Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Ei taida olla liigaseurat halukkaita pistämään yhteiseen pottiin n. 200k€/seura, jotta saataisiin se nelisenkymmentä ammattituomaria Liigaan. Jos tuomariura olisi taloudellisesti houkuttelevampi sille todennäköisesti hakeutuisi parempaa porukkaa kuin tällä hetkellä. Pelaaja kun yuomaa pari kymppisenä, ettei minusta taidakaan tulla ammattilaispelaajaa niin tuomarin hommat tarjoaisivat mahdollisuuden tehdä jääkiekosta ammatti siinä missä esim. valmennushommatkin. En minä tosin muista minkälaiset liigatuomareiden korvaukset on tällä hetkellä, mutta 3i taida kukaan elättää itseään viheltämälläkään?
   
 2. Hieroja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kaveri väitti pari viikkoa sitten, että päätuomarilla n.600€/peli+kilsat. En oikein uskonut, sillä kyllä tuolla summalla jo itsensä elättäisi helposti esim. 50 peliä vuodessa vihertämällä ja siihen playoffeja päälle.
  N.30k€ vuosituloilla ei nyt ihan älyttömästi tarvitse painaa lisäduunia ainakaan vuoden ympäri ja osan vuodestahan voisi viettää kätevästi kortistossa.

  Onko kellään faktaa asiasta?
   
 3. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Salaista tietoa mutta 2012 iltasanomien mukaan palkkio olisi 195€ eli eiköhän se nykyään jossain 250-300€ nurkilla ole.

  Mestis päätuomari 2017-2018 palkkio 180€ ja maajoukkuepelin PT 420€

  https://www.kotkajet.fi/@Bin/257730/Erotuomareiden+palkkiotaulukko+2017-2018.pdf
   
 4. Hieroja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kiitoksia tästä!

  Elikkä tuo kuulemani n.600€ käsittäisi siis molemmat päätuomarit, joka kuulostaa myös omaan korvaani osuvammalta.
  Heti siis palkkio puolittui ja äkkiä joutuukin muita duuneja paiskimaan. Itse en tuohon hintaan lähtisi haukuttavaksi jäälle ja jää ulkopuolelle
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 5. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Kun katsoo änäriä, niin monikin asia pistää silmään positiivisella tavalla. Yksi näistä on se, että kiekotonta ei saa estää.

  Esimerkki: kaks kundia tulee alivoimaisena vastustajan siniselle, toinen heittää kiekon päätyyn ja painavat perään. Vastustajan pelaajat estävät molempia — vaikka kiekko on jo päädyssä, kaukana kummastakaan karvaajasta! Otetaan vähän vauhtia pois, että omat puujalat kerkee kääntyä siinä sinisen alla ja varmistetaan, että ollaan ekana kiekossa.

  Olenko ainut jota tämä kiekottoman häirintä nyppii? Onko kukaan muu huomannut samaa? Selailin ketjua läpi, mutta parisataa sivua on liikaa. Kenties tästä on jo jauhettu? Näitä on joka pelissä liigassa. Homma vaikuttaa pelin nopeuteen melkoisesti, kun tyypillisin kuvio on se, että estetään jotta päästään hautomaan (= rauhassa rakentamaan).
   
  Spitfire ja Pika1 tykkäävät tästä.
 6. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä yhdessä ronskin mailahäirinnän niin kiekollisen kuin kiekottoman pelaajankin kohdalla on Liigan isoin kehityskohde. Tai olisi jos esim. erotuomarijohtajaa kiinnostaisi.
   
  Pika1, Pekka Kaukalo & Olkku tykkäävät tästä.
 7. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Juu et. Joka pelissä tämä käy monta kertaa mielessä. Tämähän on tehokas keino olla antamatta vastustajalle mahdollisuutta paineistamiseen, kun säännöt sen sallii. Nämä pitäis ehdottomasti saada rikkeiksi, saataisiin enempi vauhtia ja enempi kaksinkamppailuja. Tuskin Rönnin johdolla kuitenkaan tätä urotekoa sääntöjen osalta koskaan tehdään.
   
  Sir Markku ja Pekka Kaukalo tykkäävät tästä.
 8. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Ammattituomarit olisi hyvä mut ne olisi nämä samat pillipiiparit jotka vain eläisivät sillä.
   
 9. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  En usko, että ammattituomarit vaikuttaisivat juuri ollenkaan tähän viheltämislinjaan. Väittäisin että nykyiset tuomarit pystyisivät hyvin viheltämään "sääntöjen mukaan", mutta Liigan puolelta tulee signaali minkälaisella linjalla heidän halutaan viheltävän. Todennäköisesti lähempänä nollalinjaa viheltäminen olisi tuomareille jopa paljon helpompaa/selkeämpää, kuin nykyinen linja jossa usein poimitaan kaiken miekkailun ja roikkumisen seasta se 2-4 jäähyä molemmille joukkueille.

  Pahinta tässä nykylinjassa on että eri tuomarit viheltää aika erilaisilla linjoilla, jolloin eri peleissä linja vaihtelee. Harmillisesti se muuttuu usein myös erien välillä.

  Tuskin Rönn & kumppanit sentään niin pervoja olisivat että vapaaehtoisesti omasta halustaan viheltäisivät tällaista linjaa?
   
 10. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tänää Kouvolassa on vankilasääntö linja Levosella ja Bomanilla. Moni muu tuomari olis jäähyjä viheltäny,mutta ei nää sankarit. Taitavat olla turisti matkalla Kouvolassa molemmat. Sinäänsä plussaa,että linja on molemmille sama.
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Perus Levonen ja Boman, "antaa poikien pelaa".
   
 12. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Tulee mieleen Kotkaniemen kommentit mestisajalta. Mitkä säännöt, eihän täällä ole mitään sääntöjä. Meno on kun vapaapaini matsissa
   
 13. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Boldasin. Kyllä, juurikin näin. Eikä vähiten senkin takia, että mentäisiin sääntöjen mukaan. Ihan hanurista, että laistetaan niistä aika paljonkin vain koska "antaa poikien pelata" sekä välinpitämättömyyttään.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 14. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Niin, ja lopulta kuitenkin kolmanteen muutettiin linjaa. Mikähän tässäkin oli järki? Molemmille yhdet helpot kakkoset. Miksikähän näin.

  Ei siinä, ei tossa KooKoolle voittoa olisi tullut vaikka 60minuuttia olisi oltu ylivoimalla, että ei sen takia tämä kommentti.

  Kuten yllä sanottu, miksi on säännöt, jos nämä pillipiiparit eivät niitä noudata?
   
 15. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Tuomarit tuomitsevat sillä linjalla, mitä liigassa pelaavien joukkueiden päättävät tahot toivovat liigassa noudatettavan.
   
  simicek tykkää tästä.
 16. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Ei mahdu mun kaaliin. Laji on laji. Lajiin on tehty säännöt. Sääntöjen mukaan pitäisi pelata. Ainakin minun mielestä.

  Syyttävä sormeni siis kääntyy kohti joukkueita.

  Seuraava kysymykseni siis on: miksi ne sitten kuitenkin vihelletään eri tavalla tuomarista riippuen? Japalla menee kaikki läpi ja sitten on niitä jotka saattavat pelin alussa viheltää kaiken pois ja sitten myöhemmin taas siirtyy enemmänkin tuohon Levosen tuomarointiin. Tai toisinpäin. Noh, jääkiekkoa se vain on. Ei sen vakavampaa. Tuntuu vain tyhmältä maksaa tuollaisesta. (Ei sillä että muutenkaan tämän iltainen olisi ollut jääkiekkopeli josta tekisi mieli maksaa.)

  Kaiken huippu oli se, kun KooKoon pelaaja (Pitkänen? Valtola? en muista tarkalleen) kampitettiin hyökkäysalueella ja siitä yleisö Japalle huuteli, niin Japa näytti käsillään sukellusliikettä. Miksei siitä sitten sukellusjäähyä vihelletty? Mieluummin molemmat jäähylle kuin ei kumpikaan.
   
 17. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK #9
  https://i.ylilauta.org/b4/abf054ef.mp4

  Ei jäehyjiä. No more penalties anymore.

  Linkki videoon tämän illan KooKoo - IFK pelistä. Propsit alkuperäiselle lataajalle, jonka nimimerkki unohtui.
   
 18. Arturo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Oli aika naurettavaa tuomaritoimintaa KooKoo-IFK ottelussa. Varsinkin nuo sukellusjäähyt, ei jumalauta mitä pelleilyä...
   
 19. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Parannusta ei odotettavissa tuomaripeliin ainakaan HIFK-KooKoo parissa... Kova&Levonen vetovastuussa.
   
 20. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Ei taida kuulua tähän otsiikkoon mutta Favorin sitten lopetti uransa. Erikoista että kesken kauden.
   
 21. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Respect Favorinille, ja lampaanperse niille uuvateille jotka tänään vihelteli Hämeenlinnassa.

  Ilmeisesti Turussakin vedetty rankasti vihkoon.
   
  Tattari tykkää tästä.
 22. Ralph Jäsen

  Levonen voisi ottaa Favorinista oppia ja jäädä myös eläkkeelle. Liigalla ei ainakaan ole munaa potkia "legendaa" ulos.
   
 23. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Lainaus:
  Miksi käytät lainausmerkkejä?
   
 24. MarkoPalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Manchester United
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Turhat lainausmerkit. Mauttomat.

  Siitä voidaan olla montaa mieltä kyllä, että olisiko jo Levosenkin aika lopettaa tuomarointi, mutta kyllä hän ehdottomasti Legenda on. Isolla ällällä. Respect
   
 25. Musta_Kyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kai se Levonen vielä menee, mutta Favorin lähti kyllä monta sataa liian myöhään. HPK:ta vastaan olisi voinut lopettaa jo 13 vuotta sitten. Puolueellinen tuomari oli. Ei tule ikävä.

  PS: Kun kuulin huhua, että Favorinille pykätään jotain tuhatta täyteen, en uskonut. Ammattilaissarjassa. Kun äijä vaan oli jo muutenkin liian hidas ja viheltelyt mitä sattuu. Tällainen kertoo puuhastelusta.