Löytyykö kokkeja?

  • 588 320
  • 2 910

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jerry100, Hereworth
Mä kun en ole kummoinenkaan leipuri, mutta tässä lähiaikoina olen yrittänyt opetella vähän sitäkin taitoa. Lähinnä sämpylöitä, piirakoita ja pikkupullia opetellut tekemään.
Tuli tuossa mieleen, että uskaltaisikohan sitä kokeilla jotain ihan "omaa juttua", ja niinpä siitä ideasta kehkeytyi makea pulla, jonka nimesin Banaanisuklaakirkkoveneeksi. Häveliäämpi nimi voisi olla banaanisuklaapitko.
 

Liitteet

  • banaanisuklaapitko1.jpg
    banaanisuklaapitko1.jpg
    272,5 KB · kertaa luettu: 141
  • Banaanisuklaapitko.jpg
    Banaanisuklaapitko.jpg
    203,2 KB · kertaa luettu: 140

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Onko täällä norjalaisen ruskean juuston (brunost) ystäviä? Tuli pari viikkoa sitten Norjasta iso pala kyseistä juustoa, mutta ne perinteisimmät käyttötavat ei ainakaan itsellä suuria hurraa huutoja nostaneet ilmoille. Olisiko jollain jotain ideoita mihin tuota voisi käyttää esimerkiksi juhannuspöydässä? :D Ei tuota mielellään hävittäisikään, mutta käyttökohteet on vähän vähissä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko täällä norjalaisen ruskean juuston (brunost) ystäviä? Tuli pari viikkoa sitten Norjasta iso pala kyseistä juustoa, mutta ne perinteisimmät käyttötavat ei ainakaan itsellä suuria hurraa huutoja nostaneet ilmoille. Olisiko jollain jotain ideoita mihin tuota voisi käyttää esimerkiksi juhannuspöydässä? :D Ei tuota mielellään hävittäisikään, mutta käyttökohteet on vähän vähissä.
Opin itse asiassa skånelaiselta kaverilta käyttötavan, jolle norskit nostelivat paheksuvasti kulmiaan. Eli vaalealle leivälle Kallen mätitahnaa ja brunostia päälle. Erinomainen makuyhdistelmä suolaista ja makeaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ostin oranssilla leimalla pihvilihaa, kun eteen osui kiva köntti, ja heitin pakkaseen pari viikkoa sitten. Tiistai-illalla otin sulamaan kakkosjääkaappiin, mutta unohdin helvetti koko homman, ja nyt toiselle jääkaapille mentyäni tajusin, että siellähän se on sulanut nyt kolmatta vuorokautta... Avaamatta pilalla varmaankin, mutta osa-aikaisesti uusavuttomana kysyn kuitenkin, että kannattaako silti laittaa hajutestiin? Ei kiinnosta avata vakuumia, jos arvon raati on jo valmiiksi sitä mieltä, että pilalla on.

Vituttaa kyllä ihan jo sen vuoksi, että hyvä pala, eikä ihan ilmainenkaan, mutta eniten se, että lomalla ei tällaisia pitäisi unohtaa. Pitäisi vissiin huolestua.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Avaamatta pilalla varmaankin, mutta osa-aikaisesti uusavuttomana kysyn kuitenkin, että kannattaako silti laittaa hajutestiin? Ei kiinnosta avata vakuumia, jos arvon raati on jo valmiiksi sitä mieltä, että pilalla on.
Aina aistivarainen testi ennen mitään pois heittämisiä! Ei 2-3 vrk jäiselle lihalle ole mikään overkill, kun koosta riippuen saattaa sulaakin melkein vuorokauden.

Eli paketti auki ja sitten silmillä ja ennen kaikkea nenällä tutkimaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Aina aistivarainen testi ennen mitään pois heittämisiä! Ei 2-3 vrk jäiselle lihalle ole mikään overkill, kun koosta riippuen saattaa sulaakin melkein vuorokauden.

Eli paketti auki ja sitten silmillä ja ennen kaikkea nenällä tutkimaan.
Varsinkin, jos on ollut jääkaapissa sulamassa koko ajan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ostin oranssilla leimalla pihvilihaa, kun eteen osui kiva köntti, ja heitin pakkaseen pari viikkoa sitten. Tiistai-illalla otin sulamaan kakkosjääkaappiin, mutta unohdin helvetti koko homman, ja nyt toiselle jääkaapille mentyäni tajusin, että siellähän se on sulanut nyt kolmatta vuorokautta... Avaamatta pilalla varmaankin, mutta osa-aikaisesti uusavuttomana kysyn kuitenkin, että kannattaako silti laittaa hajutestiin? Ei kiinnosta avata vakuumia, jos arvon raati on jo valmiiksi sitä mieltä, että pilalla on.

Vituttaa kyllä ihan jo sen vuoksi, että hyvä pala, eikä ihan ilmainenkaan, mutta eniten se, että lomalla ei tällaisia pitäisi unohtaa. Pitäisi vissiin huolestua.
Todennäköisesti liha on täysin kunnossa. Silmillä ja nenällä kannattaa toki vähän tutkia, mutta en olisi kovin huolestunut.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhtään isompi lihanpala pakkasesta otettuna kestää pelkästään sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Ihan varmasti on vielä käyttökelpoista.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Ostin oranssilla leimalla pihvilihaa, kun eteen osui kiva köntti, ja heitin pakkaseen pari viikkoa sitten. Tiistai-illalla otin sulamaan kakkosjääkaappiin, mutta unohdin helvetti koko homman, ja nyt toiselle jääkaapille mentyäni tajusin, että siellähän se on sulanut nyt kolmatta vuorokautta... Avaamatta pilalla varmaankin, mutta osa-aikaisesti uusavuttomana kysyn kuitenkin, että kannattaako silti laittaa hajutestiin? Ei kiinnosta avata vakuumia, jos arvon raati on jo valmiiksi sitä mieltä, että pilalla on.

Vituttaa kyllä ihan jo sen vuoksi, että hyvä pala, eikä ihan ilmainenkaan, mutta eniten se, että lomalla ei tällaisia pitäisi unohtaa. Pitäisi vissiin huolestua.
Itse varmaan leikkaisin reunoja veks, ihan varmuuden vuoksi. Varsinkin jos on nautaa niin oma fiilis on että hyvin menee mutta se pinta on aina se mikä alkaa ottamaan osumaa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tuli saatua vanhemmiltani oisko noin 750g pala hirven paahtopaisti lihapalanen. Miten tästä saisi parhaiten tehtyä paahtopaistia? Miedolla lämmöllä pitkään uunissa?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli saatua vanhemmiltani oisko noin 750g pala hirven paahtopaisti lihapalanen. Miten tästä saisi parhaiten tehtyä paahtopaistia? Miedolla lämmöllä pitkään uunissa?
750 grammaa on sen verran pieni, että pystyy ruskistamaan ennen uunia kivasti. Eli perusohje on:
1. Liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä
2. Reipas suolaus ja pippurointi ennen paistoa
3. Nopea ruskistus kaikilta pinnoilta (kuuma pannu ja öljyä)
4. Uunissa 140-150 astetta kunnes sisälämpötila on halutunlainen, itse ottaisin pois siinä 55 asteen kohdalla. Tuosta se nousee vielä pari kolme astetta levätessä.
5. Kannattaa antaa levätä pitkään - ihan vähintään yhtä kauan kuin on kypsentänyt, koska ajatuksena on leikata ohuita siivuja jotka vuotavat nestettä todella herkästi lämpiminä. Aina tietty paras ajatus antaa ensin levätä ja laittaa sitten vaikka jääkaappiin vetäytymään lisää jos kylmänä tarjoaminen on tarkoitus.

Aina hyvä idea käyttää muitakin mausteita, kuten rosmariinia, katajanmarjoja, timjamia, erilaisia pippureita jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös