Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Päivä päivältä tulee vain erikoisempia kommentteja tähän ketjuun. Eiköhän se Lukon sijoittuminen top-4:n ulkopuolelle ole huomattavasti todennäköisempää kuin sijoittuminen neljän joukkoon. Floppaamisen todennäköisyys on siis melko suuri.
Minä itse ajattelin tuon viestin olevan vähintään puoliksi huumoria. Lukkohan ei ole ikinä edes voittanut runkosarjaa ja haastajia riittää ensi kaudeksi(kin), mutta ainahan sitä saa uskoa omiinsa. Minäkin uskon Padan sijoituksen olevan minimissään kymmenes, vaikka kaksi kolmasosaa palstalaisista lienee asiasta eri mieltä.
 
Jääkiekko.

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Päivä päivältä tulee vain erikoisempia kommentteja tähän ketjuun. Eiköhän se Lukon sijoittuminen top-4:n ulkopuolelle ole huomattavasti todennäköisempää kuin sijoittuminen neljän joukkoon. Floppaamisen todennäköisyys on siis melko suuri.
Minä taas väitän toisin ja perustan väitteen viime kauden otteisiin ja ihan vaan pelaajamateriaaleihin. Sille minä en voi mitään, jos sinä arvioit joukkueet väärin.
 
Minä ja Pena Prisman valoissa,
Minä ja Pena Osmantuvassa,
Minä ja Pena Äijänsuollaaa-aaa-aaa

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Minä taas väitän toisin ja perustan väitteen viime kauden otteisiin ja ihan vaan pelaajamateriaaleihin. Sille minä en voi mitään, jos sinä arvioit joukkueet väärin.
Veikkaan, että minun arvioni on lähempänä totuutta, jos sinä et ole omien sanojesi mukaan vielä edes "jaksanut perinpohjaisesti paneutua muihin joukkueisiin". Minä olen ja sen perusteella väitän, että todennäköisin sijoitus Lukolle on ensi kaudella jotain väliltä 5-8. Jos pidät todennäköisenä Lukon runkosarjan voittoa, niin suosittelen että lyöt koko omaisuutesi sen puolesta, sillä saat siihen kohteeseen ihan järjettömän ylikertoimen. Veikkaan, että vedonlyöntiyhtiötkin löytävät ainakin neljä Lukkoa todennäköisempää runkosarjan voittajaa.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Päivä päivältä tulee vain erikoisempia kommentteja tähän ketjuun.
Älä nyt. Kesä on lätkäfanin kulta-aikaa, kun oma suosikki on monta kuukautta alkavan kauden sarjataulukossa jaetulla kärkipaikalla.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mutta sinä et arvioi muita joukkueita lainkaan?
Perinpohjainen tarkoittaa tässä kohtaa ammattilaistason analyysia. Oma pintapuolinen analyysi on ihan riittävä ronskimpien sijoitusoletusten arviointiin. Ja lyön kyllä useamman satasen Lukon ykkössijalle ei siinä mitään, peruspalkoilla en viitsi kassaa enempää pelata.
 
Minä ja Pena Prisman valoissa,
Minä ja Pena Osmantuvassa,
Minä ja Pena Äijänsuollaaa-aaa-aaa

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Runkosarjan voittoon en kyllä nyt usko Lukon osalta, koska selkeästi kovempi materiaali on Tapparalla ja IFK:lla. Uskoisin Lukolla olevan hyvät mahdollisuudet päästä 4 parhaan joukkoon runkosarjassa ja tämä ei olisi itselleni mikään hirmuinen yllätys. Kuitenkin koen että voin sanoa perehtyneen muihin joukkueisiin sen verran, että sen ulkopuolelle jääminen ei ole floppi, vaan pikemminkin suorien pudotuspelien ulkopuolelle (runkosarjassa 7-15) jääminen on henkilökohtaisella tasolla pettymys ennakko-odotuksiin nähden.

Liiga ja joukkueet ovat ihan hirmutasaisia, varsinkin näistä sijoista 4-7 ja 9-15, niin aina voi ihan mitä vaan tapahtua. Olen Lukon ennakossa sanonut, että uskon Lukon taistelevan väkisinkin sijoista 4-6 ja kun tästäkin on aikaa jo kuukausi ja muutkin joukkueet ovat lähes kaikki hankintansa julkaissut, niin olen vahvasti vieläkin tätä mieltä. Lukon materiaalia on hyvä ja hyökkäys sekä varsinkin keskikaista erittäin laadukas. Kysymyksiä aiheuttaa puolustus, mutta mielestäni tämä osasto on rakennettu paremmin mitä pitkiin aikoihin ja nämä kolme pelaajaa, jotka ovat sinne tulleet, ovat pelaaja profiliiltaan sellaisia, joita olisi viimekaudella tarvittu.
 
1963

JD #17

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Jos nimimerkki Yupi:n suosikkijoukkue olisi Sport, laittaisin omaisuuteni vetoon että siellä on kaikille palstaveljille vanha tuttu Pat-Lafontaine alter egonsa kanssa.

Sportista puheen ollen, väitän heidän olevan kahdeksan parhaan joukossa, samoin KooKoon sekä Ilveksen. Näistä ensimmäisen valmennus on edelleen kysymysmerkki, ehkä myöskin Kouvolan poikien tulokas Ahokas.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sportista puheen ollen, väitän heidän olevan kahdeksan parhaan joukossa, samoin KooKoon sekä Ilveksen. Näistä ensimmäisen valmennus on edelleen kysymysmerkki, ehkä myöskin Kouvolan poikien tulokas Ahokas.
Voin ottaa tuosta vedon kiinni, väitän että nuo kaikki 3 ei ole top8 joukossa. :)

Nojoo. Semmonen tunne on jo tässä vaiheessa, että ensi kaudesta tulee todella tasainen. Monella jengillä on heidän mittarillaan parempi jengi kuin mitä oli viime kaudelle. Eiköhän siellä top6 nuo ns. "rahaseurat" taas ole, mutta uskoisin että joitakin isompiakin yllätyksiä nähdään. Joku keskikastin jengi yltää top6 ja joku sieltä taas sitten tapansa mukaan floppaa.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielenkiintoinen kausi tulossa. Viime kauden runkosarjan TOP-4:sta paperilla TPS ja Kärpät ovat itselleni kysymysmerkkejä ja turkulaisten putoaminen sieltä ei ainakaan nykyrosterilla yllättäisi varmaan ketään. HIFK:n nippu sen sijaan on paperilla tällä erää ehkäpä jopa se paras kokonaisuus, joten oma TOP-3 menee tällä hetkellä näin:
HIFK, Tappara ja KÄRPÄT. Oletan siis että Harri Aho saa houkuteltua Kärppiin kovan ykköskassarin ja muutaman nimekkään hyökkääjän. Ohtamaa jos/kun lähtee, niin korvaaja lienee EHT-tasoa.

Sijoille 4-10 on sitten tunkua ja oikeastaan kaikki loput 12 joukkuetta pystyisivät rosterin puolesta tappelemaan pääsystä kympin sakkiin. Materiaalinsa puolesta sinne kuitenkin mun mielestä eniten tyrkyllä ovat Pelicans, Ilves, Lukko ja JYP. Jos jollain näistä peli natsaa kunnolla kuten lahtelaisilla viime kauden runkosarjassa, niin ei paikka TOP-3:ssa ole kovinkaan suuri yllätys.

Lopuista kolmesta pudotuspelipaikasta tulee siis kahdeksan kauppa ja ensi kaudeksi toivoisin sellaista positiivista yllätystä, että yhdelläkään seuralla ei kausi olisi jo Joulukuussa käytännössä taputeltu.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Eiköhän tulevallakin kaudella runkosarjassa kuuden joukossa ole ainakin 4/6 suurimman pelaajabudjetin joukkueista.
Mielenkiintoista myös nähdä miten "mestaruus krapula" vaikuttaa HPK:n ensikauteen.

Tarkempia voimasuhdearvioita itse teen vasta kun joukkueet on valmiit ja pelanneet muutamia harjoituspelejä.
 
Säälin saa ilmaiseksi mutta kateus pitää ansaita !

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Paljon tietoa on tulevan kauden voimasuhteista tällä palstalla välitetty. Kiitos siitä. Pelaajakohtainen tietomäärä on jo niin suuri, että minun on helppo keskittyä arvioimaan kokonaisuutta pelaajaesittelyjen sijaan. Tämän kokonaisnäkemykseni olen muodostanut ja tuon sen julki joukkue kerrallaan heinäkuun aikana. Viime vuotta kevyemmällä kattauksella mennään.

Arvosteluasteikko on tuttu eli suoritetaan kouluarvosanoilla(4-10). Arvioitavat kohteet ovat valmennus, maalivahdit, puolustus, hyökkäys ja uutena osiona joukkueen todennäköinen vahvistuminen. Tässä osiossa otetaan huomioon seuran resurssit ja ammattitaito pelaajahankintoihin sekä todennäköisyys uusiin hankintoihin. Tämä osio arvioidaan pistein 0-3. En siis aio päivitellä arvioitani pitkin kesää ja syksyä yksittäisten hankintojen mukaan, vaan kokonaisuus ratkaisee.

Ennakkona mainitsen, että joukkueet jakautuvat luontevasti kolmeen ryhmään. Korin sisällä joukkueet ovat aakkosjärjestyksessä:
1.Kori
HIFK, JYP, Kärpät, Lukko, Tappara
2.Kori
HPK, Ilves, Pelicans, Sport, TPS
3.Kori
Jukurit, KalPa, KooKoo, SaiPa, Ässät
 
Via Dolorosa:
”Sinulta puuttuu empatia totaalisesti.” (31.3.2020, Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020-2021)

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaa
Voihan Sport. Alkaa olla kova nippu kasassa. Toisaalta olen tyytyväinen ettei Massi tai EJ tullut SaiPaan, hyviä pelaajia kyllä mutta jotenkin hmv oloisia. Mieluummin se koodinimi Persson.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä kertaa mennään käänteisessä järjestykseesä. Tästä se lähtee!

15. Jukurit 24p
Jukurit arvioin heikoimmaksi joukkueeksi kaudelle 2019-2020. Tämä alkaa jo käymään kuin vanhasta tottumuksesta, sillä saman arvion tein myös viime vuonna. Tokihan Jukurit tuon viimeisen sijan vältti, kiitos mudassa velloneen Porin Ässien. No, ei tässä oikeasti vanhasta tottumuksesta arvioita tehdä, vaan mielestäni Jukureiden joukkue on edelleen heikko. Varsinkin puolustus on liigatasolle lähes häpeällinen.

Tuleva kausi on Jukureiden neljäs perättäinen Liigassa. Kolme aiempaa ovat tuottaneet pisteet 76, 67, 67 sekä sijoitukset 11, 13, 14. Laskeva trendi siis. Yhtäkaikki, jälleen kerran kauden alussa unelma kymmenen joukkoon pääsystä elää. Se vaatii valmennukselta napakymppi suorituksen sekä huippulupaus Mikko Kokkosen nousun liigaeliittiin.

Maalivahdit 6,5p
Jukurit lähtee kauteen tutulla kaksikolla Rajaniemi-Aho. Rajaniemi on edelleen selkeä ykkösmaalivahti ja pelannee noin 50 ottelua kauden aikana. Rajaniemi ei ole ottanut sitä viimeistä askelta erinomaiseksi liigavahdiksi, jota ainakin minä olen odotellut. Hänellä on nyt edessään erittäin tärkeä kausi, sillä sopimus on katkolla. Mihin suuntaan ura kääntyy? Aho on liigatasolle heikko, eikä hän ole enempää kuin varamaalivahti.

Puolustus 5p
Kun katsoin Jukureiden puolustuksen nimilistaa, heräsi ensimmäiseksi kysymys siitä, kuka on kiekollinen johtaja. Ilmeisesti Mikko Kokkoselle on nyt suunniteltu ykköspakin paikka ja miksipä ei! Viime kaudella hän teki 19 pistettä ja alkavalle kaudelle on lupa odottaa parannusta. Entistä isompi vastuu ja huippulupaus kuulostavat lähtökohtaisesti erinomaiselta idealta.

Toinen mielenkiintoinen nuori mies on Chicagon viidennen kierroksen varaus vuodelta 2017, Jakub Galvas. Hän on vasta 20-vuotias, mutta on siitä huolimatta pelannut Tšekin pääsarjaa jo kolmella kaudella. Saa nähdä, mitä hän lyö pöytään. Hän voi olla Kokkoselle hyvä kirittäjä treeneissä ja tulituki peleissä.

Kahden mielenkiintoisen lahjakkuuden jälkeen Jukureiden puolustus näyttäytyy sitten heikommassa valossa. Jaatinen, Jalonen, Piipponen ja Hyvärinen täydentävät pakkikuusikon. Ei ole liigatasolle soveliasta tuollainen.

Hyökkäys 6,5p
Jukureiden hyökkäysosasto vaikuttaa selvästi pakistoa tasapainoisemmalta. Huippulaatua siellä ei tosin ole ollenkaan, mutta laadukkaita liigahyökkääjiä löytyy useampaankin ketjuun. Tuloksen tekemisen kannalta isoimmassa rooleissa ovat Roine, Partanen ja Pereskokov. Piitulainen antaa tukea taustalta. Tärkeää Jukureiden kannalta on myös se, että uudet ulkomaalaiset Weigel ja Sarault kykenevät tehoilemaan Liigassa. Henri Nikkanen on sitten se kirsikka kakun päällä, joka voi olla johdattamassa Jukurit jymypaukkuun eli kymmenen joukkoon. Tanus, Vähätalo ja Leskinen omaavat myös pistepotentiaalia. Neloseen löytyy papua Ritamäen, Kalliolan ja Hotakaisen tapaan. Mikä rooli Henritiukselle on muuten luvassa?

Valmennus 6p
Odotukseni Jukureiden valmennusta kohtaan eivät olleet kovin korkealla viime kaudelle, eivätkä ole nytkään. Vaikka päävalmentaja Pekka Kangasalusta selvisi debyyttikaudestaan kuivin jaloin, ei loppusijoitus 14. anna vinkeitä siihen suuntaan, että kyseessä olisi tutkan alla liidellyt velho. Vaikka pelaajamateriaali asettaa omat rajansa valmentajalle, toivoisin Pekalta viime kautta rohkeampaa ja aktiivisempaa peliotetta hyökkäysuuntaan. Henkisen valmennuksen lisäresurssista peukku ylös Mikkelin suuntaan. Voisiko sieltä löytyä tarvittava apu tasonnostoon? Mielenkiintoista.

Vahvistuminen 0p
Mikkelissä on pienet resurssit joukkueen lisävahvistamiseen. Kärkipaikoille ei taida edes olla enää hakua päällä?
 
Via Dolorosa:
”Sinulta puuttuu empatia totaalisesti.” (31.3.2020, Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020-2021)

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Varsin realistinen arvio McTorso:lta Jukurien asetelmista tulevaan kauteen. Muihin joukkueihin verrattuna häntäpään sijoitukset ovat näin kannattajan näkökulmastakin paperilla todennäköisin lopputulos. Turha tässä on henkseleitä lähteä paukuttelemaan. Kympin sakkiin on mahdollisuuksia, mutta vaatii tosiaan monella osa-alueella nappisuoritusta ja ehkä muutamien joukkueiden ennakkoa heikompaa kautta.

Puolustukseen on kiekolliseen rooliin tyrkyllä myös Kazakstanista kotoisin oleva Alexandr Jakovenko (tryout), joka iski kovat tehot viime kaudella USHL-juniorisarjassa. Myös Jalonen esitti kiekollisten taitojensa kehittymistä viime kauden mittaan ja Galvas on tosiaan jo ollut isossa roolissa Extraliigassa sekä Tsekin juniorimaajoukkueissa. Aivan Kokkosen nappiin menevän kauden varassa joukkueen pakisto ei suinkaan ole.

Ulkomaalaisten onnistuminen voidaan kyllä nostaa yhdeksi Jukurien tärkeimmäksi menestyksen avaimeksi. Pereskokovin kyvyt jo tunnetaan, mutta neljä muuta ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä Liigassa. Jotenkin itselläni on kohtuullisen vahva luottamus Holtarin kykyihin, joten täysiä huteja nämä ei pitäisi olla. Toki sopeutumisesta ja muista henkisen puolen asioista ei voi etukäteen tietää kukaan.

Valmennukselta odotan askelia eteenpäin, sillä viime kauden kauden joukkuehan oli käytännössä Dufvan kasaama. Taustajoukkoihin on Holtarin lisäksi palkattu myös kaksi psyykkiseen valmennukseen erikoistunutta tekijää. Vaikuttaa että joukkueen valmennus on viime kaudesta tukevammalla alustalla.

Resursseja sijoituksen kohentamiseen viime kaudesta siis on. Kaikki pisteet lasketaan, joten paletin pitää toimia jo heti alkukaudesta, kun isommat seurat vielä verryttelevät. Sama koskee muitakin pienempiä seuroja. Yhtään ei ole varaa jäädä alussakaan takamatkalle tai käy kuten Ässille viime kaudella.
 
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vaikka päävalmentaja Pekka Kangasalusta selvisi debyyttikaudestaan kuivin jaloin, ei loppusijoitus 14. anna vinkeitä siihen suuntaan, että kyseessä olisi tutkan alla liidellyt velho. Vaikka pelaajamateriaali asettaa omat rajansa valmentajalle, toivoisin Pekalta viime kautta rohkeampaa ja aktiivisempaa peliotetta hyökkäysuuntaan.
Samoilla linjoilla arvioisi kanssa, mutta tätä hiukan kyseenalaistaisin. En väitä, että Kangasalusta mikään velho on, mutta vajavaisella rosterilla se rohkeampi ja aktiivisempi hyökkäys voi kuitenkin olla ihan itsemurha. Etenkin kun puolustus on noin heikko kuin mitä Mikkelissä on. Ilveskin pelasi aikoinaan Tuokkolan aikoihin kohtuu raikasta peliä ja alkukaudet meni tasaisen hyvin. Loppukaudesta ei kuitenkaan ollut oikein mitään palaa.

Tämä ehkä kuitenkin yleisellä tasolla, en nähnyt Jukureiden pelejä tarpeeksi, että olisin pelityylistä suurempia mielipiteitä ehtinyt muodostaa.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
Jukureiden hyökkäysosasto vaikuttaa selvästi pakistoa tasapainoisemmalta. Huippulaatua siellä ei tosin ole ollenkaan, mutta laadukkaita liigahyökkääjiä löytyy useampaankin ketjuun. Tuloksen tekemisen kannalta isoimmassa rooleissa ovat Roine, Partanen ja Pereskokov. Piitulainen antaa tukea taustalta. Tärkeää Jukureiden kannalta on myös se, että uudet ulkomaalaiset Weigel ja Sarault kykenevät tehoilemaan Liigassa.
Taisin aiemminkin sanoa, mutta minusta Jukurien tuo lueteltu TOP-6 hyökkääjistö on kykenevä tekemään kuudestaan kyllä jopa 200 pistettä. Täysin kriittistä asian suhteen on vain se, että ulkopuolelta ykkös- ja kakkossenttereiksi hankitut Weigel ja Sarault ovat niitä noin 30 pisteen pelaajia liigaan, joita heidän voisi ennakoida olevan. Kärkiketjujen laiturien antamasta tuesta ei jää kiinni, koko tuo Jukurien mainittu laiturinelikko ovat onnistuessaan sellaisia "karkeasti 15 maalin miehiä" (plusmiinus kolme maalia suuntaansa). Toki sitten näiden kahden kärkiketjun takana taso enemmän tai vähemmän romahtaa..

Yhtään ei ole varaa jäädä alussakaan takamatkalle tai käy kuten Ässille viime kaudella.
Älä huoli, ei teille sentään taatusti niin käy. Ässien viime kausi oli niin käsittämättömien tapahtumien lopputulema, että ei se ole verrannollinen mihinkään mitä tässä ihan lähihistoriassa liigassa on nähty, se oli ihan oma lukunsa. Kriisin siemenet kylvettiin oikeastaan jo vuoden 2017 lopulla..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Niin se vaan KalPakin alkaa nostaa osakkeitaan voimasuhteissa Järvisen ja Keräsen tulon myötä. Tuohon kun vielä joku hyvä pakki ja ehkä myös Kiiskinen tulee lisäksi, niin alkaa olla ihan mallillaan.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin se vaan KalPakin alkaa nostaa osakkeitaan voimasuhteissa Järvisen ja Keräsen tulon myötä. Tuohon kun vielä joku hyvä pakki ja ehkä myös Kiiskinen tulee lisäksi, niin alkaa olla ihan mallillaan.
Ei taida vain yksi pakki vielä riittää. Hyökkäys kylläkin kestää taas vertailun ylemmän keskikastin kanssa.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Ei taida vain yksi pakki vielä riittää. Hyökkäys kylläkin kestää taas vertailun ylemmän keskikastin kanssa.
Yksi kunnon pakki ja Kiiskinen niin paikka ainakin 10 joukossa on pomminvarma.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tapparalla on jälleen, uskomatonta kyllä, erittäin vahva joukkue kasattuna. Pelaajarekrytointi liigan ehdotonta huippua (Leinonen & etc. Kärppiin!).

Nyt olisi Rautakorvella se iskun paikka ottaa mestaruus ennen Tapolan vahtivuoroa. Mestarisuosikki.
 
Jokinen & Pesonen - 500k€

Leskinen IFK:hon
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy