Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

  • 348 389
  • 2 313

Majaniemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JäpsL & Simo Laiho
"Pääkohdat tilanteesta: taklaus osuu ensimmäisenä päähän". Voi vittu tää liiga on vitsi. "Klaavalla päähän, kruunalla olkapäähän." Klaava tuli.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Ensimmäisestä kuvakulmasta näytti ihan puhtaalta, mutta ihan viimeisestä hidastuksesta katsottuna olkapää osuu ensimmäisenä päähän. Lisäksi taklaus kohdistuu ylöspäin. Eikä Eemelin asento ole mitenkään erityisen kurottava. Ihan siis sillei hyvä tuomio.

Ihmetellyt aiemminkin näitä avojään taklauksia, että miksei voi taklata lantiolla / perseellä. Kuten esim. Maukka Kuusisto aikanaan.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Miten ihmeessä taklaus voi kurinpidon mielestä osua ensimmäisenä päähän, kun Suomen pää heilahtaa kohti taklaajaa kontaktin tullessa??

Jos Kousa olisi taklannut ensimmäisenä päähän, se olisi notkahtanut juuri vastakkaiseen suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Odotin itekin sellasta 1-2 peliä. Liigan kurinpito on osoittanut jälleen ammattitaitonsa. Vittu.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
En jaksa kelailla mitään osumakohtia, mutta onhan se nyt että helvetti ettei puolustaja periaatteessa enää voi taklata edes suoraan edestä, jos hyökkääjä vaan päättää ettei katso sinne päin. On kyllä huikea linjaus.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tämä on kyllä hyvin tulkinnanvarainen osuma mutta kaipa tuota pätkää on riittävästi kelailtu ja löydetty pääosuma. Eka kerran nähtyäni ensimmäinen ajatus oli että hieno taklaus, ei penaltia. Tarkemmin kun katsoo niin siinä ja siinä.

Se on muuten joskun senteistä ellei milleistä kiinni onko jokin taklaus nollan vai neljän pelin kiellon arvoinen.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Taas annettiin rangaistus seurauksesta, ei teosta. Uskoa Liigan kurinpitoon nyt ei ole enää vuosiin ollutkaan, mutta eipä se näillä näkymin ole myöskään palautumassa.

Mielestäni Suomen loukkaantuminen oli enemmän huonoa tuuria. Ei ikinä rangaistuksen arvoinen teko. Olisi hauska kuulla Scott Stevensin mielipide tästä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ensimmäisestä kuvakulmasta näytti ihan puhtaalta, mutta ihan viimeisestä hidastuksesta katsottuna olkapää osuu ensimmäisenä päähän. Lisäksi taklaus kohdistuu ylöspäin. Eikä Eemelin asento ole mitenkään erityisen kurottava. Ihan siis sillei hyvä tuomio.

Täsmälleen samalla kaavalla. Ihmettelin myös että sehän oli ihan puhdas, mutta kyllä se tuossa 1.35 kohdalla tosiaan näyttää että päähän osuu ennen isompaa osumaa. Eli sinällään ihan oikeutettu pelikielto. Pidän kuitenkin 4 peliä aika kovana. 1-2 peliä olisi varmasti ollut ihan riittävästi kun mistään sikailusta ei kuitenkaan puhuta.

Toisaalta edelleen Suomi sai itse huolimattomasta pelistä yhden pelin, joten kovalla kädellä näitä annetaan. Ja tietysti ennemmin liikaa kuin liian vähän.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Olen katsonut kohdan. Pää retkahtaa nopeasta pysähdyksestä. Selkeää kontaktia päähän en näe.

Ainoa vaan että retkahtaisi toiseen suuntaan nopeasta pysähdyksestä. Kousan olkapää osuu aivan selvästi Suomea pään vasemmalle puolelle, aivan oikea tuomio.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Itse katsoin täysin samaa että puhdas osuma mutta ei näemmä ollutkaan. Melko pitkä tuomio kyllä kun kuitenkin epäselvä tilanne.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
4 peliä loukkaantumisesta. Hyvä tietää, että tämä sama linjattomuus jatkuu edelleen. Pelissä kuitenkin tapahtui oikeakin sikailu, joka ei herra päättäjiä kuitenkaan edes kiinnosta, koska kohde ei loukkaantunut.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Oletan että Gymerin pelikielto tuli tilanteessa jossa pelaajat luistelivat laitaan kiekottomima. kaarsivat ristiin ja osuivat toisiinsa. Kyseessä ei ollut taklaus vaan vahinko yhteentörmäys. Gymer tuli oikealta, mutta ilmeisesti hänellä oli väistämisvelvollisuus eikä vastustajalla.

No antaa tulla vaan sitä paskaa kurinpidosta, Petri Matikainen syö sen kuitenkin.
Kannattaa katsella se video. Torppaa aikalailla pystyyn kiekkoa hapuilevaa pelaajaa. Mikäli ei olisi tuota "torppausta" tehnyt olisi se mennyt vahinkotörmäyksenä läpi. Ei tuossa paljon Ässä pelaajalle jäänyt saumoja tuota ottaa vastaankaan. Ihan oikea tuomio ja Gymerille vähän tarkkuutta tekemiseen.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
No katsoin sittenkin eikä millään osu ensimmäisenä päähän. Huvittava tuomio tosiaan, kun erikseen vielä mainittiin alussa että loukkaantumiset eivät vaikuttaisi näihin. No Liiga jatkaa linjallaan, harmi että se tarkoittaa myös taklauspelin karsimista.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voi jumalauta että Kousalle tulee rangaistus loukkaantumisesta, ei näitä päätöksiä pysty ymmärtämään.
Ei mitenkään voi osua ensin päähän, pää retkahtaa 20cm taklaajan suuntaan taklauksen voimasta!?!
Olen useasti todennut, jos rumat taklaukset halutaan oikeesti pois, otteluvalvojan pitäisi raportoida jokainen, siis jokainen temppu joka jää tuomareilta näkemättä, esim. Haimo-Björninen. Mutta ei, kun ei loukkaantumista tapahtunut, itse taklaus oli ihan eri sorttia kuin Kousan töötti joka sentään suuntautui 100% olkapäähän.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Tämä case Kousa on kyllä hämmentävin tuomio mitä olen hetkeen nähnyt. Ei missään tapauksessa osu päähän ensimmäisenä, vaan kyseessä on aivan täysin puhdas, kova avojääpommi. Ei, sen 1:30 ajassa tulevan kohdan perusteellakaan en näe ensiosumaa päähän. Olkapää olkapäätä vasten, niinkuin pitääkin. Loukkaantuminen tuollaisessa tilanteessa on toki valitettavaa mutta täysi vahinko. Kurinpitodelegaatio tekee itsestään ihan täysiä pellejä tällaisella päätöksellä. En voi käsittää.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Joo aivotärähdystä ei tullut, mutta olkapää meni. Miten siinä olkapää voi hajoo jos väität, että osuu päähän??

Nämähän eivät ole millään tapaa toisiaan poissulkevia asioita. Vaikka osuu ensin päähän, niin silti voi tulla kova isku olkapäähän. Ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että jos isku tulee hiukan sivusta ja odottamatta, niin olkapää voi hyvinkin muljahtaa/liikahtaa. Painotan toki, ettei missään ole sanottu Suomen olkapään menneen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puhtaalts näytti, kun aiemmin katsoin. Liigan tuomio-videosta näkyy kuitenkin, että vasemmalle puolelle poskeen/leukaan osuu ensimmäinen kontakti. Eli ei ollut puhdas taklaus lopulta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös