Sivuhuomiona, että Liigan linjan mukaan selästä taklaamisena ei pidetä tekoja, joissa vastustaja on nähnyt taklaajan olevan tulossa. Ne ovat sitten laitataklauksia, jos taklattava kaatuu pahasti laitaan. Laitataklauksissa linja on mielestäni epäselvä, mutta näissä selästä taklaamisissa linja on suht selkeä.
Ei tuo ole mikään liigan linja vaan ihan sääntökirjan mukaista toimintaa. Kuten (muistaakseni) BlackWolf joskus viime kaudella (?) jossain ketjussa (luultavasti erotuomaritoiminta-ketjussa) yritti kertoa, ei selästä taklaaminen ole sama asia kuin selkään tai selän puolelta taklaaminen. Säännöissä ei selän puolelta tai selkään taklaamista ole kielletty. Tuo nosto aiheutti kovasti pärinää tuolloin, eivätkä kaikki kanssakirjoittajat suostuneet asiaa hyväksymään.
Joka tapauksessa, sääntökirjan mukaan selästä taklaamisen määritelmä on seuraava:
Sääntökirjan sääntö 123 - Selästä taklaus kirjoitti:
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta.
Jotta tilanne voidaan tuomita selästä taklauksena, pitää kontaktin tapahtua taklattavan vartaloon selkäpuolelta, se lienee suht selvää. Mutta, sen lisäksi taklauksessa pitää täyttyä myös se, että taklataa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen tulevasta taklauksesta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään taklaukselta. Kaikkien noiden elementtien tulee täyttyä, jotta taklaus voidaan käsitellä selästä taklauksena.
Siten, jos näkee vastustajan tulevan, niin silloin pelaaja on tietoinen uhkaavasta iskusta, eikä tilannetta siten lähtökohtaisesti voi tuomita selästä taklauksena. Mutta, jos sitten selän puolelta tuleva taklaus on kuitenkin niin raju, että taklattava ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään siltä iskulta, niin sitten taas voidaan ko. sääntökohdan perusteella tuomioita jakaa.