Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Trevor Mingoia painoi 26 SHL pelissä samanverran pisteitä mitä Spinkit yhteensä.

  DeSousa voitti EBEL:n maalipörssin tehden 36 maalia ja 64 pistettä. Mielestäni nämä ovat ihan hyvät perustelut, miksi on 0.5 numeroa parempi arvostelu.
   
  Huppu, HOOLIGAN_, Knap ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No en oo tarkistanut kaikkia noista, mutta esim Tyrväisen arvosana on 4. Ja taitaa joillakin muillaki ola parempi kuin 3? Juho Kerästä nyt ei saa paremmaksi, vaikka hänestä tykkäänkin. Onko Haataja parempi alaketjun hyökkääjänä? Talajalla oli ihan pommikausi, mutta oliko tuo vain suonenveto? Eikö Lahtisella ollut vaikeuksia mahtua Pelsujen miehistöön? Ei hänen tekemisensä ainakaan mitään hurraahuutoja aiheuttanut, sen tiedän nimittäin oli minulla parissa koko kauden pörssissä. Joona Ikonen on ihan loistava ja jos kestää kasassa on aika lähellä paras bottom 6 hyökkääjä. Ja eikös hän oo sentteri?

  Salmio on todellakin ENNAKKOON kovempi kaveri kuin nuot luettelamasi 2,5 ukot. Ja vielä hemmetisti kauempana noista mainitsemistani SaiPan äijistä. Väyrynen ei ole itselleni kovinkaan tuttu, niin voi nuorena kaverina tuosta noustakin, mutta todisteltavaa riittää hänelläkin.

  Eli ennemmin sijoittaisin Salmion tuohon ylempään kuin alempaan kastiin.
   
 3. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Antaa muiden aliarvioida, saa sitten kauden jälkeen nauttia kun Ässät mitä luultavimmin "yllättää" nämä.
   
 4. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Ensinnäkin kiitokset @Ruuhkis vaivannäöstä.
  Mielestäni Ässien osalta arviot osuivat hyvin kohdalleen. Puolustus on lähtökohdat huomioiden kohtalaisella tolalla.
  Maalivahtitilanne on katastrofaalinen ja jos tämä mysteeriveskari ei ole selkeä ykkönen, niin Ässillä on ensi kaudellakin Liigan huonoimmat veskarit.
  Hyökkäyksestä puuttuu ykkösketju kokonaan, joten heikolta näyttää sielläkin osastolla.
  Mitä tulee alaketjujen hyökkääjien arvosanoista nillittämiseen, niin näiden pelaajien vaikutus joukkueen menestykseen on kuitenkin rajallinen. Siksi ymmärrän hyvin, että Salmiolla ja vaikkapa Iso-Mustajärvellä on sama arvosana, vaikka Salmio onkin selkeästi parempi pelaaja.
  Ehkä nyt on @Ruuhkis antanut näille marginaalipelaajille liian hyviä arvosanoja. Esimerkiksi Ässissä joku Pihlajamäki on korkeintaan ykkösen arvoinen pelaaja, ehkäpä 0,5 olisi ollut oikea arvio. Näin olisi saatu enemmän hajontaa arvosteluihin.
  Tosin näistä ykkösen arvosteluista vasta myrsky olisikin noussut, eli sikäli ymmärrän ratkaisun.
   
  1stApril, Aces High & Ruuhkis tykkäävät tästä.
 5. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  26 matsia on 26 matsia... Spinkit saivat sentään yrittää pari kautta SHLssä kun Mingoialle tuli heti kenkä persauksille.

  Ja EBEL on EBEL... on varmasti ihan hyvä kaveri, mutta kysymysmerkkejä on valtavasti.

  Eikös Spinkit ole jenkeissä tehoillut paremmin kuin tämä kaksikko?
   
 6. Bacon Jäsen

  Ihme meuhkaamista Ässien ennakosta. Katsoin Ässien kokoonpanoa ja tuo hyökkäys on ihan täynnä kysymysmerkkejä. Osalla on viime kausina isoja loukkaantumisia, osalla on tosi vähän liigapelejä ja osa ei ole piirtänyt jäähän vielä viiruakaan liigassa. Eihän tuollaista hyökkäystä voi hyvällä tahdollakaan ennen kauden alkua kovin korkealle nostaa. Ja sitä perkeleen potentiaalia on joka joukkueessa.
   
  ADX_03, sakkr, teba ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Hyvää työtä @Ruuhkis tehnyt! Itse ainakin päässyt joka joukkueesta huomattavasti paremmin kärryille kun lukenut arvioitasi ja melkolailla samaa mieltä voinut olla lähes kaikesta. Joukkueet tietysti elävät vielä ja mielenkiinnolla odotan sitten ennen kauden alkua tekemiäsi arvioita ja samalla silloin kenties itsekin uskaltaa jotain omia mietteitä tänne raapustella. Tällä hetkellä ei uskalla muuta todeta kuin, että stadissa homma näyttää ihan hyvältä, Tappara on vahva taas, Pelsut valmis jälleen taistelemaan kärkisijoista ja TPS:n suhteen ei tiedä yhtään mitä odottaa, ei ole joukkueen rakentaminen Turussa vakuuttanut ainakaan vielä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2019 klo 16.24
  Ruuhkis tykkää tästä.
 8. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Joo näinhän se on. Onhan Ässillä tasapaksu kysymysmerkki toi koko rosteri ja itsekin ymmärrän, että ennakkoon kaikkia pelaajia tuntematta se melkeinpä täytyy sijoittaa johonkin sijoille 11-15. Ja riskejä on taas niillä tärkeimmillä osioilla, eli maalivahdit, jatkuvuuden puute pelaajamateriaalissa, täysin uusi valmennustiimi, täysin uusi toimisto...

  Mutta aika luottavaisin mielin olen olen valmennuksen ja toimiston osaamisen suhteen tällä hetkellä... niin eiköhän sitä taistella ihan tosissaan siitä sääli paikasta. Jos ruotsalaiset on hyviä pelimiehiä ja hankitaan vielä yksi kunnon vahvistus Sakken paikalle, niin sitten voidaan kaiken osuessa nappiin taistella suorasta paikasta pleijareihin, mutta se on aika kaukainen haave... sen verran isolta takamatkalta lähdetään niin moniin nähden.
   
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  En olis ihan noin kriittinen ykkösketjun suhteen, varsinkaan seuran nykyideologiaan peilaten. Sanosinko, että puuttuu 1,5 top-6 hyökkääjää. Yhtä odotan varmana.

  Pihlajamäki voi tehdä taikojaan, mutta jos ennakkoon on korkeintaan 4. ketjun paikkeilla, eikä tältä istumalta pysty asettelemaan esim. av-spesialistiksi, niin ennakkoarvosana saa olla sen mukanenkin. Marginaalipelaaja kunnes toisin todistetaan.
   
 10. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  On se kumma, kun heti jos vähän keskustelee, niin täällä alkaa lentää kuitit meuhkaamisesta, ulinsta, hyökkäämisistä ja ties mistä... Itse ainakin ihan mielelläni kuuntelisin muiden kannattajien kommentteja seuraansa koskevasta arviosta. Usein se nyt vain sattuu olemaan niin, että ne seuran kannattajat sattuneesta syystä tietää siitä joukkueesta aika paljon enemmän kuin joka joka kirjoittaa kaikista joukkueista jotain yleistä arviota. Eikös arvio ole osunut aika hyvin kohdilleen jos eri mieltä on vain parin kolmen pelaajan osalta?

  Luulin, että porukka voisi arvostaa jos täällä nostellaan esille pienempien roolien usein pienemmälle huomiolle jääviä tuntemattomia sotureita... mutta taas sitä sai todeta olevansa väärässä.
   
  redpecka tykkää tästä.
 11. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Kuten sanoin, jokainen palaute on tervetullut ja koitan ottaa oppia näistä. Taisi KalPankin julkaisun myöden tulla keskustelua, enkä nyt näe näitä negatiivisena, vaan asioita joita voi pyrkiä ottamaan huomioon tulevaisuudessa.

  Jos jaksan joskus vielä tehdä uudestaan moisen ennakon, niin pohja joidenkin pelaajien osalta on nyt valmiiksi erinlainen ja tulen huomioimaan asioita omien kannattajien keskusteluiden parista.

  Ei ole pahaa makua @Sörsseli mistään ja jatkossa olen varmasti tietävämpi.
   
  Janne76 tykkää tästä.
 12. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei ole, vaan laituri. Jos siis kyse Ilveksen Ikosesta. Noitten Ikosten kanssa menee aina sekaisin, kun niitä on niin julmetun monta. Ilveksessäkin jo kaksinkappalein.
   
 13. Bacon Jäsen

  Lainaus:
  Joo kukaan ei ole kieltänyt keskustelemasta, mutta sun kirjoituksista kaikkineen hymiöineen :DDDD saa sellaisen kuvan, että siellä alkoi suu vaahdota ja Ässiä on nyt sorrettu pahemman kerran.
   
 14. redpecka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, tulevaisuuden EHL jos SaiPa mukana
  Lainaus:
  Tämä on ihan hyvä keskustelun aihe ja siitä muistaakseni löytyy joku ketjukin foorumista (Esittele joukkueesi tuntemattomampia heppuja.. tai muu vastaava), mutta se ei ole kai tämän voimasuhdeketjun asioita.
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mun mielestä sieltä ei puutu kuin 1 top6 hyökkääjä...vaikka kuten Ässien osiossakin todettua, Ässät tulee vetämään enempikin top9 linjalla kuin top6.
  Ja Pihlajamäki taitaa tällä hetkellä olla todellisuudessa hyökkääjärankingissa joku 15. tryout mies kun on, niin varmaan Juholakin ajaa edelle. Ja voi olla, että ennemmin laittavat Kulmalan tai Mäkisen sentterin paikalle ja Appelgrenin laitaan. Mäkisen tasosta ei ole mitään käryä, ainakana ennakoissa häntä ei voisi korkealle laittaa. Tai kait hän nyt KHL statuksella saisi saman kuin esim. nämä SaiPassa läpimurtoa hakevat sankarit, eli saman kuin Salmio ja Kivelä 2,5. Mäkisestä on kyllä hihkunut ihan positiivisia juttuja, ilmeisen työteliäs ja hyvin liikkuva...kenties ilkeäkin kaveri? Voi olla ihan hyvää 4. sentteri ainesta.

  Ja eihän me Ässäfanitkaan oikeasti ees tiedetä, miltä tuo rosteri tulee näyttämään. Kivenmäki tosiaan veti loppukauden laiturina pelatessaan sellaisella 1PPG tahdilla. Haastatteluissa on sanottu, että Mäkinen on ensisijaisesti hankittu sentteriksi, Appelgrenia on kuulemma ensisijaisesti ajateltu sentteriksi... Kulmalaa on ajateltu sentteriksi, mutta hänet nähdään pidempänä projektina, kun fysiikka on luokkaa EDARI. Lisäksi Espoosta saapunut Hirvonen on sentteri, niin ei ole mahdottomuus, että Kivenmäestä tehdäänkin meille laituri... itseäni tosin houkuttaisi nähdä hänet keskellä...ettei vaan taas tehtäis Ruotsalaisia...

  Eli hyökkäys saattaa näyttää myös tältä:

  Spink-Spink-Lähteenmäki
  Killinen-Tiivola-Kivenmäki
  Rekonen-Appelgren-Hirvonen
  Salmio-Mäkinen-Kivelä
  Juhola-Kulmala-Pihlajamäki

  Ja tuohon pitäisi hankkia vielä pari hyökkääjää :O
   
 16. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Aika vaikea keskustella voimasuhteista, jos ei ole hyvää kuvaa kokonaisuudesta. Mielestäni tämä on juuri ketjun paras anti, kun vähän koeponnistetaan miten joukkueiden palaset suhteutuvat toisiin palasiin. Näin ainakin itse olen oppinut hahmottamaan useiden tuntemattomien suuruuksien tasoa. Ja kyllähän se nimenomaan on sitä voimasuhdekeskustelua, että miten joukkueiden palaset suhteutuu toisiin.

  Olisi aika heikko voimasuhdekeskustelu, jos keskusteltaisiin vain logo tasolla. Puolustus - hyökkäys - mv - maalivahti...keskustelussa olisi ehkä jo jotain järkeä, mutta näin ainakin itselleni tulee parempi kokonaiskuva...

  Lainaus:
  Yritin hymiöillä ilmaista, että keskustelu on ainakin osaltani varsin lepposta, hyväntuulista ja kevyttä.

  Mutta sanny sää vielä, onko Tiivola saman tasonen kaveri näin ennakkoon kuin Mikke Saari? Tai Salmio saman tasonen kuin Iso-Mustajärvi ja Vainikainen? Ihan mielenkiinnolla kuulisin tästä ihan suoraan sieltä Lappeenrannasta jos näin on... pitää sitten laittaa kavereita seurantaan. Niin ja esim. Appelgren on sitten näitä kavereita näin ennakkoon vissiin vielä pykälää heikompi.
   
 17. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Niin ja @Ruuhkis onko siis niin, että tuloyksikön pisteet ovat yhtä merkityksellisiä arviossa kuin alaketjujen?
   
 18. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Joo, ei ole mitään kertoimia tulosyksikössä. Kokoonpanot olen koittanut laittaa siten, miten niitä suurimmaksi osaksi ollaan joukkueiden ketjussa pyöritelty.
   
 19. DripL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Joo onnea vaan yrityksessä kertoa porilaiselle mitä tarkoittaa kausiennakko.
   
  Huppu, BlackWolf, Rairama ja 15 muuta tykkäävät tästä.
 20. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  @Ruuhkis

  Voisiko näistä arvioista tehdä oman ketjunsa Liiga-osioon. Tuskin siitä ketään pahastuu, vaan päinvastoin, selkiyttäisi keskustelua ja löytäisi vanhemmatkin arviot helpommin. Keskusteltaisiin tässä ketjussa voimasuhteista yleisesti ja nämä isommat projektit laitettaisiin omiin ketjuihin niin ei mene aivan puuroksi. Saattaisi innostaa muitakin tekemään omia arvioita, etteivät katoa kuin pieru saharaan. Ja tietysti sitten kauden jälkeen olisi helpompi tulla haukkumaan kyseiseen ketjuun :).

  Ja voi se olla pelkkä ”Liiga-arviot ketju”, mutta mieluusti sinun arvioillesi oma ketju ja muille sitten omat jos joku innostuu.

  Ja kehujakin on pakko antaa, hienoa työtä! Itse yritin joskus muutama vuosi sitten tehdä vastaavia arvioita, mutta keskenhän se projekti jäi. Aika paljon aikaa tarvitsee näihin kuuluttaa. Ja paskamyrsky nousee aina. Muistaakseni omalla kohdalla, kun arvioin Malisen paremmaksi kuin Kokkalan. Ja porilaiset tosiaan on aika herkkää porukkaa näissä, sinulta hyvä arvio Ässistä mielestäni, onhan tuo hyökkäys ”tasaisen paska”.
   
  Walkin ja Ruuhkis tykkäävät tästä.
 21. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  !!!!HUOMIO!!!!

  Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


  Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

  0 - Ei käyttöä liigatasolla.
  1 - Heikko liigatason pelaaja.
  2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
  3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
  4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
  5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
  6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)


  Ässät (vaihtoehtoinen ennakko)


  Arvosana: 28.75
  Valmennus: 5 x 1.5 = 7.5
  Puolustuksen arvosana: 5 x 1.25 = 6.25
  Keskikaista: 5
  Laitahyökkääjät: 5
  Maalivahdit: 5

  Sami Lähteenmäki - Peter Tiivola - Aleksi Rekonen
  Tyson Spink - Tylor Spink - Lenni Killinen
  Roni Hirvonen - Otto Kivenmäki - Niko Kivelä
  Mikko Salmio - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki

  Tommi Taimi - Jakob Stenqvist
  Jyri Marttinen - Aleksi Varttinen
  Markus Niemeläinen - Simon Åkerström

  Sami Aittokallio
  Radek Haas


  Taimi 5
  Stenqvist 5
  Marttinen 5
  Varttinen 5
  Niemeläinen 5
  Åkerström 5

  *Tiivola 5
  *Spink 5
  Kivenmäki 5
  Appelgren 5

  *Lähteenmäki 5
  *Rekonen 5
  *Spink 5
  *Killinen 5
  Hirvonen 5
  Salmio 5
  Kivelä 5
  Pihlajamäki 5

  Aittokallio
  Haas

  Kysymysmerkit.

  Kestääkö Porilaisen maksa koko kesän kestävissä kultajuhlissa?

  Arvio.

  Tiivola voittaa pistepörssin, Kivelä maalipörssin ja Salmio syöttöpörssin. Ässät voittaa kaikki runkosarjan 60 peliä ja pudotuspelien 12 ottelua suoraan 4-0 voitoin. Poika on tullut Poriin!
   
  Dalhan, BlackWolf, Rairama ja 31 muuta tykkäävät tästä.
 22. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Joo toi on itseasiassa ihan hyvä idea. Taidan huomenna tehdä ketjun, kun saan viimeisenkin ennakon raapusteltua. Siinä olet oikeassa, että olen tykittänyt varmaan 200 viestiä tänne ja kaikki ovat jossain peitossa ja siten vaikeasti löydettävissä.

  Ja kiitos kehuista! Helkkarinmoinen työ on ollut ja kaikenkaikkiaan todella moni on ollut samaa mieltä ja kiitollinen, mitä osaa arvostaa.
   
  Jannun Alpakat tykkää tästä.
 23. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mukava huomata, että täällä ei anneta toisten kirjoituksille mitään arvoa... vaan heti lytätään toisten mielipiteet, heitetään homma ranttaliksi ja aletaan kuittailemaan.

  Ootko nyt ihan varma noista pörssivoitoista? Siellä on kuitenkin niinkin kovia haastajia samalla viivalla kuin Micke Saari, Ville Vainikainen ja Tomi Iso-Mustajärvi. Jätkä on kehdannut röyhtästä tollasta palstalle ja sitten kun joku asiasta mainitsee niin heittää homman ihan ranttaliksi...

  Pikkuveikka on kyllä pikkuveikka, vaikka voissa paistaisi. Pitäis olla koko ajan kieli ruskeena, että sen itse tunto pysyis ees jollain tasolla kasassa...
   
  Naurava Sika ja Oto Hascak tykkäävät tästä.
 24. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Mielestäni @Ruuhkis on vetänyt tässä aika kovalla itseluottamuksella arviota eetteriin. Sensijaan siellä päässä tuntuu tulevan aika herkästi tippa linssiin ja toivottavasti toivut tuosta viimeisestä huumoriviestistä edes Kerttulan dynastian aikana.
   
  BlackWolf, mikko6000, Jannun Alpakat ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 25. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Meni vähän sörsseliksi tää touhu.

  Ihmeen kova luotto tuntuu Porissa olevan ensi kautta kohtaan monella palstalaisella. Mielestäni Sport ja KooKookin ovat kokoonpanoissa edellä Ässiä. Veikkaan että Ässät jää pohjille, jos ei nyt jumboksi ni sitten tokavikaksi. Onko vielä hankintoja tulossa vai onko joukkue tossa?
   
  Kourujärven Ponnistus ja Myrsky74 tykkäävät tästä.