Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 2. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Jopas selvisi helpolla.....
   
 3. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Minun näkemykseni Denisovin töötistä monen viedeokatselun jälkeen on seuraava: Hetkeä ennen osumaa Denisovin painopiste muuttuu kahden jalan liu’usta siten, että paino on vasemmalla jalalla. Samalla vasen polvi työntyy / nousee ikään kuin esiin. Ei varmaankaan varsinaisesti ojenna polveaan, mutta painopisteen muutoksesta johtuen takia polvesta tulee etummaisena kulkeva vartalon osa. Osin tästä johtuen (osin väistöstä) polvi osuu sisäreiteen ja kaveria tekee kipeetä.
   
 4. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Normaaliin peliasentoon verrattuna tuo on älyttömän leveä sitä ei voi kukaan kiistää tuossa asennossa Denisov ei juuri pysty liikkumaan taklaamaan kyllä pystyy kapeammassakin asennossa helposti.
  Ei suoraan kielletä mutta tuossa asennossa polvi jää selvästi hartialinjan ulkopuolelle ja osuma tulee helposti polvella joten tällöin täyttyy se polvitaklauksen määritelmä osuma polvella.
  Ei sitä olekkaa missään tarkalleen määritelty mutta tuossa se on selvästi tarpeettoman leveä ja sen takia tuosta tulipolvi taklaus.
  Kapeampi asento niin taklaus olisi ollut puhdas noiden väistöjen jälkeenkin.


  Lainaus:
  Et voi tuolla tavalla jalat leveällä luistella miten vaan ja jos taklaa polvella kuten tässä niin se on polvitaklaus.
  Osuma tulee Denisovin asennon takia polvella normaalimmassa peliasennossa osuma olisi tullut kroppalla eikä polvella, vika vain ja ainoastaan Denisovin.

  Se, että vastaavissa tilanteissa pelaajat eivät uskalla ottaa noissa tilanteissa taklausta vastaan on sitten kokonaan toisen keskustelun paikka.
  Ottamalla taklaus tuossa vastaan keräilet kamoja mutta ei sen vakavampaa mutta väistämällä voi polvi hajota.
   
 5. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Tämä viimeinen kappaleesi kiteyttää koko tilanteen. En vain ymmärrä miksi sitä taklaajaa pitää rangaista siitä, että kaveri ei ota taklausta vastaan. Tämäkin taklaus olisi osunut keskelle Siikosen rintakehää ilman tuota väistöä.

  Kaksi peliä Denisov sai, mielenkiintoista nähdä millä tätä perustellaan vai onko videona vain nopanheiton lopputulos.
   
 6. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Siksi, että taklaa polvella se takia kun asento on noin leveä.
  Tässä nimenomaan rangaistaan teosta kun ensimmäinen osuma kohta on polvi ja vaikka Siikonen olisi jatkanut matkaa eteenpäin niin osuma olisi tullut polvella kun Denisovin asennon takia polvi oli muuta kroppaa selvästi edellä.
   
 7. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Olisi ollut kiintoisaa nähdä mitä Ohtamaa tai Kukkolasse olisi saanut tästä huitaisusta.
   
 8. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Palan kakkua ja pienet nuhteet.
   
 9. Neely Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
  Lainaus:
  En usko että kumpikaan noista olisi tuossa tilanteessa lyönyt Kangasniemeä mailalla päähän. Ohtamaalla jopa vahvat näytöt siitä että alemmaskin voi lyhyttä miestä huitoa.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 10. Jaksaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, NHL
  En minä olisi Pelicans-fanina antanut edes peliä Denisoville, ulosajo olisi riittänyt ihan hyvin.
   
  Ikaros tykkää tästä.
 11. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Bonsaksen ei pyytänyt anteeksi.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 12. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Mielestäni ihan hyvä päätös. 1-2 peliä olisi ollut aivan liian vähän, mutta ei tuosta mielestäni oikein tahallista vahingoittamisyritystä saa, vaarallista ja varomatonta mailan käyttöä kyllä. Toki pään alueelle huitoessa pitää ymmärtää, että se on aina vaarallista.

  2-3 peliä enemmän olisi ollut vielä perusteltavissa, jos olisi haluttu antaa viesti ettei päähän huitominen ole missään olosuhteissa hyväksyttävissä. Nyt tahallisuutta ei voitu näyttää, joten tyydyttiin välimallin ratkaisuun pelaajan oikeusturva huomioiden.
   
 13. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  "Meillä on tämmönen kovasta mutta reilusta pelistä pitävä porukka. Olemme päättäneet porukkamme kanssa laittaa Denisovin boikottiin kahden pelin ajaksi, koska hän on liian iso. Lisäksi hän ei taklannut jalat tikkusuorana yhdessä.

  Ryssäkin perkele tai joku semmonen.

  Haas eiku siis kurinpitoporukka, kovaa mutta reilua peliä."
   
  anthax ja Individual tykkäävät tästä.
 14. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Olisi ollut kiintoisaa nähdä millainen meteli muiden seurojen kannattajilta olisi noussut jos Atte tai Lasse olisi huitonut vastustajaa päähän. 3+1 peliä ei olisi riittänyt missään tapauksessa. Keskusteluun olisi vedetty mukaan Tyrväinen ja Vesalainen ja oli päätös mikä tahansa, olisi kurinpito maksettu.
   
 15. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei asennon leveyttä tarvitse määritellä. Jos taklaat polvi ensimmäisenä, se on aina polvitaklaus.
   
 16. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Todellakin. Pitäisi näistä antaa kovempi tuomio, kuten kaikista turhista mailan iskuista.
   
 17. redpecka Jäsen

  Asia Denisov. Eikö Kallioniemi voisi vaihtaa kurinpitolautakuntaa sellaiseksi, joka ei langettaisi Denisoville pelikieltoa? Ennenkin näin toimittu.

  Nojoo, taklaus joka tapauksessa epäonnistui seikoista joita täällää mainittukin. Ehkä tästä sitten piti antaa kakkua kun oli jo toinen vaarallinen tilanne lyhyen ajan sisään ja viestiä näin Vladille että nyt huolellisuutta siihen touhuun ennen kuin jotain sattuu oikeasti.

  Toivottavasti treenaa tämän huilin aikana ja saadaan nähdä entistä hienompia ja kovempia (ja onnistuneita) taklauksia jatkossa.
   
  Ikaros ja Individual tykkäävät tästä.
 18. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Perustuen mihin sääntökirjan pykälään?
   
 19. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Tämä. Huitaisee tahallaan niskaan ja 3 peliä(+1 historia). Vetää kuitenkin melkein vertoja Lassilan taannoiselle älynväläykselle, joten siinäkin mielessä lyhyt pelikielto. +5 olisi pitänyt tulla
   
 20. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ihmeen kauan Denisovin ja Bonsaksenin tuomioiden perustelujen julkistaminen kestää. Iltapäivällä niiden piti tulla, vieläkin odotetaan. Eniten minua kiinnostaa nähdä kuinka perustelut poikkeavat tapaus Bjorkstratndin ja tapaus Siikosen välillä.

  Minulla ei ole Denisovin nyt saaman pelikiellon suhteen valittamista, päätös on tehty ja pulinat pois. Kuten SaiPa-osastolle kirjoitinkin, odotin joulukuussa kukkahattusetänä että Denisov olisi saanut Bjorkstrandin taklauksesta 1-2 ottelua pelikieltoa, ihan vaan sen takia että se näytti aika pahalta ja vastustajan loukkaantumisen vaara oli ilmeinen. Kurinpito kuitenkin päätti silloin että Bjorkstratndia taklatessaan "Denisovin tilanteen pelaamisessa ja taklauksessa ei ole juurikaan moitittavuutta". Tämän voisi myös tulkita kevyeksi kritiikiksi tuomareita kohtaan: 5+20 minuuttia on aika kova tuomio taklauksesta jossa ei ole juurikaan moitittavuutta.
   
 21. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei polvi ole taklauksessa koskaan edellä. Jos polvi osuu, se on ojennettuna, ja sillä haetaan taklausta = polvitaklaus..
   
 22. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  SÄÄNTÖ 152 – POLVITAKLAUS
  MÄÄRITELMÄ: Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan.

  Polvi voi osua vastustajaan myös siten, että kyse ei ole polvitaklauksesta. Esim. silloin kun taklaaja liukuu taklaukseen asentoaan muuttamatta, mutta taklattava päättää väistää polvea päin. Kuten tässä Denisovin tapauksessa. Denisov ei muuta jalkojensa asentoa juuri ennen taklausta, eli et voi mitenkään olla sitä mieltä, että hän ojentaa polvensa tarkoituksena osua vastustajaan.

  Mutta tiedän, että osaat vängätä jääräpäisesti asiasta kuin asiasta, joten jätän tämän omalta osaltani tähän.
   
  Andrej ja Hamu tykkäävät tästä.
 23. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Niin, väitätkö ettei Denisovin polvi ollut ojennettuna taklausta suoritettaessa ja yrittänyt osua taklaustaan? =) Eipä tästä enenmpää
   
 24. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Mun mielestä tuo Bonsaksenin tuomio on ihan hyvä, mutta ei taaskaan linjassa. Linjan mukaanhan tästä olisi pitänyt tulka yksi peli, koska Hotakainen sai ihan samanlaisesta tosin naamaan osuneesta lyönnistä yhden pelin.