Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ulkkarit saa tuomiot kovennettuna
   
 2. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Denisovin tilanteessa se mitä oletinkin, eli tulkintakysymys. IMO tulkinta on väärä, mutta se ei muuta mitään miksikään, kaksi peliä kakkua ja sillä sipuli, eteenpäin. Miten on Siikosen laita? Toivottavasti ei ole rikki pahasti.

  Toivon, että kun jossain vaiheessa tulee aito ja oikea polvitaklaus jossa jalkaa levitetään ja haetaan sillä muuten ohimenevää/väistävää vastustajaa, niin rangaistus on vähintään kaksinkertainen, jopa enemmän, muutoin on huutava vääryys. Paidan värillä ei väliä.

  Perusteluissa Denisovin luistin kääntyy kohti Siikosta juuri ennen osumaa. No tietenkin, kun yrittää taklata Siikosta olkapäällä keskelle rintaa ja "vastaan" antaakseen painoa taklaukselleen, sisäreisi/jalka osuma (toim.huom) ei polvi osuma tulee siksi, koska Siikonen väistää.
  Vlad ei hae jalalla osumaa, vaan olkapäällä rintaan. Jos Siikonen ei väistänyt, olisi osunutkin eikä jalalla olisi ollut mitään merkitystä, ei olisi tullut "polvitaklausta".

  Jos taklaisi "viistämällä" eikä "kääntämällä kohti/vastaan" lentäisi itse seinille törmäyksen voimasta, tietenkin tuossa taklataan vastaan, varsinkin kun kohtaavat viistosti.

  Mielestäni kaikki tuo on nähtävissä videosta kun sitä hiulaa, mutta kuten sanottua, tulkinta. Noh, se tästä.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 3. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Leijonat
  Niemiselle ei sanktioita eilisestä.
   
 4. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Hyvä niin. Ulosajo oli mielestäni riittävä rangaistus. Jos toistuu niin sitten voi tullakin sanktioita.

  Jos Nemo olisi haukkunut tuomarit pystyyn lehdistötilaisuudessa niin olisi varmasti tullut ainakin sakkoja. Pelaajille linja on hieman tiukempi kun Strömwall sai pelikieltoa käden liikuttamisesta.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 5. Lilleman Jäsen

  Liiga viestittää Twitterissä, että perjantain kierrokselta ei edennyt mikään tilanne kurinpitokäsittelyyn.
  Mielestäni tuo Björnisen takalus Luceniukseen osui selkeästi päähän.
   
 6. Musta_Kyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kyllä erikoista. Kaikista pikku hipaisuista tullut pelikieltoa aiemmin, mutta nyt Nemo-show ja Nupen itkut unohduttivat tämän. Säännöt eivät ole kaikille samat.
   
  OPEX ja Lilleman tykkäävät tästä.
 7. A - P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Turussahan eilen oli yksi ulosajo josta olisi ehdottomasti pitänyt antaa pelikieltoa ja pitkään. Nimittäin tuomarikaksikolle, ei noin kujalla voi eikä saa olla.
   
 8. Lainaus:
  Vaikuttaa siltä, että tarkoitat polvitaklauksen tärkeimmän kriteerin olevan jalan asennon muuttamista taklaushetkellä. Varmaan tulkitsen väärin, kun tiedät varmasti ettei niin tarvitse tehdä. Riittää, että jalka on valmiiksi ojennettuna, eikä sen tarvitse taklaushetkellä muuttaa asentoaan.

  Denisovin pelikieltoa tuoneeseen taklaukseen toki en ota kantaa, en ole nähnyt kyseistä tilannetta :)
   
 9. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Totta. Nemo tiesi, että seuraava ottelu tulee niin nopeasti että kunnolla överiksi kaikki niin ei kurinpitäjät lauantai aamuna kankkusessa rupea mitään videoita kelaamaan edes sen vertaa, että uskaltaisivat laittaa pelaajan toistaiseksi voimassa olevaan pelikieltoon kunnes tutkimukset valmistuisivat.

  Hyvä Nemo. Hieno ja karismaattinen mies. Surkeaa toki, että järjestelmä ei ole tasapuolinen.
   
 10. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Viittaat nyt ilmeisesti Miro Karjalaisen hanskoitta heilumiseen.
   
 11. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Tästä haluaisin kuulla lisää. Mikä eilisessä tuomiossa meni väärin? Vai puhutko jostain muusta tilanteesta?
   
 12. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Todella kummallista jos ei mennyt Björnisen tilanne kurinpitoon. Jos Karjalainen tai Tyrväinen olisi tehnyt saman tempun niin varmasti olisi mennyt tutkintaan.

  Oliko se pääosumien erikoistarkkailu vain yhden kauden juttu?
   
 13. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Nyt täytyy ihmetellä Liigan linjaa noihin päähän kohdistuviin taklauksiin. Selvästi Björnisen taklaus osuu päähän ja vielä kiekotonta pelaajaa. Ei ollut mikään erityisen törkeä, mutta kyllä tuosta nyt vähintään se yksi peli olisi pitänyt tulla. Ei mikään ihme, jos tuomarit vetää pelejä ihan vihkoon, jos ei kurinpidollakaan ole mitään selkeää linjaa tuomioissaan.
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kovasti kirjoittelet, että Miro Karjalainen olisi tullut kolmantena miehenä tilanteeseen ja ilman hanskoja. Joku toinen Pelicans-fani vielä epäili Karjalaisen tulleen vaihtoaitiosta. Videolta voi jokainen itse nähdä, että Karjalainen oli tilanteessa lähin HPK-pelaaja, oli siis tietenkin kentällä, eikä kukaan muu HPK-pelaaja ollut vielä Björnisen kimpussa kun Karjalainen paikalle saapui.

  Tässä määritelmä ns. kolmannelle miehelle:
  Lainaus:
  Karjalainen ei tullut kahden pelaajan nujakkaan mukaan, joten hänen ei ollut ns. kolmas mies tilanteessa. Jos joku oli, niin Jesse Mankinen, mutta sitähän ei voida ääneen sanoa kun pilaa Pelicans-fanien kiukkuilun.

  Sitten hanskojen heittäminen:
  Lainaus:
  Karjalainen sai sääntökirjassa mainitun käytösrangaistuksen. Linkki otteluseurantaan Liigaan sivuille, joista jokainen normaali lukutaitoinen voi sen itse lukea.
   
  Tattari tykkää tästä.
 15. Waltrex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Pelicans kannattajana otan Liigan päätökset ilomielin vastaan, mutta... Näillä päätöksillä Liiga kuitenkin nyt viestitti, että on ihan okei heittää juomapullot, pyyhkeet ja pikkutakki kentälle. Tässä mentiin metsään ja pahasti. Kyllä sieltä olisi pitänyt edes jotkut sakot antaa Nemolle.

  Björnisen tilanne on myöskin hieman kyseenalainen, mutta taas toisaalta Lucenius ei loukkaantunut tilanteessa ja oli vielä samalla ylivoimalla kentällä ja tänään normaalisti kokoonpanossa, niin ehkä ulosajo eilisestä matsista oli ihan riittävä. Toki linjattomuutta edellisiin tapauksiin tässäkin nyt taas on.
   
  redpecka tykkää tästä.
 16. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tämä Björnistuomiohan selittyy Liigan suurella Tappara-vihalla, nyt Hannes pääsee yrittämään kirvesrintojen päiden irrottamista. Aina meitä sorsitaan.
   
 17. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Björninen joutunut ties kuinka monta kertaa paljon rumempien teurastusyrityksien kohteeksi eikä näistä ole mitään jatkoseuraamuksia tullut. Suuresti olisin ihmetellyt, jos tämä taklaus olis eteenpäin edennyt.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2019 klo 14.05
  aatelisode tykkää tästä.
 18. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Nieminen ilman sanktiota tuosta showsta?? Liigan kurinpito olette vittu vitsi
   
 19. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Kieltämättä hiukan erikoista, että ei mitään seurausta valmentajan tuollaisen käytöksen jälkeen. Normaalisti ei uskalleta edes vihjata pelin jälkeen, että tuomarointi meni hiukan vihkoon jos näin on käynyt.
   
 20. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Tai olisi ylipäätään viety kurinpidon käsittelyyn kuten muutkin vastaavat. Sitten annetaan kakkua jos niin nähdään.

  Ehkä tämä pe-ilta vs. la-iltapäivä on vain liian haastava kombo lähteä tutkiskelemaan mitään ylimääräistä. Kaikki ovat jo baareissa kumminkin.
   
 21. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Onko toi taaklaus nähtävissä jossain? Nemolle olisi pitänyt tulla sanktioita tuosta toiminnasta. Tai sitten kurinpito katsoi että hyvä että riehui kun tuomareilta niin paska ratkaisu... ;)
   
 22. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkiksi HPK-Pelicans-ottelun koosteesta Liigan sivuilla.
   
 23. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 24. Akai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  https://liiga.fi/fi/ottelut/2018-2019/runkosarja/339/kooste/ Tuosta linkki ottelun koosteeseen, tapahtumat alkaa noin ajassa 1:30. Odotin kyllä Niemiselle sekä Björniselle jotain sanktiota kun noista yleensä kai on jotain annettu.

  Linkki vie siis eilisen HPK-Pelicans ottelun koosteeseen.
   
 25. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Muuten olen samoilla linjoilla, mutta ei tuossa Luceniuksesta kiekotonta saa mitenkään. Yhtä peliä itse odotin pelikielloksi.

  Tietyllä tapaahan tuo tietty on linjassa, kun Koivisto sai täysin kiekottoman pelaajan päähän taklaamisesta yhden ottelun.