Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 988
  • 2 913
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Neuvokset keittiövinkkejä seuraavassa.......

Karjalanpaistilihoista (nauta, sika ja lammas), juureksista ja kaalista saa hienon pataruuan kun sen hauduttaa tummassa oluessa. Parempi tulos kun padassa syntyy painekattilassa.

Kokeile liha- ja makkarakeiton tekoa liemenä tummaa olutta. Lihakeittoon tietenkin myös lihan keittolientä kasaan keitettynä. Ja makkara mielellää hevospaistimakkaraa. Hvitfeltin hevospaistimakkara on suomalaisten lenkkimakkaroiden Rolls Royce.

Lihapullille saat hienon kastikkeen, kun pullien paistoliemeen lisäät sinappia ja portteria. keität kasaan ja siilaat. Pyöristetään kermalla ja voinokareella. Ja paistakaa ne lihapullat pannulla. Pullat voi laittaa lämpimään uuniin sillä aikaa, kun askartelet kastikkeen.

Kalakeitto saa ihan uutta twistiä, kun korvaat osan liemestä vehnäoluella. Ylipäätään kalaruualle pätevin pöytäjuoma löytyy vehnäoluiden maailmasta. Graavi- ja savukalalle ei sovi mikään viini.

Portterista ja tummasta sokerista syntyy keittämällä kokoon hieno portterisiirappi, mikä kruunaa suklaakakut ja suklaajäätelön.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Vahvasta kahvista saa myös mainion pohjan vaikkapa chili con carneen.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kokeile liha- ja makkarakeiton tekoa liemenä tummaa olutta. Lihakeittoon tietenkin myös lihan keittolientä kasaan keitettynä. Ja makkara mielellää hevospaistimakkaraa. Hvitfeltin hevospaistimakkara on suomalaisten lenkkimakkaroiden Rolls Royce.
Oluen sopivuudesta ruuan laittoon jokseenki eri mieltä. En vaan tykkää. Mutta tuosta Hvitfeltin hevospaistista just eikä melkein samaa mieltä. Ylivoimaisesti parasta makkaraa, jota tästä maasta saa. Oli aina pakollinen käynti hakemassa sitä hallista kun Turkuun oli asiaa. Nykyään ei ole ollut, joten ilman on jäänyt.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vanhalle Lenille vinkiksi, että itse laitan Chili-Con-Carneen tummaa suklaata. Chili+tumma suklaa+valkosipuli muikea makuyhdistelmä. Ja muiksi päreiksi kunnon lihoja kauan hauduttaen sekä hyvälaatuisia papuja sekä ehkä joku tomaattikastike. Ja itse nautin Chili-Con-Carnen villiriisin sekä Ranskankerman kanssa.

Vesurille tiedoksi, että Hvitfeltin makkaroita on Turun talousalueen lisäksi saatavissa ainakin pääkaupunkiseudulta, Tampereelta sekä Porista.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Vesurille tiedoksi, että Hvitfeltin makkaroita on Turun talousalueen lisäksi saatavissa ainakin pääkaupunkiseudulta, Tampereelta sekä Porista.
Juu. Huomasin kun katselin Hvitfeltin sivuja. Näyttää olevan nykyään Perniön Lihan tuotantoa. Onko laatu säilynyt samana kuin oli omassa tuotannossa? Piikkiön tehtaalle taisi käydä niin kuin lähes jokaiselle piensahalle. Kannattavuuden hiipuessa pääsi tuli nurkan alle ja tehdas paloi.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vesurille tiedoksi, että Perniön liha valmistaa kaikki Hvitfeltin hevosmakkarat alkuperäisten reseptien mukaan. Vaikka oma tehdas pääsi kärähtämään, niin reseptit eivät kärähtäneet. Tehtailija säilyttää reseptivihkoa kotona kassakaapissa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Muussihifistelijöille kauhisteltavaa. Joku jo kehuikin Lidlin pulvermuussia. Täältä myös peukku ylös. Maitoon tehtynä ja riittävällä suolalla ja voilla varustettuna hyvää nopeaa arkimättöä näin lapsiperheellisellä. Tuossahan on 99% perunaa toisin kuin kilpailijoilla.
 
Eihän pussikamassa sinänsä mitään vikaa ole. Esim. itse diggaan erittäin paljon Knorrin pussibearnaisekastikkeesta kanan ja riisin kanssa, lapsuuden suosikkikotiruokaa. Ei sillä tosin mitään muuta tekemistä bearnaisen kanssa ole kuin nimi. Aito bearnaise tohon settiin taas ei todellakaan sopisi.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Neuvoksen aamuherkku:

Rikotaan kolme kananmunaa keskikuumalle pannulle jossa on sulatettu nokare voita. Kun munat alkavat hyytyä niin maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Laitetaan toiselle syrjälle paksu siivu kinkkua ja juustoa sekä ohuita tomaattiviipaleita. Nostetaan munien toinen syrjä kasan päälle ja paistetaan kypsäksi niin, että juusto alkaa sulaa ja kinkku lämpiää. Tällä jaksaa.

Tämän "munacalzonen" täytteeksi voit laittaa mitä tahansa, mitä kaapeistasi löytyy.
 

Procamp

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sain lahjaksi Weberin tuollaisen spiraalinmuotoisen kylmasavugeneraattorin ja pussin Mustangin kylmasavustuslastuja. Sitähän piti viikonloppuna heti testata, mutta ongelmia ilmeni, koska puru ei suostunut kytemään muutamaa minuuttia kauempaa. Yritin lisätä ja vähentää purun määrää, mutta tulos sama. Käytin sitä sähkösavupöntössä, pallogrillissä ja isossa kaasugrillissä, mutta aina sama juttu. Mikä tässä nyt mättää?
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Muutimme alkukesästä uuteen asuntoon ja tässä on myös leivinuuni. Pulled porkia tuolla on tullut jonkin verran tehtyä, mutta jos jollain on muita hyviä pitkään haudutettavia ruokia mielessä, niin vinkkejä otetaan suurella ilolla vastaan. Aika hyvin tuossa pysyy lämpö, kun jos aamulla laittaa tulet, niin vielä seuraavana iltanakin on reilut 100 astetta, joten pitkään tuolla pystyy matalassa lämmössä kypsentämään. Nyt syksyn ja talven aikana tuota kuitenkin tulee lämmitettyä suht aktiivisesti, niin mielellään tekisi samalla jotain ruokiakin siinä, jos vaan keksisi jotain hyviä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt syksyn ja talven aikana tuota kuitenkin tulee lämmitettyä suht aktiivisesti, niin mielellään tekisi samalla jotain ruokiakin siinä, jos vaan keksisi jotain hyviä.

Kalakukko. Ja ei, siihen ei laiteta lanttua tai no en tiedä laittavatko maalaiset. Tekeväthän ne muitakin outoja juttuja ja puhuvat hassusti.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
....jos jollain on muita hyviä pitkään haudutettavia ruokia mielessä, niin vinkkejä otetaan suurella ilolla vastaan.

Oon himoinnut kirjakaupassa Pataruokaa - kirjaa. Itselläni ei ole oikein mahdollista haudutella ruokaa pidempiä aikoja uunissa, mutta suosittelen katsomaan kirjaa.

Muina ideoina on karjalanpaisti ja pataleivät (eivät ny aivan ihan yötä voi uunissa olla)

Linkki vie kirjan omille sivuille.
 

Jeffrey

Jäsen
Muutimme alkukesästä uuteen asuntoon ja tässä on myös leivinuuni. Pulled porkia tuolla on tullut jonkin verran tehtyä, mutta jos jollain on muita hyviä pitkään haudutettavia ruokia mielessä, niin vinkkejä otetaan suurella ilolla vastaan. Aika hyvin tuossa pysyy lämpö, kun jos aamulla laittaa tulet, niin vielä seuraavana iltanakin on reilut 100 astetta, joten pitkään tuolla pystyy matalassa lämmössä kypsentämään. Nyt syksyn ja talven aikana tuota kuitenkin tulee lämmitettyä suht aktiivisesti, niin mielellään tekisi samalla jotain ruokiakin siinä, jos vaan keksisi jotain hyviä.

Ihan perus ruuista suuri osa on alkujaan ollut pitkään haudutettavia. Oikeastaan kaikista tomaattipohjaisista kastikkeista saa ihan uusia ulottuvuuksia hauduttamalla. Bolognesesta chili con carneen löytää kyllä ihan uusia ulottuvuuksia, kun ne saavat rauhassa kerätä makuja useamman tunnin.

Leivonnaisista sitten suomalainen ruoka kirja on täynnä leivinuuni ruokia. Rieskoja, piirakoita pataruokia yms, ja nuohan on juuri sellaisia jotka on kypsennettävä lämmityksen eri vaiheissa.

Itse leivinuuniin oli ihan hauska juttu aikanaan kun asuin maailmalla yhden italialaisen kundin kanssa muutaman kuukauden. Totesin siinä joku sunnuntai ilta, että olisipa kiva tehdä pitsaa, mutta asunnossamme ei ollut uunia. Italiaano totesi miettineensä samaa ja että kyllä se pitsa tulisi ihan pannullakin, mutta kun pitsataikina pitäisi saada kohoamaan leivinuunin reunukselle, jotta siitä tulisi sellainen jota kehtaa tehdä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kalakukko. Ja ei, siihen ei laiteta lanttua tai no en tiedä laittavatko maalaiset. Tekeväthän ne muitakin outoja juttuja ja puhuvat hassusti.

Sattuikin sopivasti olemaan paikallisessa kalakaupassa perattuja maivoja järkevään hintaan, niin testaanpa miten onnistuu elämän ensimmäinen muikku (vai tässä tapauksessa maiva)-kukko. Häpeäkseni voin tunnustaa, etten ole koskaan edes syönyt kalakukkoa, ehkä se on jo aika. Lanttua en laita, vaikka olenkin maalainen ja teen outoja juttuja.

Oon himoinnut kirjakaupassa Pataruokaa - kirjaa. Itselläni ei ole oikein mahdollista haudutella ruokaa pidempiä aikoja uunissa, mutta suosittelen katsomaan kirjaa.

Muina ideoina on karjalanpaisti ja pataleivät (eivät ny aivan ihan yötä voi uunissa olla)

Linkki vie kirjan omille sivuille.

Tämä kirja pitää ottaa jostain haltuun, kiitos vinkistä! Kiitokset myös @Jeffrey :)
 

Jeffrey

Jäsen
Kukkoa viinissä, Coq au vin. Eli kanapata.

Googgeli kertoo reseptejä. Ihan törkeän hyvää!

Tietysti kukko ja kana on eri eläimiä, joskin kukon löytyminen kaupasta voi olla hankalaa. Jos nyt kuitenkin kukkoa haluaa niin kannattaa kysellä pientiloilta. Yleensä kukot on varsin epätoivottuja kuoriutujia, ja niitä saatetaan jopa ilmaiseksi jaella. Toki työt jää itselle.

Coq au vinin historia on tosiaan siinä kun tilan kukko oli tullut liian vanhaksi suorittaakseen tehtäväänsä. Vanhan eläimen liha toki oli sitkeää, joten sitä piti hauduttaa pitkään jotta se mureni. Maku toki on voimakkaampi ainakin vanhassa kukossa, mutta noin reseptin kannalta voi lopulta olla melko vähän merkityksellistä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Sain lahjaksi Weberin tuollaisen spiraalinmuotoisen kylmasavugeneraattorin ja pussin Mustangin kylmasavustuslastuja. Sitähän piti viikonloppuna heti testata, mutta ongelmia ilmeni, koska puru ei suostunut kytemään muutamaa minuuttia kauempaa. Yritin lisätä ja vähentää purun määrää, mutta tulos sama. Käytin sitä sähkösavupöntössä, pallogrillissä ja isossa kaasugrillissä, mutta aina sama juttu. Mikä tässä nyt mättää?
Kylmäsavugeneraattorissa pitäisi käyttää lämpökynttilää ja savupurua, ei lastuja. Lisäksi purut pitää säilyttää kuivassa, yhtään kosteat ei jaksa kyteä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Neuvokselta pikku heitto tähänkin ketjuun......

Nimittäin. Painekattila on vallan erinomainen kapine keittiössä. Olen tehnyt viimeaikoina paljonkin ruokaa kyseisellä vempeleellä.

Kaikki oli luonnollisesti hyvää....
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Mutsi kertoi että meillä on Nuijamaan mummolan pakasteessa "muutama" köntti hirvenlihaa, ja nyt kaipaisin vinkkejä siitä mitä niistä voisi tehdä jos otan jokusen kimpaleen itselleni? En ole nimittäin aiemmin tehnyt itse hirvestä mitään vaan lähinnä katsellut muiden touhuja.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Mutsi kertoi että meillä on Nuijamaan mummolan pakasteessa "muutama" köntti hirvenlihaa, ja nyt kaipaisin vinkkejä siitä mitä niistä voisi tehdä jos otan jokusen kimpaleen itselleni? En ole nimittäin aiemmin tehnyt itse hirvestä mitään vaan lähinnä katsellut muiden touhuja.
Lihan tyyppi olisi hyvä tiedostaa. Ihan jauhetusta lihasta tekisin todennäköisesti pullia kunnon kastikkeella. Sekaan laittaisin hivenen rasvaista nautaa ja ehkä myös hivenen possua, jotta kuivahko hirven liha ei kuivuisi entisestään pullapannulla. Maustamisethan ovat toki aina jokaisen omia mieltymyksiä, mutta lähtisin mustapippurilla, suolalla ja murskaisin sekaan vähän viherpippuria ja katajanmarjoja. Vähän paprikajauhetta tuomaan väriä ja pientä tummuutta makuunkin. Vaaleaorakas/kantarellikastike on ykkösvaihtoehto reilulla sipulilla. Mausteeksi ei tietenkään muuta kuin suolaa. Huuhdotaan alas vahvalla punkulla.

Jos ihan paistista on kyse, niin kyllä vaan karjalanpaisti hirvellä on jotain auvoista. Tietysti tähänkin voi sitten sekoittaa osansa nautaa ja possua. Lammasta, jos kukkaro ja kantti kestää. Vähintään neljän tunnin haudutus uunissa. Runsasta katajanmarjojen käyttöä ei sovi unohtaa. Juomasuositus sama.

Molempiin rykäisisin aperitiiviksi lasin pakastekylmä kossua. Ja jälkiruoaksi lakkaviiniä ja/tai konjakkia.

Mutta varmasti täällä joku osaa kertoa paremmat reseptit. Yksinkertaista. Hyvä hirven maku menee pilalle liialla kikkailulla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos kyseessä oleva hirven osa on paistia, suosittelen harkitsemaan routapaistin paistamista. Jäisenä kylmään uuniin kunnes sisälämpötila on roseen edellyttämä (kestää aika kauan, voi nukkua välissä) ja uunista jälkimarinadiin yli kymmeneksi tunniksi. Seurauksena tulee lähes täysin käsittämättömän mureaa lihaa, jonka kypsyysaste on reunasta reunaan sama, eli punaisen sävy ei vaihtele reunan ja keskiosan välillä.

Jos innostuit, @Mechalo niin hihkaise! Laitan tarkemmat ohjeet mielelläni jahka pääsen mobiililta tietokoneelle.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Kiitos vinkeistä, kaverit. En tosiaan tiedä mitä kaikkea siellä pakasteessa on, ja kun porukat kuulemma tulevat takaisin kaupunkiin vasta maanantaina(käväisevät Pielisellä tässä välissä) niin vaikea sitä on tietää, mutta nämä auttoivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös