Tuossa tapauksessa nainen ei ole ostaja. kyseistä tapahtumaa ei suoriteta hänen kanssaan. Mies maksaa ostokset, joten ostokset ovat miehen, mieheltä kysytään ikä.
Pariskunnan nainen pakkaa, ostokset ovat myös hänen. Jos 14-vuotias tyttö pakkaa koko perheen ostoksia, on myyjän tapauskohtaisesti punnittava, tuleeko hihnalla oleva mansikkasiideri tytölle vai isälle.
Nykyistä systeemiä parempaakaan vaihtoehtoa en keksi, sillä ei ole realistista, että jokainen kaupassa asioiva vanhempi voisi aina jättää lapsensa ulos / autoon / hoitoon halutessaan ostaa saunakaljan. Mikäli vain ostajalta kysyttäisiin, helpotettaisiin alkoholin päätymistä nuorisolle, kun serkkupoika 18 v. saapuisi hakemaan monta ostoskärryllistä tavaraa muassaan kokonainen yläasteen kahdeksas luokka.
Tämän ketjun perusteella monelta mielipahalta vältyttäisiin, kun omasta mielestään "tosi vanhan näköiset" 23-vuotiaat ymmärtäisivät pitää ne henkkarinsa mukana.
Menin muuten kesällä terassilta sisälle ravintolaan hakemaan muutamaa juomaa seurueelleni ja otin pelkän luottokortin mukaan. Yleisestä sähläämisestä päätellen (mm. ongelmia viinamittojen kanssa) tiskin takana oli ensimmäistä työvuoroaan tekevä baarityttö, joka halusi nähdä henkilöllisyystodistukseni. Asiasta jopa ilahtuneena kipaisin pöytään hakemaan henkkarit lompakosta ja jonotin kiltisti uudelleen tiskille. En ymmärrä, miksi pienistä asioista pitää tehdä isoja ongelmia.