Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. vilho Jäsen

  Lainaus:
  Ja pointti myös se, että näissäkin linjatuomari voisi käyttää pelisilmää ja washata tilanteen jo ennen kuin kiekko on siinä päätyviivan kohdalla ja pelaajat tavoittelevat sitä 30 sentin päässä.
   
 2. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Otto Karvisen ulkojäänasuttelut
  Lainaus:
  Voi olla, että siinä päätöksessä oli jotain tällaista takana. Tilannettahan ei luonnollisesti löydä enää kirveelläkään, ellei ala peliä uusiksi katsomaan.
   
 3. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Ei taida olla liigaseurat halukkaita pistämään yhteiseen pottiin n. 200k€/seura, jotta saataisiin se nelisenkymmentä ammattituomaria Liigaan. Jos tuomariura olisi taloudellisesti houkuttelevampi sille todennäköisesti hakeutuisi parempaa porukkaa kuin tällä hetkellä. Pelaaja kun yuomaa pari kymppisenä, ettei minusta taidakaan tulla ammattilaispelaajaa niin tuomarin hommat tarjoaisivat mahdollisuuden tehdä jääkiekosta ammatti siinä missä esim. valmennushommatkin. En minä tosin muista minkälaiset liigatuomareiden korvaukset on tällä hetkellä, mutta 3i taida kukaan elättää itseään viheltämälläkään?
   
 4. Hieroja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kaveri väitti pari viikkoa sitten, että päätuomarilla n.600€/peli+kilsat. En oikein uskonut, sillä kyllä tuolla summalla jo itsensä elättäisi helposti esim. 50 peliä vuodessa vihertämällä ja siihen playoffeja päälle.
  N.30k€ vuosituloilla ei nyt ihan älyttömästi tarvitse painaa lisäduunia ainakaan vuoden ympäri ja osan vuodestahan voisi viettää kätevästi kortistossa.

  Onko kellään faktaa asiasta?
   
 5. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Salaista tietoa mutta 2012 iltasanomien mukaan palkkio olisi 195€ eli eiköhän se nykyään jossain 250-300€ nurkilla ole.

  Mestis päätuomari 2017-2018 palkkio 180€ ja maajoukkuepelin PT 420€

  https://www.kotkajet.fi/@Bin/257730/Erotuomareiden+palkkiotaulukko+2017-2018.pdf
   
 6. Hieroja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kiitoksia tästä!

  Elikkä tuo kuulemani n.600€ käsittäisi siis molemmat päätuomarit, joka kuulostaa myös omaan korvaani osuvammalta.
  Heti siis palkkio puolittui ja äkkiä joutuukin muita duuneja paiskimaan. Itse en tuohon hintaan lähtisi haukuttavaksi jäälle ja jää ulkopuolelle
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 7. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Kun katsoo änäriä, niin monikin asia pistää silmään positiivisella tavalla. Yksi näistä on se, että kiekotonta ei saa estää.

  Esimerkki: kaks kundia tulee alivoimaisena vastustajan siniselle, toinen heittää kiekon päätyyn ja painavat perään. Vastustajan pelaajat estävät molempia — vaikka kiekko on jo päädyssä, kaukana kummastakaan karvaajasta! Otetaan vähän vauhtia pois, että omat puujalat kerkee kääntyä siinä sinisen alla ja varmistetaan, että ollaan ekana kiekossa.

  Olenko ainut jota tämä kiekottoman häirintä nyppii? Onko kukaan muu huomannut samaa? Selailin ketjua läpi, mutta parisataa sivua on liikaa. Kenties tästä on jo jauhettu? Näitä on joka pelissä liigassa. Homma vaikuttaa pelin nopeuteen melkoisesti, kun tyypillisin kuvio on se, että estetään jotta päästään hautomaan (= rauhassa rakentamaan).
   
  Spitfire ja Pika1 tykkäävät tästä.
 8. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä yhdessä ronskin mailahäirinnän niin kiekollisen kuin kiekottoman pelaajankin kohdalla on Liigan isoin kehityskohde. Tai olisi jos esim. erotuomarijohtajaa kiinnostaisi.
   
  Pika1, Pekka Kaukalo & Olkku tykkäävät tästä.
 9. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Juu et. Joka pelissä tämä käy monta kertaa mielessä. Tämähän on tehokas keino olla antamatta vastustajalle mahdollisuutta paineistamiseen, kun säännöt sen sallii. Nämä pitäis ehdottomasti saada rikkeiksi, saataisiin enempi vauhtia ja enempi kaksinkamppailuja. Tuskin Rönnin johdolla kuitenkaan tätä urotekoa sääntöjen osalta koskaan tehdään.
   
  Sir Markku ja Pekka Kaukalo tykkäävät tästä.
 10. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Ammattituomarit olisi hyvä mut ne olisi nämä samat pillipiiparit jotka vain eläisivät sillä.
   
 11. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  En usko, että ammattituomarit vaikuttaisivat juuri ollenkaan tähän viheltämislinjaan. Väittäisin että nykyiset tuomarit pystyisivät hyvin viheltämään "sääntöjen mukaan", mutta Liigan puolelta tulee signaali minkälaisella linjalla heidän halutaan viheltävän. Todennäköisesti lähempänä nollalinjaa viheltäminen olisi tuomareille jopa paljon helpompaa/selkeämpää, kuin nykyinen linja jossa usein poimitaan kaiken miekkailun ja roikkumisen seasta se 2-4 jäähyä molemmille joukkueille.

  Pahinta tässä nykylinjassa on että eri tuomarit viheltää aika erilaisilla linjoilla, jolloin eri peleissä linja vaihtelee. Harmillisesti se muuttuu usein myös erien välillä.

  Tuskin Rönn & kumppanit sentään niin pervoja olisivat että vapaaehtoisesti omasta halustaan viheltäisivät tällaista linjaa?
   
 12. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tänää Kouvolassa on vankilasääntö linja Levosella ja Bomanilla. Moni muu tuomari olis jäähyjä viheltäny,mutta ei nää sankarit. Taitavat olla turisti matkalla Kouvolassa molemmat. Sinäänsä plussaa,että linja on molemmille sama.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Perus Levonen ja Boman, "antaa poikien pelaa".
   
 14. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Tulee mieleen Kotkaniemen kommentit mestisajalta. Mitkä säännöt, eihän täällä ole mitään sääntöjä. Meno on kun vapaapaini matsissa
   
 15. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Boldasin. Kyllä, juurikin näin. Eikä vähiten senkin takia, että mentäisiin sääntöjen mukaan. Ihan hanurista, että laistetaan niistä aika paljonkin vain koska "antaa poikien pelata" sekä välinpitämättömyyttään.
   
 16. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Niin, ja lopulta kuitenkin kolmanteen muutettiin linjaa. Mikähän tässäkin oli järki? Molemmille yhdet helpot kakkoset. Miksikähän näin.

  Ei siinä, ei tossa KooKoolle voittoa olisi tullut vaikka 60minuuttia olisi oltu ylivoimalla, että ei sen takia tämä kommentti.

  Kuten yllä sanottu, miksi on säännöt, jos nämä pillipiiparit eivät niitä noudata?
   
 17. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Tuomarit tuomitsevat sillä linjalla, mitä liigassa pelaavien joukkueiden päättävät tahot toivovat liigassa noudatettavan.
   
  simicek tykkää tästä.
 18. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ei mahdu mun kaaliin. Laji on laji. Lajiin on tehty säännöt. Sääntöjen mukaan pitäisi pelata. Ainakin minun mielestä.

  Syyttävä sormeni siis kääntyy kohti joukkueita.

  Seuraava kysymykseni siis on: miksi ne sitten kuitenkin vihelletään eri tavalla tuomarista riippuen? Japalla menee kaikki läpi ja sitten on niitä jotka saattavat pelin alussa viheltää kaiken pois ja sitten myöhemmin taas siirtyy enemmänkin tuohon Levosen tuomarointiin. Tai toisinpäin. Noh, jääkiekkoa se vain on. Ei sen vakavampaa. Tuntuu vain tyhmältä maksaa tuollaisesta. (Ei sillä että muutenkaan tämän iltainen olisi ollut jääkiekkopeli josta tekisi mieli maksaa.)

  Kaiken huippu oli se, kun KooKoon pelaaja (Pitkänen? Valtola? en muista tarkalleen) kampitettiin hyökkäysalueella ja siitä yleisö Japalle huuteli, niin Japa näytti käsillään sukellusliikettä. Miksei siitä sitten sukellusjäähyä vihelletty? Mieluummin molemmat jäähylle kuin ei kumpikaan.