lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
Kyllä on parempi, että taklailu loppuu ennen kuin loppuu pelaajat. Pystyyn vedot kuolleesta kulmasta pitää oikeasti saada pois. Taklaajan vastuuta ei näemmä ole, niin tämä on se keino.
@Shejbal Kerkesikin jo ensin. Sillon ajetaan kun on paikka, mutta ei toki ajeta suoraan tarkoituksella päähän.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Eihän se näin ole. Kyllä tällä kaudella on tapauksia, joissa loukkaantumisen aiheuttanut päähän kohdistunut taklaus ei ole johtanut sanktiointiin. Kousan saama pelikielto on sitä, millä nämä pääosumat vähenevät. Harmi vain, että tämä tuomio on yksittäistapaus. Iso linja on hukassa.
Ehkä noinkin. Mutta siinä mielessä että ennen kauden alkua nostettiin juuri tuo piittaamattomuus sana esille suuremmaksi synniksi kuin vastustajan loukkaantuminen, niin eihän tämä tuomio oikein siihen linjaan istu jos vertaa vaikka Oula Palveen kahden ottelun tuomioon.
 
Ensi alkuun Kousan taklaus näyttää kyllä täysin lailliselta. Mutta silti en välty ihmettelemästä sitä, että taklaava pelaaja haluaa edelleen ottaa riskin vetämällä taklauksen niin kovaa kuin pystyy ja suuntaamalla sen ylös päin. Sillä tavoin voi saada puhtaallakin taklauksella kaverin lasarettiin ja mikäli taklaus katsotaan rikkeeksi, ison pelikiellon. Tässä on varmaan kurinpito tosiaan ensin miettinyt pitkään ja hartaasti, että oliko taklaus sääntöjen vastainen vai ei. Päätyivät, että oli ja sen jälkeen heidän ei tarvitse pohtia "oliko vain vähän" sääntöjen vastainen, kun taklaaja on tehnyt kuitenkin kaikkensa saadakseen taklaukseen maksimi voiman ja sitä kautta seurauksen.

Äsken tuli katsottua aika monesti se taklaus, enkä ole varma olisinkin itse sitä tuominnut sääntöjen vastaiseksi. Luultavasti en, jos olisin päättämässä.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Itäpuu

Jäsen
@Shejbal Kerkesikin jo ensin. Sillon ajetaan kun on paikka, mutta ei toki ajeta suoraan tarkoituksella päähän.
Niin... jos ei erota paikkaa jossa ajetaan ja paikkaa jossa jätetään ajamatta, kuten nykyisin yhä useammin näyttää olevan, niin ei ole muuta mahdollisuutta kuin sanktioida kunnolla. Teille koville jätkille on ufc, itse tykkään katsoa kiekon peluuta ja maaleja.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
En minä osaa tätä tuomiota nähdä ongelmana. Ongelma on tälläkin kaudella näemmä se, että mitään linjaa ei Liigan kurinpidolla ole. Kurinpidossa käsitellään tilanteita vailla mitään linjaa tällä hetkellä. Ongelma on jo ihan siinä, mitkä tilanteet etenevät kurinpitoon. Tuolla on jo tämän kauden aikana jätetty kokonaan tutkimatta useampi tilanne, mistä olisi pitänyt vähintään pari peliä arpoa, jotta tuomiot olisivat keskenään linjassa. Nyt näitä ei tilanteita ei ole viety eteenpäin eikä ole edes vaivauduttu kertomaan, että miksi näin. Sitä vasten tämä Kousan tuomio on toki kova. Toisaalta neljä peliä ei erityisen paljon mielestäni ole, kun tilanne tulkittiin päähänkohdistuneeksi taklaukseksi. Ihan sama pidetäänkö loukkaantumista koventavana tekijänä vai ei. En näe mitään ideaa näissä pelin tai parin pelikielloissa, jos ihan oikeasti tahdotaan päähän kohdistuneet taklaukset kitkeä pois.

Kousan tilanne on hieman rajatapaus. Nuo videot ovat hieman epäselviä. Mutta turha tästä minään "suurimpana" oikeusmurhana on huudella. Kyllä tuon kurinpidon videon hidastuksista kykenee suhteellisen vaivatta tekemään tulkinnan, että päähän(kin) osuu.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kousan pelikielto oli kyllä sen verran kova verrattuna kauden aikaisempiin pelikieltoihin päähän kohdistuneista taklauksista että voidaan samantien unohtaa se ennen kauden alkua tehty linjaus että mahdollisen loukkaantumisen merkitystä kurinpitopäätöksissä vähennetään. Ei mennyt edes kuukautta kun Liigan takki jo kääntyi.
Jep. Tuosta voisi Suomelle, sekä tuolle kaverisyötön heittäneelle Ilveksen kaverille heittää molemmille yhdet pelit kieltoa myös. Heikko suoritus liigalta.
 
"Spora kaulaan ja skragalla Nordikselle"

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Se että tuosta höynäyttävästä kuvakulmasta takaapäin voi joku uuvatti nähdä päähänkohdistuneen taklauksen, on ihmeellistä.

Pää retkahtaisi aivan päinvastaiseen suuntaan jos se ensimmäisenä päähän osuisi. Pelikieltoa ainoastaan tuon syötön antaneelle vatipäälle.

Tuomio on naurettava.
Mä yritin, mutten kyllä saa sitä millään päähän osumaa tuosta. Aika pelleilyksi mennyt kyllä. Kaverit ei kyllä enää juuri katsele pää ylhäällä, että onko siellä joku tulossa ajamaan. Kuolleesta kulmasta taklaaminen pitäisi sitten ilmeisesti kieltää, mutta alkaa se vähän olemaan kaikki kuolleesta kulmasta, kun kaverit katselee onko luistimet oikein sidottu.
 
Kultaa 2006 - tätä ei vie meiltä kukaan koskaan pois!
Kultaa 2019 - unelma, urheilu & veljeys
Suosikkijoukkue
Pelicans
On muuten lähes identtinen tuo Kousan taklaus kuin Kantolan vaastava Jasuun kevään 2017 pleijareissa. Kantola ei saanut pelikieltoa ja Jasu sai aivotärähdyksen taklauksen seurauksena. Menneet on toki menneitä, mutta eipä tämä ailahteleva linja ole niistä ajoista juurikaan muuttunut.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KLaser, Hokki (+Kärpät)
Jep. Tuosta voisi Suomelle, sekä tuolle kaverisyötön heittäneelle Ilveksen kaverille heittää molemmille yhdet pelit kieltoa myös. Heikko suoritus liigalta.
Suomihan kärsii jonkin aikaa tekonsa seurauksia osallistumatta peleihin. Eli hänen osaltaan rangaistus tuli.
 
- Teuvo Emil Ulos
Kaverit ei kyllä enää juuri katsele pää ylhäällä, että onko siellä joku tulossa ajamaan.
Sen verran korjaan sinua, että kaverit eivät ole koskaan katselleet pää ylhäällä, että onko joku tulossa ajamaan. Ennen vanhaan ilmeisesti vielä vähemmän, koska silloin osui vieläkin useammin. Kaikissa sarjoissa.

On ikävä todellisuus, että kaukalosta löytyy aina tilanne jossa joku ei ole valmis. Onneksi silloin ei ole aina taklaajakaan valmis. Ei ole realistista odottaa, ettei jotain päästäisi joskus yllättämään. Tällä hetkellä ei ole kategorisesti kielletty taklaamasta pelaajaa, joka ei sitä huomaa. En usko, että koskaan sitä kielletäänkään. Jokaisen täytyy kuitenkin ymmärtää, että se ei ole mikään vapaudu vankilasta kortti noin yleisesti (jos siis sääntöjen vastaisesti muuten taklataan).
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Suomihan kärsii jonkin aikaa tekonsa seurauksia osallistumatta peleihin. Eli hänen osaltaan rangaistus tuli.
Sama Humalojalla vai mitä?
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pesäkarhut. KaMa. Lasitskene.
Olipas taas tuomio. Loukkaantuminen vaikutti aika painokkaasti, ei silleen etteikö sen joissain tilanteissa tuliskin. En ole varma onko tämä sellainen tapaus. Avojään taklauksissa on omat riskinsä, varsinkin kun nyky-Liigassa on paljon pelaajia jotka Suomen tavoin haahuilevat lapsen uskoisina kuoleman laaksossa. Tuosta videonäytteestä en osaa varmasti sanoa miten tilanne tulis tulkita pää-kontaktin suhteen.

Asian vierestä: duunari-sentteri Jonne Virtasella on asiaan omat näkemyksensä, ei ymmärrä tuomiota twiittien perusteella ollenkaan. Kuten tiedetään, on edustaja myös pelaajayhdistyksen hallituksessa. Jonka puheenjohtaja on Sinuhe Wallinheimo.

Onkohan muuten pelaajayhdistyksellä minkälainen strategia viestinnässä, ulostuloissa, good cop-bad cop? Tai kuinka hyvä ja yhtenäinen henki ylipäänsä? Vai onko yhdistys ylipäänsä heikko kumileimasin, herrojen suuntaan kumartelevan Sinkun valvovan silmän alla.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Jos taklaa päähän, niin minun mielestäni yhden pelin pelikielto on aina liian vähän. Jokainen ymmärtää kuinka vaarallisia päähän kohdistuneet taklaukset on ja kuinka vakavia seuraamuksia niillä voi pahimmillaan olla. Se on sitä kuuluisaa vastustajan kunnioittamista. Jos kunnioitusta ei löydy, niin sitten sitä pitää opetella katsomosta käsin.

Toki linjassa pitää olla pelikiellot ja jos on aikaisempaa historiaa niin silloin sen on pakko näkyä pelikiellon pituudessa. Kousallahan ei ilmeisesti aikaisempaa historiaa näistä ole, joten pitääkö tästä olettaa että jatkossa näistä vastaavista taklauksista minimi on neljä ja jos on historiaa niin enemmän? Jos tämä on kaikille sama, niin sitten ei voi kukaan itkeä. Taas jos ei, niin sitten näissä ei ole mitään logiikkaa.

Mutta mitä kovemmin näistä pääpommeista rangaistaan, niin sitä parempi. Vastuu se on taklaajallakin, kun yleensä aina keskusteluissa toitotetaan taklattavan vastuuta. Saa sitä järkeä käyttää taklaajakin.

Itseäni ainakin rehellisesti hävettää aina, jos seuraamani joukkueen pelaaja taklaa vastustajaa päähän tai vetää jonkun aivan typerän taklauksen kun vastustaja on huonossa asenossa. Kukaan tuskin kaipaa näkyä kun pelaaja makaa kentällä tajuttomana ja talutetaan täysin sekavana pukukoppiin.

Toivottavasti näitä typeriä taklauksia nähdään tällä kaudella mahdollisemman vähän.
 
Viimeksi muokattu:
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Onkohan muuten pelaajayhdistyksellä minkälainen strategia viestinnässä, ulostuloissa, good cop-bad cop? Tai kuinka hyvä ja yhtenäinen henki ylipäänsä? Vai onko yhdistys ylipäänsä heikko kumileimasin, herrojen suuntaan kumartelevan Sinkun valvovan silmän alla.
On. Sinuhen mukaan pelaajaa on ymmärrettävä ja tuettava, jos tämä hyökkää takaapäin toisen kimppuun, hakkaa tämän tajuttomaksi ja jatkaa vielä tajuttoman pelaajan lyömistä jään pinnassa. Jos pelaaja kuitenkin vetää poikkarilla vastustajan reiteen, niin tämä on törkeintä ikinä ja oksettavaa, eikä kaiken keuhkoamisen keskellä edes muisteta odottaa tuomiota, vaan hashtagataan vielä varmuuden vuoksi pelaajayhdistys siihen mukaan.
Selkeä linja on Sinuhen kommenteissa kyllä.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se on muuten joskun senteistä ellei milleistä kiinni onko jokin taklaus nollan vai neljän pelin kiellon arvoinen.
Näinhän se menee ja jo pelkästään tämä seikka kyseenalaistaa taklaamisen hyödyn. Onko pitkässä juoksussa otteluiden voittamisen kannalta järkevämpää olla vain taklaamatta varsinkaan kovemmalla voimalla?
 

simicek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Predators
Sen verran korjaan sinua, että kaverit eivät ole koskaan katselleet pää ylhäällä, että onko joku tulossa ajamaan. Ennen vanhaan ilmeisesti vielä vähemmän, koska silloin osui vieläkin useammin. Kaikissa sarjoissa.

On ikävä todellisuus, että kaukalosta löytyy aina tilanne jossa joku ei ole valmis. Onneksi silloin ei ole aina taklaajakaan valmis. Ei ole realistista odottaa, ettei jotain päästäisi joskus yllättämään. Tällä hetkellä ei ole kategorisesti kielletty taklaamasta pelaajaa, joka ei sitä huomaa. En usko, että koskaan sitä kielletäänkään. Jokaisen täytyy kuitenkin ymmärtää, että se ei ole mikään vapaudu vankilasta kortti noin yleisesti (jos siis sääntöjen vastaisesti muuten taklataan).
"Ennen vanhaan" oli silloin kun oli vielä käytössä kahden viivan syöttö (keskialueen-/punaviiva paitsio). Kuka muistaa tämän ajan??
Silloin puolustavan joukkueen ei tarvinnut miehittää koko keskialuetta, kuten nyt. Vauhdit taklauksissa ei todellakaan ollut sitä mitä ne nyt ovat. Myös pelaajat ovat kehittyneet fyysisesti noista ajoista.

Hyvät, puhtaat, kovatkin taklaukset kuuluvat jääkiekkoon, kunhan taklataan oikein. Taklaaminen ja sen vastaanottaminen on yksi lajitaidosta, jolla riistetään kiekko vastustajalta. Tätä taitoa tarvitsisi opettaa junnuille D-junnuista asti, kun fyysiset ominaisuudet eivät ole vielä liian suuria.
Ei "puun takaa", ei kasveta (aikoinaan opetettu alhaalta ylöspäin suuntautuva taklaus EI OLE oikein, vaan peliasennossa maila jäässä jolloin kädetkin alhaalla), ei kohdisteta (päähän) eikä vedetä vauhdilla kaverin yli tai tulla ns. "3 pelaajana" tilanteeseen. Näissä tilanteissa ei taklattavalla, todennäköisesti, mahdollisuutta ottaa taklausta vastaan koska kamppailu käynnissä toisen pelaajan kanssa. Eli hyvin usein katse siellä kiekossa jäässä tms.

Taklaajalla on aina se suurin vastuu: Onko oikeus? Silloin kun taklattava kiekollinen, on oikeus. Velvollisuus taklaajalla on aina osua oikein. Ns. "torso" on oikea kohde ei mikään muu (ei siis jalkoihin, päähän). Vaikka taklattava olisi matalassa tai huonossa peliasennossa, se ei oikeuta (velvollisuus) taklaajaa taklaamaan päähän,selkään tai laitaan. Taklattava ei saa "ulkoistaa" turvallisuuttaan (tuomareille jne) kääntämällä selkää tms.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Tässä perjantailta taas hassu esimerkki vähän vääristyneestä silmästä pelipaidan väristä riippuen:

siinähän se osuma päähän tuli kun jäähän kaatui ensimmäisenä ei siinä gymerin taklaus yrityksessä.
Vai opettelisiko tuo Seppälä pysymään pystyssä kun kerran jäi alle ja kaatuvan miehen alle jäi.
Miten voi olla että Gymer sai tilanteesta kakkua?
 
"Ässistä tulee mieleen kehitysvammaiset. Ei onnistu vaikka vastassa ryntäilee huonot divaripelaajat. Jengissä on suomisarjatasoitia idiottooteja (Rantanen) ketä ei edes muuta kuin yrittää vahingoittaa vastutajajaa."
- nimim. mendieta arvioi Ässiä hävityn Vaasa-cup matsin jälkeen

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tässä perjantailta taas hassu esimerkki vähän vääristyneestä silmästä pelipaidan väristä riippuen:

Miten voi olla että Gymer sai tilanteesta kakkua?
Eihän tuo nyt ole ainut tuomio mikä liigalta on mennyt päin persettä.
Kuten voit itsekin viime viikolta useamman tilanteen havaita selvät törkeydet(poikkaria päähän yms.) ovat jääneet ilman rangaistuksia mutta esim. tästä, joka ei ollut sen arvoine tuli rangaistus.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Pohjoisamerikassa keskusteluun on noussut myös pelaajien hartia/kyynersuojien muuttaminen/keventäminen. Nykyiset suojat suojaavat niin hyvin, että kovavauhtisen taklauksen suorittaminen on suhteellisen kivutonta sen tekevälle pelaajalle. Jos suojat olisivat ohuempia (taaten toki tarvittavan suojan), olisi pelaajankin kynnys lähteä ajamaan pystyyn kovassa vauhdissa suurempi.

Mielestäni ei hullumpi ajatus.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Tulihan se päätös sieltä. Ilmeisesti siellä oli ne paremmat videot ja kurinpitoryhmä tulkitsi niistä pääosuman. Päätösvideolla se n. 1.35 ajassa näkyvä kuvakulma antaa kyllä mahdollisuuden tulkita pääosuman. Jos olisin työtä tekemässä haluaisin nähdä samaan aikaan myös pääkameran kuvaa samalta hetkeltä, mutta kun en ole niin tähän on tyydyttävä. Sinällään hyväksyn tuomion noilla perusteilla.

Tämän pitäisi toki mielestäni tarkoittaa aikalailla sitä, että 4 peliä on minimi pelikielto päähän osuneesta taklauksesta, ok vähemmänkin sinänsä voi olla mahdollista jos käsittelyyn tulee tilanne jossa taklaus ei suuntaudu ylöspäin. Kaikki raajoilla tehdyt kurotukset ja selvästi ylös kohdistetut taklaukset pitäisi sanktioida kovemmin.

Rönn lupaili jossain 360-lähetyksessä, että tuomioita/tuomitsematta jättämisiä selitettäisiin yleisölle jatkossa tarkemmin. Tätä odotellessa, ehkä jo Telian sovelluksen mukana saadaan nämä. Siitä aasinsiltana @Telia olisi nöidenkin tilanteiden spekuloimiseksi hyvä että saisitte sitä videosisältöä julki näistä tilanteista. Ja Liiga saisi ottaa agendakseen käydä videoiden kera julkisesti läpi kaikki päähän kiistanalaiset taklaustilanteet.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Asian vierestä: duunari-sentteri Jonne Virtasella on asiaan omat näkemyksensä, ei ymmärrä tuomiota twiittien perusteella ollenkaan. Kuten tiedetään, on edustaja myös pelaajayhdistyksen hallituksessa. Jonka puheenjohtaja on Sinuhe Wallinheimo.
Jonne Virtanen on liigatasolla aika lailla marginaalipelaaja, jonka omassa pelissä fyysisyydellä on iso osa. Syytäkin olla huolissaan omista lähtökohdistaan.
 
Saatana.

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näinhän se menee ja jo pelkästään tämä seikka kyseenalaistaa taklaamisen hyödyn. Onko pitkässä juoksussa otteluiden voittamisen kannalta järkevämpää olla vain taklaamatta varsinkaan kovemmalla voimalla?
Jukka Rautakorpi, edelläkävijä tässäkin. Jätetään taklaamatta, sillä siinä on riski:
a. pelata itsensä pihalle
b. loukkaantua
c. saada iso jäähy
d. väsyttää itsensä.

Jukan joukkueethan eivät ole perinteisesti juuri taklailleet. Jukan joukkueet vesihiihtävät, kalastavat ja harrastavat kaikkea muuta harmitonta ja turvallista.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jonne Virtanen on liigatasolla aika lailla marginaalipelaaja, jonka omassa pelissä fyysisyydellä on iso osa. Syytäkin olla huolissaan omista lähtökohdistaan.
Jonnekin kommentoi tuota ja sitten kyseli onko videota pääosumasta. Eli todella moni mesoaa eikä ole edes katsonut Liigan sivuilla olevaa videota, jossa näkyy selkeästi, että taklaus osuu päähän.
 
"Se riittää, että valmentaja vittuilee silloin tällöin. Siinä on mulle tarpeeksi mentaalivalmennusta" - Jarkko Kinnunen -

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KLaser, Hokki (+Kärpät)
Sama Humalojalla vai mitä?
Ehkä..ehkä ei, mutta miten Humalojan tapaus tähän nyt liittyy? Viesti johon vastasin oli by @Pekka Kaukalo ja hän sanoi näin:
Jep. Tuosta voisi Suomelle, sekä tuolle kaverisyötön heittäneelle Ilveksen kaverille heittää molemmille yhdet pelit kieltoa myös. Heikko suoritus liigalta.
Peukalo esitti (ehkä hieman humoristisesti) että Suomelle kuuluisi pelikieltoa.. mielestäni Suomi tässä nyt kärsii jonkinlaista itseaiheutettua pelikieltoa eli enää ei ole tarvis lisätä mitään.
 
- Teuvo Emil Ulos

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jonnekin kommentoi tuota ja sitten kyseli onko videota pääosumasta. Eli todella moni mesoaa eikä ole edes katsonut Liigan sivuilla olevaa videota, jossa näkyy selkeästi, että taklaus osuu päähän.
Siis kyseli juuri siksi, että Liigan sivuilla olevalla videolla pääosumaa ei ole havaittavissa.
 
“If you want to be safe, then don’t play". - Shane Doan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy