Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Onko jotenkin väärin luottaa, että tuosta täysin vituilleen menneestä viime kaudesta parannetaan? Valmennukseen on kasattu oikein kokenut ja osaava ryhmä, ja joukkuetta kasaa Kerttula. Kyllä ainakin itse luotan että taistellaan kynsin ja hampain tuosta 10. sijoituksesta ensi kaudella. Vielä on tulossa ainakin toinen maalivahti ja ilmeisesti pari kolme hyökkääjää.
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 2. Bacon Jäsen

  Lainaus:
  Saari on ihan täysi kysymysmerkki. Ei ole oikein saanut kunnon näyttöpaikkaa vielä missään. Ensi kaudella SaiPassa sellaisen saa. Oli viime kauden lopulla ihan kelvollinen, heikkoudet kaksinkamppailuissa ja laukauksessa. Odotan 25-30 pistettä.

  Vainikainen on hyvä nelosketjun energiapelaaja. Vahva luistelussa ja kaksinkamppailuissa, mutta kiekollinen pelaaminen on vähän niin ja näin. Iso-Mustajärvi on vähän samantyylinen pelaaja, tosin ei niin vahva luistelija, mutta näen hänessä hiukan enemmän potentiaalia pisteiden tekoon. Silti maksimissaan kolmosketjun pelaaja.

  Tiivola on ennakkoon kovempi kuin Saari ja Salmio kovempi kuin Vainikainen tai Iso-Mustajärvi. Ei kovin paljon, mutta on.

  Eikä mulla ole mitään ongelmaa myöntää, että SaiPa on paperilla liigan peräpäässä. Tiedän, että joukkue on terävän kärjen jälkeen kovin nimetön. Ihan samalla tavalla SaiPaltakin löytyy näitä potentiaalisia nuoria kuin Ässistä ja kaiken mennessä nappiin, voi toinen tai molemmat näistä jengeistä olla yllättävänkin korkealla. Mutta ennakko on kuitenkin aina ennakko.
   
  1stApril, Sörsseli & Myrsky74 tykkäävät tästä.
 3. -RTK- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ainoat sinikeltaiset
  Lainaus:
  Mullahan ei ole tähän taistoon mitään järkevää kommentoitavaa, joten mennään vähemmän järkevämmällä ja sekin siksi, että en ole koskaan ymmärtänyt tätä epäloogisuutta kiekkoväännöissä:

  Ainakin meillä päin iso- ja pikkuveli määritellään sillä perusteella, kumpi on tullut tähän maailmaan ensin, isoveljen ollessa vanhempi. Näin ollen, jos Lukko ja Ässät halutaan rinnastaa veljeksiksi niin painoit ilmoille juuri klassisen self-burnin. Iso- ja pikkuveljen titteleihin ei myöskään vaikuta esimerkiksi menestyksen tai ympärillä pyörivien työttömien hitsareiden määrä.

  Jos taas onkin niin, että olet oikeasti Ruuhkiksen isoveli niin sitten äskeinen opetushetki oli turha ja pahoittelen sitä.

  Voimasuhteisiin liittyen: Ässät on siitä ärsyttävä joukkue, että meikäläisen silmään se näyttää aina Mestis-joukkueelta parilla liigavahvistukselta, mutta silti se on varsinkin viime kausina keskinäisissä peleissä ollut Lukolle iso kanto kaskessa. Esimerkiksi viime kaudella, jos Lukko olisi saavuttanut sarjajumboa vastaan sellaisen rekordin kuin sen kuuluisi saavuttaa, niin se olisi ollut runkosarjassa viides. Ja loogisesti ajateltunahan se tarkoittaa vain yhtä asiaa: mestaruutta olisi juhlittu Hämeenlinnan sijasta Raumalla.
   
  Sörsseli tykkää tästä.
 4. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No se nyt vaan on hyvä jos menee vähän sörsseliksi, Salmisen Simon muistoa kunnioittaen...

  Ehkä luottavaisuudellekin on jotain aihetta jos jopa perus pessimistiset porilaiset sitä osoittavat... Ja onko se oikeasti paljon luottoa jos uskoo joukkueen taistelevan kymppi sijasta?

  Haluatko ottaa vastaan vedon, että jääkö ässät kahdelle viimeiselle sijalle?

  Lainaus:
  Mielestäni Ässillä on karvan verran SaiPaa kovempi rosteri.... Mutta toki täälläkin täytyy tunnustaa, että SaiPalla voi olla niitä itselle tuntemattomia suuruuksia.

  SaiPa saa kuitenkin merkittävää etua siitä, että kausi on Lehterälle jo kolmas... Ja molariosasto on kovempi.... Ei kun ketäs teillä onkaan maalissa :DDD
   
 5. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  On kyllä väkevä kuitti tuo viimeinen, pakko myöntää. Montako veskaria Ässien pitää vielä hommata, että osuu sellainen, jolla on viime kaudelta yli 90 prosentti tilastoissa?
   
  Entrosantier tykkää tästä.
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Voi vittu kun on herkkää porukkaa. Naureskelin itselleni, kun muistelin että teillä on kova veskariosasto, mutta sitten hokasin etten taidakaan muistaa ketä teillä on maalissa.... Enkä jaksanut puhelimella tutkailla. Ässien veskarisastolla ei kuittailla kyllä kenellekään...
   
  Oto Hascak tykkää tästä.
 7. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Eikai tässä kukaan ole herkistynyt, lämpimikseen vaan lätistään paskaa, kun sopiva tilaisuus sattuu kohdalle.

  Asiaan: Nimivahvahan Saipan molariosasto ei missään tapauksessa ole, se on selvää. Piti ihan tarkistaa, että voiko ässillä olla vielä heikompi odotusarvoltaan ja sitä se mielestäni on tällä hetkellä. Westerholm pelasi muutaman ottelun viime vuonna hyvin, muutaman huonosti. Kaarlehto on pelasi viime kaudella itsensä mestiksen mestariksi ihan hyvillä otteilla.
   
 8. 1stApril Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NYR
  Tuli mieleen tässä, kun Ässistä ja Tiivolasta ollut juttua.
  Onhan Ässät kokonaisuudessaan täysi kysymysmerkki. Positiivisuuden ymmärrän kannattajissa, koska nyt on jonkinlainen meininki ja joku suunta. Ennakoissa tuo 10-15 on se, mihin kuuluu.

  Niin, Tiivolasta. Yksi "kriteeri" sen kuuluisan potentiaalin toteutumiseen Ässissä on Tiivola rooli loppukaudesta. Jos on 1-2 ketjun sentteri, niin potentiaalia on jäänyt lunastamatta. Tiivola on aika köykäinen 1-2 ketjun sentteri ja uskon ainakin Spinkillä ja Kivenmäellä olevan potentiaalia parempaan.
   
 9. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Tätä olen Ässä-osiossa jo muutaman kerran toistanut. Tiivola on täydellisen keskinkertainen pelaaja, jonka ainoa vahvuus ovat tökeröt sukellukset. Kiitti vitusti, Lukko, että opetitte pojalle nämä.
  Tiivola voi parhaimmillaan olla sysipaskan joukkueen kakkossentteri tai keskikastin joukkueen kolmonen, mutta kärkijoukkueissa ei roolia löytyisi ollenkaan, koska neloseen löytyy parempia puolustavia pelaajia. Sopimus oli karmaiseva virhe Korpisalolta, koska saa huhujen mukaan ihan pelimiehen palkkaa.
  Kivenmäki oli kyllä keväällä hyvä, joten sopivien ketjukaverien kanssa voi tehdä kovaakin jälkeä. Spink Brotherseilta en odota mitään, koska tässä ketjussa on heidät jo tuomittu flopeiksi.
   
 10. koohela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Minusta sä Ruuhkis vedät hyvin, kiitos kovasta työstä.

  Nupinaa ja natinaa tullee aina, eikä tietenkään yksi henkilö voi jokaisesta joukkueesta kaikkea tietäkään ja varmasti eriäviä mielipiteitä tulee yhtä paljon kuin on kirjoittajia. Keskustelu on hyvästä.

  Jatka samaan malliin!
   
  mesag, Pika1, teba ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 11. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Samaa mieltä. En oo kyllä ollut tyytyväinen Tiivolan tasoon 1-2 sentteri kategoriassa... Ja uskon, että jää Ässissä 3. Sentteriksi.
   
  1stApril tykkää tästä.
 12. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No perhana, minä luulin tätä veijaria KalPan Ikoseksi, mutta hän olikin Joni eikä Joona.,.. mutta tosiaan, kova kaveri tämä Ilveksenkin Ikonen...
   
 13. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Kärpät julkaistu ja luettavissa kuten kaikki muutkin, toisessa ketjussa.
   
  Pika1 tykkää tästä.
 14. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Korjataan nyt sen verran, että Mingoia siirtyi joulukuussa SHL:ään pelattuaan ensin Allsvenskanissa lähes piste per peli- tahtia. Eli ei saanut kenkää SHL:stä. Pelaaja näki parhaaksi siirtyä Liigaan, eikä siinä sen kummempia kenkimisiä ole.
   
 15. Juomari Turmio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Charlestown Chiefs, MuSa
  Eipä tuo Ässät ole hirveän vakuuttava paperilla ja luulenkin että tulee olemaan se 10+, mutta ei tule olemaan kivaa joukkueilla käydä Porissa.

  Pitkästä aikaa tulee olemaan Iso.Paha.Mäki
   
 16. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kuten edeltävillä kausilla on nähty. Loppujen lopuksi joku sukeltaa hyvällä materiaalilla, joku pelaa yli paperille arvioidun tasonsa.

  Mulla riittää luottoa sääliplayoffeihin saakka.

  Ässien materiaali ei ole timanttinen, mutta oikein valmennettuna riittää taisteluun kympin sakissa.

  Katsotaan vielä minkä tasoisia jamppoja hankitaan pari kpl, ennen kuin dumataan Ässien rosteri.
   
  Jerppe, teba, Via Dolorosa ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  En minä mistään mitään tiedä, mutta tykkäsin enemmän, kun noi arviot oli kaikki samassa ketjussa. Nyt täällä loppui keskustelu, eikä jaksaisi useampaa käydä läpi. Ei tässä toki itse tule niin keskusteluun osallistuttuakaan, vaan lähinnä lueskeltua.

  Sorry OT.
   
 18. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jeps, nätisti arvioiden ihan alkuperäinen idea (jäsen McTorson mukaan), eli aktivoida tätä ketjua menee nyt vähän metsään, kun niitä tehdään omiin ketjuihinsa. Pistäkää ne tännekin, ja sitten vaikka koottuna yhteen ketjuun, jos joku vain arviot haluaa lukea.
   
 19. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ite tykkäsin, että nuo @Ruuhkis :n analyysit oli noin koottuna tuohon yhteen läjään. Ne on siitä helppo ja mukana käydä aina lukemaan. Mutta sen vois lyödä nyt lukkoon ja keskustelut voitais käydä tässä. Näin siis, jos joku multa kysyy. Mä kuitenkin avasin pelin. *hymiö*
   
 20. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Parempi että keskustelu pysyy siellä missä arviot. Tänne tulee muuten sekasin eri palstasiskojen arvioinneista otettuja keskusteluja. Kyllä tämän voisi pitää kikkelinmittailuna muuten, koska varmasti tännekin asiaa tulee.

  Esim @Anu Saukko on tekemässä omaa arviointia omaan ketjuun ja lisääkin varmaan tulee. Täällä on sitten puurot ja vellit kohta sekaisin.
   
 21. Myrvold Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti tämä Daniil Tarasov riittää. Ainakin potentiaalia yli 90% veskariksi on.
   
  Punamusta, Jondeez, Consumed ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 22. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Sitä kuuluisaa potentiaalia on kaikilla. Tero Lehterän mielestä jopa Jere Sneckillä ja Markus Kojolla.
   
  Wizzö tykkää tästä.
 23. Juippi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Lainaus:
  Tepsiin on tulossa vielä pelaajia sekä hyökkäykseen, että puolustukseen. Kärkikentät menevät tässä vaiheessa näin (imo):

  Budish - Filppula - Korpikoski
  Piskula - Salonen

  Suoranta-Nättinen-Pajuniemi
  Lukka - Kaskinen

  Tony Sundin tilalle hankitaan puolustaja jos hän ei palaa rapakon takaa ja tämän lisäksi Ilkka Heikkisen päätöstä jatkosta odotellaan. Hyökkäys vaatii ainakin yhden pelaajan lisää, mielellään pari. Jos arvioi, että pelaajia tulee vielä 3-4 lisää niin osunee melko varmasti oikeaan. Uhkakuvia on, koska rosterissa on loukkiherkkiä pelaajia ja Kakon ja Palveen tasoisia korvaajia ei ole vielä saatu.
   
 24. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Jatketaan Niclas Westerholm -väittelyä täällä...

  Itselle tulee Westerholmista mieleen Markus Ruusu. Molemmille täysin puskista NHL-varaus/sopimus ja yht’äkkiä se kuuluisa ”potentiaali” nostaa päätään täälläkin palstalla. Tuo pelkkä NHL-varauksen/sopimuksen näkyminen siellä Eliteprospectsin tiedot-kohdassa ei aina tarkoita, että nyt tämä pelaaja onkin superlupaus.

  Esimerkiksi 95% täälläkin palstalla olevista olisi vuonna 2015 varannut Vehviläisen Ruusun sijasta. Dallas Starsin scoutti Kari Takko ei näköjään ollut samaa mieltä. Se näytti silloin typerältä ja niin näyttää nytkin. Vehviläinen on tuon kesän jälkeen voittanut muutaman mestaruuden ja Ruusu käynyt näyttämässä ”taitojaan” muutamassa joukkueessa. Noitakaan mahdollisuuksia tuskin olisi saanut ilman tuota täysin puskista tullutta varausta.

  Välillä jopa ammattilaisten päätökset saavat kyllä minun pääni pyörälle. Miettikää tilanne, että NHL-joukkueen scouttina saisitte tehdä sopimuksen yhdelle potentiaaliselle pelaajalle Liigasta - päädytte Tony Sundiin. Olisihan tuo jo niin absurdia vittuilua/trollaamista, että eihän ketään tuollaiseen ratkaisuun päädy. Eiku.

  Näillä esimerkeillä yritän nyt vain sanoa, että jokin kontakti NHL:ään suuntaan ei aina kerro pelaajan potentiaalia. Esim. onko Westerholm tai Ruusu merkittävästi potentiaalisempi kuin varaamattomat Lehtinen, Pohjanoksa, Voutilainen tai Heljanko. Ei.
   
  RäpyläRepe, Strongbow, ADX_03 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Tässä viestissä kiteytyy oikeastaan kaikki, mitä itse ajattelen Westerholmista (ja Ruususta). Hyvin sanottu.