Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Pärnäs Antti heittänyt rankingin:

  1. Kärpät
  2. HIFK
  3. Lukko
  4. Tappara
  5. Ilves
  6. Pelicans
  -----------------------
  7. TPS
  8. HPK
  9. JYP
  10. KalPa
  ------------------------
  11. Ässät
  12. KooKoo
  13. Sport
  14. SaiPa.
  15. Jukurit
   
 2. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  ^ Aika hyvä ranking tuo Pärnäsen, koska ei eroa kovinkaan paljon omastani ;) Sport on liian alhaalla ja KalPa liian ylhäällä verrattuna siihen, miten itse sen näen (ja toki puolueellisena sijoitan Ässät kymmenen joukkue), mutta kauttaaltaan tuo on kuin minun näppäimistöltäni. Toki sijan tai kahden heittoja voi olla, mutta top 6:n uskon koostuvan juuri noista jengeistä. Pärnäsen tavoin en usko Tepsiin ja JYPpiin niin paljon kuin vedonlyöntitoimistot.
   
 3. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Häntäpään joukkueilta tai ei, mutta tuloksellista nousua se on sekin, ja saman verran pisteitä jaossa. Tätä IFK ei tiennyt marraskuussa kun otti pataan lähes kaikilta. Pelillisesti Pikkarainen vähän yksinkertaisti peliä, eikä se mitään kaunista ollut missään vaiheessa, kuten ei tarvitsekkaan olla kun pelataan hikipäässä suorasta pudotuspelipaikasta.

  Lainaus:
  Elää sitkeästi, koska totuus on että Stögön viimeisellä kaudella tehtiin selkeitä virheitä harjoittelun suhteen, ja tämän on Stöggelsön itsekin myöhemmin myöntänyt, hieno ihminen kun on. Sitä en ulkoa muista oliko kesätreeniin vai pelkästään kauden aikaiseen treeniin liittyen, harjoitteluun ja omatoimisuuteen liittyen joka tapauksessa. Pelaajien itse pitää ottaa vastuuta treenaamisesta se on selvää, mutta päävalmentaja vastaa viime kädessä siitä, että velliperseet treenaa kuten asiaan kuuluu. Jossain Kärpissä voi toimia laajempikin omatoimisuus, mutta IFK:ssa ei. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten. Eli nevö.

  E: Sorry offtopic.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 02.53
 4. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Melko realistisen näköinen lista. Tosin uskoisin siihen vielä enemmän, mikäli Lukon ja HPK:n paikat vaihdettaisiin päikseen. HPK jatkanee siitä, mihin keväällä jäi, kun harjoituspelejä katsoo. Tämä kausi on vielä Kerhon, kunnes Pennanen häviää muihin kuvioihin. Lukko tuskin edelleenkään lunastaa kaikkia odotuksia, vaikka siellä onkin tehty ihan hyvää työtä joukkueen rakentamisessa.

  Toki tekisin muitakin pieniä viilauksia, mutta tuo HPK:n aliarvioiminen on ehkä suurin ongelma.
   
 5. Beast Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves Tampere
  Lainaus:
  Samaa mieltä. HPK:ta aliarvioidaan runkosarjan osalta, Lukkoa sekä Hifkiä yliarvioidaan. Ja korostan, että runkosarjan osalta. IFK esimerkiksi harvoin jos koskaan on runkosarjan kärjessä, mutta pudotuspelit ovat taas sitten ihan eri asia.

  Lisään vielä, että Jyp sekä TPS taistelevat mielestäni sijoista 6-10, eikä heitä voi sijoittaa kärkikahinoihin.

  Ilveksen uskon olevan runkosarjassa sijoilla 4-7. Pudotuspeleissä ei riitä finaaleihin asti.
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Täytyy sanoa, että tämä Ilveksen nousu varteenotettavaksi kärkijoukkueiden haastajaksi on kyllä tapahtunut jotenkin aika yllättäen. Vaikka näenkin sille olevan hyvät perustelut, niin jotenkin tavallaan jopa "pelkään", että näin ei välttämättä lopulta tapahdukaan. Ilveksen tilanne näyttää liian hyvältä ollakseen totta. Mielelläni olen väärässä, koska symppaan Ipaa oikeastaan enemmän kuin mitään muuta liigajoukkuetta tällä hetkellä.

  Samaan aikaan huomaan jälleen olevani epäuskoinen Lukon ja HIFK:n menestymisen osalta, kun nämä joukkueet tuntuvat jollain tapaa alisuorittavan lähes kaudesta toiseen.

  Todella herkulliset lähtökohdat on kyllä tulevaan kauteen, kun kysymysmerkkejä tuntuu olevan ilmassa normaalia enemmän ja voimasuhteet saattavat liikahdella merkittävästikin edelliskausiin verrattuna. Jännä nähdä miten lopulta käy.
   
  kananlento, Vide68, RäpyläRepe ja yksi muu tykkäävät tästä.
 7. Kukko Jäsen

  HPK:ta on myös mielestäni aliarvioitu. Näen että kärki on tasainen ja leveä. Samoiten peräpää on tasainen ja leveä. Kärjen ja peräpään välille sijoittuu kaksi joukkuetta. TPS ja JYP

  Kärki suuntaa anatavassa jårjestyksessä. Kärpät, HIFK, Tappara, HPK, Ilves, Lukko, Pelicans

  Keskikasti: JYP, TPS

  Pohja: Kalpa, KooKoo, Sport, Ässät, Saipa, Jukurit

  Runkosarjan voittaja mitä todennäköisimmin löytyy TOP viisi joukkueista. Kärpät, HIFK, Tappara, HPK tai Ilves. Tasaisuudesta johtuen kaikilla on mielestäni hyvät mahdollisuudet runkosarjan voittoon. Yhtä suurta ennakkosuosikkia ei ole, vaan asia ratkeaa sillä kenellä lähtee homma rullaamaan, ja kuka saa pidettyä paketin parhaiten kasassa. Lukon tai Pelicansin runkosarjavoittoa en pidä yhtä todennäköisenä, kuin muiden kärki seurojen. JYPin ja Tepsin runkosarja voittoa vieläkin epätodennäköisempänä. Pohja seuroilla en näe kun marginaalisia mahdollisuuksia runkosarjan voittoon. Mielestäni siis kärjessä ja pohjalla on paljon tasaisuutta, mutta taas kärjen ero pohjaan on varsin selkeä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 09.58
 8. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lukolla sinäänsä on palikat kohdillaan olla runkosarjan jälkeen kolmen parhaimman joukossa, mutta toisaalta kysymysmerkit ovat siellä puolustuksessa mitä monet ovat arvioissaan pohtinut. Muutaman harjoituspelin perusteella povaan sekavaa syksyä Raumalle, mutta jos Klok sekä Press sisäistävät pelitavan nopeasti, niin joukkue tulee löytymään korkealta sarjataulukosta. Hyökkäys on erinomainen ja silmiinpistävää on erinomainen liike pelaajilla ja karvaus joka suoritetaan jopa poikkeuksellisen syvältä.
   
 9. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä on kuin olisit kiteyttänyt omat ajatukseni, joita olen Tampere Cupin jälkeen pyöritellyt päässäni. Sovittelenkin omaan hattuuni jäitä listaamalla asioita, jotka voisivat mennä pieleen Ilveksen kohdalla:

  1. Loukkaantumiset. Ilveksellä oli pääosin hyvä tuuri näiden suhteen viime kaudella. Toki joukkoon mahtui pelejä, kun puolet TOP6-pakeista oli saikulla, mutta pitkäaikaisia poissaoloja ei avainpelaajille sattunut lukuunottamatta Eemeli Suomen viiden viikon mittaista pätkää. Etenkään hyökkäyspään materiaali ei Ilveksellä välttämättä ole niin leveä, että se kestäisi useita yhtäaikaisia kärkipelaajien saikkuja.

  2. Paineet. On aivan selvää, että Ilveksen pelaajat ja valmentajat tuntevat joukkueeseen kohdistuvat odotukset niskassaan. Tilanne on hyvin erilainen viime kausiin verrattuna, ja se saattaa näkyä otteissa jos (ja kun) jossain vaiheessa pistetahti heikkenee.

  3. "Toisen kauden kirous". Moni pelaaja teki Ilveksessä läpimurron viime kaudella: Antonen, Ikonen, Lepaus, Ruotsalainen, Laaksonen, Salmela. Läpimurtokauden jälkeen tason vakiinnuttaminen ei ole aina helppoa, vaan usein jonkinlaista taantumista tapahtuu.

  4. Ruotsalainen. Viime kaudella yksi kortti Ässien sortuvassa korttitalossa oli Kotkaniemen jääminen kaikkien yllätykseksi Montrealiin. Jos Ruotsalainen tekee saman tempun Buffalossa, on Ilveksen sentteriosasto heikko.

  5. Maalivahdit. Vaikka Ilveksen maalivahtikaksikko on paperilla erinomainen, sisältyy tähän osastoon aina muita osa-alueita suurempi riski. Jos Kolppanen ei löydä itseluottamustaan ja Dostáliin iskee toisen kauden kirous taikka loukkaantuminen, voi "liigan paras maalivahtikaksikko" ollakin yhtäkkiä muisto vain.

  Todennäköistä lienee, että osa uhkakuvista realisoituu jollain tasolla. Tällöin on ratkaisevan tärkeää se, nouseeko potentiaalisista nuorista (Maccelli, Saarela, Haapanen, Päkkilä, Ahopelto, Thomson) riittävän hyviä paikkaajia. Täytyy muistaa, että Ilves on budjetiltaan edelleen keskikastia, eikä sillä ole välttämättä varaa tehdä kovia hankintoja kesken kauden, jos jokin osa-alue sakkaa.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 10. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tätä samaa on myös hyvin paljon havaittavissa Ilveksen leirissä missä tunnelma on ennemminkin varovaisen positiivinen pelkän positiivisen sijasta.
  Ilveksen historia kun tukee aika huonosti niiltä kausilta menestystä milloin sitä on ollut realistista odottaa. Toki näistä kausista on aikaa vähintään se 10 vuotta ja seura muutenkin aivan eri tilanteessa kun tuolloin.

  Jos Ruotsalainen jää vielä kaudeksi voidaan Ilves tässä vaiheessa julistaa siirtomarkkinoiden kauden 19-20 voittajaksi. Tällä tarkoittaen tilannetta kun katsotaan +- tulleet/lähtijät. Näkisin tämän olevan tässä vaiheessa se isoin juttu kun arvioidaan Ilveksen kovaa nousua ennakoissa vs viime kausi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 10.33
 11. Jakub Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Antaisin myös ison arvon sille että valmennus on saanut tehdä pitkäjänteistä työtä, onko se jo Kiven neljäs kausi Ilveksessä? Joka tapauksessa, tämä on Ilveksen se "The Kausi" kun menestystä pitäisi tulla eli Kiven projektin huipennus.

  HPK on samanlaisessa tilanteessa Ilveksen kanssa, Pennasen nelivuotinen projekti päättyy. HPK on näyttänyt jatkavan aikalailla siitä, mihin viime kausi päättyi. Isoimmat syyt tähän löytyvät siitä että riittävän iso osa viime kauden rungosta on säilynyt, jotka ovat jo sisäistäneet pelitavan joka jatkuu samanlaisena. Useimmat heistä ovat pelanneet sitä jo vähintään pari vuotta Pennasen alaisuudessa, ja uudet kaverit on hankittu siten että pystyvät toteuttamaan sitä pelitapaa. Samalla taustalla on kasvanut ko. pelitapaan kasvatettuja omia nuoria, joista viime kaudella mm. Puustinen ja Innala löivät läpi, tänä vuonna on taas uusien nimien vuoro.
   
 12. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä ja Ilveksestä puhuttaessa...tai varsinkin kun me muut kuin Ilves kannattajat puhutaan tulee aina mainittua Kivi ja unohdettua muu valmennustiimi. Olli Salo ja Jouko Myrrä ovat varmasti päteviä jätkiä ja Myrrä on valmentanut osaa pelaajista Ilves junnuissa jo ainakin 6 vuotta sitten. Olli Salo taas on koutsannut HPKn junnuissa aikanaan mm. Robert Leinoa.

  Se että joukkueella on vahva runko, joka osaa jo hyvin toimivan pelitavan on valtava vahvuus. Uusien pelaajien sisäänajo on huomattavasti helpompaa.
   
  LiutunLätty ja -One- tykkäävät tästä.
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  HPK:lla on muuten yllättävänkin hyvin pysynyt runko kasassa. Jotenkin oli mielikuva että sieltä olisi tyyliin puolet joukkueesta kupattu ulkomaille tai muualle liigaan, mutta eihän siellä ole hyökkääjistä kuin "ainoastaan" Paajanen, Turunen, Leino ja Tuulola poistuneet muualle ja Riska on ilman sopimusta edelleen. Puolustajista sitten Niemeläinen, Lindgren ja Almari vaihtaneet maisemaa mutta toisaalta viime kevään tärkeistä palasista esim. Nikkilä, Laatikainen ja Friman jatkavat. Tokihan sitten maalivahtiosastolta Larmin puuttuminen on se kaikkein isoin yksittäinen menetys, siinä onkin sitten vähän enemmän pohdittavaa.

  Mutta anyway, jos miettiin näitä lähtijöitä ja keitä on tullut sisään niin Paajasen tehopisteet pystytään varmasti korvaamaan Cody Kunykilla. Toki sitten niitä johtajan ominaisuuksia ei varmasti pystytä ainakaan yksi yhteen korvamaan, Paajanen oli kuitenkin pari kautta kapteenina ja tähän päälle myös pitkään varakapteeni. Sitten esim. Turusen tehojen osittaista paikkausta voidaan odottaa esim. Innalalta joka tykitti jo viime kaudella 24 maalia ja 45 tehopistettä. Sisäistä kasvua odotetaan varmasti myös Valtteri Puustiselta joka nosti profiiliaan kevään mittaan ja varsinkin finaaleissa oli huikea. Janne Tavi teki pudotuspeleissä kuusi maalia joten ehkäpä sieltäkin voisi hyvän kevään jäljiltä ottaa vielä lisää tehoja mukaan. Lisäksi vielä pitää nostaa Markus Nenosen nimi esiin, ratkaisi mestaruuden ja on ollut aiemmin sellainen takuuvarma n. 15+ maalin mies.

  Yllättävän hyvin HPK on menetykset kestänyt ja joitain paikkaajia on tullut ulkopuoleltakin, mutta kyllähän HPK:lla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa näiden lähtijöiden tilalle ne uudet huippumiehet sieltä joukkueen sisältä. Huomattavasti parempi tilanne HPK:lla on tämän mestaruutensa jälkeen kuin esim. Ässillä oli aikoinaan. Suurin kysymysmerkki on se miten maalivahtiosasto on saatu paikattua, kenttäpelaajat kyllä varmastikin ovat riittävillä kantimilla ainakin hyökkääjien osalta.
   
  MarkoPalo ja Hamu tykkäävät tästä.
 14. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Niin ja käytännössä täysin kotimainen pelaajisto minkä en usko muuttuvan ainakaan ennen case Ruotsalaisen ratkeamista. Vaikka Ilveksessä oli kohtuu isoakin vaihtuvuutta, niin silti sama runko treenannut keväästä asti yhdessä. Yleensähän ulkit + kokeneet kotimaiset aloittavat vasta elokuusta treenit joukkueen kanssa.

  Tällä ei välttämättä näy kuin alkukaudesta, mutta kova kotimaisuusaste tulee varmasti positiivisella tavalla vaikuttamaan pelitapaan, sekä joukkueelle pelaamisessa.
   
 15. Beast Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves Tampere
  Täällä ollaan oikeilla jäljillä Ilveksen suhteen. Sama valmennus, sama runko, joukkue ajoissa julkaistu tulevalle kaudelle, hyvät maalivahdit jo kauden alusta alkaen, vahvistunut puolustus ja myös hyökkäys jos Ruotsalainen jää, talousasiat eivät vaivaa pelaajia enään.

  Ilveksellä tulee olemaan yksi liigan kovimmista maalivahdeista eli Dostal. En usko floppaamiseen. Lisäksi joukkueesta huokuu todella positiivinen henki, ja kaikki haluavat nostaa Ipan uudelle tasolle.

  Lisäksi on nähtävissä, että Ilves parantaa rutkasti ylivoimapeliänsä tulevalle kaudelle sekä aloituksia. Tämä mahdollistaa sen, että ylivoima alkaa pyörimään heti eikä aina tarvitse lähteä rakentamaan omasta päästä. Myös omassa päässä on tottakai tärkeätä ottaa aloituksia ja saada pidettyä kiekko itsellä sekä vastustajat poissa tekopaikoilta.

  Tässä hieman värilaseilla katsoen Ilveksen voimasuhteisiin, mutta kuitenkin realismin kera.
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  En tiedä onko täysin vertailukelpoinen mutta esim. Kärpillähän oli juurikin kuvailemasi tilanne ennen kautta 2017-18, eli joukkueessa ei ulkomaalaisia ollut kuin Lasu, Bertrand ja Heshka (+Kivihalme tok käytännössä myös) ja näistä Heshka oli aiemmalta kaudelta tuttu. Muuten nippu oli kotimainen ja ennen kaikkea tosiaan ollut jo keväästä saakka yhdessä ja usealla pelaajalla oli kokemusta myös aiemmilta kausilta. Vaikka joukkue oli ennakkoon varsin nimetön niin joukkue oli täysin sitoutunut ja oli pelitavassa loistavasti kiinni ja se mahdollisti tykkikauden sekä runkosarjan että myös puodutuspelien osalta.
   
 17. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  HPK:ta aliarvioidaan kyllä rajusti. Kuitenkin vaikka poislähtijöitä oli paljon, niin myös hankkivat kelpo paikkaajia. Eikä HPK mestaruuttakaan voittanut paperilla viime kaudella, vaan hyvällä pelitavalla, yhtenäisellä joukkueella ja erinomaisella valmennuksella. Uskoisin, että siellä taas moni uusi tulee tekemään läpimurron ensikaudella ja ovat varmasti top6 runkosarjassa.

  Ilveksen näen olevan aikalailla samassa tilanteessa, vaikka valmennus ei olekaan HPK:n tasolla. Heill kuitenkin hyviä nuoria pelaajia ja hyvä tekemisen meininki ollut nyt tässä jo pari kautta. Harkkapelien perusteella nyt alkavalla kaudella tullee realisoitumaan heidän osaamisensa tuloksen muodossa.

  Pelicans on sitte kolmas tällainen uusi tulokas näissä mahdollisissa kärkiseuroissa. Viime kaudella jo hyvää tekemistä ja veikkailin että olisivat saattaneet jopa finaalissa pelata. Nyt ensikaudella se taas täysin mahdollista.

  Mielenkiintoista tämä, että alkanut nousemaan näitä pienempien budjettien joukkueita tuonne kärkiseuroihin ja enää ei osaa varmaksi sanoa että ne on aina ne samat Tappara, Kärpät, TPS, Hifk, Lukko ja Jyp kuuden parhaan joukossa.

  Sitten vielä neljäntenä mustana hevosena ensikaudelle sanoisin että Sport tulee olemaan yllättävän korkealla, jos vain pää kestää. Usein Sportilla kaatunut playoff haaveet siihen, että henkinen kantti ei ole riittänyt niissä ratkaisupeleissä, mutta nyt on sen verran hyvää tekemistä, että en ihmettelisi jos Sport löytyy top8:sta runkosarjassa.
   
  Ränse tykkää tästä.
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tämä on muuten mielenkiintoinen kohta. Miksi ei ole samalla tasolla? Ei tarvitse mennä kuin vuosi taaksepäin niin varmasti Kivi rankattiin noin 99%:n papereissa paremmaksi kuin Pennanen. Valmentajia on aika hankala arvioida, mutta ei minun mielestäni Kivi kyllä häviä Pennaselle juuri yhtään. Jos häviää ollenkaan.

  Lainaus:
  Tämä on ihan totta ja tätä väitettä tukee myös se että eipä nämä joukkueet ole kertaakaan olleet samaan aikaan kuuden joukossa.
   
 19. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Erittäin hyvä nosto. Kivi on aika avoimesti puhunut haastatteluissa siitä, kuinka valmennuksen työnjako laitettiin uusiksi kauden 17-18 pettymyksen jälkeen. Olli Salo vetää Ilveksen jääharjoitukset ja peleissä hän tarkkailee kokonaisuutta, kun Kivi peluuttaa pakit ja Myrrä hyökkääjät.
   
 20. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Juuri näin. Monelta analyytikolta tuntuu unohtuneen HPK:n mestaruuden salaisuus. Se ei ollut paras pelaajamateriaali, vaan paras valmentaja yhdistettynä materiaaliin, joka oli kykenevä toteuttamaan haluttua pelitapaa. Pennanen jatkaa ja paikkaajat olivat hyviä, vaikkei HPK:n joukkue ulospäin näytäkään tähtiloistolta. Itse asiassa luulen monen pelaajan tason tippuvan "ennalleen" toisessa valmennuksessa ja toisella pelitavalla.

  Raikasta ilmettä tullaan näkemään myös Ilvekseltä sekä käsittääkseni myös omalta suosikiltani.
   
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Se on varmasti näinkin, mutta toisaalta on tämä "aliarvioiminen" myös aika lailla ymmärrettävää. HPKlta häipyi kaksi eniten pelannutta sentteriä ja kenties Liigan paras maalivahti. Varsinkin maalivahtiosasto aiheuttaa kysymysmerkkejä, mutta paljonko se tulee näkymään tuloksissa on tosi vaikea arvioida.

  Pelsuilta taas lähti kaksi kenties Liigan parhaimpana pidettyä hyökkäävää pakkia, joiden koettiin olevan aika merkittävä tekijä Pelsujen pelitavassa. Nykyisellään tuosta pakistosta valtaväestö taitaa tietää nimeltä kolme kaveria ja muut ovat tuntemattomia ja tilastollisesti kysymysmerkkejä.

  Mutta minua kiinnostaisi tietää, mikä on Topi Jaakolan tilanne? Miksi oli viime vuoden sivussa ja onko loukkaantuminen nyt täysin takana? Terveenä ollessaan Jaakola on ehdottomasti Liigaan kova vahvistus.

  Kyllä tämä harjoituskausi on jo sen osottanut, että Pelsut ja HPK tulee jatkamaan pelillisesti siitä mihin jäivätkin. Hemmetin hyvin valmennettuja yksilöitä joukkueet täynnä. Mutta tosiaan, kuinka virhealtis tuo Pelsujen pakisto on sitten omassa päässä? Mikä on asiasta tietävien näkemys tästä?
   
 22. Rolf Paski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
  Lainaus:
  Kerho ja Ilves ovat pelanneet Kiven ja Pennasen kaudet suurin piirtein samankokoisilla budjeteilla ja samantasoisella rosterilla. Kerhon runkosarjasijoitukset (5,12,5) tuona aikana ovat kokonaisuutena olleet Ilveksen (10,11,8) sijoituksia paremmat. Lisäksi Kivi hävisi 4-0 sarjan keväällä jonka Kerho voitti 4-3. Mielestäni näiltä osin on hyvinkin perusteltua sanoa, että Pennanen on onnistunut Kiveä reilusti paremmin.
   
 23. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ilves on hävinnyt aika ison läjän pisteitä sysi paskan maalivahtiosaston takia.
   
  alessi tykkää tästä.
 24. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Jos nyt oikein muistelen, niin Ilveksen corsi-tilasto on ollut parina viime kautena hyvää luokkaa liigassa, mutta etenkin toissa kautena maalivahtien torjuntaprosentti + laukaisuprosentti sarjan heikoimmasta päästä, ellei heikoin. Voi siis sanoa, että tietyllä tapaa Ilves on alisuorittanut, jos vaikka taas verrataan johonkin SaiPaan, joka taas on ylisuorittanut (vedän mutulla, eli kuinka muistelisin näitä tilastoja).

  Tarkistin. Ilveksen Corsi % oli viime kaudella sarjan toiseksi paras ja toissa kaudella kolmanneksi paras. Toissa kaudella Ilveksellä oli tosiaan myös sarjan surkein PDO (laukaisu- + torjuntaprosentti).
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019 klo 13.57
 25. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Lainaus:
  Omaan makuun Kivi on myös vähän yliarvostettu koutsi. Ässien mestaruus painaa varmasti monien vaakakupissa ja vääristää arviointia. Kyseiselläkin kaudella tyhjennysmyynti ja potku-uhat päällä (loppu toki poikkeuksellista historiaa). Kiven aikana Ilves ei ole ylisuorittanut oikeastaan minään vuonna, kuten lainauksesta voi todentaa runkosarjasijoitusten osalta. Ihan pätevä valmentaja, mutta ei kuitenkaan tasoa Manner tai Pendo.
   
  LOFIN tykkää tästä.