Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Vaihtakaa jo levyä. Ei ole tämän kauden voimasuhdeketjun asioita nämä "Mannerit" ja "Oulun Kärpät 2000-luvulla."

  Vai mitä sanoo @Moderaattorit ?
   
  TheRimpula ja LiutunLätty tykkäävät tästä.
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Miksei olisi? Manner on tällä kaudella Kärppien päävalmentaja ja hänen kyvyistään puhuttaessa on aiheellista puhua hänen historiastaan. Ehkä joissain kohdin lähti vähän ohi aiheen, mutta pääosin ei.

  Kyllä ne modet puuttuvat ihan itsenäisesti tähän, jos kokevat tarvetta.
   
  retiisi, Anu Saukko & Roger Moore tykkäävät tästä.
 3. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Yhden mestaruuden lisäksi viime keväänä Pendolle tuli toinenkin. Molemmat tulivat aika samalla kaavalla: pelaajamateriaali saadaan hyödynnettyä paremmin kuin Neuvostoliitossa oli äänestysprosentti. Kerhon suurin vahvuus ensi kaudellakin on valmennus. Siksi mitään mestaruuskrapulaa ei tule. Suurin kysymysmerkki on tolppien välissä.
   
 4. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Näyttää siltä, että hyvältä täällä näyttää pl. yksi hivenen itsemoderointiin kallellaan oleva viesti.

  Moderaattorit
   
  Mikke73, Poulu Jukki, RäpyläRepe ja 19 muuta tykkäävät tästä.
 5. Kukko Jäsen

  Pakko sanoa, että tuo Kärppien mestaruus 2017-2018 oli kyllä ehkä kaikkien aikojen "halvin". Kärpillä oli oikeastaan Ruohomaan ketju joka oli suvereeni tähän sarjaan. Syy että mestaruus lopulta meni Kärpille, on oikeastaan seurausta siitä, että kaikki muut olivat vieläkin heikompia. Tuntuu typerältä perustelulta, mutta en usko että Kärppien 2017-2018 joukkueella olisi ollut mitään mahdollisuuksia viime kaudella. Mitä tällä on tekemistä minkään kanssa? No lähinnä se, että jossain määrin Manner onnistui myös olemaan sopivaan aikaan "puikoissa", kun helpolla sai. Itse luulen Mantereen pelimerkit olevan aikalailla käytetty, niin kuin viime kausi jo asiaa pitkälti todistikin. Toiset valmentajat ovat tulleet rinnalle, ja jo ohikin. Kärpillä ei samaan tapaan ole ollut vetovoimatekijöitä. Pelaajat eivät vain katso enää Oulun suuntaan, vaan tiedostavat yhtä hyvää, jos ei parempaakin olevan jo muualla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 22.59
 6. vivalavili Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tummenetusta olen kyllä vahvasti eri mieltä. Huvittava ajatus, että viime kausi todistaisi jotain tälläistä kun takana on kuitenkin suvereeni esitys runkosarjassa, ylivoimainen piste-ennätys ja vahvat pudotuspelit. Runkosarjassa tuli hieman vähemmän seurattua Kärppiä, mutta se mitä Kärpät esitti viime kaudella oli kuitenkin vähintäänkin ihailtavaa. Vaikea kuvitella, että viime pudotuspelit olisi jotenkin laskenut Mannerin osaketta kun kuitenkin matkalla finaalin oli takana suvereenit esitykset Ilvestä ja HIFK:ta vastaan. Finaalissa vain sattumalta tuli vastaan juuri se yksi joukkue, joka osasi vastata Kärppien pelityyliin. Eikä se Kerhon materiaalikaan viime kaudella hirveästi Kärppien vastaavalle hävinnyt.

  Ja tuo 2017-18 kausi. Kärpät ei todellakaan pääsyt tuolloin halvalla vaan joutui kyllä taistelemaan ihan kynsin hampain tuostakin mestaruudesta. Matka pudotuspeleissä ei ollut millään mittakaavalla helppo, joutuihan Kärpät välierissä seitsemänteen peliin HIFK:ta vastaan kun finaalivastustaja Tappara selvitti TPS:n neljässä. Jos jollekin joukkueelle oli helppo mestaruus pedattuna niin Tapparalle. Muutenkin "halvin" mestaruus viime vuosina oli kyllä Tapparan 2017 mestaruus. Tuolloin Tappara pelasi matkallaan mestaruuteen vain 18 peliä, joista 7 Ilvestä vastaan. Ja mikäli muistini pitää niin ainoa "kunnon haaste" tuolla kaudella oli juurikin puolivälieräsarja Ilvestä vastaan. (Mutta tämä voi olla peräisin vain Ilveksen fanien vakuuttelusta, kuinka tarjottiin suvereenille mestarille pudotuspelien ainoa kova sarja)

  Kärppien vähättely menee täällä mielestäni hieman pitkälle. Kaikki merkit osoittavat, että Kärpillä on edessä jälleen vahva kausi kunhan vain hankitut pelaajat pystyvät korvaamaan lähteneet. Kyllä Kärpät on mielestäni jälleen vahvin mestarisuosikki, mutta HIFK:n ja Tapparan takamatka on kutistunut kyllä siitä mitä se oli vuosi sitten.
   
  Ulos T. tykkää tästä.
 7. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikö Tapparan 15-16 kauden mestaruus ollut vielä halvempi, kun finaalivastuksen päävalmentajalla ei edes ollut pelitapaa? Melkoista hölynpölyä sepität kokonaisuudessaan, eikä tähän miinaan kannata molemmilla jaloilla astua. Sen verran monta kärkeä heitit ilmoille, että moni varmaan astuu.

  Mannerin kohdalla ei taida " toisen vuoden kirous" päteä, vaan kolmaskin kausi on jo potentiaalisesti kirottu. Onneksi vain vähemmistön mielestä.

  Tuossa oli aiemmin hyvää keskustelua mm. Karri Kiveä koskien. Kun joku vaati että Mannerin pitäisi koutsata jotain heikompaakin joukkuetta, niin vastaavasti voisi vaatia että Kivi valmentaisi jotain huippujoukkuetta. En epäile etteikö Kivi pärjäisi rosteriltaan huippujengin peräsimessä, mutta "altavastaajakiekko" ei välttämättä sopisi Kärppien tai Tapparan tähdille, eli varmaan jonkun verran Kivikin joutuisi filosofiaansa muuttamaan, siinä missä Mannerkin jos koutsaisi selvästi heikompaa rosteria. Valmentajissa on eroja, ja osa sopii varmasti paremmin toisen korin joukkueen peräsimeen kuin toiset. Liigassa ei taida olla yhtään sellaista koutsia, joka olisi Liigassa vetänyt kahden aivan eri korin joukkueessa vakuuttavat näytöt. Ja siis eri seuroissa. Vai onko? Ainakaan tässä lähimenneisyydessä.
   
 8. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mä en nyt oikein käsitä, että miten vuoden sisään pelatuista kahdesta välierästä, joista toinen päättyi seitsemässä ottelussa ja toinen kuudessa, toinen oli suvereeni esitys ja toinen oli joutuminen seitsemänteen otteluun. Itse HIFK:ä etenkin keväisin kovasti seuranneena pitäisin molempia sarjoja ihan samassa arvossa. Kevään 2019 sarjan päättymistä toisin päin jopa todennököisempänä.
   
 9. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Lauri Marjamäki pääsee ehkä lähimmäs, eli valmensi Bluesin kaudella 2011-12 säälipleijareista lopulta neljänneksi. Puolivälierissä KalPaa vastaan kuopiolaiset johtivat sarjaa jo 3-0 mutta Blues käänsi sarjan itselleen voitoin 4-3. Kaksi vuotta myöhemmin Marjamäki voitti sitten mestaruuden Kärpissä ja vuotta myöhemmin toisen.
   
  Warrington tykkää tästä.
 10. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  No tuon sarjan taisi kääntää Tommi Huhtala ja tuskin Marjamäen käskystä. Vai olisiko sittenkin ollut "old school canadian" kaikki keinot käytössä?
   
 11. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
  Lainaus:
  Mikä ihmeen altavastaajakiekko? Karri on toki kenties parhaimmillaan luotsatessaan materiaaliltaan heikompaa ryhmää, mutta kyllä kentällä Kiven joukkue on aktiivisesti pelaava, tilanteen mukaan ärhäkästi karvaava ja peliä nopeasti kääntävä, hyökkäävä joukkue.

  Viime kaudella Kärpät sarjassa (4-0 Kärpille) Ilves taisi olla enemmän ajasta johtoasemassa kuin Kärpät jos katsotaan kelloa. Ja Ilves pyrki jatkuvasti olemaan pelin päällä ja hyökkäämään.
   
 12. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Onhan näitä useampiakin nyt kun asiaa miettii... Pekka Virta(KalPa, TPS, Ässät, Lukko). Jyrki Aho(JYP, Blues, Ässät), RD (JYP Lukko, Jukurit), Selin (SaiPa, TPS, HIFK, Ässät)...

  RDllä ainakin hyvä kattaus JYP Dynastiasta keskikastin Lukkoon ja sieltä lilliputti Jukureihin.
   
 13. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sellainen joka pyrkii pelaamaan riskittömästi etenkin kahdella ensimmäisellä osa-alueella, ja jonka joukkue pelaa enemmänkin "puolustus ensin" -mentaliteetilla. Tällaista Ilves on ollut pääosan ajasta mun silmään. Eikä vain IFK:ta vastaan. Toki mulla voi olla väärä käsitys asiasta.

  Totta kai karvataan jos ollaan valmiiksi tarpeeksi syvällä hyökkäysaluetta, mutta en muista viime kausina nähneeni Ilvestä jatkuvasti karvaamassa kun viisikko menettää kiekon esim. vastustajan sinisellä ja vastustaja heittää syöttöjä alaspäin, tuolloin enimmäkseen olen nähnyt karvaamisen tai korkean ohjauspelin sijaan träppiä. Ja noinhan pelaa edelleen Liigassa moni muukin joukkue, ei siinä mitään. Nopeasti Ilves kääntää omalta alueelta kyllä pois ja hyökkäykseen, se on juuri altavastaajakiekon tärkeimpiä oljenkorsia tehdä laadukkaita maalipaikkoja. Ja myös kärkijoukkueille tuo avaa usein parhaat maalipaikat, mutta monet ylemmän kastin joukkueet luottaa kiekkokontrolliin ja kiekolla jauhamiseen, joskus vähän nopean kääntämisenkin kustannuksella. Tuo nopea kääntäminen voitetun kiekon jälkeen on usein riskittömämpää kuin siirrellä sivulle tai alaspäin. Jollain huippupakiston joukkueella voi mennä riskit lähes tasan, mutta Ilveksellä ei ymmärrettävästi huippumoderneja pakistoja ole viime kausilla ollut. Jos Kiven Ilves on pelannut aivan eri tavoin kuin kuvailin, niin vastaväitteitä kehiin vaan, ja jääräpäisenä kusipäänä pidän silti kantani *hymiö*.
   
 14. vivalavili Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En vähättele HIFK:ta missään tapauksessa, joten suvereeni oli hieman huono sanavalinta. Pointtini olikin enemmän se, että se kertoo Kärppien (ja Mannerin) hyvyydestä tällä kaudella, että vaikka HIFK pelasi hyvän välieräsarjan, pystyi Kärpät silti kääntämään tuon sarjan kuudessa ottelussa. HIFK olisi hyvinkin peliesityksiensä puolesta voinut viedä sarjan tänä vuonna seitsemänteen otteluun.

  Ja lisäksi Game 7 on todella kuluttava peli molemmille joukkueille ja sen vaikutukset voi näkyä vielä seuraavassakin sarjassa helposti. Siksi Kärpät "joutui" toissa kaudella seitsemänteen otteluun.
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tässä ei kysytty valmentajia jotka olisivat valmentaneet eri korin joukkueissa, vaan valmentajia jotka ovat antaneet vakuuttavia näyttöjä eri korin joukkueissa. Mielestäni tähän asettuu mainitsemistasi korkeintaan Aho, mutta sekin vähän siinä ja siinä. RD voi joidenkin mielestä tähän kuulua toki myös, mutta itse koen ettei ole vakuuttanut JYPin ulkopuolella liigassa. Virta ja Selin eivät todellakaan kuulu tuohon kategoriaan.
   
  Warrington tykkää tästä.
 16. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  RD vei Lukon kolmesti välieriin hänen neljävuotisesta ajastaan. Kahdesti tiputtiin 7. pelissä ja yksi pronssi jäi saavutukseksi. Dufva ei mestaruutta tuonut, mutta Dufvan Lukko oli ajastaan puolet ihan kärkijoukkueista, joten uskallan väittää hänen kyllä vakuuttaneen.
   
  Punamusta ja Pika1 tykkäävät tästä.
 17. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mielestäni "puolustus ensin" -mentaliteetti ei ole synonyymi altavastaajakiekolle. Vai pelaako Rautakorven Tappara mielestäsi altavastaajakiekkoa?

  Minä määrittelisin altavastaajakiekon niin, että organisoitua vastustajaa vastaan ei hyökätä juuri ollenkaan. Omalta alueelta paineen alta tullaan pois purkukiekolla lyhytsyöttöjen sijaan, ja keskialueella vastustajan trapista mennään läpi päätykiekolla eikä kuljettamalla. Kumpaakaan en muista juuri nähneeni Kiven Ilveksessä.
   
 18. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Mielestäni tämä "altavastaajakiekko" käsittelee myös henkisen aseman. Ilveksellä ei ollut yhtään mitään hävittävää, toisin kuin Kärpillä. Tämä antaa melkoisen "edgen" sille altavastaajajoukkueelle ja on keskeinen elementti, miksi urheilussa "huonompi" joukkue pystyy yllättämään parempansa.
   
 19. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Selin on kait usein saanut kritiikkiä siitä, että vaikka jälki liigassa on ollut koko ajan sellaista tasaisen varmaa laatua, niin mitään maksimisuoritusta hän on aina ollut huono saamaan irti joukkueestaan. Riippumatta siis siitä, millainen se materiaali kulloinkin on ollut. Tavallaan tätä tukee sekin, että hänellä on valmentajana vain yksi ainoa pronssi, eikä sitten mitään muita "oikeita" saavutuksia

  Uskaltanee kait ihan luvalla sanoa, että nyt Selin on näin työuransa loppusuoralla kenties kaikkein mielenkiintoisimman haasteensa edessä. Nyt hän on siellä, missä on itse aina halunnut joskus valmentaa, ja käsissä on sellainen materiaali josta on kyllä lievästi ilmaistuna vaikea sanoa mitä sieltä on tulossa. Ehkä nyt sen voi todeta, että tuon ihan läppärin näytöltä luetun Ässien nimilistan ja joukkueen suorituskyvyn välillä tuntuisi olevan isohko ristiriita. Joka tapauksessa nyt jos koskaan mitataan nimenomaan Selinin kyky ottaa maksimit irti joukkueesta, nyt tai ei koskaan on sen paikka. Ensinnäkin hänellä on käsissään jopa kuusi enemmän tai vähemmän todennäköistä tulevaa NHL-pelaajaa, ja vieläpä kaikilla pelipaikoilla. Selinin on kerta kaikkiaan nyt osoitettava, että hän onnistuu myös nuorien viemisessä eteenpäin, koska tällaista tähtisikermää 17-21v lahjakkuuksia hänellä on tuskin koskaan ollut yhtä aikaa käytössä..

  Vaikka toki ennen kaikkea Ässät on ottamassa kokonaan uuden vauhdin ihan pohjan kautta, niin silti kympinsakin ulkopuolelle jääminen olisi ainakin jonkinasteinen epäonnistuminen myös Seliniltä, uskallan jo näin elokuun puolivälissä melkein sanoa näin. Puolivälierissä mukanaolo ei ole mitään haihattelua, jos vain kaikki nämä valtaisan positiiviset merkit realisoituvat, ja siinä Selin on aivan keskiössä
   
 20. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Oho...kappas.
   
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Vähän saivartelen, ihan vähän vain. Mielestäni kriteerillä ”antaneet vakuuttavia näyttöjä eri korin joukkueissa” pitää listalle nostaa Petri Matikainen. Ensin antoi vakuuttavat näytöt nostamalla Bluesin 9. sijalta finaaleihin ja seuraavalla kaudella vakuutti IFK-fanit paskuudestaan töhöilemällä dream teamin 4-0 laulukuoroon paikallisvastustajan nöösipojille. Tuon jälkeen lähtikin suoraan maanpakoon Venäjälle.

  Mutta ilman saivartelua todettakoon, että Paskansyöjällä ei ole ko. listalle mitään asiaa.
   
 22. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Selinin kohdalla moni tuntuu unohtavan sen, että vaikka viihtyi Hämeenlinnassa vain yhden kauden, niin hänen valmennuksessaan Kerho nousi tuolla kaudella ihan selkeästi parempaan suoritukseen. En nyt muista tarkkaa runkosarjasijoitusta, mutta olisiko ollut sijoilla 4-6. Itse olin tuolla kaudella jokusen Kerhon pelin katsomassa ja peli oli kyllä erittäin raikkaan näköistä.

  Selinin kausi jäi yhteen, koska seuraavalle kaudelle tuli kutsu KHL-kaukaloihin ja Barys Astanan päävalmentajaksi. Siellä Selinin johdolla Astana rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä ja taisi olla runkosarjassa peräti itäisen konferenssin kakkosena.

  Ja mitä tulee esimerkiksi Karri Kiveen, niin häntä pidän varsinkin taktisessa mielessä erittäin hyvänä valmentajana. Esimerkiksi finaaleissa 2013 Kivi vei Rautakorpea koko sarjan ajan ihan 6-0. Muutenkin arvostan sitä, että Kivi siirtyi valmentamaan omaa kasvattajaseuraansa Ilvestä, vaikka tietääkseni oli myös muita vaihtoehtoja. Kun Karri meni Ilvekseen, niin seuran tilanne ei ollut läheskään niin valoisa kuin mitä se nyt on.

  Ja mitä tulee voimasuhteisiin, niin mielestäni Ilveksellä on kaikki mahdollisuudet mennä tulevalla kaudella päätyyn asti. Muutenkin Ilveksessä tulisi suhtautua tulevaan kauteen siten, että tavoitellaan sitä kirkkainta mitalia. Ihan siitä syystä, että monelle nykyiselle Ilves-pelaajalle tuleva kausi on todennäköisesti se viimeinen Ilveksessä ennen siirtymistä Pohjois-Amerikkaan. Näitä pelaajia ovat ainakin Dostal, Thomson, Laaksonen, Ruotsalainen ja Maccelli.
   
  BlackWolf tykkää tästä.
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Edelleenkään kukaan ei ole väittänyt, etteikö Selin olisi joissain joukkueissa onnistunut. Kyse oli siitä, että onko jokin valmentaja onnistunut eri korin joukkueissa Liigassa vakuuttamaan. Selin ei ole mielestäni Liigan kärkijoukkueissa onnistunut vakuuttamaan, kun sellaista on valmentamaan päässyt. Tietysti on sitten tulkintakysymys, että millaisista "koreista" tässä puhutaan, mutta itse koen että haettiin valmentajaa, joka olisi onnistunut sekä jossain kärkijoukkueessa, että kärjen alapuolella vakuuttamaan.
   
  ValkMan tykkää tästä.
 24. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Pennanen oli viime kauden alussa vielä kärjen alapuolen joukkueen valmentaja ja keväällä mestarijoukkueen. Kelpaako esimerkiksi?
   
  Purkan Jauhaja tykkää tästä.
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ensinnäkään minä en alkuperäistä kysymystä esittänyt, olen vain kommentoinut kun monilta tuntuu menneen pointti ohi. Pennanen ei sovellu, koska kysyttiin eri joukkueiden valmentamisesta, eikä myöskään siksi, että Pennasen tapauksessa ei ole lähtökohtaisesti ollut kärkijoukkuetta käsissä kertaakaan.