Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  @Shejbal Kerkesikin jo ensin. Sillon ajetaan kun on paikka, mutta ei toki ajeta suoraan tarkoituksella päähän.
   
 2. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Ehkä noinkin. Mutta siinä mielessä että ennen kauden alkua nostettiin juuri tuo piittaamattomuus sana esille suuremmaksi synniksi kuin vastustajan loukkaantuminen, niin eihän tämä tuomio oikein siihen linjaan istu jos vertaa vaikka Oula Palveen kahden ottelun tuomioon.
   
 3. Ensi alkuun Kousan taklaus näyttää kyllä täysin lailliselta. Mutta silti en välty ihmettelemästä sitä, että taklaava pelaaja haluaa edelleen ottaa riskin vetämällä taklauksen niin kovaa kuin pystyy ja suuntaamalla sen ylös päin. Sillä tavoin voi saada puhtaallakin taklauksella kaverin lasarettiin ja mikäli taklaus katsotaan rikkeeksi, ison pelikiellon. Tässä on varmaan kurinpito tosiaan ensin miettinyt pitkään ja hartaasti, että oliko taklaus sääntöjen vastainen vai ei. Päätyivät, että oli ja sen jälkeen heidän ei tarvitse pohtia "oliko vain vähän" sääntöjen vastainen, kun taklaaja on tehnyt kuitenkin kaikkensa saadakseen taklaukseen maksimi voiman ja sitä kautta seurauksen.

  Äsken tuli katsottua aika monesti se taklaus, enkä ole varma olisinkin itse sitä tuominnut sääntöjen vastaiseksi. Luultavasti en, jos olisin päättämässä.
   
 4. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Niin... jos ei erota paikkaa jossa ajetaan ja paikkaa jossa jätetään ajamatta, kuten nykyisin yhä useammin näyttää olevan, niin ei ole muuta mahdollisuutta kuin sanktioida kunnolla. Teille koville jätkille on ufc, itse tykkään katsoa kiekon peluuta ja maaleja.
   
 5. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  En minä osaa tätä tuomiota nähdä ongelmana. Ongelma on tälläkin kaudella näemmä se, että mitään linjaa ei Liigan kurinpidolla ole. Kurinpidossa käsitellään tilanteita vailla mitään linjaa tällä hetkellä. Ongelma on jo ihan siinä, mitkä tilanteet etenevät kurinpitoon. Tuolla on jo tämän kauden aikana jätetty kokonaan tutkimatta useampi tilanne, mistä olisi pitänyt vähintään pari peliä arpoa, jotta tuomiot olisivat keskenään linjassa. Nyt näitä ei tilanteita ei ole viety eteenpäin eikä ole edes vaivauduttu kertomaan, että miksi näin. Sitä vasten tämä Kousan tuomio on toki kova. Toisaalta neljä peliä ei erityisen paljon mielestäni ole, kun tilanne tulkittiin päähänkohdistuneeksi taklaukseksi. Ihan sama pidetäänkö loukkaantumista koventavana tekijänä vai ei. En näe mitään ideaa näissä pelin tai parin pelikielloissa, jos ihan oikeasti tahdotaan päähän kohdistuneet taklaukset kitkeä pois.

  Kousan tilanne on hieman rajatapaus. Nuo videot ovat hieman epäselviä. Mutta turha tästä minään "suurimpana" oikeusmurhana on huudella. Kyllä tuon kurinpidon videon hidastuksista kykenee suhteellisen vaivatta tekemään tulkinnan, että päähän(kin) osuu.
   
 6. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Jep. Tuosta voisi Suomelle, sekä tuolle kaverisyötön heittäneelle Ilveksen kaverille heittää molemmille yhdet pelit kieltoa myös. Heikko suoritus liigalta.
   
 7. Musta_Kyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Mä yritin, mutten kyllä saa sitä millään päähän osumaa tuosta. Aika pelleilyksi mennyt kyllä. Kaverit ei kyllä enää juuri katsele pää ylhäällä, että onko siellä joku tulossa ajamaan. Kuolleesta kulmasta taklaaminen pitäisi sitten ilmeisesti kieltää, mutta alkaa se vähän olemaan kaikki kuolleesta kulmasta, kun kaverit katselee onko luistimet oikein sidottu.
   
 8. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  On muuten lähes identtinen tuo Kousan taklaus kuin Kantolan vaastava Jasuun kevään 2017 pleijareissa. Kantola ei saanut pelikieltoa ja Jasu sai aivotärähdyksen taklauksen seurauksena. Menneet on toki menneitä, mutta eipä tämä ailahteleva linja ole niistä ajoista juurikaan muuttunut.
   
 9. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Lainaus:
  Suomihan kärsii jonkin aikaa tekonsa seurauksia osallistumatta peleihin. Eli hänen osaltaan rangaistus tuli.
   
 10. Lainaus:
  Sen verran korjaan sinua, että kaverit eivät ole koskaan katselleet pää ylhäällä, että onko joku tulossa ajamaan. Ennen vanhaan ilmeisesti vielä vähemmän, koska silloin osui vieläkin useammin. Kaikissa sarjoissa.

  On ikävä todellisuus, että kaukalosta löytyy aina tilanne jossa joku ei ole valmis. Onneksi silloin ei ole aina taklaajakaan valmis. Ei ole realistista odottaa, ettei jotain päästäisi joskus yllättämään. Tällä hetkellä ei ole kategorisesti kielletty taklaamasta pelaajaa, joka ei sitä huomaa. En usko, että koskaan sitä kielletäänkään. Jokaisen täytyy kuitenkin ymmärtää, että se ei ole mikään vapaudu vankilasta kortti noin yleisesti (jos siis sääntöjen vastaisesti muuten taklataan).
   
 11. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Sama Humalojalla vai mitä?
   
 12. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Olipas taas tuomio. Loukkaantuminen vaikutti aika painokkaasti, ei silleen etteikö sen joissain tilanteissa tuliskin. En ole varma onko tämä sellainen tapaus. Avojään taklauksissa on omat riskinsä, varsinkin kun nyky-Liigassa on paljon pelaajia jotka Suomen tavoin haahuilevat lapsen uskoisina kuoleman laaksossa. Tuosta videonäytteestä en osaa varmasti sanoa miten tilanne tulis tulkita pää-kontaktin suhteen.

  Asian vierestä: duunari-sentteri Jonne Virtasella on asiaan omat näkemyksensä, ei ymmärrä tuomiota twiittien perusteella ollenkaan. Kuten tiedetään, on edustaja myös pelaajayhdistyksen hallituksessa. Jonka puheenjohtaja on Sinuhe Wallinheimo.

  Onkohan muuten pelaajayhdistyksellä minkälainen strategia viestinnässä, ulostuloissa, good cop-bad cop? Tai kuinka hyvä ja yhtenäinen henki ylipäänsä? Vai onko yhdistys ylipäänsä heikko kumileimasin, herrojen suuntaan kumartelevan Sinkun valvovan silmän alla.
   
 13. Päätykiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
  Jos taklaa päähän, niin minun mielestäni yhden pelin pelikielto on aina liian vähän. Jokainen ymmärtää kuinka vaarallisia päähän kohdistuneet taklaukset on ja kuinka vakavia seuraamuksia niillä voi pahimmillaan olla. Se on sitä kuuluisaa vastustajan kunnioittamista. Jos kunnioitusta ei löydy, niin sitten sitä pitää opetella katsomosta käsin.

  Toki linjassa pitää olla pelikiellot ja jos on aikaisempaa historiaa niin silloin sen on pakko näkyä pelikiellon pituudessa. Kousallahan ei ilmeisesti aikaisempaa historiaa näistä ole, joten pitääkö tästä olettaa että jatkossa näistä vastaavista taklauksista minimi on neljä ja jos on historiaa niin enemmän? Jos tämä on kaikille sama, niin sitten ei voi kukaan itkeä. Taas jos ei, niin sitten näissä ei ole mitään logiikkaa.

  Mutta mitä kovemmin näistä pääpommeista rangaistaan, niin sitä parempi. Vastuu se on taklaajallakin, kun yleensä aina keskusteluissa toitotetaan taklattavan vastuuta. Saa sitä järkeä käyttää taklaajakin.

  Itseäni ainakin rehellisesti hävettää aina, jos seuraamani joukkueen pelaaja taklaa vastustajaa päähän tai vetää jonkun aivan typerän taklauksen kun vastustaja on huonossa asenossa. Kukaan tuskin kaipaa näkyä kun pelaaja makaa kentällä tajuttomana ja talutetaan täysin sekavana pukukoppiin.

  Toivottavasti näitä typeriä taklauksia nähdään tällä kaudella mahdollisemman vähän.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018 klo 01.34
 14. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  On. Sinuhen mukaan pelaajaa on ymmärrettävä ja tuettava, jos tämä hyökkää takaapäin toisen kimppuun, hakkaa tämän tajuttomaksi ja jatkaa vielä tajuttoman pelaajan lyömistä jään pinnassa. Jos pelaaja kuitenkin vetää poikkarilla vastustajan reiteen, niin tämä on törkeintä ikinä ja oksettavaa, eikä kaiken keuhkoamisen keskellä edes muisteta odottaa tuomiota, vaan hashtagataan vielä varmuuden vuoksi pelaajayhdistys siihen mukaan.
  Selkeä linja on Sinuhen kommenteissa kyllä.
   
 15. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Näinhän se menee ja jo pelkästään tämä seikka kyseenalaistaa taklaamisen hyödyn. Onko pitkässä juoksussa otteluiden voittamisen kannalta järkevämpää olla vain taklaamatta varsinkaan kovemmalla voimalla?
   
 16. simicek Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Predators
  Lainaus:
  "Ennen vanhaan" oli silloin kun oli vielä käytössä kahden viivan syöttö (keskialueen-/punaviiva paitsio). Kuka muistaa tämän ajan??
  Silloin puolustavan joukkueen ei tarvinnut miehittää koko keskialuetta, kuten nyt. Vauhdit taklauksissa ei todellakaan ollut sitä mitä ne nyt ovat. Myös pelaajat ovat kehittyneet fyysisesti noista ajoista.

  Hyvät, puhtaat, kovatkin taklaukset kuuluvat jääkiekkoon, kunhan taklataan oikein. Taklaaminen ja sen vastaanottaminen on yksi lajitaidosta, jolla riistetään kiekko vastustajalta. Tätä taitoa tarvitsisi opettaa junnuille D-junnuista asti, kun fyysiset ominaisuudet eivät ole vielä liian suuria.
  Ei "puun takaa", ei kasveta (aikoinaan opetettu alhaalta ylöspäin suuntautuva taklaus EI OLE oikein, vaan peliasennossa maila jäässä jolloin kädetkin alhaalla), ei kohdisteta (päähän) eikä vedetä vauhdilla kaverin yli tai tulla ns. "3 pelaajana" tilanteeseen. Näissä tilanteissa ei taklattavalla, todennäköisesti, mahdollisuutta ottaa taklausta vastaan koska kamppailu käynnissä toisen pelaajan kanssa. Eli hyvin usein katse siellä kiekossa jäässä tms.

  Taklaajalla on aina se suurin vastuu: Onko oikeus? Silloin kun taklattava kiekollinen, on oikeus. Velvollisuus taklaajalla on aina osua oikein. Ns. "torso" on oikea kohde ei mikään muu (ei siis jalkoihin, päähän). Vaikka taklattava olisi matalassa tai huonossa peliasennossa, se ei oikeuta (velvollisuus) taklaajaa taklaamaan päähän,selkään tai laitaan. Taklattava ei saa "ulkoistaa" turvallisuuttaan (tuomareille jne) kääntämällä selkää tms.
   
 17. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Tässä perjantailta taas hassu esimerkki vähän vääristyneestä silmästä pelipaidan väristä riippuen:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Miten voi olla että Gymer sai tilanteesta kakkua?
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Eihän tuo nyt ole ainut tuomio mikä liigalta on mennyt päin persettä.
  Kuten voit itsekin viime viikolta useamman tilanteen havaita selvät törkeydet(poikkaria päähän yms.) ovat jääneet ilman rangaistuksia mutta esim. tästä, joka ei ollut sen arvoine tuli rangaistus.
   
 19. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Pohjoisamerikassa keskusteluun on noussut myös pelaajien hartia/kyynersuojien muuttaminen/keventäminen. Nykyiset suojat suojaavat niin hyvin, että kovavauhtisen taklauksen suorittaminen on suhteellisen kivutonta sen tekevälle pelaajalle. Jos suojat olisivat ohuempia (taaten toki tarvittavan suojan), olisi pelaajankin kynnys lähteä ajamaan pystyyn kovassa vauhdissa suurempi.

  Mielestäni ei hullumpi ajatus.
   
 20. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Tulihan se päätös sieltä. Ilmeisesti siellä oli ne paremmat videot ja kurinpitoryhmä tulkitsi niistä pääosuman. Päätösvideolla se n. 1.35 ajassa näkyvä kuvakulma antaa kyllä mahdollisuuden tulkita pääosuman. Jos olisin työtä tekemässä haluaisin nähdä samaan aikaan myös pääkameran kuvaa samalta hetkeltä, mutta kun en ole niin tähän on tyydyttävä. Sinällään hyväksyn tuomion noilla perusteilla.

  Tämän pitäisi toki mielestäni tarkoittaa aikalailla sitä, että 4 peliä on minimi pelikielto päähän osuneesta taklauksesta, ok vähemmänkin sinänsä voi olla mahdollista jos käsittelyyn tulee tilanne jossa taklaus ei suuntaudu ylöspäin. Kaikki raajoilla tehdyt kurotukset ja selvästi ylös kohdistetut taklaukset pitäisi sanktioida kovemmin.

  Rönn lupaili jossain 360-lähetyksessä, että tuomioita/tuomitsematta jättämisiä selitettäisiin yleisölle jatkossa tarkemmin. Tätä odotellessa, ehkä jo Telian sovelluksen mukana saadaan nämä. Siitä aasinsiltana @Telia olisi nöidenkin tilanteiden spekuloimiseksi hyvä että saisitte sitä videosisältöä julki näistä tilanteista. Ja Liiga saisi ottaa agendakseen käydä videoiden kera julkisesti läpi kaikki päähän kiistanalaiset taklaustilanteet.
   
 21. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jonne Virtanen on liigatasolla aika lailla marginaalipelaaja, jonka omassa pelissä fyysisyydellä on iso osa. Syytäkin olla huolissaan omista lähtökohdistaan.
   
 22. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jukka Rautakorpi, edelläkävijä tässäkin. Jätetään taklaamatta, sillä siinä on riski:
  a. pelata itsensä pihalle
  b. loukkaantua
  c. saada iso jäähy
  d. väsyttää itsensä.

  Jukan joukkueethan eivät ole perinteisesti juuri taklailleet. Jukan joukkueet vesihiihtävät, kalastavat ja harrastavat kaikkea muuta harmitonta ja turvallista.
   
 23. Juippi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Lainaus:
  Jonnekin kommentoi tuota ja sitten kyseli onko videota pääosumasta. Eli todella moni mesoaa eikä ole edes katsonut Liigan sivuilla olevaa videota, jossa näkyy selkeästi, että taklaus osuu päähän.
   
 24. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Lainaus:
  Ehkä..ehkä ei, mutta miten Humalojan tapaus tähän nyt liittyy? Viesti johon vastasin oli by @Pekka Kaukalo ja hän sanoi näin:
  Lainaus:
  Peukalo esitti (ehkä hieman humoristisesti) että Suomelle kuuluisi pelikieltoa.. mielestäni Suomi tässä nyt kärsii jonkinlaista itseaiheutettua pelikieltoa eli enää ei ole tarvis lisätä mitään.
   
 25. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Siis kyseli juuri siksi, että Liigan sivuilla olevalla videolla pääosumaa ei ole havaittavissa.