Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Onko se KalPa edes niin floppi, jos se tuolla materiaalilla ei pudotuspeleihin mene? Imo ei. Toki jos tuohon tulee sisään Myttynen, Kiiskinen ja joku koodinimi brendenkichton, niin silloin ehkä on lupa odottaa pleijareita. Mutta Toman tietäen, niin jätkä voi sitoutuneella joukkueella valmentaa KalPan tuollakin joukkueella pitkälle.

  Tepsiä pidän itsekin suurimpana floppina. Todennäköisesti Kaskinen ei saa tuosta(kaan) materiaalisista riittämiä ulos. SaiPa alkaa näyttämään ihan kivalta hiljakseen.
   
 2. TurosHeavyMetal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  En kyllä mitenkää näe sportin rosteria niin kovaksi, että olisi floppi, jos jää ulos. Täynnä isoja kysymysmerkkejä ja sitä kuuluisaa potentiaalia jota kaikissa muissakin jengeissä.

  Ässät, Kookoo, Jukurit, Sport, Kalpa ovat kaikki suht tasaväkisiä.
   
  Useful Idiot ja teba tykkäävät tästä.
 3. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Näistäkin joku voi painella suoraan pleijareihin. Aina tulee yllätyksiä. Jos olisi niin helppoa ennustaa niin veikkaus olisi kannattamaton yhtiö.
   
 4. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Voisitko kertoa muutaman esimerkin näistä isoista kysymysmerkeistä, jotka pudottavat Sportin rosterin samalle viivalle jopa Ässien kanssa. Mielenkiinnolla lukisin muidenkin näkemyksiä suosikkijoukkueeni iskukyvystä.
   
 5. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Jos katsoo vain Sportin hyökkäyskalustoa niin ehkä sitten voi sanoa flopiksi, jos kausi ei jatku runkosarjan jälkeen. Peräpäätä katsottaessa taas voidaan puhua ihmeestä jos jatkuu. (toki Steen ja kanukkipakit on kääntämättömiä kortteja).
   
 6. TurosHeavyMetal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Voin.

  Koko pakisto Seigoa lukuunottamatta kysymysmerkkejä, eikä hänkään mitään jäätävän hyvää kuvaa viime vierailultaan jättänyt.

  De souza ei viime kauden kovista pisteitä huolimatta ole läheskään varma mies.

  Ja valmennus on edelleen arpa, viime kauden "menestyksestä" huolimatta se ei ole kovin vakuuttava.

  On siellä kyllä Kalapudas, jolta odotan vielä parempaa. Mutta kokonaisuutena isoja eroja joukkueessa ei ole. Kuten ei muissakaan alakastin joukkueissa.

  Vaan ensi kaudella se nähdään kellä on isoin jorma.
   
 7. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Itse taas uskon Sportiin ja veikkaan DeSousan olevan tehokas ukko myös liigassa. Muutenkin joukkue näyttää hyvältä ja tasapainoiselta vaikka Stonebeach lähtikin. Ainali ja Kalapudas jatkaa siitä mihin jäi molemmat vetää huippukauden. Asplund myös loistava lisä ja sopii mielestäni vaasalaisten kokoonpanoon kuin nyrkki silmään, jotenkin tasapainottaa hyökkäystä. Nostaisin myös Kallelan esiin joka iski täysin oman tutkan alta 42 (!) pistettä kuitenkin vähän rajoittuneemmalla roolilla (?)

  Pakeista Niklas Nevalainen rikkoo tällä kaudella 20 pisteen rajan kevyesti, veikkaan lähemmäs 30 pojoa. Tykkään pelaajana. Seigo aika varma kortti edelleen, en usko että menee metsään ja pelaa mukiinmenevää kiekkoa. Toki nuo pari kanukkiarpaa jotka itsellekin täysin tuntemattomia, kuitenkin AHL kokemusta molemmilla joten eiköhän ne ole ihan pelimiehiä.

  Viime kaudella pleijaripaikka jäi harmittavan lähelle, tällä kaudella Sport on top 10 joukkue.
   
 8. Juippi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Eipä ole TPS ainakaan tällä kaudella kenenkään kirjoisssa ennakkosuosikkien joukoissa. Muutama kausi tässä on menty niin, että TPS on sijoitettu ennakkokaavailussa top-4 joukkoon, mutta ei ole sitä viittaa nyt tarjolla. Tämä voi tehdä paineettomamman tilan valmennuksella ja osoittautua jopa hyväksi asiaksi. Saapa nähdä yllättääkö TPS, menestys odotuksia ei monella ole.
   
 9. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Pari huomiota. Kivirannalle on tulossa korvaaja tai "korvaaja", joka tapauksessa siis yksi hyökki vielä sisään. Toivotaan, että on tekijämies. Kallela pelasi suurimman osan kaudesta ykkös- tai kakkosketjussa plus ylivoimaa, että kyllä nuo pisteet ihan kunnon minuuteilla tuli. Tulevallakin kaudella siis TOP-4 laitahyökkääjä Sportissa ja tätä tahtia alkaa olemaan laitureissa Liigan eliittiä, harmi vaan että silloin rahakkaammat seurat kutsuvat.

  Monelta tuntuu unohtuvan Sportin pelaajista hyvässä pistetahdissa ollut Aleksi Ainali (15+16=31), jonka kausi päättyi ennenaikaisesti vakavaan loukkaantumiseen, sekä viime kaudella käsittämättömään maalivireeseen yltynyt Roope Talaja (22+15=37). Tuohon kun tosiaan vielä heittää senttereiksi Kalaputaan ja Asplundin, niin ilman värilaseja kyllä esim. Ässät ja KalPa antaa materiaalissa aika paljon tasoitusta. Tämä siis hyökkäyksestä.

  Puolustuksesta olen monen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että siellä tosiaan on niitä muutamia kysymysmerkkejä (Seigo, Wilson, Geiger) ja uusi maalivahtimme Stefan Steenkin on vielä täysin katsomaton kortti. Joukkueessa jatkavista pakeista kaikki jäivät kuitenkin tehotilastossa plussalle (Tommila Sportissa +4), vaikka Sport päästikin karmaisevan määrän maaleja omiin viime kaudella.

  En sano, että tällä jengillä suoraan puolivälieriin mennään, mutta kyllä säälipleijarit on täysin realistinen tavoite, jota tällä rosterilla pitää tavoitella.
   
  Sundomstå ja teba tykkäävät tästä.
 10. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tommila on mielestäni hyvä pakki ja täyttää varmasti ruutunsa keskikastin joukkueen top4 pakistossa ja voi jopa osoittautua ihan tekijämieheksi. Ässissä nyt oli kaikki viime kaudella ihan kujalla, niin siitä ei kannata liikaa johtopäätöksiä vetää Tommilankaan suhteen. Sportilla on toki potentiaalia tehoiluun ja viime kauden perusteella valmennuskin on hyvällä mallilla. Silti, niin valmennus kuin iso osa pelaajistakin on sellaisia, että monillakaan ei kummoisia näyttöjä ole ennen viime kautta. Toinen kausi tuo tullessaan omia haasteita, kuin myös mahdollisuuksiakin. Paljon on kiinni siitä, miten hommat lähtevät liikeelle.

  Itse en ainakaan osaa verrata Ässiä oikein mihinkään. Sen tiedän, että Ässissä on niin paljon kysymysmerkkejä kuin lätkäjoukkueessa voi olla. Toimisto+valmennus+top9 hyökkääjissä ainakin 2 Liigaan uutta ukkoa ja kaksi 20v tai alle pelaajaa... Eli puolet top9 jonkun asteisia kysymysmerkkejä. Lisäksi pakistossa top6 yksi virettään metsästävä entinen tähti ja kaksi Liiga tulokasta Ruotsista ja kaksi 20v veijaria. Maalivahtiosastokin meni ihan uusiksi ja toinen molari kärsi viime kaudella selkävaivoista ja toinen on 20v venäläinen...

  Mutta siis joo...paljon on valmennuksesta kiinni Ässissä. Jos valmennus tekee hyvää duunia, niin tästä rosterista voidaan saada hyväkin tulos irti. Kuinka todennäköistä se sitten on, että valmennus tekee hyvää duunia heti ekalla kaudella? Ei hajuakaan...
   
 11. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kannattaako lähteä edes koko sarjaan mukaan, jos tavoite on yhtään tuota alempana? Ja juu, kyllä Sportilla sinne on erittäinkin hyvät saumat ensi kaudella.

  Olisi myös kiva kohdata Sportti pleijareissa. Ilves - Sport peleissä on pääsääntöisesti ollut aina hyvää sähköä ilmassa.
   
  Pika1 tykkää tästä.
 12. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Ei olisi. Hienoja matseja usein ollut toki, mutta kyllä Ilves on ollut vuodesta toiseen Sportille myrkkyä, aina karsinnoista asti. Toki jos (ja kun) sinne pleijareiden päästään, niin siinä vaiheessa on se ja sama kuka siellä ensimmäisenä vastaan tulee.
   
 13. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Juuripa sen takia ne on hienoja pelejä ollutkin.

  Itse tykkään Sportin joukkueesta vaikka siinä kysymysmerkkejä onkin. Uskon että menee pleijareihin, jos valmennus saa pidettyä homman kasassa. Toisaalta, ikinä ei myöskään tiedä, että miten esim. Kallela ja Talaja pitää tasonsa. Kallelasta on ainakin itselle jäänyt sellainen kuva, että yritys on kova, mutta usein jää piippuun. Jos kausi lähtee heikosti liikkeelle, niin hiipuuko takaisin alempiin ketjuihin.
   
 14. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Kummallinen kommentti. Kallela pelaa ilmeisesti väärässä joukkueessa, kun 42 pistettä edellisellä kaudella paukuttaneen pelaajan ympärille maalataan tämän kaltaisia kysymysmerkkejä. Jossain muussa seurassa olisi varmaan jumalasta seuraava. Heitetään nyt esimerkkinä vaikka Iikka Kangasniemi, joka ensimmäisellä kaudellaan Lahdessa teki 39 pistettä. Ei silloin kukaan puhunut mistään alaketjuihin valumisesta, jos homma ei kulje. Saa korjata jos olen väärässä.
   
 15. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Kangasniemi oli nuori lupaus, jolla ikänsäkin puolesta oli kehityskäyrä yhä nouseva.

  Ennen viime kautta Kallela oli jo menetetty lupaus, joka oli saanut monta mahdollisuutta, mutta epäonnistunut kerta toisensa jälkeen. Siksi on ymmärrettävää, jos osa porukasta miettii, oliko viime kausi yksittäinen suonenveto vai uusi normaali.

  Esimerkiksi voisi nostaa vaikka Topi Nättisen, joka toissa kaudella nosti tasoaan huikeasti ja pelasi 42 pisteen kauden ihan kuten Kallela nyt. Mutta tuota kautta seurasi paluu arkeen ja päättyneellä kaudella Nättinen teki enää 19 pistettä. Kallelan kohdalla tuokin voi olla mahdollista.
   
 16. Hikiset kyynärit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Mitä tulee sporttiin ja ipaan tulevalla kaudella niin ainoo tuleva varma fakta tulee liittymään Juho "koira" Liuksialaan ja siihen, että Juhon tehoista viideosa (about 7 pinnaa) syntyy ilvestä vastaan.
   
  vivalavili ja kananlento tykkäävät tästä.
 17. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Nättisen floppaus oli shokki ja itsellenikin yllätys. Mutta kukapa tuon olisi arvannut tai uskaltanut edes epäillä pistetahdin jatkumista. Paha näitä on ennustaa. Onhan näitä esimerkkejä puoleen ja toiseen, mutta ei yksittäisen kokonaisen joukkueen iskukykyä voi lähteä arvioimaan siltä pohjalta, että jonkun yksittäisen pelaajan kohdalla saattaa olla mahdollinen floppausriski.

  Mutta kun tälle linjalle lähdettiin, niin oma "top flop" veikkaukseni on Talaja, jonka pelkään tekevän "Vänttiset".
   
 18. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Yleensä, kun katsoo sinne tilastojen ja pisteiden taakse niin ymmärtää syyn. Yksinkertaisesti Kangasniemi oli silloin 22-vuotiaana niin helvetin hyvä poika pelaamaan jääkiekkoa. Näyttävää peliä terrierimäisellä pelityylillä. Kallela taasen oli ennen Sportia katsastettu neljässä Liigaseurassa riittämättömäksi ja teki läpimurtonsa 26-vuotiaana. Ja tähän, kun lisätään hieman pelin ulkopuolella vaeltelevan pelaajan maine niin en yhtään ihmettele puheiden eroa.

  Sitten, kun Kallela on vetänyt kolme yli 40 pisteen kautta, ylittänyt 20 maalin rajan ja onnistunut olemaan hyvä kärkihyökkääjä top-4 joukkueessa niin voidaan mainita samassa lauseessa Iikan kanssa. Tällä hetkellä siihen ei oikein aihetta ole.

  Omissa papereissani ensi kauden ”Tanukseksi ja Nättiseksi” voisin veikata Kallelaa ja Antosta. Kallela on vielä siihen asti yhden kauden ihme, kunnes toisin todistetaan.
   
 19. puuntakaa Jäsen

  Lainaus:
  Tämä, mutta siitäkin huolimatta toivottavasti dogi tekee +30 pistettä ja saa uran nousuun.
   
  kananlento tykkää tästä.
 20. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Voimasuhteet ovat niin tasaisia tuolla peräpäässä, että ei Sportin jäämistä pudotuspelien ulkopuolelle voida mielestäni mitään minkäänlaisena floppina. Jukurit erottautuu peräpäässä ennakkoon vähän muita heikompana, mutta heilläkin on sitä kuuluisaa potentiaalia (Kokkonen, Tanus, Nikkanen..). Tällä hetkellä ainakin omissa papereissani TPS, Sport, KooKoo, SaiPa ja Ässät ovat todella tasaisia. KalPa on noita vähän perässä, mutta jos he hankkivat vielä laadukkaan hyökkääjän sekä puolustajan, niin KalPa nousee tuohon samaan porukkaan. Mielestäni flopista voidaan puhua ainoastaan, jos Kärpät, IFK, Tappara, HPK, Ilves, Pelicans, JYP tai Lukko jää kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

  Itse olen rankannut kaikkien joukkueiden pelaajia järjestykseen ja tehnyt siten oman voimasuhdearvioni. Pyrin kuitenkin odottamaan ainakin vielä Kärppien ja Tapparan maalivahtihankinnat. Jos Kärpät odottaa Vehviläisen tilannetta syksyyn asti, niin siinä tapauksessa arvostelen varmaan Kärpät siten, että Veini jatkaisi vielä kauden Oulussa.
   
  LiutunLätty tykkää tästä.
 21. AAPEEli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Outoa että kahden joukkueen hankintoja odotat, mutta esimerkiksi vielä vajaa TPS on jo rankattu.
   
 22. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Ihan samalla tavalla olen rankannut myös Kärpät ja Tapparan, mutta heidän kohdallaan nuo maalivahtihankinnat (ja Kärpillä vielä hyökkääjähankinnat) tulevat vaikuttamaan heidän arvioonsa merkittävästi. Olen antanut itseni ymmärtää, että TPS on noita kahta Allsvenskan-hankintaa vaille valmis. Ne eivät tule juurikaan vaikuttamaan TPS:n arvioon. Jos tuohon TPS:n joukkueeseen tulee vielä esimerkiksi Heikkinen tai joku laadukas sentteri, niin sillä onkin sitten jo enemmän vaikutusta.
   
 23. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Luulin että vaasalaiset olisivat jo jättäneet tämän uhriutumisen taakse, mutta näköjään ei. Eli ei, kyse ei ole siitä että pelaa Sportissa. Olen seurannut kaverin uraa siitä asti kun pelasi Tapparassa. Ihmettelin, että miten tollanen kaveri istuu penkillä eikä mahdu kokoonpanoon. Olin iloinen kun tuli Ilvekseen ja todella komeesti lähti peli käyntiin, irtonainen liike ja kovaa yritystä. Pelistä toiseen tykkäsin katsoa, kunnes tajusin että eihän tuo kyllä juuri pisteitä tee vaikka viihdyttävä olikin. Toivoin että olisi jäänyt Ilvekseen, mutta ei lähtenyt homma käyntiin missään. Tällä historialla kaverilla on iso mahdollisuus jäädä yhden kauden ihmeeksi. Ihan samoin kuin vaikkapa yllä mainittu Anttonen Ilveksessä.

  Kuten sanottua, jos kausi lähtee heikosti liikkeelle, niin en yllättyisi vaikka vajoaisi näkymättömiin. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy, kuten sanoin niin tykkään Kallelan pelistä. Liuksialalle toivon myös onnistumisia Vaasassa, tulkoon kotiin sitten kun on kunnon läpimurto tehty.
   
 24. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  En ole muiden joukkueiden rostereihin jaksanut vielä perinpohjaisesti paneutua, mutta selvää on, että Reunasen, Heinolan ja Danforthin jäädessä Lukon jääminen top-4 ulkopuolelle on floppi. Itse uskon runkosarjan voittoon, mutta pleijarit on sitten eri maailma.
   
  Samppub, Oto Hascak & Punamusta tykkäävät tästä.
 25. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Päivä päivältä tulee vain erikoisempia kommentteja tähän ketjuun. Eiköhän se Lukon sijoittuminen top-4:n ulkopuolelle ole huomattavasti todennäköisempää kuin sijoittuminen neljän joukkoon. Floppaamisen todennäköisyys on siis melko suuri.
   
  Mikke73 ja Pekka Kaukalo tykkäävät tästä.