Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. yläjuusto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa
 2. Ko. Strömwall-casen linjuri Nikulainen(?) tuli muuten avanneeksi melkoisen Pandoran lippaan:

  Tulevaisuudessa kun jotakuta lyödään käsille ja tuo pelaaja ravistelee kättään ko. tavalla ja linjuri käy vasikoimaan, se on joko:
  2 min huitomisesta tai Strömwallin tuomio.
  Jompi kumpihan sen on pakko olla?

  Mitäköhän olisi tapahtunut identtisessä tilanteessa, jos Nikulainen olisi ollut pilaamassa naisten jääkiekkopeliä?
   
  Patrick Star, Hockeyhunter & mustaoranssi tykkäävät tästä.
 3. Jägen_pelsut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Pelaaja saa pitää huitominen jälkeen ranteestaan, käydä siitä sanomassa, tai niinkuin Malte aluksi teki, pyöritteli kättä kyljen vieressä.

  Mutta pelaaja ei saa laittaa kättään lantion eteen, kämmenpuoli ylöspäin ja tehdä edestakaisin liikettä lantiosta poispäin ja takaisin. Koska tuo kyseinen liike on ns. Itsetyydytystä kuvaava liike. Eihän tuomarikaan näytä jäähyn syytä käsille huitomisesta ns. Itsetyydytys liikellä vai ?

  Mitä tuohon jäähyjen antamiseen tulee, onko kukaan koskaan nähnyt, että olisi tullut Liigassa pelkästään jäähy filmaamisesta? Aina tulee filmaaminen + esim kamppi vastustajalle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2018 klo 11.14
 4. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Itse näen tilanteen niin, että Maltella on maila siinä ylävartalon edessä, kuten kaikki näkee. Ja sitten ravistelee eri liikeradoilla siinä paikallaan rannetta. Kuten voi huomata siitä Twitterissä olleesta videosta, Malte ei tuota kättä pahemmin siirrä ennen ravistelua.
   
 5. luotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
  Linjuri Nikulainen olisi syytä laittaa pienelle huilille. Aivan käsittämätön tulkinta häneltä. Miten tällaisia pillipiiareita voi olla ammattilaissarjassa.
   
  Hockeyhunter, mustaoranssi & Arturo tykkäävät tästä.
 6. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Yleensä ihan luonnollinen reaktio jos saa osumaa käteen että ravistelee ja tsekkaa onko kaikki kondiksessa. Se kyllä vähän outoa että miksi Malte läksi koppiin jos luuli saavansa vaan kakkosen. Kyllähän se kakkonen loppuu jos vihulainen tekee maalin.
   
 7. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ei olisi loppunut tuossa tilanteessa, kun olisi ollut yhtäaikaiset jäähyt.
   
 8. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Ai niinpä olikin. Milloinhan kurinpito tän farssin käsittelee?
   
 9. Lainaus:
  Jos nyt vähän saivarrellaan, niin en tiennytkään, että ranteen ravistelulle ja pyörittelylle on oikein korkeus, kulma ja asentokin määritelty. Jossain?
  Hankalaksi tuon tekee, jos sattuu olemaan esim. ravisteltavan ranteen ja tuomarin välissä. Taas tilanne voi näyttää neljälle silmäparille tyystin erilaiselta. Vai voiko?
   
 10. BussiKUSKI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
  Ei helvetti monesko Sport peli kuparisaaressa putkeen, jossa Joonas ”vitun” Kova ”paska” on päätuomarina?

  Tämäkö on liigan taso??? Huippusarja ;)
   
  rattussovjeticus tykkää tästä.
 11. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  On se Nikulainen nyt pienellä huililla Liigapeleistä, kun on nuorten MM-kisoissa Vancouverissa viheltämässä.
   
 12. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Täytyy varmaan varoittaa jenkkejä ja kanukkeja.
   
 13. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Liigan tuomaritoiminta paranisi noin puolella, jos Levosen Jari ymmärtäisi jäädä jo eläkkeelle. Tänään (eilen) Oulussa herra näki mielestänsä ottelun ensimmäisen rikkeen muutama minuutti ennen loppua, kun Yonkman laitataklasi herran silmien alla. Varmasti on hieno mies jäällä ja siviilissäkin, kun aina noita parhaan tuomarin palkintoja voittaa, mutta onhan tuo "antaa poikain pelata" linja aivan kauheaa seurattavaa.
   
  jalperi, Kynämestari & vilho tykkäävät tästä.
 14. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Ite taas tykkään herran linjasta, koska antaa poikain pelata.
   
 15. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Periaatteessa tuo olisi ihan käypä linja, mutta Japalla on paha tapa viheltää näön vuoksi aina parista tilanteesta jäähy, mitä menee sitten pelin edetessä useampi tiukan seulan lävitse ilman vihellystä. Näennäistä antaa poikain pelata linjaa maustettuna parilla sattumalla eli ihan siis Liigan näköistä toimintaa.
   
  Hamu tykkää tästä.
 16. Hoitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Välillä tuomaristolle täytyy antaa plussaakin, kun pääsääntöisesti se on yhtä haukkua.
  Eilisessä Kärpät-JYP pelissä linja oli hyvä. Sekä Kärppien pelaajaa että JYP:n pelaajaa koukittiin melko rankalla kädellä läpiajossa, mutta linja piti eikä kummastakaan seurannut jäähyä. Molemmat olisivat voineet olla vihellettävissä, mutta pääasia että linja piti läpi ottelun.
   
 17. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Eilen tosiaan oli kaksi läpiajoa, joissa ihan tyylipuhtaasti koukittiin maalintekotilanteet pois, eikä kummastakaan seurannut rangaistusta. Surkea linja, joka oli kyllä ihan tuomariston ikioma älyvapaa valinta. Hävetkää!
   
 18. Hoitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tottakai se oli surkea, mutta siinä oli kuitenkin linja. Normaali liigamatsissa toisesta olis puhallettu ja toisesta ei. Siksi nostin tämän esiin. Linjan perään huudetaan, nyt sitä saatiin
   
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tänään Hakametsässä naputeltiin käsille selvästi enemmän kuin normaalisti ja se on tässä halonhakkuusarjassa kyllä aikamoinen temppu. Kemiläisen saama ulosajo huitomisesta oli lopulta pakollinen ja järkevä toimenpide tuomareilta, jotta pelaajien turvallisuus saatiin turvattua. Nyt ei menny käsi kuin yhdeltä pelaajalta. Olisi voinut meni useammaltakin. Yök!
   
 20. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PM07, Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Nähdäänköhän JA:n keskustelupalstalla taas parinkymmenen sivun itkumyrskyä viikatteesta, varsinkin kun nyt taisi oikeasti sattua jotain? Epäilen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 09.15
 21. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Mitäs sitä enempää selittelemään. Vähän huvittaa vaan, että tämä saatiin eteenpäin kurinpitoon. Aika läpinäkyvää tuomareiden renkaiden pumppaamista on ollut päävideotuomarin toiminta viime kierroksilla. Siis en sano, etteikö välttämättä olisi pitänyt, mutta jos tästä olisi tullut pelissä kakkonen, ei varmasti olisi mennyt.

  Onneksi ei sentään tullut Kärpille sukeltamiskakkosta tuosta, joten eteenpäin on viime keväästä menty.
   
 22. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  ...ja samalla melkoisen selvä osoitus tuomareiden epäonnistumisesta. Ei tuomarit voi katsella halki pelin sallien molemmilta jatkuvaa huitomista ja yht'äkkiä kolmannessa erässä heittää jotakuta pihalle huitomisesta. Ei sen jälkeen, kun huitomisista ei edes kakkosella muistettu ketään, vaikka ranteita koputeltiin useamminkin. Kemiläisen rike oli selvä, mutta ei tuo mikään poikkeuksellisen törkeä viikate ollut. Vastaavia huitomisia näkee Liigassa suhteellisen säännöllisesti. Valitettavasti.

  Ei sillä, ei huitomiset mikään poikkeus tässä ole. Tuomarit tulkitsevat tällä hetkellä liikaakin fiilispohjalta. Ei tuomarilinja kestä samana koko peliä, ei edes yhtä erää. Kahvaamisia, kamppeja, huitomisia jne. menee läpi melkoinen määrä. Jollain satunnaisgeneraattorilla sieltä sitten poimitaan joku yksittäinen tilanne. Yleensä tilanne, jossa rikottu pelaaja osaa myydä rikkeen riittävän selvästi.

  Edelleen kaipaan nollatoleranssia tuomaan jotain järkeä tähän touhuun.
   
  1946 ja vilho tykkäävät tästä.
 23. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mutta tämähän on jo niin paskaa, että naurattaa.
   
 24. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Se ei tule niin kauan kuin liigan nenä pysyy pinnalla nykyisellä ripulilinjalla. Eivät uskalla tiukentaa linjaa, sillä se paljastaisi armottomasti, että joukkueita on liikaa ja kaikkien pelaajien taso ei vaan riitä. Keinotekoista pelien tasoittelua siis. Vituttaa, että kahden loistavan joukkueen ja liigan kärkipelin jälkeen päällimmäinen tunne on ärtymys tuomaritoiminnasta. "Miksi et viheltänyt, vaikka kaikki näki tuon rikkeen?"
  Toivottavasti muutkin äänestävät lompakollaan, eivätkä maksa kendosta kiekkopelin hintaa.
   
 25. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Olen nähnyt. Toki siihen tarvittiin Jarkko Ruutu. Kyseessä oli Jokerit-JYP välieräpeli keväällä 2012.