Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kaksi kautta päävalmentajana, tuloksena mestaruus ja niukimmalla mahdollisella tavalla tullut finaalitappio. Hyvin vaikea tuollaisten tulosten jälkeen on tehdä muuta kuin pitää häntä ykköskorin valmentajana. Niin monta hyvän materiaalin joukkuetta jää ilman mestaruutta tai finaalipaikkaa joka kausi, että tuollaista tulosta ei tee keskinkertainen valmentaja edes hyvän materiaalin turvin.
   
  RäpyläRepe, pussukka, Pika1 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Manner pitäisi nähdä valmentajana jossain Sportissa, missä resurssit ovat rajalliset, eikä palapelin paloiksi lyödä priimaa, mistä on helppo lähteä rakentelemaan lopputulosta.

  Pidän kyllä Mannerta silti eittämättä Liigan parhaimpien valmentajien joukossa. Kärppien kannattajilta kuitenkin saattaa unohtua se fakta, että materiaalilla jolla Kärpät kauteen lähteen, niin pitäisikin aina olla siellä kolmen parhaan joukossa. Totta on myös se, että vaikka sinulla olisi 20 Sidney Crosbya joukkueessa, niin tirehtööriksi vaatii henkilön joka saa nämä pelamaan voittavaa jääkiekkoa. Tämän Manner on tehnyt.
   
  Ulos T. ja SlamDunk71 tykkäävät tästä.
 3. vivalavili Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kaiken lisäksihän Ilveksen maalivahtirekrytointi ei edes ole ollut niin huonoa kuin tilastot näyttävät. Viime vuosien menestysmahdollisuudet ovat kaatuneet siihen, että maalivahdit eivät ole pystyneet tarjoamaan tasaisia suorituksia pelistä toiseen ja vastaamaan niihin odotuksiin, jotka heihin on kohdistettu.

  Käytännössä vuosina 2015-18 Ilvekseen hankittiin kohtuullisen isoon rooliin seuraavat maalivahdit: Hannu Toivonen, Riku Helenius, Antti Lehtonen, Markus Ruusu. Toivonen tuli Ilvekseen hyvän Sport-kauden jälkeen ja pelasikin ensimmäisen kautensa ihan hyvin. Seuraavalla kaudella pakka hajosi ja ykkösmaalivahdin roolin otti pudotuspeleissä ilmiliekeissä pelannut Lehtonen ja kakkosvahdiksi nousi Ruusu. Noh, Lehtosella ei koppi tarttunut eikä Ruususta ollut mihinkään, joten hankittiin Riku Helenius, joka oli pelannut edelliset 3 kautta Jokereissa KHL:ää keskimäärin noin 20 peliä kaudessa. Jälleen Ilves sai hetkeksi hyvän maalivahdin, mutta Heleniuksen taso heitteli todella paljon, eikä tosiaankaan vakuuttanut lopulta ykkösmaalivahtina.

  Mielestäni Ilveksen maalivahtihankinnat ovat olleet ihan suhteellisen hyviä ja sillä tasolla, jota voidaan odottaa joukkueelta, joka pyrkii murtautumaan säälien kautta puolivälieriin. Harmillisesti vain näiden maalivahtien taso ei ole sitten joko ollut alkuunkaan sitä mitä on toivottu, tai sitten taso on romahtanut sopimuksen aikana. Isoin ero vuosikymmenen jälkipuolen muihin Ilves-joukkueisiin on se, että tällä kaudella Ilveksellä on käytössään oikeasti kaksi hyvää ykkösmaalivahdin tasoista maalivahtia. Jos toisen taso ei ole riittävä, jotta voitaisiin taistella TOP6 paikasta niin toinen voi ottaa ohjat käsiinsä.
   
 4. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  @Via Dolorosa hyvin tuossa yllä jo avaa minunkin mielipidettä. En siis missään tapauksessa ota Mannerilta mitään pois. Hän on tehnyt hyvää työtä. Kuitenkin jotta hänet voitaisiin sijoittaa ihan sinne piikkipaikoille täytyisi saada näyttöjä siitä miten hän valmentaa joukkueissa joissa valmennuksen merkitys korostuu enemmän.
   
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Johan Manner sen on tehnyt kaudella 2017-18 kun valmensi ennakkoon heikoille sijoituksille povatun joukkueen runkosarjan voittoon ja mestariksi.
   
  Pika1 tykkää tästä.
 6. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä on täysin totta unohtamatta toki myöskään sitä ettei etenkään kaudella 17-18 Ilveksen puolustuskaan ollut kovinkaan häävi. Tosin uskallan taas väittää, että jos Dostal tai saman tasoinen maalivahti olisi ollut kauden alusta asti, niin Ilves olisi ollut viime kaudella kuuden joukossa.

  Nykyään peli on kumminkin niin tasaista ettei maalivahdeissa saa antaa yhtään tasoitusta tai löytää itsensä helpostikkin siitä alemmasta "korista".
   
 7. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Ennakkoon heikompi joukkue on hieman erinlainen mitä Kärppien 2017-2018 joukkue.
   
 8. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Niin, Kärppiä povattiin kauden 2017-18 monessa ennakossa runkosarjassa johonkin sijoitukselle 10 tms. Esimerkiksi Ilta-Sanomat oli tätä mieltä. Enkä muista että McTorsoa lukuunottamatta Kärppiä ihan kärkeen sijoiteltiin täälläkään. Se on vaan se mielikuva mikä on jälkikäteen syntynyt että Kärpillä oli hurja materiaali. No niin se lopulta olikin mutta ennen kautta siltä ei kovin moni odottanut mitään ja jos pelaajien aiempia näyttöjä katsoi niin kenelläkään ei ollut kovin vahvaa kautta alla.
   
 9. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tällöinhän juuri Mannerta pidettiin suurena kysymysmerkkinä. Kärpät on kuitenkin dynastia jolla on Liigan suurimpia resursseja. Vaikka media ja osa ennakoi tahmeampaa kautta niin se ei tee Kärpistä heikompaa. Kauden 17-18 ei ole samalla viivalla kuin esim. Sport.
   
 10. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Jokaisella on omat mielipiteet, mutta ennen kauden alkua ei Kärppien materiaali ollut kyllä heikko. Heikolla tarkoitan jotain samankaltaista mitä jollain Sportilla taikka KooKoo:lla on vuodesta toiseen ollut. Taikka selkeää altavastaajaa joka resursseiltaan ei haasta mitenkään sarjan parhaimpia, kuten nyt vaikka viime kauden HPK ja Ässien mestaruusjoukkue.
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Ei se nyt toki heikko ollut, mutta ei siltä kukaan ainakaan tuollaista suorittamista odottanut. Rohkeimmat taisivat veikata johonkin sijoille 4-6 mutta harvinaisen moni piti paikkaa säälipleijareissa todennäköisenä.

  Muutenkin aina vähän kummaksun näitä kommentteja joissa mestarivalmentajien suorituksia yritetään vähätellä sillä että "Pitäisi nähdä mitä saisi aikaan Sportissa" tms. Ei se varmaan ihan sattumaa ole että parhaat valmentajat ovat myös niissä suurimmissa seuroissa. Toki aina on yksittäisiä poikkeuksia, mutta jos puhutaan kärkipään resursseista niin kyllä ne osaavimmat valmentajat siellä ovat hyvin suurella todennäköisyydellä. Pennanen nyt toki on ihan piristävä poikkeus, toki hänkin on liigajoukkueen mukaan noussut IFK:ssa.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 12. vivalavili Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Onhan se materiaali jälkikäteen katsottuna ihan helvetin kova. Mutta tämä juuri on yksi niitä asioita, joka tekee Mannerista niin kovan koutsin. Hän sai käännettyä tuon jengin kauden 2017-18 alussa melko HMV:stä ihan helvetin kovaksi porukaksi. Nyt käytännössä jokaikinen pelaaja, joka pelasi tuossa mestaruusjoukkueessa on huomattavasti parempi pelaaja kuin kaksi vuotta sitten. On sen oltava ainakin osittain Mannerin ansiota.
   
  1stApril, Numero13 & Ränse tykkäävät tästä.
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tähän päälle sitten vielä kaksi runkosarjan voittoa joista jälkimmäisellä kaudella ylivoimainen piste-ennätys ja toisellakin kaudella 11 pisteen erolla toiseksi tulleeseen joukkueeseen. Taitaa voittoprosenttikin olla kohtalaisen kova.
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Kyllä, nimenomaan jälkikäteen katsottuna. Ennen kautta tilanne oli se että aiemmin urallaan yli 40 pistettä olivat rikkoneet Ruohomaa ja Bertrand, mutta molemmilla oli huono kausi alla. 30 pisteen rikkojia oli sitten Leskinen ja Junttila, mutta näistäkin Junttilalla oli huono kausi Ruotsissa alla ja lisäksi yleinen mielipide oli se että Junttilan aiemmat hyvät tehot oli pitkälti Kemppaisen ja Donskoin ansiota. Tämän jälkeen tulee sitten Lasu ja Mäenalanen jotka oli aiemmin urallaan olleet 20 pisteen miehiä.

  Lainaus:
  Tätä minä olen yrittänyt tässä koko ajan selittää. Se on helppoa sanoa Mannerin operoineen helvetin hyvällä materiaalilla alusta asti mutta samalla unohtaa se että Kärppien kahden kärkiketjun pelaaja pelasi heittämällä uransa parhaan kauden siihen saakka silloin kun Manner toimi joukkueen päävalmentajana.

  Tähän päälle muuten sitten vielä esim. Jani Hakanpään ja Teemu Kivihalmeen melko kova nousu liigan kärkipakkien joukkoon. Toki varmasti osittain on kyse myös valmennuksen kokonaisuudesta mutta joku Hakanpääkin oli pari aiempaa kautta Kärpissä sellainen lempeä nallekarhu joka vaikuttaa hitaalta ja vähän jopa kömpelöltä jäällä.
   
  vivalavili tykkää tästä.
 15. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Jos luet viestini uudestaan, niin huomaat kyllä etten vähättele Mannerta ja kerroin kuinka valmentajan täytyy olla hyvä, jotta lopputulos kärkipään budjetillakin on hyvä.

  Nämä ovat hieman enemmän mielipideasioita, kuin kiistatonta faktaa. Se, että arvostan enemmän valmentajaa joka luotsaa alle kahdella miljoonalla rakennetun joukkueen mestariksi, kuin valmentajaa joka pyöristetyllä kolmella miljoonalla voittaa mestaruuden.

  Helvetin hyvää työtä Manner teki Suikkasen raunioista ja on ykkösvaihtoehtoni sekä mielestäni luonnollinen valinta maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Tämä ei kuitenkaan poista sitä asiaa, että olisi mielenkiintoista nähdä mitä mies saisi aikaan, kun Kärppien sijaan hänelle annetaan Sportin pelinappulat käteen.
   
  Mr Tomppa ja SlamDunk71 tykkäävät tästä.
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Juu no se ei ollutkaan suoranaisesti pelkästään sinulle osoitettu, lähinnä sellainen yleisesti todettu.

  Lainaus:
  Toivottavasti ei. Äkkiä sellainen 10 vuoden jatko Kärppiin ilman mitään pykäliä. Hymiö sitten tähän.
   
 17. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oma näkemykseni koreista (korien sisällä aakkosissa):

  1) IFK, Kärpät, Tappara
  2) Ilves, Lukko
  3) HPK, JYP, Pelicans, TPS
  4) KalPa, Kookoo, Sport
  5) Jukurit, SaiPa, Ässät
   
 18. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kertoimet on aika hyvä tapa arvioida pelejä ja suorittamista, koska markkinalla on iso käsitys sekä kuva kokonaisuudesta. Kaudella 17-18 Kärpät pelasi 78 ottelua joista 16 joukkue oli arvioitu altavastaajaksi. Eli 20,5% peleistään joukkue oli altavastaaja. Tämä tarkoittaa sitä että kuten moni huippujoukkue niin Kärpät myös oli enimmissä määrin myös vieraskentällä suosikki.

  Eli ei se nyt voinut olla niin huono edes alkuarvioissa.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Minä en muista muita kuin Ilta-Sanomien ennakon ja siinä Kärpät oli ennakoitu sijalle 10. Jatkoajan ennakossa näköjään sijalle 5. Jotain tuohon haarukkaan ne muistini mukaan noin yleisesti menivät.
   
 20. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Näissä arvioissa kannattaa muistaa, että ei tuossa ole arvioitu pelkästään Kärppien pelaajamateriaalia. Myös "keltanokka" koutsi, siis Manner itsessään hinasi sijoitusta jonkun verran alaspäin. Jos penkin takana olisi ollut Marjamäki, sijoitus ennakoissa olisi ollut ainakin jonkin verran korkeampi. Nyt tilanne on eri, kun Manner on osoittanut jo, että on hyvä koutsi...ainakin Kärpille.

  Eihän kukaan oikeasti väheksy Mannerin tai Pennasen näyttöjä. Paljon parempia näyttöjä ei olisi voinut lyödä pöytään... Loistavaa duunia. Jotkut vain arvostavat myös kokemusta ja näyttöjä siitä, että pärjää erilaisissa ympäristöissäkin. Sekin on yksi taitolaji.

  Esim. Pekka Virta oli vuosia liki jumalan asemassa Kuopiossa ja kävi välissä floppaamassa Turussa ja Porissa. Se on aika erilainen tilanne hypätä päävalmentajan paikalle jos siinä vieressä vaihtopenkin takana on uusia tuttavuuksia ja samoin toimistolla.
   
 21. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Lainaus:
  En jaksa pilkkoa hyvää viestiä enempää, mutta hyvin pitkälti se on noin. Kärpillä oli 17-18 kauteen lähdettäessä uusi päävalmentaja ja sekava joukko pelaajia (mm.sentteriosasto oli Liigan tasolle ennakkoon suhteellisen kevyt: Ruohomaa, Lasu, Humaloja..näiden takana Jyri Junnila, Jasse Ikonen, Rasmus Kupari (*)). Moni pelaaja onnistui tuolla kaudella hyvin ja/tai otti reilun askeleen eteenpäin. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Jälkeenpäin kun nimiä katsoo niin "kova joukkue" mutta kauden alla ei näin missään nimessä ollut.

  Lainaus:
  No tietysti kauden aikana kun Kärpillä putki kulki niin tilanne muuttui ja Kärpät oli moneen peliin ennakkosuosikki. Päivänselvää kun homma toimi. Ei nimillä selässä ole väliä, jos 10 edellistä peliä on voitettu niin melko varmasti on ennakkosuosikki siihen peliin nro 11. Pointti tässä keskustelussa taisi olla että ennakkoon kevyehköllä materiaalilla Manner kairasi homman päätyyn asti.

  (*) kevyt ja kevyt..mutta lyhyesti kauden alla jos miettii noita senttereitä niin kärpillä oli 3 sentteriä:
  Ruohomaa - laatupelaaja mutta kysymysmerkki kuitenkin kun edellinen kausi oli pannukakku loukkaantumisten takia
  Lasu - "jarrusentteri" ensimmäistä vuotta Ruotsin ulkopuolella
  Humaloja - selkeä nelossentteri joka 17-18 pelasi paljon pelejä kolmosena koska muuta ei ollut
  --
  Junnila, J.Ikonen...kokeneita pelimiehiä mutta onko kultajoukkueen kolmen pelaavan sentterin joukossa?
  R.Kupari taisi olla 17v kun kausi alkoi..loppukaudesta ja finaaleissa taisi jo pelata säännöllisesti kolmosena
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 16.48
 22. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä Case- Manner on siitä todella kinkkinen että hän ei olisi voinut suoriutua yhtään paremmin (pilkkua viilaten viime kauden mestaruus), mutta siltikään en pysty häntä nostamaan eliittiin juuri valmentaja-yksilönä. Eli en siis ota missään nimessä mitään pois enkä halua aliarvioida, mutta sinne kirkkaimpiin en VIELÄ nosta.
   
  Ulos T. tykkää tästä.
 23. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  En tiedä onko tämä jotain jälkiviisastelua sitten vai ei, mutta ei minulla ihan noin huonoja näkymiä ennen kauden alkua näistä miehistä ollut. Junttilaa, Lasua ja Bertrandia pidin takuuvarmana TOP-6 pelaajana. (Lasua tosin olin nähnyt SHL:ssä aiemmin, joka vaikutti mun mielipiteeseen.)
  Ruohomaalta odotin kyllä ykkössentteröintiä hyvillä tehoilla ehdottomasti, oli niin huippu KalPassa ja loukkaantumiset sotkenut vain viime kautta.
  Mäenalaiselta en kyllä kieltämättä odottanut kuin secondary scoringia, koska olin jo vaipunut epätoivoon hänen lupauksen lunastamisista. Ville Leskisen pelkkiä väläytyksiä en allekirjoittaisi, koska kuitenkin vakaata nousua ylöspäin tapahtui.

  Ei se ollut niin hyvä alunperin, mitä se oli sitten kauden lopuksi. Mutta ei se huonokaan ollut kauden alussa.
   
 24. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Minulle tulee Mannerista mieleen usein Hakanpään haastattelu, jossa mies kyynelehtien toteaa kuinka joukkuessa saa olla oma itsensä. Tunnelataus ja porukan veljeys on vain niin suuri. Mannerin vahvin puoli on joukkueen hengen säätäminen oikeaan asentoon, jolloin hyvä seuraa hyvää. Väitän, että tämä onnistuu myös pienempien seurojen kanssa. Tosin Mannerin maine saattaisi vetää sinnekin piirun kovempaa pelimiestä mitä budjetti sinänsä antaisi ymmärtää.

  Tuo henkinen puoli ja porukan yhteenhitsaus on sellainen mitä en ole varma, että Manner saa sen hyödynnettyä ulkomailla niin hyvin. Tuohon saanemme vastauksen jonkun vuoden kuluttua.
   
 25. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Mannerin suurin meriitti on mielestäni uudenlaisen (menestyvän) pelityylin tuominen Suomen kaukaloihin. Manner on ollut pioneeri tämän uuden "nopean" "pelipaikattoman" kiekon saapumiseen Suomen kaukaloihin. Varsinkin eka Mannerin kaudella lähes kaikki muut Liigajoukkueet yllätettiin täysin housut kintuissa.