Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 742
  • 2 913

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?

Pussi makaronia (400g), paketti jauhelihaa (400g), vihanneksia (sipulia, valkosipulia, porkkanaa raastettuna jne.), 5dl maitoa, 2 kananmunaa. Ja nyt ihastunut tekemään pellillä. Eli uuniin 200-225 astetta ja koko seos uunipellille. About 15 min uunissa ja valmis. Voe pistää vielä oman maun mukaan juustoraastetta päälle.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
Itse laitan yleensä 600g jauhelihaa ja 200g pekonia. Suosittelen muuten kokeilemaan kuohukermaa maidon sijaan munamaidossa. Paranee laatikon maku entisestään.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
En tituleeraa itseäni osaajaksi makaronilooran suhteen, mutta meidän vuokaan mahtuu just ja just pussillinen makaroneja ja 400 g paketti jauhelihaa (+ sipulit). Tyhjä tila täytetään nesteellä, maidoton versio.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kiitos kaikille vastaajille. Tyylejä taitaa olla melkolailla yhtäpaljon kuin kokkejakin, mutta saman tyylistä näkemystä nämä tukevat.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Aikoinaan tuli jätettyä makaroonilaatikosta kananmunat ja maidot. Vanhaan ei ole paluuta koskaan, kun lihaliemeen tehty on vain selkeästi parempi.

Kevyt ja helppoversio:

Tummaa makaroonia 500g (keitetään al dente, keitinvedessä 2 lihaliemikuutiota)
Naudan Jauhelihaa 400g (rasvaa alle 10%)
Lihalientä (kaksi lihaliemikuutiota) n.1l
Sipulia 2kpl

Jauhelihan maustamiseen:
Suolaa 1-1,5tl
Mustapippuria

200c n.30-40min, kunnes pinta kauniin ruskea.

Lisukkeena raejuustoa, porkkanaraaste sekä pöytämausteena kukkosoossia ja ketsuppi. Ylijäämät lämmitetään seuraavana päivänä pannulla (parasta!).
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Neljä lihaliemikuutiota... Kuulostaa terveelliseltä. Toki teen itsekin lihaliemeen, mutta käytän mieluummin fondia. Sekaan 3 kananmunaa. Miten toi sun versio pysyy koossa?

Kuutioiden käyttö huomioidaan suolassa muuten. En lisää suolaa juurikaan ja ei ole suolaista, maistetaan ennen lisäystä. Noista kuutioista ei imeydy juurikaan mitään makaroonin keittovaiheessa.

Koostumus ei ole köntsämäinen, vaan irtonainen.
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rasva-/friteerauskeittimen hankinta on houkutellut jo jonkin aikaa, ja nyt tuntuu siltä, että laite on pakko hankkia. Omat kokemukset kyseisiin vehkeisiin rajoittuvat lähinnä paikallisen grillin makkaraperunoihin, joten apu olisi paikallaan.

Laitteita on ilmeiseti monenlaisia, kaikilla kuitenkin sama käyttötarkoitus. Pääasiassa yhden/kahden henkilön ruuanvalmistukseen, eli mitään kolmen litran öljysyöppöä en keittiöön halua. Jonkinlainen suodatin olisi toivottava, jottei koko kämppä käryäisi paistorasvalle. Osien konepestävyys plussaa ja hintakatto n. 150e,

DeLonghi F28-311 RotoFry friteerauskeitin – Friteerauskeittimet – Keittiökoneet – Pienkoneet – Verkkokauppa.com

Tätä vehjettä ainakin kehuttu Kuningaskuluttajan testissä, sekä Verkkokaupan kommenteissa.

Apuja, kommentteja sekä ehdotuksia otetaan vastaan!
 
Apuja, kommentteja sekä ehdotuksia otetaan vastaan!

Oma ja monen muu kokemus on se, että tuppaa jäämään vähälle käytölle ja kaapin nurkkaan. Kokemukseni mukaan frittaus sopii huonosti sisätiloihin eli suosittelen frittailemaan parvekkeella tms. Käry on meinaan ihan hirveä oli mitä suodattimia tahansa. Tavallinen kattila + digimittari + reikäkauha -kombinaatio toimii ihan yhtä mainiosti kyseiseen puuhaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Rasva-/friteerauskeittimen hankinta on houkutellut jo jonkin aikaa, ja nyt tuntuu siltä, että laite on pakko hankkia. Omat kokemukset kyseisiin vehkeisiin rajoittuvat lähinnä paikallisen grillin makkaraperunoihin, joten apu olisi paikallaan.

Laitteita on ilmeiseti monenlaisia, kaikilla kuitenkin sama käyttötarkoitus. Pääasiassa yhden/kahden henkilön ruuanvalmistukseen, eli mitään kolmen litran öljysyöppöä en keittiöön halua. Jonkinlainen suodatin olisi toivottava, jottei koko kämppä käryäisi paistorasvalle. Osien konepestävyys plussaa ja hintakatto n. 150e,

DeLonghi F28-311 RotoFry friteerauskeitin – Friteerauskeittimet – Keittiökoneet – Pienkoneet – Verkkokauppa.com

Tätä vehjettä ainakin kehuttu Kuningaskuluttajan testissä, sekä Verkkokaupan kommenteissa.

Apuja, kommentteja sekä ehdotuksia otetaan vastaan!
EI TUOLLAISTA! Siinä sulle kokemusta, kaikki nämä "tarvitaan vain sen ja sen verran rasvaa" on täyttä paskaa. Omaan DeLonghiin joutuu kaatamaan 4x sen määrän mitä maksimiksi ilmoittaa, että saa edes korit kokonaan rasvan alle ja mitä helvetin uppopaistamista se on, että ruoka käy rasvassa, tulee pois, käy rasvassa ja tulee pois tms. miten tuo paske linkissäsi toimikaan. Sellanen halvin mahdollinen motonetin tms. rasvakeitin vaan ja kovaa ajoa. Nää muka edistykselliset on karmeeta kuraa. Jos uppopaistetaan niin kyllä se ruoka on nimen omaan tarkoitus kanssa upottaa sinne kuumaan rasvaan.

Tollanen perus uppokeitin kun tarvitsee kaikki 3 osaa, sen vastuksen mikä lämmittää, sen kipon missä on rasva ja sen korin. Kaikki muu on turhaa. Rasva kuumaksi ja kori sisään ja ruoka tulee valmiiksi.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Itse joskus miettinyt, että Lidlistä ostaisi rasvakeittimen kun niitä siellä ollut. Hinta ei kovinkaan iso ole, pitkä takuu ja ilmeisesti ok laite. Eihän tuo tosiaan vaadi mitään ihmeitä.

Kuitenkin olen tullut siihen lopputulokseen, että käyttö olisi liian vähäistä, eikä järkeä hommata. Kattilan kanssa pärjää sen mitä tarvitsee.
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
EI TUOLLAISTA! Siinä sulle kokemusta, kaikki nämä "tarvitaan vain sen ja sen verran rasvaa" on täyttä paskaa. Omaan DeLonghiin joutuu kaatamaan 4x sen määrän mitä maksimiksi ilmoittaa, että saa edes korit kokonaan rasvan alle ja mitä helvetin uppopaistamista se on, että ruoka käy rasvassa, tulee pois, käy rasvassa ja tulee pois tms. miten tuo paske linkissäsi toimikaan. Sellanen halvin mahdollinen motonetin tms. rasvakeitin vaan ja kovaa ajoa. Nää muka edistykselliset on karmeeta kuraa. Jos uppopaistetaan niin kyllä se ruoka on nimen omaan tarkoitus kanssa upottaa sinne kuumaan rasvaan.

Tollanen perus uppokeitin kun tarvitsee kaikki 3 osaa, sen vastuksen mikä lämmittää, sen kipon missä on rasva ja sen korin. Kaikki muu on turhaa. Rasva kuumaksi ja kori sisään ja ruoka tulee valmiiksi.
Kiitos rehellisestä vastauksesta!

Motonetiin tie vei työpäivän päätteeksi, ja matkaan tarttui 39,90€ arvoinen, mallia "riisuttu kaikesta ylimääräisestä" keitin. Ei tuosta korkealta pudota, jos jostain syystä jää parin kerran jälkeen käyttämättä. Irrotettavat ja konepestävät osat, eli kaikki lämmitysvastuksia lukuunottamatta pesty ja kuivattu, odottamassa ensimmäisiä kokkailuja.

Minkälaista öljyä näissä kannattaa käyttää? Mennäänkö ihan rehellisellä rypsi-/rapsiöljyllä, joissa max. käyttölämmöksi ilmoitetaan 180°C? Laitteen käyttöohjeissa kielletään oliiviöljyn ja rasvan tai voin käyttö.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Minkälaista öljyä näissä kannattaa käyttää? Mennäänkö ihan rehellisellä rypsi-/rapsiöljyllä, joissa max. käyttölämmöksi ilmoitetaan 180°C? Laitteen käyttöohjeissa kielletään oliiviöljyn ja rasvan tai voin käyttö.

Tuossa kun juuri frittailtiin Superbowlin kunniaksi niin ihmettelin kun frendit nappasi pari litraa rypsiöljyä mukaan. Molemmat ovat keittiömestareita hyvissä rafloissa, mutta siitä huolimatta ihmettelin ja kysyin että miksi perus rypsiöljyä, eikä frittiöljyä?

Totesivat vaan että samaa paskaa eri hinnalla.

En kysellyt enempää.

E: Jos muistan oikein, niin se frittiöljy kestää pidempään (useampia kuumentamiskertoja?), mutta sillä ei ollut meille väliä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kiitos rehellisestä vastauksesta!

Motonetiin tie vei työpäivän päätteeksi, ja matkaan tarttui 39,90€ arvoinen, mallia "riisuttu kaikesta ylimääräisestä" keitin. Ei tuosta korkealta pudota, jos jostain syystä jää parin kerran jälkeen käyttämättä. Irrotettavat ja konepestävät osat, eli kaikki lämmitysvastuksia lukuunottamatta pesty ja kuivattu, odottamassa ensimmäisiä kokkailuja.

Minkälaista öljyä näissä kannattaa käyttää? Mennäänkö ihan rehellisellä rypsi-/rapsiöljyllä, joissa max. käyttölämmöksi ilmoitetaan 180°C? Laitteen käyttöohjeissa kielletään oliiviöljyn ja rasvan tai voin käyttö.
Minä käytän oliiviöljyä (huom, ei extra virgin). Kestää noin 180-190C mutta ei enempää. Höyrystymispisteen kyllä huomaa helposti ja on mielestäni paremman makuista kuin nämä rapsit ja rypsit. Mutta nämä on vähän sama kuin ruokahommat, makuasioita. Oliiviöljyssä olen huomannut ettei se oikein härskiinny, kuten moni muu öljy, tai no mulla mitään makuaistia ole muutoinkaan.

Tuolle keitinvalinnallesi täysin varaukseton peukku, v-ttu kun olisi mullakin eikä mitään hifi DeLonghia, pitäisi heittää tolla vesilintua ja käydä hakeen halppis, saisi parempaa helpommalla. Ei toi paska edes toimi kunnolla, kun pitäisi käyttää niin vähän öljyä, kuin mille se on suunniteltu ja se ei taasen ole friteerausta nähnytkään. Jos mä haluan terveellistä mä vaikka höyrytän bambukeittimessä kasviksia, on mulla sellanenkin ja usein jopa käytössä, mutta jos mä haluan ranut tai makkaraperunat, niin sitten ne on paree kanssa olla sitä ihteään.

Lisätään nyt vielä, että jos noi olisi niin hifejä kuin ne väittää, niin niitä olisi mäkit yms. täys, ei ole. Kun 190C öljyyn lasketaan joku noin 4 asteinen kanankoipi niin se öljynmäärä on varsin suuresti tekemisissä sen kanssa että paljonko sen lämpätila kokonaisuutena laskee. Nämä 1litra öljyäjutut on hyvin epämääräisiä. Voi miettiä että litra kiehuvaa vettä 100C ja muutama peruna lopettaa kiehunnan, niin mitä muutama kanankoipi mitkä painaa vaikka yhteensä 500G tekee litralle öljyä. Kyllä se öljy laskee aika helskutin nopeasti ja aika helskutin alas. Se minun käsitykseni mukaan kyllä sotii aika vahvasti koko uppopaistamisen ideaa vastaan. Tai voihan sitä frittailla ranskalainen kerrallaan, että öljy pysyy lämmöissä.
 
Viimeksi muokattu:

Takiainen

Jäsen
EI TUOLLAISTA! Siinä sulle kokemusta, kaikki nämä "tarvitaan vain sen ja sen verran rasvaa" on täyttä paskaa. Omaan DeLonghiin joutuu kaatamaan 4x sen määrän mitä maksimiksi ilmoittaa, että saa edes korit kokonaan rasvan alle ja mitä helvetin uppopaistamista se on, että ruoka käy rasvassa, tulee pois, käy rasvassa ja tulee pois tms. miten tuo paske linkissäsi toimikaan. Sellanen halvin mahdollinen motonetin tms. rasvakeitin vaan ja kovaa ajoa. Nää muka edistykselliset on karmeeta kuraa. Jos uppopaistetaan niin kyllä se ruoka on nimen omaan tarkoitus kanssa upottaa sinne kuumaan rasvaan.

Tollanen perus uppokeitin kun tarvitsee kaikki 3 osaa, sen vastuksen mikä lämmittää, sen kipon missä on rasva ja sen korin. Kaikki muu on turhaa. Rasva kuumaksi ja kori sisään ja ruoka tulee valmiiksi.

Itse hommasin itseasiassa muutama viikko sitten juuri tuollaisen RotoFryn. Vaikka aikaisempaa kokemusta rasvakeittimistä ei ole, niin toimivalta on vaikuttanut. Rasvaa menee se noin 1,5l ja lopputuloksessa ei valittamista. Pari kertaa paistellut siipiä, kuhaa sekä raakaa perunaa. Erityisesti pidän siitä, että käytetyt rasvat saa helposti suodatettua ja takaisin pulloon laitteessa olevan letkun ansiosta.

Ohjeajat ovat sitten mitä ovat, mutta 800g siipiä paistuu noin 10 minuutissa, joka on mielestäni ihan hyvä suoritus. Täältä plussaa kyllä tuolle RotoFrylle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko kokemuksia, suosituksia tai muita vaihtoehtoja?
Ainakin tuo Melissa toimii kuin unelma. Kaverin kanssa kokkailtiin ankan rintaa sillä tuossa muutama viikko sitten. 57 astetta oli ehkä vähän liian vähän. 58 tai 59 astetta olisi ollut parempi. Samainen kaveri kertoi kokeilleensa melkein kaikkia proteiineja ja olleensa joka kerta tyytyväinen laitteen toimintaan ja lopputulokseen. Sous vide on aika helppo tapa saada ns. täydellinen lopputulos, joskin ruskistamisen kanssa tulee olla tosi tarkkana siitä että pannu on tosi kuuma. Muuten tulee kypsentäneeksi lisää ja koko jutun juju alkaa häilyä.

Itse olen kahden vaiheilla tuollaisen ostamisesta. Toisaalta ajatus viehättää, mutta toisaalta haluaisin pitää kokkauksen mahdollisimman "luomuna".
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Itse olen kahden vaiheilla tuollaisen ostamisesta. Toisaalta ajatus viehättää, mutta toisaalta haluaisin pitää kokkauksen mahdollisimman "luomuna".

Oliko teillä vakuumi vai joku minigrip tms. systeemi? Vakumia ei kai tarvitse jos safkan nauttii välittömästi kypsennyksen jälkeen.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Onko jatkiksessa kokemusta sous vide kokkailusta? Itseä kiinnostaa ja ajattelin ostaa laitteen ja kokeilla saako sitä kunnon pihvit aikaiseksi hitaalla kypsennyksellä. Lähinnä mietin, että kumpi laite pitäisi tilata,
Melissa: Sirkulaattori Melissa Sous Vide
vai Anova: Sous Vide Immersion Circulators & Precision Cookers | Anova Culinary

Onko kokemuksia, suosituksia tai muita vaihtoehtoja?
Anova on käytössä parilla kaverilla ja aika varauksetta ovat kehuneet.
Vakuumilaitteista en osaa sanoa, tunnen vain ammattikäyttöön tarkoitettuja.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oliko teillä vakuumi vai joku minigrip tms. systeemi? Vakumia ei kai tarvitse jos safkan nauttii välittömästi kypsennyksen jälkeen.
Minigrip-tyyliset pussit toimii oikein hyvin. En ole vakuumia kokeillut eikä ole tarvettakaan ilmennyt. Jos haluaa oikein tiiviin niin minigripin viimeisestä reunasta voi imaista pillillä loput ilmat pois. Sitä ei tietenkään voo tosin suositella tehtäväksi kaikilla lihoilla.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistä noissa sous vide-laitteissa tietää, koska pihvi on juuri esim. medium minus? Tuleeko mukana jokin vihko missä on kypsennysajat tms.?

Tuollaisen bongasin, mutta aika laajat ovat aikamääreet noissa, vain min ja max ajat ilmoitettu. https://extension.fi/sous-vide/kypsennysajat/
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mistä noissa sous vide-laitteissa tietää, koska pihvi on juuri esim. medium minus? Tuleeko mukana jokin vihko missä on kypsennysajat tms.?

Tuollaisen bongasin, mutta aika laajat ovat aikamääreet noissa, vain min ja max ajat ilmoitettu. https://extension.fi/sous-vide/kypsennysajat/
Laite itsessään voidaan asettaa lämmittämään vesi esim 55 asteeseen, veden pitäisi pysyä tarkasti tuossa asteessa ja ei ole merkitystä jos liha on pari tuntia liikaa siellä lillumassa, eli mene ns yli. Toinen tapa, tarkempi, on käyttää hyvää digitaalista lämpömittaria missä on piikkianturi (mielellään mittaus useammasta kuin yhdestä pisteestä). Sitten pussin kylkeen kiinni paksuhko neopreeniteipin pala, mittari siitä läpi pussiin ja sirkulaattori päälle. Tavarat ulos kun haluttu lämpötila on saavutettu. Myös mausteiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sirkulattorilla riittää yleensä alle puolet normaalista määrästä antamaan makua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös