oikeastaan nyt kun liigalla menee näin hyvin se lama voi tulla jälkikäteen, vaikka maailman talous kasvaisikin seuraavilla kausilla sillä palkoissa tuo tulee varmasti jossain kohti näkymään.
   
 7. senilix Jäsen

  Lukon tilikausi on kalenterivuosi.
  Vuoden 2009 tuloskin varmaan löytyy jostakin, mutta en nyt ehdi sitä hakemaan.
   
 8. lätkämies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Columbus Blue Jackets
 9. Tervalammen Tynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Edmonton
  Lainaus:
  Eikös jossain mediassa juuri ollut jutua siitä, kuinka Hämeenlinnasakin pitää kiristää hiukan vyötä ja saada seuraavien vuosien aikana säästettyä aika reilu summa rahaa edellisten kausien menojen paikkaamiseksi? En nyt sano mitään summaa, kun en muista sen tarkempi lukuja, niin ei tarvitse kenenkään alkaa parkua.
   
 10. CuChulainn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, FC Honka, Flyers, DFB-Elf
  Perspektiiviä voi ottaa myös Veikkausliigan taloudellisista tuloksista (poimittu ff2:sta):

  Seura Tulos 2009
  • MYPA 17 563
  • IFK Mariehamn -34 000
  • VPS -58 739
  • KuPS -113 000
  • FC Lahti -122 000
  • Jaro -197 448
  • JJK -221 000
  • Honka -283 528
  • AC Oulu -380 000
  • HJK -489 000
  • TamU -772 000
  • FC Inter -1 189 000
  • Haka -1 500 000
  • TPS -2 175 000
   
 11. scholl Jäsen

  Lainaus:
  IFK:n kannalta tuolla ei voi olla mitään merkitystä. Kausi meni urheilullisesti huonosti, eikä yleisökeskiarvokaan ollut kovin hyvä. Kolme asiaa auttoi taloudellisesti: 1) ylisuurista Pentin aikaisista pelaajapalkkioista päästiin eroon, 2) Valtanen on onnistunut hyvin tekemään uusia yhteistyösopimuksia yritysten kanssa ja 3) puolivälierien pääsylipputulot seurat saavat nykyään pitää. Pelkästään kohta 3 toi varmaankin lähemmäs puoli miljoonaa miinus kulut.
   
 12. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Miten ihmeessä siellä oikein saadaan aikaan tuollaisia lukuja? Jos Wikipedian luvut pitävät paikkansa, niin talousasiat ovat aika helvetin pahasti retuperällä.
   
 13. Lainaus:
  Tästä voisi jaaritella pitkäänkin, mutta summa summarum mistä yksi suuri ero tulee niin ihmiset eivät yksinkertaisesti ole kiinnostuneita maksamaan tuotteesta. Esimerkiksi Lahdessa seura saa muistaakseni katsojaa kohti lipputuloja 2,5€. En ihan satavarma ole tuosta luvusta, mutta suuruusluokasta kyllä.
   
 14. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Pelicans läväytti tauluun plussaa 6000 euroa. Summana mitätön, mutta toisaalta surkeaan pelilliseen antiin nähden jopa hyvä. Pari playoff-kotimatsia lisää, niin lukema olisi taas lähennellyt satkua.

  Ja totta tosiaan, Pelicansille viides peräkkäinen kausi plussaa.

  Lainaus:
   
 15. Jukebox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Puhut varmasti asiaa, neljänneksi kohdaksi lisäisin vielä case Granlundin. Oli itse tapauksesta sitten mitä mieltä tahansa sai HIFK hänestä yhden huippuhyökkääjän lähes ilmaiseksi (ja tietääkseni täysin ilmaiseksi kun lasketaan mukaan tulevat änärikorvaukset).

  Mainitsemasi kohta 3 on varmasti totta mutta eikö tämä merkitse myös sitä että SM-liigan tilittämä summa (joukkueiden sijoitusten mukaisesti) myös pieneni vastaavasti. Eli se söi osan lippurahojen tuomasta hyödystä. Toisaalta tuolla systeemillä myös puolivälierissä tippunut seura saattaa tienata mukavasti jos vain kotipelejä tulee tarpeeksi. Eli kahdeksanneksi jäänyt joukkue voi tienata selvästi vanhaa systeemiä paremmin mikäli säälärit sekä puolivälierät mennään maksimiottelumäärällä (kuusi kotipeliä).
   
 16. McWerkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Pieni ajatusvirhe siinä, että Sääleissä ollut joukkue ei voi mitenkään saada kotietua puolivälieriin. enimmillään siis 5 kotipeliä, ellei tässä tule itselle joku ajatuskatko.

  Kyllähän isojen hallien joukkueet tästä ehdottomasti hyötyvät, jos saavat vaan väkeä houkuteltua halleihin ja niinhän sen pitääkin olla.
   
 17. Loktev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tuntuu ihmeelliseltä että lähes jokainen liigaseura ilmoittaa positiivisesta tuloksesta. Vielä vuosi sitten muistaakseni arveltiin että vain pari-kolme seuraa pääsee plussalle ja useat liigaseurat ovat "menossa" konkurssiin! Vai muistanko ihan väärin?
   
 18. Anzta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, JKS
  Lainaus:
  Kyllähän sitä kaikennäköistä puhetta riitti. Mutta kaiketi TPS ei ihan hirveän kaukana siitä konkurssistakaan ollut. Ennen Suikkasen aikaa siis. Suikkanenhan tepsin nosti jaloilleen ja taloustilanne paranemaan päin (ei se kait vieläkään mikään hyvä ole).

  Mutta tosiaan mielestäni todella hyvä juttu, että näinkin monella seuralla on tullut julki positiivinen tulos. Olkoonkin, että plussaa on tullut vähänlaisesti, mutta tärkeintä on ettei tappiota tule.
   
 19. Jukebox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Juu en ehtinyt ajattelemaan noin loppuun asti :) Lueskelin viestejä työbreikillä ja naputin vain pari ajatusta nopsasti, noinhan se menee. Mutta pointti on silti aika lailla sama eli viidelläkin pelillä kahdeksanneksi tullut nettoaisi luultavasti selvästi paremmin kuin vanhalla systeemillä. Etenkin jos peleissä on paljon katsojia.
   
 20. Kyjy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Mielenkiinnolla odotetaan mitä lukuja Espoosta tulee...joku voisi sitten ne kunnolla avata ja laskea varsinaisen jääkiekkotoiminnan tuloksen. On meinaan kumulatiivinen tappio aika karseaa katseltavaa.
   
 21. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ja ihan hiljattain Roskaposti (Kauppalehti) uutisoi näyttävästi Ässien tuloksen tyyliin "Edes yksi kiekkojoukkue tekee tulosta!" tai jotain sinnepäin. Noita lukuja kun katsoo niin näyttää siltä että ne tappion tekijät ovat niitä poikkeuksia.

  edit... Voiko nuo veikkausliigan tappiot todellakin pitää paikkansa? Jos vertaa tuohon wikipedian tietoon joukkueiden kokonaisbudjeteista niin kolme joukkuetta olisi tehnyt yli koko budjettinsa kokoisen tappion! Tekisi mieleni sanoa että holtitonta rahan käyttöä, mutta enpä sano. Sanon vain että siinäpähän uikoot liemessään, ei voisi vähempää koko potkupallo kiinnostaa.
   
 22. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Lainaus:
  Jep, konkkaan oltiin jo porukalla menossa, mutta sitten tajuttiin pienentää ottelukokoonpanoja kahdella pelaajalla...
   
 23. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Hienoa että näitä kerätään tuohon aloitukseen, olisiko liikaa vielä pyydetty että siinä olisi muitakin tunnuslukuja saatavilla? Esim. liikevaihdot jne.
   
 24. Bismarck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bill Belichick
  Lainaus:
  Niin. Liigajoukkueet selkeästi järkevöityvät uhan edessä eli talouden turbulenssi maailmalla järkevöitti pelaajamarkkinoilla käytettävän rahan käyttöä. Muistanette kuinka viime kaudella jäi lukuisia pelimiehiä ilman sopimusta (Dahlman, Kuhta...). Hyvä osoitus liigajoukkueilta tilanteeseen sopeutumisesta. Ei mielestäni ihmeellistä, mutta yllättävää ja loppujen lopuksi loogista.
   
 25. Daywalker-75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, JäKi
  Hienoa tosiaan nähdä nuo joukkueiden tulokset. Eipä tuo SaiPan tulos ole myöskään juurikaan mitään. Eli liiga voi näköjään ihan hyvin. Hiukan kyllä jänskättää tuo bluesin tulos, mutta kävi miten kävi, niin Salonoja kuittaa ne miinusmerkkiset omasta takataskustaan ja hymyilee(tai sitten ei). Blueshan pienensi niitä menoja viime vuonna ja eikös siellä sanottu pelaajille, että jos löytyy töitä muualta niin ovat vapaita menemään? ;)

  Tosiasiahan on, että nämä villepeltoset, mikaelgranlundit, pavelrosat, ossiväänäset ja dalemctavishit tuovat sarjaan väkisin kiinnostusta. itse odotan ainakin kauden alkua, kuin pikkulapsi kipsalla tikkariaan, täristen ja ihan liekeissä...

  Summa summarum. Näistä on hyvä jatkaa ja ensi kaudeksi lisää Hypeä, niin tulokset vain kohisevat!