Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Hänellä on itsesaastutuksen suhteen tuollainen "Läpsin heppiä-tyyli".
   
 2. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ymmärrän hyvin, jos linjuri on livenä tulkinnut tuon epäasialliseksi eleeksi, mutta oudoksun päävideotuomarin ratkaisua viedä tapauksen käsittely eteenpäin. Ehkä siellä on linjurilta tullut väite Strömwallin sanoneen jotain eleen luonteeseen viittaavaa - tosin IL:n jutussa tuotiin esille, ilmeisesti Strömwallin kanta, ettei mitään sananvaihtoa ollut hänen ja linjurin välillä.
   
 3. yläjuusto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa
 4. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Ko. Strömwall-casen linjuri Nikulainen(?) tuli muuten avanneeksi melkoisen Pandoran lippaan:

  Tulevaisuudessa kun jotakuta lyödään käsille ja tuo pelaaja ravistelee kättään ko. tavalla ja linjuri käy vasikoimaan, se on joko:
  2 min huitomisesta tai Strömwallin tuomio.
  Jompi kumpihan sen on pakko olla?

  Mitäköhän olisi tapahtunut identtisessä tilanteessa, jos Nikulainen olisi ollut pilaamassa naisten jääkiekkopeliä?
   
  Patrick Star, Hockeyhunter & mustaoranssi tykkäävät tästä.
 5. Jägen_pelsut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Pelaaja saa pitää huitominen jälkeen ranteestaan, käydä siitä sanomassa, tai niinkuin Malte aluksi teki, pyöritteli kättä kyljen vieressä.

  Mutta pelaaja ei saa laittaa kättään lantion eteen, kämmenpuoli ylöspäin ja tehdä edestakaisin liikettä lantiosta poispäin ja takaisin. Koska tuo kyseinen liike on ns. Itsetyydytystä kuvaava liike. Eihän tuomarikaan näytä jäähyn syytä käsille huitomisesta ns. Itsetyydytys liikellä vai ?

  Mitä tuohon jäähyjen antamiseen tulee, onko kukaan koskaan nähnyt, että olisi tullut Liigassa pelkästään jäähy filmaamisesta? Aina tulee filmaaminen + esim kamppi vastustajalle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2018 klo 11.14
 6. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Itse näen tilanteen niin, että Maltella on maila siinä ylävartalon edessä, kuten kaikki näkee. Ja sitten ravistelee eri liikeradoilla siinä paikallaan rannetta. Kuten voi huomata siitä Twitterissä olleesta videosta, Malte ei tuota kättä pahemmin siirrä ennen ravistelua.
   
 7. luotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
  Linjuri Nikulainen olisi syytä laittaa pienelle huilille. Aivan käsittämätön tulkinta häneltä. Miten tällaisia pillipiiareita voi olla ammattilaissarjassa.
   
  Hockeyhunter, mustaoranssi & Arturo tykkäävät tästä.
 8. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Yleensä ihan luonnollinen reaktio jos saa osumaa käteen että ravistelee ja tsekkaa onko kaikki kondiksessa. Se kyllä vähän outoa että miksi Malte läksi koppiin jos luuli saavansa vaan kakkosen. Kyllähän se kakkonen loppuu jos vihulainen tekee maalin.
   
 9. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ei olisi loppunut tuossa tilanteessa, kun olisi ollut yhtäaikaiset jäähyt.
   
 10. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Ai niinpä olikin. Milloinhan kurinpito tän farssin käsittelee?
   
 11. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Jos nyt vähän saivarrellaan, niin en tiennytkään, että ranteen ravistelulle ja pyörittelylle on oikein korkeus, kulma ja asentokin määritelty. Jossain?
  Hankalaksi tuon tekee, jos sattuu olemaan esim. ravisteltavan ranteen ja tuomarin välissä. Taas tilanne voi näyttää neljälle silmäparille tyystin erilaiselta. Vai voiko?
   
 12. BussiKUSKI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
  Ei helvetti monesko Sport peli kuparisaaressa putkeen, jossa Joonas ”vitun” Kova ”paska” on päätuomarina?

  Tämäkö on liigan taso??? Huippusarja ;)
   
  rattussovjeticus tykkää tästä.
 13. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  On se Nikulainen nyt pienellä huililla Liigapeleistä, kun on nuorten MM-kisoissa Vancouverissa viheltämässä.
   
 14. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Täytyy varmaan varoittaa jenkkejä ja kanukkeja.
   
 15. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Liigan tuomaritoiminta paranisi noin puolella, jos Levosen Jari ymmärtäisi jäädä jo eläkkeelle. Tänään (eilen) Oulussa herra näki mielestänsä ottelun ensimmäisen rikkeen muutama minuutti ennen loppua, kun Yonkman laitataklasi herran silmien alla. Varmasti on hieno mies jäällä ja siviilissäkin, kun aina noita parhaan tuomarin palkintoja voittaa, mutta onhan tuo "antaa poikain pelata" linja aivan kauheaa seurattavaa.
   
  jalperi, Kynämestari & vilho tykkäävät tästä.
 16. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Ite taas tykkään herran linjasta, koska antaa poikain pelata.
   
 17. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Periaatteessa tuo olisi ihan käypä linja, mutta Japalla on paha tapa viheltää näön vuoksi aina parista tilanteesta jäähy, mitä menee sitten pelin edetessä useampi tiukan seulan lävitse ilman vihellystä. Näennäistä antaa poikain pelata linjaa maustettuna parilla sattumalla eli ihan siis Liigan näköistä toimintaa.
   
  Hamu tykkää tästä.
 18. Hoitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Välillä tuomaristolle täytyy antaa plussaakin, kun pääsääntöisesti se on yhtä haukkua.
  Eilisessä Kärpät-JYP pelissä linja oli hyvä. Sekä Kärppien pelaajaa että JYP:n pelaajaa koukittiin melko rankalla kädellä läpiajossa, mutta linja piti eikä kummastakaan seurannut jäähyä. Molemmat olisivat voineet olla vihellettävissä, mutta pääasia että linja piti läpi ottelun.
   
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Eilen tosiaan oli kaksi läpiajoa, joissa ihan tyylipuhtaasti koukittiin maalintekotilanteet pois, eikä kummastakaan seurannut rangaistusta. Surkea linja, joka oli kyllä ihan tuomariston ikioma älyvapaa valinta. Hävetkää!
   
 20. Hoitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tottakai se oli surkea, mutta siinä oli kuitenkin linja. Normaali liigamatsissa toisesta olis puhallettu ja toisesta ei. Siksi nostin tämän esiin. Linjan perään huudetaan, nyt sitä saatiin
   
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tänään Hakametsässä naputeltiin käsille selvästi enemmän kuin normaalisti ja se on tässä halonhakkuusarjassa kyllä aikamoinen temppu. Kemiläisen saama ulosajo huitomisesta oli lopulta pakollinen ja järkevä toimenpide tuomareilta, jotta pelaajien turvallisuus saatiin turvattua. Nyt ei menny käsi kuin yhdeltä pelaajalta. Olisi voinut meni useammaltakin. Yök!
   
 22. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Nähdäänköhän JA:n keskustelupalstalla taas parinkymmenen sivun itkumyrskyä viikatteesta, varsinkin kun nyt taisi oikeasti sattua jotain? Epäilen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 09.15
 23. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Mitäs sitä enempää selittelemään. Vähän huvittaa vaan, että tämä saatiin eteenpäin kurinpitoon. Aika läpinäkyvää tuomareiden renkaiden pumppaamista on ollut päävideotuomarin toiminta viime kierroksilla. Siis en sano, etteikö välttämättä olisi pitänyt, mutta jos tästä olisi tullut pelissä kakkonen, ei varmasti olisi mennyt.

  Onneksi ei sentään tullut Kärpille sukeltamiskakkosta tuosta, joten eteenpäin on viime keväästä menty.
   
 24. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  ...ja samalla melkoisen selvä osoitus tuomareiden epäonnistumisesta. Ei tuomarit voi katsella halki pelin sallien molemmilta jatkuvaa huitomista ja yht'äkkiä kolmannessa erässä heittää jotakuta pihalle huitomisesta. Ei sen jälkeen, kun huitomisista ei edes kakkosella muistettu ketään, vaikka ranteita koputeltiin useamminkin. Kemiläisen rike oli selvä, mutta ei tuo mikään poikkeuksellisen törkeä viikate ollut. Vastaavia huitomisia näkee Liigassa suhteellisen säännöllisesti. Valitettavasti.

  Ei sillä, ei huitomiset mikään poikkeus tässä ole. Tuomarit tulkitsevat tällä hetkellä liikaakin fiilispohjalta. Ei tuomarilinja kestä samana koko peliä, ei edes yhtä erää. Kahvaamisia, kamppeja, huitomisia jne. menee läpi melkoinen määrä. Jollain satunnaisgeneraattorilla sieltä sitten poimitaan joku yksittäinen tilanne. Yleensä tilanne, jossa rikottu pelaaja osaa myydä rikkeen riittävän selvästi.

  Edelleen kaipaan nollatoleranssia tuomaan jotain järkeä tähän touhuun.
   
  1946 ja vilho tykkäävät tästä.
 25. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mutta tämähän on jo niin paskaa, että naurattaa.