Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Aika monilla on jostain syystä käsitys, että Ässien mestaruus olisi ollut joku suonenveto. Todellisuus on kuitenkin hyvin toinen ja mestaruus oli pitkäjänteisen työn tulos. Kiven aikakausi Ässissä oli erittäin hyvä. Mestaruuskaudella ja kahdella edeltävällä kaudella Ässät oli yhteenlasketuissa runkosarjan pisteissä muistaakseni kolmanneksi paras JYPin ja Jokereiden jälkeen... vai olisiko ollu jopa toiseksi paras JYPin jälkeen??? Noh, hyvin kuitenkin pärjäsivät.

  Mitä Pendo tai Mamba on tehnyt muuta kuin voittanut yhden mestaruuden? Mamballa vielä ihan loistava materiaali käytössä.
   
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itse näen asian tällä hetkellä siten, että Kivi on Liigan kovin päävalmentaja. Mannerilla ja Pennasella on yksittäisiä kovia näyttöjä, mutta en ole vielä täysin vakuuttunut heidän kyvyistään kaikissa tilanteissa. Otanta on lopulta heidän kohdallaan vielä kovin pieni. Pennasen asettaisin kuitenkin Mannerin edelle tällä hetkellä.
   
 3. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Ässät oli mestaruuskaudella runkosarjassa sijalla neljä ja vuotta aikaisemmin Kiven debyyttikaudella sijalla 5. Jälkimmäisellä kaudella vaan natsasi pleijareissa, kun joukkue pääsi lähtemään niihin siinä tilanteessa, että tyyliin viimeisestä 16 ottelusta oli tullut yksi tappio (sekin jatkoajalla).

  Siitä sitten suht keskinkertaisen U20 Leijonien ruoriin ja maailmanmestaruus heti perään alle vuoden sisällä.
   
 4. Jakub Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Pendolla ainakin 2x Mestiksen mestaruus, U20 MM-kulta apukoutsina ja MM-19 kulta apukoutsina ja tasan 40v. Joku voisi sanoa että aika paljon on Pendolla metallia kaulassa ikäisekseen...
   
  Hamu, Useful Idiot & Sörsseli tykkäävät tästä.
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Todella kova on saldo etenkin ikään nähden, mutta nimenomaan lähinnä ikään nähden. Valmentajien kohdalle osuu uran aikana paljon erilaisia tilanteita ja voi hyvin olla, että kovimmat paikat ovat Pendolla vielä edessä.
   
 6. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Kyllähän Kiveltä löytyy hyviä saavutuksia, mutta kyllähän se nyt voidaan ihan suoraan sanoa että viime vuosina tulokset ovat olleet aika vaatimattomia, oli taustalla sitten mitä muita tekijöitä tahansa.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jännä tapa nähdä Kiven viime vuodet. Minun silmissäni Kivi on nimenomaan viime vuosina suorittanut erittäin hyvin, joka on vahvistanut omaa näkemystäni hänen kyvyistään.
   
 8. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  No, jos vertaa niihin 13-14 vuosien saavutuksiin, niin varmasti siinä tapauksessa näin. Isossa kuvassa kuitenkin viisi kautta liigassa ja neljä kertaa vähintään puolivälieriin ja kerran jäänyt sijalle 11. Eikä kuitenkaan valmentanut niitä isoresurssisimpia seuroja.
   
 9. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Itse laittaisin joukkueet tällä hetkellä tämmösiin koreihin:

  1) Kärpät, Tappara, IFK
  2) Ilves, HPK, Lukko
  3) Pelicans, TPS, Sport
  4) JYP, KalPa, SaiPa
  5) KooKoo, Ässät, Jukurit

  Toki pienet voivat erot olla jo moni nuista varmastikkin menee pari pykälää suuntaan tai toiseen. Joka tapauksessa tuo TOP6 on mielestäni juurikin nuin. Isoimmat haastajat toki tuo 3. kori + JYP
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 16.07
 10. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Lainaus:
  Kyllähän Kärpät oli sensaatiomaisen hyvä Mannerin ensimmäisellä kaudella suhteutettuna materiaaliin ja odotusarvoon, viime kaudella dominointi jatkui runkosarjassa. Pendo taas vienyt Kerhon kahdesti sijalle 5 rajallisilla resursseilla. Tuokkolakin luotsasi sekasortoisen Ipan sijoille 10 ja 11, viimenen kausi toki floppasi pahasti.
   
 11. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tarkoitit varmaan 3. kori + JYP? Jos näin, niin eikös JYPin paikka olisi siinä korissa sitten? :)
   
 12. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Onhan tässä toki perää siinä mielessä, että Kiven aikana runkosarjan sijoitus on ollut muutaman sijan tarkkuudella odotettu. Kiven Ilves ajalta kovin juttu on lähinnä tuo kauden 16-17 Tappara-sarja, sekä kovempi suorittaminen edeltäjiinsä verrattuna, mikä nyt ei ihan ihmeitä vaadi.

  EDIT.

  Tarkastettuani median arviot, niin täytyy todeta Ilveksen kyllä ylisuorittaneen viime kaudella, koska yleisesti arviot veivät ennemmin sijoille 11-13 kun 7-10.

  Tosin Kiven & Niemisen tapauksessa näen myös medialla olevan positiivinen vaikutus heidän "arvosanaansa" mikä taas saattaa olla päinvastoin esimerkiksi Rautakorven tapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 14.50
 13. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Itse asiassa pidän Tuokkolaa ihan hyvänä valmentajana. KooKoo donwgreidasi valmennuksensa tälle kaudelle.
   
  Sörsseli tykkää tästä.
 14. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  No sitten ollaan asiasta eri mieltä. Kivi on nähdäkseni luotsannut Ilvestä aikalailla budjetin sallimissa raameissa, poislukien huikea puolivälieräsarja Tapparaa vastaan josta meinasivat mennä jatkoon. Esimerkiksi Pennanen on suoriutunut kevyemmällä budjetilla huomattavasti paremmin.
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mitkäs näitten joukkueitten budjetit on ollut? Pennanen on toki suoriutunut paremmin... se on selvä.
   
 16. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki jos Pennaseen vertaa, niin on mennyt heikommin, mutta budjetin sallimien raamien rajoissa luotsaaminen ei todellakaan ole aina helppoa. Ilves oli aika sekaisin, kun Kivi astui ruoriin, joten kovan työn on nykytilanteeseen päästäkseen saanut tehdä.
   
 17. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Esimerkiksi viime kaudella HPK:lla 1,75mil ja Ilveksellä 2,0 milj. Liigakausi 2018-2019: kaikki 15 seuraa esittelyssä

  Lainaus:
  Ja tarkoitukseni ei ollut missään nimessä mollata Kiveä, hyvä koutsi mutta en vaan näe tätä Liigan parhaana valmentajana enää. Se vaatisi jatkuvaa hyvää suorittamista, nyt Ilveksessä on mennyt luokkaa "hävittiin kenelle pitikin".
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Minun silmissäni Ilves on viimeiset kolme kautta suorittanut keskimäärin hieman yläkanttiin. Kausi 17-18 tuossa välissä laskee tätä arviota, mutta kahden muun kauden osalta jopa selvästi yläkanttiin. Pienestä on jäänyt kiinni suuremmatkin onnistumiset.

  Mielestäni budjetin sallimien ylärajojen tuntumassa kun suorittaa, niin se on nimenomaan jatkuvaa hyvää suorittamista. Pennasellakin oli tuossa välissä mahalasku, joten ei se sielläkään suunnalla ole täydellisesti mennyt.

  Kivi, Manner ja Pennanen ovat tällä hetkellä liigan kolme kovinta ja on pitkälti makuasia miten heidät kauden alla kukin sijoittelee.
   
 19. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Tämä on ihan reilu arvio. Etenkin syyskaudella Ilves on antanut parinakin kautena runsaasti etumatkaa ja vasta sitten kevätkaudella aloittanut takamatkalta kirin. Viime kausi oli jo vähän tasaisempi ja ehkä tuo Tampere cup antaa ymmärtää, että nyt voisi olla Ilves kilpailukykyinen jo syksystä lähtien.
   
 20. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  En pidä itse Kiveä minään sateentekijänä. Hyvä valmentaja kyllä, jopa ihan kärkipäätä. Mutta yläoleva on kyllä hyvä pointti. Ilves oli ihan helvetin sekaisin kun Kivi tuli, lisäksi ensimmäiseen kauteen lähdettiin todella vaatimattomalla joukkueella säästökuurin takia. Siellä oli riippakivenä vieläpä jotain vanhoja kalliita sopimuksia huonojen pelaajien kanssa.

  Kivi on Jalon kanssa niitä tärkeimpiä yksittäisiä tekijöitä, miksi Ilves on tulevalla kaudella potentiaalinen haastaja kärkijoukkueille. Miehen suoritusten arvioiminen "vaatimattomiksi" on kyllä aliarviointia.

  Mutta hyvää keskustelua aiheesta, kiitos siitä!
   
  LiutunLätty ja Nelfor tykkäävät tästä.
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No oikeesti... näytä mulle joukkue, mikä pärjää hyvin vaikka molarit ei saa kiinni rantapalloakaan. Kaks viime kautta Ilveksen maalivahtien torjuntaprosentti on ollut 88,xx...toi on ihan älyttömän vaatimaton luku.

  Itse ainakin kaadan aika ison osan "heikosta" menestyksestä surkean maalivahtirekrytoinnin piikkiin. Pelillisesti mun mielestä Ilves on näyttänyt hyvältä. Ainakin mun mielestä nyky Ilves pelaa parempaa lätkää kuin Kiven Ässät. Ilveksen apukoutsit on tuonut peliin paljon hyviä juttuja, eli en tiedä onko Kivi itsessään mikään keisari... mutta vakuuttava valmennusosasto Ilveksellä on.
   
 22. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tämä tuntuu monilta aina unohtuvan. Nähdään vaan se että Kärpillä oli 45 pisteen miehet Mäenalanen ja Leskinen heittää kakkosketjuun samalla kun ykkösketjuna hääri Junttila-Ruohomaa-Bertrand. Lasu sitten vielä kakkosen keskellä. Harva oikeasti muistaa sitä että tästä mainitusta kuusikosta keneltäkään ei ihan oikeasti kovin moni osannut odottaa niin hurjaa jälkeä kuin mitä sitten lopulta tekivät. Ennen kauden alkua odotusarvot oli suunnilleen seuraavat:

  -Junttila, huono ulkomaankierros ja onnistunut ainoastaan JJJ-ketjussa
  -Ruohomaa, loukkaantumisia ja surkea kausi alla
  -Bertrand, työteliäs mutta tehojen suhteen epätasainen
  -Lasu, aiemmin urallaan n. 20 pisteen sentteri, odotettiin lähinnä kelvollista kolmossentteriä
  -Mäenalanen, ikuinen lupaus jonka ainoa meriitti on U20-kisojen maalikuninkuus Teuvo Teräväisen laidalla
  -Leskinen, väläytellyt aiemmin mutta tuskin kukaan odotti kovin suuria

  Toki pelaajat itse loppukädessä siitä omasta tekemisestään ovat vastuussa, mutta ei se nyt voi ihan sattumaa olla että koko mainittu kuusikko pelasi selkeästi uransa parhaan kauden tuolloin. Eli kyllä tästä voi myös Mannerin suuntaan aika kovan sulan hattuun antaa.
   
  Warrington ja pussukka tykkäävät tästä.
 23. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Valmennustiimejä korostetaan aivan liian vähän kyllä. Hyvä johtaja osaa silti delegoida ja luottaa apukoutseihin itse samalla kokonaisuutta tarkkaillen. Tammisen kaltaiset diktaattorit on menneisyyttä.
   
 24. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Itseäni mietityttää miksi Mannerta ylipäätään hehkutetaan erinomaisena valmentajana. Eittämättä näytöillään hyvä valmentaja, mutta ei ole tehnyt mitään sellaista että häntä pitäisi Liigan parhaimpien valmentajien joukkoon sijoitella.
   
  Janne76 tykkää tästä.
 25. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Pari kysymystä:

  -Montako valmentajaa tähän "liigan parhaimpien valmentajien joukkoon" voidaan sijoittella?
  -Mitkä näiden valmentajien näytöt sitten ovat?

  Jos nyt ihan oikeasti miettii tuota kautta 2017-18 ja mitkä lähtökohdat siihen olivat niin olihan se jo itsessään kova suoritus Mannerilta. Viime kausikin hyvä mutta toki jätti sitten pientä varjoa kun ei saanut kauden tärkeimmillä hetkillä koneesta ihan sitä parasta irti.