Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. Synyster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Taklaajan velvollisuus on osua puhtaasti. Denisov veteli toista kertaa tänä talvena ohi niin, että jalat kolisivat. Kyllä tuosta mun mielestä olisi aiheellista peli tai pari jo laittaa.
   
 2. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Jalan ojennuksen kaipaisi tuo tilanne, jos siitä meinataan antaa pelikieltoa polvitaklauksena. Denisovin jalkojen asento ei muutu tilanteessa ollenkaan ja ilman Siikosen väistöä polvet eivät kopsahtaisi yhteen.
   
  God #88 tykkää tästä.
 3. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Nää on näitä.

  Jos kurinpito haluaa mitään linjaa pitää, niin ei tästä voi pelikieltoa antaa. Täysin samat perusteet pitävät paikkansa kuin siinä reilun kuukauden takaisessa Denisovin taklauksessa Björkstrandiin. Denisov hakee taklausta kiekolliseen pelaajaan, ei tee mitään äkkinäisiä liikkeitä kuten ojenna jalkaa. Kontakti jaloille on nähtävissä Siikosen viime hetken väistöyrityksestä johtuvaksi.

  Toki Denisovin asento taklatessa on hieman leveämpi kuin monilla, joten väistäminen on hieman hankalampaa. Mutta onko se rike? Ei se taida olla, jos Denisov noin taklatessaan osaa kontaktin puhtaasti ottaa valtaosan ajasta. Pakko näissä tilanteissa on taklattavallekin vastuuta antaa, kun tekee väistöliikkeen noin viime hetkellä.

  Ei sillä, joku pelin tai parin tuomio tästä sopisi hyvin kurinpidon linjattomuuteen...
   
  -One- ja God #88 tykkäävät tästä.
 4. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Kyllä sillä on ihan yhtä paljon väliä väistääkö, kuin esimerkiksi kääntääkö selän taklaajalle.
   
 5. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Mielestäni Denisov tulee tilanteeseen pikän matkaa samassa asennossa, jalat leveällä, ja hakee omiin silmiini ihan päivän selvästi olkapäätään keskelle toisen rintaa/torsoa. (ja ei, en tarkoita tässä ketään, tämä ei ole henkilökohtainen hyökkäys enkä tarvitse pelikieltoa, tarkoitan vastapelaajan kehoa) Asento ei muutu, vastustaja näkee tilanteen kehittyvän eli tulee edestä. Luonnollinen reaktio on koittaa väistää, harva haluaa ajaa seinään tarkoituksella, mutta se väistö on juurikin se ainut syy miksi tuosta tulee "kyseenalainen". Tuo on taklaajalta ihan puhdas, aivan kuten oli se edellinenkin. Katsokaa vielä miten jalat osuu yhteen sisäreidet vastakkain = seurausta väistöstä = syy miksi ei käynyt pahemmin jalalle. Polvitaklauksissa ajetaan vain siihen polveen/jalkaan edestä niin että se lyö yli, hakemalla haetaan ja jalalla kurotetaan se osuma.

  Tässä Denisov ihan selvästi koittaa ajaa miestä rintaan, liukumalla edestä/eteen, ei muuta asentoa, ei kurota jne. Sille ei voi mitään, että kohde koittaa väistää eikä ota taklausta vastaan.

  Täällä aina huudellaan siitä vähän joka tilanteessa siitä taklattavan vastuusta, siitä ei nyt tässäkään tarvitse sen enempää, mutta sitä viistäen tässä mielestäni näkyy mikä on seuraus, kun taklaukset on lähestulkoon kadonneet, porukka ei osaa enää ottaa niitä/odota et moisia kovia vastapalloja olisi tulossa. Korostan, puhtaita kovia taklauksia.

  En antaisi tuosta yhtäkään peliä, ulosajon ymmärrän, mutta mielestäni sekin liioittelua. Tuo ei ole törkeä, tuo on kovan puhtaan taklauksen yritys joka viime metreillä "epäonnistuu" koska toinen yrittää väistää. Jos ei väistänyt, oli vain aplodien paikka ja oikea aito puhdas kova taklaus.

  Jo edellisen tiimoilta sanoin, että nää "avojäänpommit" on kohta varmaan kiellettävä. Niistä tulee ainostaan 1) helvetin pahoja pääosumia ja kolauksia jos ja kun toinen ei näe, tai 2) polvitaklauksia, turhia loukkaantumisia, sekä tälläisiä joista parrat pärisee. edit. lisäys tähän viimeiseen lauseeseen; koska väistetään.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 13.21
  FASlapsi tykkää tästä.
 6. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Kyykkyyn meneminen laidan lähellä taklausta väistääkseen on myös väistö ihan samalla tavalla. Se toki paljon tuomittavampaa koska siinä altistaa taklaajan todelliseen vaaraan = taklattavan vastuu. Tässä väistöllä ei altista taklaajaa vaaraan, vaan epäoikeudenmukaisille rangaistuksille - taklaaja ei toimi väärin, on ihan sallittua taklata edestä, kiekollista, muuttamatta asentoa, kovaa jne. Nyt altistaa vain itsensä pahoille loukkaantumisille väistäessään. Taklattavan vastuusta tosiaan ei niin paljoa tässä voi huutaa, tosiaan luonnollinen reaktio on yrittää väistää avojäällä, myöskään ei kiellettyä väistää, mutta vastuun kantaa itse kun ja jos noin käy.

  Jos otti taklauksen vastaan, pysähtyi kuin seinään ja otti kipeää, mutta ei mitään ongelmia eikä ulosajoja.
  Jos ja kun väisti niin joko a) onnistuu väistää ja saa miehen ajamaan itsensä ulos / pääsee itse läpi ja oli highlight kamaa tai b) jos ja kun väisti eikä onnistunut, kärsii seurauksesta. Taklaaja ei tehnyt mitään väärää.

  Edit. lisäys; minun mielestä ei ole mitään väliä paidan värillä, vaikka tuon olisi tehnyt Pelicans pelaaja, ei siitä mielestäni pitäisi antaa mitään. Tuo on puhdas taklaajan osalta, väistön takia siitä tulee ikävä seuraus.
  Jos tuosta annetaan rankkua, se on selvä singnaali jälleen kerran, että puhtaat kovat taklaukset, taklaukset yleensäkin on pahasta ja pannassa, välttäkää niitä. Ei näin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 13.24
  FASlapsi tykkää tästä.
 7. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä. En näe minäkään tuota pelikiellon arvoiseksi, Jos pelikieltoa tulee, jatkossa kannattanee taklata vain niin kuin pissistytöt pissahädässä: omat jalat tiukasti ristissä. Yhtään ei auta levittää, koska voi tulla vahinko.
   
 8. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Minun näkemykseni mukaan Denisov tulee puun takaa ja Siikonen olisi voinut väistää kontaktin vain kyykkäämällä ja menemällä Denisovin längistä. Mikäli Siikonen olisi havainnut Denisovin riittämän ajoissa, tuskin olisi lähtenyt kurkottamaan kiekkoon altistaen itsensä taklattavaksi huonossa asennossa.
   
 9. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Tämän voi ajatella niinkin, että Denisovin kaltainen jyrä varsinkin tietää, että tuolla tavalla taklatessa on oltava oma tasapaino tukeva. Siksi "matalahko" asento, eli jalat myös leveällä tukevasti, mutta asennon säilyttäen. Jokainen varmasti ymmärtää, että jos tuon tekee pitkin pituutta pystyssä polvet yhdessä kuin vinkuheinä, siinä lähdetään itse kolmanteen kerrokseen että helähtää kun vastustaja tulee kaasu pohjassa päin. Ei sillä tavalla taklata, taino, itsensä sillä tavalla taklaa.

  Taklauksen "paino" tulee noin, mutta se pitää nimenomaan tehdä noin, että asento säilyy, liukumalla, kädet alhaalla eikä "haeta" osumaa muuttamalla asentoa tai pukkailemalla esim. ylöspäin kuten Kukkoslasse hetki sitten kolautti pollaan olkapäällään ylöspäin tai niin moni muukin nykyään. Keilapallona vaan kohti, jos toinen väistää tuolla tavalla niin sitten se on voi voi, taklaajaa siinä ei oikein voi silloin rangaista. Tai sitten pitää kieltää taklaaminen.
   
  FASlapsi ja Individual tykkäävät tästä.
 10. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Lainaus:
  Toivon sinun katselevan vielä edellä olevaa videota uudelleen, useaan kertaan. Varsinkin hidastettuja osia. Mielestäni ei voi tulla "puun takaa" (tiedät varmasti oikeasti mitä se merkitsee se sanonta? niin ollen ymmärrät ettei se oikein sovellu tuossa) Siikonen tulee jo lähes siniviivalta asti pää ylhäällä kiekkoa kohti melkein laidan suuntaisesti hyökkäysalueelle päin, jo ennen punaviivaa monta metriä ennen kiekkoa, sekä siellä etuoikealla tulevaa keltapaitaa (Denisov) on oltava minun mielestä ihan päivänselvää, että a) näkee tämän b) se tulee myös kiekolle c) taklaus on, taino jonkinlainen kontakti nyt vähintään! on aivan pomminvarmasti tulossa.

  Minun mielestä tuo ei mitenkään tule puun takaa, eikä voi tulla yllätyksenä kuin kaukalopallon pelaajalle tuo taklaus.

  Siikosen olisi vain pitänyt jo sieltä varautua siihen, että kontakti tulee. Ja luulen että nain ajattelikin = ei vain nykytyylin mukaan odottanut, että se tuleekin olemaan vastapalloon ja kunnolla, ei mikään nojaus. Tämä on se suurin virhe koko tilanteessa.

  Sanoit näin "Mikäli Siikonen olisi havainnut Denisovin riittämän ajoissa, tuskin olisi lähtenyt kurkottamaan kiekkoon altistaen itsensä taklattavaksi huonossa asennossa"

  Minä sanoisin sen näin "Mikäli Siikonen olisi varautunut Denisovin taklaukseen riittävän ajoissa, tuskin olisi lähtenyt kurkottamaan kiekkoon altistaen itsensä taklattavaksi huonossa asennossa"

  edit. korjattu boldattu sana
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 13.52
  FASlapsi tykkää tästä.
 11. kurnuttaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Tässä monella unohtuu nyt se, että Siikosen homma on hyökkääjänä yrittää saada kiekko ja itsensä ohi puolustajasta ja päästä hyökkäämään. Denisovin homma taas on pysäyttää joko kiekko tai mies. Nyt pysähtyi mies, tällä kertaa valitettavasti epäpuhtaasti ja siitä tuli ulosajo.

  Eli tässä on mielestäni turha puhua taklattavan vastuusta, tilanne on aivan eri kuin laidan lähellä selkää kääntäessä.
   
  Jarna90 tykkää tästä.
 12. Kemppilukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Onko tuosta siis jo annettu jotain Denisoville? Vai pitäisikö tämä keskustelu käydä kyseenalaiset taklaukset -ketjussa?

  No jokatapauksessa ei missään nimessä pitäisi antaa peliäkään. Ainoa, mitä Denisov tekee väärin on se, että lähtee taklaamaan Liigassa. Siikonen yrittää väistää taklauksen viime tingassa siinä onnistumatta. Harmittavasti jalat osuu yhteen, mutta en kyllä tästä lähde kumpaakaan syyllistään.
   
 13. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Jos sää alat kurkotteleen irtokiekkoa johon yltät juuri nippa nappa ja sen jälkeen lähdet ohittamaan puolustajaa hänen tulosuunnastaan, niin peilin puolelta löydät syyllisen siihen, mitä tapahtui.
   
  Kemppilukko ja anthax tykkäävät tästä.
 14. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Denisovin taklaus asento on niin huono kuin vain voi olla. Polvi edessä ja hartialinja reilusti tämän takana. Tällä tavalla taklatessa polvi tulee osumaan jatkossakin vastustajiin.

  Polvitaklaus, koska polvi osuu ensimmäisenä taklattavaan.
   
 15. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Otetaan nyt sitten sääntökirja avuksi, kun alkaa mennä jutut vähän tuuhean puolelle:
  SÄÄNTÖ 152 – POLVITAKLAUS
  MÄÄRITELMÄ: Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan.

  Mikäli Denisov ei ojenna polveaan tilanteessa, kyseessä ei ole polvitaklaus. Piste.
   
  Kemppilukko tykkää tästä.
 16. Ikaros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, turkoosi ja NHL
  Kyllähän tuo Denisovin taklaus omasta mielestä täyttää polvitaklauksen merkityksen säännöistä, mutta lisäpelikiellon arpominen on turhaa, koska ei tosiaan levitä jalkojaan ennen taklausta vaikka melkosen leveässä asennossa tuleekin taklaamaan. Toi annettu ulosajo oli minusta siis riittävä ja Denisov takaisin askiin.
   
 17. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Onko polvi ojennettuna, jos se osuu vastustajaan ensimmäisenä?
   
 18. kyykkävelho Jäsen

  Lainaus:
  Minusta näyttää päin vastoin siltä, että leveässä asennossa tilanteeseen tuleva Denisov pyrkii ennen kontaktia vetämään jalkoja yhteen. Näkyy liigan tviitissä tuossa 12 sekunnin kohdalta alkavasta klipistä.
   
 19. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Leveä asento ei ole sama asia kuin polven ojennus. Denisov ei omien kiikareideni mukaan tee tuossa mitään viime hetken kurottavaa / ojentavaa liikettä jalallaan, vaan tulee samassa asennossa pidemmän matkaa.
  En ota kantaa siihen, miksi tuo asento on taklatessa tuollainen tai olisiko hän voinut pelata tilanteen paremmin. Sääntökirja on kuitenkin polvitaklauksen suhteen yksiselitteinen. Jääkiekossa tapahtuu useasti tilanteita - vähän niinkuin liikenteessäkin - jossa kumpikaan osapuoli ei ole yksinomaan syyllinen tapahtumaan. Minun mielestäni tämä on sellainen tilanne; kumpikin olisi voinut pelata tilanteen fiksummin tai vähintäänkin eri tavalla, jolloin seuraus olisi ollut aika erilainen.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 20. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Denisovin tuomiota ei ole vielä julistettu, mutta eipä ole badvlad77 SaiPan kokoonpanossa tänään. Tästä päätellen ainakin yhden ottelun penalti on tulossa, mielenkiintoista on nähdä perustelut. Ehkä jotain ympäripyöreää vastustajan kunnioittamisesta? Itse taklaushan oli hyvin pitkälle samanlainen kuin tapaus Bjorkstrand joulukuussa, jossa kurinpidon mielestä ei ollut aihetta pelikieltoon.

  Linkki johtaa Liigan sivuille, jossa video ja perustelut tapaus Denisov/Bjorkstrandiin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2019 klo 12.28
 21. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Siikonenkin sivussa tänään kokoonpanosta niin eiköhän tuosta yksi peli ole arvottu loukkaantumisen vuoksi.
   
 22. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Paitsi, että tuossa ensimmäisessä se osuma tulee perseellä.
  Tässä jälkimmäisesssä se taas tulee polvella johtuen tuosta Denisovin järkyttävän leveästä asennosta pelaajahan "omistaa" jään missä luistelee mutta ei saa silti tehdä itsestään tarpeettoman isoa kuten Denisov tässä tekee ja johtuu juuri tuosta jalkojen älyttömän leveästä asennosta.

  Vaikka tuossa ei ole mitään juuri ennen osumaa tulevaa jalkojen levitystä niin polvellahan tuossa taklataan ja polvitaklauksista on linja ainakin ennen ollut se kolme peliä.
   
 23. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 24. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Denisovin leveä asento on kyllä fakta, mutta paha olisi taklata polvet yhdessä? Mutta missä kielletään "leveä asento", löytyykö sellaista sääntöpykälää jostain? Missä on tarpeettoman ja tarpeellisen leveyden raja?
   
 25. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Ei missään. Tuo leveä asento johtuu kahdesta asiasta, saa tarpeeksi tukevan asennon ja pystyy taklaamaan tarpeeksi alas. Ei Denisov olisi voinut suorittaa tuota taklausta mitenkään muuten ja ei myöskään ollut hänen vikansa, että Siikonen loukkantui tilanteessa. Siikonen voi katsoa peiliin kun kiroilee loukkaantumistaan.