Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PJ, 09.10.2014 klo 11.48.

 1. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kun täällä puhuttiin jopa sellaista, että jalkapallo nousisi jossain vaiheessa haastamaan jääkiekon Suomessa, niin tässä olisi ihan professorismiäs kertomassa, että vaikka jalkapallolla olisi potentiaalia, niin on kuitenkin Suomessa "lastenkengissä" vielä (jatkoaika.com). Kertoisi myös, että ilmeiseti 60-70 luvulla koris taisteli tasapäisesti jääkiekon kanssa, mutta hänen mielestään ero alkoi lajien välillä kasvamaan Suomessa myös sen takia, että jääkiekossa kansainväliset kisat olivat näkyvämmin esillä ja niitä oli useammin, kuin koripallossa. Eli oltaisiinko tässä, jos "skoda cuppia" ei pelattaisi vuosittain?
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019 klo 14.11
  jalperi tykkää tästä.
 2. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  - Arttu Ruotsalainen
  - Otto Leskinen
  - Oula Palve
  - Tony Sund
  - Oliwer Kaski
  - Joel Kiviranta
  - Emil Larmi

  Liiga -> NHL

  Hienoa työtä paska Liiga!
   
  BlackWolf, Pika1, HOOLIGAN_ ja yksi muu tykkäävät tästä.
 3. Lainaus:
  Mitään veikkauksia kuinka moni näistä saa NHL-pelejä alleen ensi vuonna?
   
 4. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Varmaksi uskaltaisin sanoa Kasken sekä todennäköisesti Larmin, varauksilla Ruotsalainen sekä hyvin suurella varauksilla Palve vetää muutaman pelin. Kiviranta, Sund sekä Leskinen tuskin tulevat saamaan paikkaa ylhäältä ensimmäisenä vuotena.

  Mutta voitko kertoa mitä väliä tällä on? Jos meidän kotimaisesta sarjasta 7 pelaajaa saa sopimuksen NHL:ään, niin se on äärettömän hieno asia, sen sijaan että nämä pelaajat olisivat siirtyneet johonkin neftehimiknizhekamskiin Venäjälle.

  Mutta ei. Pakko hakea tästä sitten jotain negatiivista.
   
  Eetska tykkää tästä.
 5. Lainaus:
  Ei minulle ainakaan mitään väliä.

  Mitä negatiivista siinä siis mielestäsi on että tuskin paljon pelaavat NHL:ssä?
   
 6. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Hienoa, mikäli sinulle ei ole mitään väliä. Seurojen johtajat sekä kassakin ovat varmaan hälläväliä asenteella, pelaajien siirtyessä KHL:ään ja täten kasvattajakorvausten raukeamisella. Ylimääräinen raha hienosta työstä tuskin kiinnostaa ketään.

  En ymmärrä viestisi pointtia, enkä edes sitä mitä väliä on vaikkei yksikään pelaaja listasta tulisi pelamaan peliäkään ylhäällä. Liiga on kasvattasarja ja mikään ei ole parempaa mainosta tänne, kuin NHL-sopimukset näiden pelaajien kohdalla.

  Tietääkseni NHL on jokaisen kunniahimoisen nuoren pelaajan unelma ja jokainen heistä on ottanut suuren askeleen sen saavuttamiseksi sopimusten myötä.
   
  Useful Idiot tykkää tästä.
 7. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mörkö
  Lainaus:
  Ja lista todennäköisesti kasvaa vielä useammalla nimellä kesän aikana.
   
 8. Veffi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko & Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Älä nyt @Ruuhkis tee kärpäsestä härkästä. Kuten yllä, minuakin kiinnostaa seurata moniko saa kokeilla ylhäällä. Ei tuossa mitään negatiivista ole.
   
 9. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tähän voi lisätä myös KalPan Alexandre Texier ja Eetu Luostarisen. KalPasta 3 kaveria siis AHL/NHL sektorille. Ja yksi SHLään.

  Toki nuista hyvä jos 2/8 edes pelaa NHLssä, mutta kuitenkin.
   
 10. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Lisätään Niklas Almari ja Jesper Lindgren.
   
 11. Ralph Jäsen

  Teemu Kivihalme, Aleksi Heponiemi ja Lukas Dostal, onhan tuossa enemmänkin noita.

  Lainaus:
  Lindgren teki NHL-sopimuksen jo vuosi sitten.
   
 12. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Onko koskaan Liigakauden jälkeen tullut näin paljon NHL sopimuksia kuin nyt? Taitaa olla jo toistakymmentä, ja varmaan lisää tulee...en oo pysyny enää laskuissa mukana.

  Paska taso. Paska sarjajärjestelmä. Liikaa joukkueita.
   
  HOOLIGAN_, teba & Individual tykkäävät tästä.
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Sanoisin että joskus kauden 2004-05 työsulun jälkeisen kauden, eli siis 2005-06 kauden jälkeen, tuli aika paljon NHL-sopimuksia. Muistelisin että pelkästään Kärpistä sen jälkeen NHL-sopimuksen saivat ainakin Mikko Lehtonen, Lasse Kukkonen, Ari Vallin, Petr Tenkrat ja Niklas Bäckström. Ja samasta ulkomuistista kaivelen että IFK menetti tuon kauden jälkeen ainakin koko ykkösketjunsa eli Arttu Luttinen, Janne Hauhtonen ja Tony Salmelainen NHL:ään. Toki näistä mainituista kaikki eivät NHL:ssä koskaan pelanneet ja jotkut taisi palata Eurooppaan jo kauden 2006-07 aikana.

  Tuon kauden jälkeen pääsi ylipäätään aika paljon europelaajia kokeilemaan vielä NHL:ssä, esim. Sveitsissä kiekkoillut Ville Peltonen sai vielä varsin kokeneena 33-vuotiaana NHL-sopimuksen ja pelasikin kolme ihan hyvää kautta Floridassa.

  En toki muuten muista tuosta kaudesta 2005-06 että miten paljon muista joukkueista pelaajia lähti NHL:ään, mutta nämä Kärppien ja IFK:n ukot nyt tuli ensimmäisenä mieleen.
   
 14. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Vuos sitten pelkästään 16 suomalaista Liigasta solmi NHL- sopimuksen.

  Kähkönen (Lukko), Lankinen (HIFK), Westerholm (SaiPa), Luukkonen (HPK), Vaakanainen (SaiPa), Tuulola (Sport), Mikkola (Tappara), Riikola (KalPa), Palmu (TPS), Koivula (Ilves), Kotkaniemi (Ässät), Kupari (Kärpät), Vesalainen (HPK), Meskanen (Ilves), Mäenalainen (Kärpät), Suomela (JYP)

  Mutta eipä noista saanu kun Vaakanainen, Riikola, Kotkaniemi, Vesalainen, Mäenalainen ja Suomela NHL- pelejä viime kaudella alle.

  Tällä hetkellä tän hetken tilanne pelkästään suomalaisten osalta on 12.

  Vehviläinen (Kärpät), Larmi (HPK), Almari (HPK), Leskinen (KalPa), Kaski (Pelicans), Kivihalme (Kärpät), Sund (Sport), Ruotsalainen (Ilves), Heponiemi (Kärpät), Luostarinen (KalPa), Kiviranta (Sport), Palve (TPS)
   
 15. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Eniten mua vituttaa tässä Suomen voitossa se, että mestaruus ja joukkuerakenne tulee olemaan ja on jo helvetinmoinen keppihevonen suljetulle sarjalle. Ummistetaan ongelmilta silmät, joita ovat tammikuun tyhjennykset ja joukkueiden retkahdukset, sarja ikäänkuin repeää kahtia.
  Junnut saa peliaikaa, hyvä se. Mutta pelaajien tahto on kovatasoisemmat ottelut, ja karsinnat. Tasokkaanpi sarja vasta kehittääkin, täytyy tehdä töitä pelkästään päästäkseen liigaan= on valmiimpi jo liigassa
   
 16. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Keppihevosia ei tarvita, koska Liiga toimii loistavasti, Suomi menestyy ja suomalaiset pelaajat menestyvät. Jatkuva vinkuvalitus on ärsyttävää.
   
 17. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Lainaus:
  Ensimmäisenä voitas pudottaa suosikki joukkueesi mestikseen että liigan taso nousisi.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 18. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Typeräähän se on jo senkin takia että ratkaisurooleissa oli aivan jotkut muut kuin liigapelaajat.
  Lankinen - AHL Anttila/Manninen - KHL Pesonen - NLA.
  Kakko pelas Liigaa joo, mutta ei pelaa enää ensikaudella JA olisi mitä luultavammin lyönyt läpi 12 joukkueen avoimessa sarjassakin.

  Muutenkin jengi ei mikään "liigajengi" ollu. Aika vähän siellä puhtaita "liigajyriä" oli. Kuusela ja Tyrväinen. Muuten kyseessä joko nuoria, eteenpäinmeneviä pelaajia jotka ovat pyyhkimässä liigan pölyt jaloistaan tai liigaan rahakierrokselta palanneita jäähdyttelijöitä. Siis muuallapelaavien lisäksi.
   
 19. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Höpö höpö. Suomi pelasi täydellä neljälle ketjulla, tasaisesti peluuttaen. Puolet joukkueesta, oli Liiga pelaajia. Mikäli nämä liiga pelaajat olisivat NHL super tähtiä vastaan olleet jotenkin erityisen altavastaajia, niin mitään mahdollisuuksia ei olisi ollut. Joka kausi on noussut uusia Kaapo Kakkoja, se että lähdetään luonnollisesti isompiin ympyröihin ei vähennä Liigan nostetta. Liigan parhaat pelaajat näyttivät, että tekninen ja etenkin taktinen osaaminen ei ole kovinkaan parhaita sarjoja jäljessä. Nämä ominaisuudet nostavat Liigan vetovoima tekijöitä muihin kilpaileviin sarjoihin verrattaessa. Sarjoja joilla on paljon enemmän kahisevaa, mutta ei suinkaan samaa määrä osaamista. Osaamisen opettelu on monesti kehittyvälle pelaajalle vieläkin halutumpi kehityksen kohde, kuin palkkapussi. Osaamisen kehittyminen mahdollistaa palkkapussin nopean kehittymisen tulevaisuudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2019 klo 21.26
 20. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä raketoisi Liigan taso varmasti tämän myötä, eihän Ässillä käy edes yhtään yleisöä peleissä ja junnutuotantokin on niin paskaa että Mestikseen joutaisi. Ensi kaudellakin ollaan varmaan yhtä paskoja kuin menneellä, saatana.
   
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Voisi kuvitella, että yleisömäärät olisivat kovassa kasvussa, jos kerta Liiga toimii loistavasti. Luulisi, että maailmanmestaruus liigapelaajilla höystettynä toisi sarjalle ensi kaudeksi hurjan buustin. Veikkaampa, ettei tuo. Liigaa ei tee mielenkiintoisemmaksi se, että se on suljettu ja että siinä pelaa kohtuuttoman suuri määrä joukkueita.
  Lainaus:
  Olen täällä kirjoittanut syyt siihen, miksi minun mielestäni suomalainen pelaajatuotanto on kehittynyt. Viidentoista joukkueen suursarja ei ollut noiden syiden joukossa. On täysin hullu ajatus, että nykyinen toimiva pelaajatuotanto olisi seurausta siitä, että Jukurit ja KooKoo pelaavat Liigaa, siis täysin hullu.
   
  Strongbow ja Ränse tykkäävät tästä.
 22. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Marjamäenkin ainakana menestyttiin? Skoda cup voitto tuli, en pistä Eikä mene liigan piikkiin tämä maajoukkueen mestaruus. Suomalaiset menestyvät jossain kaukomailla, tuovat ehkä mainetta, ja nää on näitä pikkukivoja asioita, mutta ei se tuo millään suurta lohtua tai iloa. Kun liiga on luhistunut, päästäen ohi elitserienin, ja monia pienempiä kiekkomaita. Vaikea pysyä tuon takia positiivisena, kun liiga on vain varjo entisestään.
   
  Ränse tykkää tästä.
 23. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jos tuo joukkue olisi jäänyt alkusarjaan, siitä käytettäisiin termiä Liigajengi. Nyt se ei ilmeisesti enää sitä sitten olekaan.
  Hassua, että tuota termiä käytti myös muuan Jukka Jalonen

  Välillä vaan tuntuu, että jos menestystä ei olisi tullut, niin tässäkin ketjussa olisi monta ketjullista viestiä siitä ettei Liigapelaajat pysyneet kyydissä ynnä muuta mukavaa.
   
  Wiljami tykkää tästä.
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Todellakin näin, jos joukkueen maailmanmestaruuteen valmentanut valmentaja sanoo joukkuetta "Liiga joukkueeksi" (ihan mistä syystä tahansa), niin kyllä siinä jotkut narisevat jatkoajan anonyymit nimimerkit jäävät kyllä kakkoseksi.

  Ja huvittavaa, miten keppihevonenkin tuotiin keskusteluun. Mestaruutta ei saisi käyttää keppihevosena suljetun sarjan puolesta? No jos ei saakaan, niin vielä vähemmän se toimisi puolustuksena avoimille sarjoille. Kuinka moni mm-kisa pelaaja ylipäätään pelasi viime kaudella avointa sarjaa? Ja jos sitä numeroa sitten verrataan sitten siihen numeroon, että kuinka moni mm-kisa pelaaja pelasi viime kaudella suljettua sarjaa, niin eihän tästä varmaan mitään kilpailua edes synny?
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ei se ole mitenkään hullu ajatus. Kolmen uuden joukkueen myötä Suomeen syntyi noin 90 uutta kiekkotyöpaikkaa ja samaan aikaan juniorit saavat entistä enemmän näyttöpaikkoja Liigassa. Nuorten kisoissa ovat siis jo aikuisten pelejä pelanneet, kun esim. pohjois-amerikan vastaavilla saattaa olla vielä vain junioripelejä alla. Siitä sitten lumipallo efectiä ja ovat sitten varausikäisinä jo paljon valmiimpia pelaajia aikuisten peleihin, kuin luultavasti olisivat, jos Suomessa olisi se 90 kiekkotyöpaikkaa vähemmän.
   
  Joyride, BlackWolf, KiekkoMes ja 6 muuta tykkäävät tästä.