Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Hockeyhunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Mielenkiinnolla jään odottamaan, meneekö Japa Levosen ”Painu Vittuun” -haistattelu pelaajalle kurinpitokäsittelyyn. Tästä ei pitäisi ainakaan olla epäselvyyttä tapahtuiko näin vai ei.
   
 2. Old referee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi, tuomarit
  Lainaus:
  Meinaatko, että tuomarit jokaisesta vittuilusta tuomitsevat rangaistuksia? Tuomari kuulee kentällä niin paljon paskapuhetta, ettei ole ihme jos välillä itsekin siihen sortuu. Ei kyllä saisi sortua, mutta ihmisiä ne raitapaidatkin on.
   
 3. Hockeyhunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Aivan samaa mieltä kanssasi, että tuo on miesten laji, jossa pitääkin kestää vittuilua - puoleen ja toiseen. Nikulainen voineekin vaihtaa lajia.
   
 4. aave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Nyt kun on nähnyt Malten käsiliikkeet, niin miten tuosta voi saada tulkinnan onanoinnista? Rämpyttää kättään näyttääkseen, että mailatavaraa tullut käsille. En minä tuosta muuta saa.

  Itse siis kallistun sen puoleen, että tuomarit veivät KooKoota tuossa kuin litran mittaa ja tuli kerralla todiste Lahelaisten tuomareiden sokeudesta.
   
  Old Tom ja Arturo tykkäävät tästä.
 5. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Mielenkiintoinen tekniikka Nikulaisella onanointiin. Yleensä jos provokatiivisesti jotain tekee niin naama ei pysy ihan peruslukemilla ja Maltella ei ilme muuttunut mihinkään suuntaan. No eiköhän tuosta joku 3-5 peliä anneta pelikieltoa kun joku lapsi on voinut nähdä katsomossa että kättä heilutetaan.
   
  Old Tom ja Arturo tykkäävät tästä.
 6. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Iltalehden jutussa Strömwall antaa omat kommenttinsa.

  Onhan täysin selvää, että tuo on oikeusmurha pelaajan kannalta.

  Jos tuosta annetaan pelikieltoa, niin minulla menee SM-Liiga boikottiin koko loppukauden ajaksi!

  Tässä Strömwallin kommentteja.

  – Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että haluan pelata hyvää jääkiekkoa ja myötävaikuttaa joukkueeni pelaamiseen. Olen surullinen, koska se ele, josta minua syytetään, on niin kaukana siitä, mitä oikeasti olen.

  – Toisten kunnioittaminen merkitsee minulle paljon. Täytyy kunnioittaa vastustajia, tuomareita, joukkuetovereita sekä kannattajia ja nuoria lapsia, jotka katsovat ja ihailevat meitä. Meidän täytyy johtaa esimerkillä eikä todellakaan tehdä juttuja, jollaisesta minua syytetään.
   
  Old Tom ja Arturo tykkäävät tästä.
 7. Jumalpaita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Ja tuosta suihkuun? Ei herrajumala voi olla totta :D Nyt on kaikki nähty.
   
  Old Tom, mustaoranssi & Arturo tykkäävät tästä.
 8. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Näyttää munkin mielestä siltä että osoittaa tuomarille että puuta (tai komposiittia nykyisin) on tullut näpeille. Höntsässäkin (kiekko, pallo tai sähly yms) näkee juuri samanlaisia eleitä jos joku on lyönyt näpeille. Käytännössä tuo ele tarkoittaa suomennettuna että "minulle tuli osuma käteen/näpeille, ei aiheuttanut suurta tuskaa eikä mitään hajonnut, mutta nuo olisi hyvä ottaa pois". Vastaavanlainen ele jalkapallossa on se kun heittäydytään nurmelle, pidetään jostain ruumiinosasta kiinni, pyöritään, itketään, huudetaan ja parutaan maassa.
   
  KiekkoMes, Old Tom, Individual ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. aave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Tässä vielä vertailuksi Finleyn tyylipuhdas suoritus nupin kiillotuksesta. Ei voi puhua samana päivänä Malten kanssa.


  Video: HIFK:n pelaaja teki härskin ja alatyylisen eleen – lensi ulos pelistä
  https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000001940382.html

  Tämä olkoon riittävästi omalta osaltani tästä aiheesta.
   
  Arturo ja Old Tom tykkäävät tästä.
 10. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tietysti jos mielessä ei ole mikään muu kuin runkkaaminen, niin voihan jollekin tuokin mieleen tulla. Minulle tuosta ei kyllä tule mieleen runkaaminen vaan ihan spontaani kipeän käden heilutus, mitä on nähty missä tahansa mailapelissä käteen tulleen osuman jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2018 klo 15.16
  Arturo tykkää tästä.
 11. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Ai tosissasi olet sitä mieltä, että linjurin sen jälkeen, kun on tehnyt oikean ratkaisun paitsiovihellyksen suhteen, pitäisi tuosta noin vaan ottaa vastaan vedä käteen -tyylinen elekielinen ilmaisu?

  Kirjoitit aiemmin tänään, ettet nähnyt koko kentän videolta mitään ulosajon arvoista. Liigan julkaiseman videon perusteella ei oikein ollut muita vaihtoehtoja kuin ajaa ulos, kun nyt huomioidaan myös säännöt. Oletko yhä sitä mieltä, ettei ulosajolle ollut perusteita?
   
 12. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Mutta kun tuo ei ollut spontaani vaan noin 15 sekuntia osuman jälkeen. Se spontaani käden ravistelu tuli heti pian osuman jälkeen. Ja kyseessä on kuitenkin ammattikirjallisuutta, miksi se linjurille näyttäisi käsiään? Kyllä se tietää, että yleensä päätuomarit jakaa jäähyjä.
   
 13. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Paljon Finley sai pelikieltoa vai tuliko sitä? Siitä voi sitten arvailla paljon Maltelle lätkäistään.
   
 14. Hockeyhunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kyllä en nähnyt koko kentän videolla mitään ulosajon arvoista, enkä näe sitä myöskään tuossa tarkoituksella typistetyssä versiossakaan.
  Olen sitä mieltä, että vaikka Maltte olisi ottanut paljaan hepin käteensä ja vedellyt sitä linjurin nenän edessä, olisi miehekkäämpää kysyä teon järkevyyttä ja antaa palaute suoraan Malttelle, eikä luikkia päätuomarille kaipaamaan että tuo ruotsalainen heilutteli käsiään. Kasvattaisi munat, niin voisi itsekin kokeilla ettei tuo mitään syntiä ole.
  Jos linjaksi vedetään nyt tuo, että Malttelle annetaan pelikieltoa, tulen peräänkuuluttamaan tasapuolisuutta ja pelikieltoja myös tuomareille vastaavissa (tulkittavissakin) tapauksissa, kuten jo aikaisemmin mainitsemani Levosen haistattelu eilen.
   
  Old Tom tykkää tästä.
 15. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta, jos on etäisyyttä hieman enemmän, niin millä tavalla itse näyttäisit linjurille (tai valmentajalle, päätuomarille, joukkuekaverille yms) että sait mailasta käsille? Vaikkei jäähyä olisikaan kalastellut, niin saattoi näyttää vain turhautumistaan siitä että lyönnin/huitomisen takia kiekko karkasi.

  Onneksi ei laittanut kättään nyrkkiin, linjuri olisi varmaan luullut että Malte haluaa työntää sen hanuriin.
   
  Lomppi, Old Tom, Arturo ja yksi muu tykkäävät tästä.
 16. Hockeyhunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Varmaa en tietysti pysty sanomaan, mutta veikkaan että olisi saattanut suostuakin.
   
  Arturo tykkää tästä.
 17. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kuten täällä on jo moni todennut ja videolta on nähtävissä Malte heiluttaa kättään heti iskun jälkeen ja vielä myöhemmin 10-15 sekunnin kuluttua. Tuskin nyt heti iskun jälkeen vauhdissa alkaisi esittämään runkkausliikkeitä ja miten tuo täsmälleen sama käden heilautus voidaan tulkita 10-15 sekunnin kuluttua runkkausliikkeeksi? Täytyy todella olla likainen mielikuvitus, jos jollekin tulee tuosta edes mieleen runkkaaminen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2018 klo 16.48
  Ikuinen try out tykkää tästä.
 18. Neely Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
  Lainaus:
  Mun mielestä sekä Finley(oliko Pelicans vastassa) että Rask Sport vastassa, saivat yhden ottelun pelikiellot kurinpidolta. Molemmat tekivät selvästi sen mistä Strömwallia nyt syytetään. Malte ei tätä tee, palstan tuomarit toki ovat toista mieltä. Eihän sitä nyt virkaveljen suoritusta voi kölin alle vetää.
   
 19. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Mielestäni Strömwallin suorittama liike, ottaen myös huomioon sen, missä vaiheessa se tehdään, näyttää sellaiselta liikesarjat, mitkä on säännöissä kielletty määritelmällisesti säädyttömät eleet. Osa kirjoittajista on eri mieltä. Ei varmaan koskaan päästä yksimielisyyteen siitä, kuka lopulta on oikeassa.

  Loppuun voi heittää saman kysymyksen, jonka joku jo taisi kysyäkin - miksi tehdä jotain sellaista, mikä antaa tuomarille mahdollisuuden (tulkita tilanne väärin)? (Jos se nyt väärin meni.)

  Mielestäni joidenkin kirjoittajien kommentit munien kasvattamisesta jne. ovat kovin asiattomia eikä kommentoinnissa halutakaan nähdä sitä toista (tuomarin) näkökulmaa. Suosittelisin katsomaan asioita joskus myös siitä toisesta näkövinkkelistä.

  Täältä tähän tämän asian tiimoilta.
   
  Mettis, Ikaros, Domare ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. RedNumber9 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuo tuomarin näkökulman miettiminen tekisi tosiaan monille jääkiekon seuraajille hyvää. Linjatuomarin tehtävä kuitenkin on raportoida päätuomarille havaitsemistaan ison rangaistuksen/ottelurangaistuksen arvoisista tilanteista. Olisi todella iso virhe jättää raportoimatta, jos on jonkun tuollaisen rikkeen nähnyt.
   
  Old referee tykkää tästä.
 21. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Siellähän pyöritellään rannetta JOKAISESSA Liiga-pelissä, kun siihen on mailaa lyöty. Siis ihan jokaisessa.


  Sen verran järkyttävä virhe tuomareilta, että tuosta olisi pakko tulla jonkunlainen pelikielto kyseisille amatööreille.
   
  Old Tom, Arturo & Ikuinen try out tykkäävät tästä.
 22. Neely Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
  Lainaus:
  Ei päästä yksimielisyyteen ei. Ei toki aina tarvitsekaan. Olen vahvasti sitä mieltä että jos Malte edes yritti tehdä runkkausliikkeen niin sällillä on pikkupojasta asti riittänyt vientiä, käynyt jumalainen flaksi eikä ole omaan käteen tarvinnut turvautua.

  Jos tästä annetaan se ottelu ekstraa päälle kuten Finleylle ja Raskille niin sille lopputulemalle tässä tapauksessa oikea termi on oikeusmurha. HIFK-kaksikon teoissa tuo oli Ok jos säännöt näin sanoo, niin selviä tapauksia ne oli. Tuo ulosajokin Malten kohdalla oli jo vähintäänkin arveluttava. Voisi tässä maassa tuomaroinninkin keskittää rikkeiden viheltämiseen eikä siihen mikä juttu sääntökirjan pikkupräntissä kenties ”mahdollistaa” tai ”antaa mahdollisuuden” langettaa isot minuutit. Perseestä. Katselijana pitäisin siitä että mailahäirinnät/estämiset yms. vihellettäisiin vihdoin NHL/KHL-tyylisesti pois. Nyt siellä on yhtä monta soveltavaa näkemystä tilanteista kun on päätuomareitakin. Se on yksinkertaisesti väärin. Toivottavasti tälle tajutaan tehdä jotain ja äkkiä. Ei se kenties ohjeistettu ”salliva linja” todellakaan ole mikään vallitseva trenditoppi kansainvälisessä huippujääkiekossa.
   
  Old Tom, Arturo & Jan Koller tykkäävät tästä.
 23. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Komea poikahan tuo ;) Ei ihme jos ei ole tarvinnut omaan käteen turvautua. Se nyt ei ole tässä keskustelussa oleellista. Kunhan vitsin heitin tähän väliin.
   
 24. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Hänellä on itsesaastutuksen suhteen tuollainen "Läpsin heppiä-tyyli".
   
 25. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ymmärrän hyvin, jos linjuri on livenä tulkinnut tuon epäasialliseksi eleeksi, mutta oudoksun päävideotuomarin ratkaisua viedä tapauksen käsittely eteenpäin. Ehkä siellä on linjurilta tullut väite Strömwallin sanoneen jotain eleen luonteeseen viittaavaa - tosin IL:n jutussa tuotiin esille, ilmeisesti Strömwallin kanta, ettei mitään sananvaihtoa ollut hänen ja linjurin välillä.