puuha-pete
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Kerho, Minnesota, Hollanti
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
Itse laitan yleensä 600g jauhelihaa ja 200g pekonia. Suosittelen muuten kokeilemaan kuohukermaa maidon sijaan munamaidossa. Paranee laatikon maku entisestään.Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
En tituleeraa itseäni osaajaksi makaronilooran suhteen, mutta meidän vuokaan mahtuu just ja just pussillinen makaroneja ja 400 g paketti jauhelihaa (+ sipulit). Tyhjä tila täytetään nesteellä, maidoton versio.Hieman simppeli kysymys palstan kivikoville osaajille, mutta millä suhteella laitatte makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikkoon?
Neljä lihaliemikuutiota... Kuulostaa terveelliseltä. Toki teen itsekin lihaliemeen, mutta käytän mieluummin fondia. Sekaan 3 kananmunaa. Miten toi sun versio pysyy koossa?Kevyt ja helppoversio
Neljä lihaliemikuutiota... Kuulostaa terveelliseltä. Toki teen itsekin lihaliemeen, mutta käytän mieluummin fondia. Sekaan 3 kananmunaa. Miten toi sun versio pysyy koossa?
Apuja, kommentteja sekä ehdotuksia otetaan vastaan!
EI TUOLLAISTA! Siinä sulle kokemusta, kaikki nämä "tarvitaan vain sen ja sen verran rasvaa" on täyttä paskaa. Omaan DeLonghiin joutuu kaatamaan 4x sen määrän mitä maksimiksi ilmoittaa, että saa edes korit kokonaan rasvan alle ja mitä helvetin uppopaistamista se on, että ruoka käy rasvassa, tulee pois, käy rasvassa ja tulee pois tms. miten tuo paske linkissäsi toimikaan. Sellanen halvin mahdollinen motonetin tms. rasvakeitin vaan ja kovaa ajoa. Nää muka edistykselliset on karmeeta kuraa. Jos uppopaistetaan niin kyllä se ruoka on nimen omaan tarkoitus kanssa upottaa sinne kuumaan rasvaan.Rasva-/friteerauskeittimen hankinta on houkutellut jo jonkin aikaa, ja nyt tuntuu siltä, että laite on pakko hankkia. Omat kokemukset kyseisiin vehkeisiin rajoittuvat lähinnä paikallisen grillin makkaraperunoihin, joten apu olisi paikallaan.
Laitteita on ilmeiseti monenlaisia, kaikilla kuitenkin sama käyttötarkoitus. Pääasiassa yhden/kahden henkilön ruuanvalmistukseen, eli mitään kolmen litran öljysyöppöä en keittiöön halua. Jonkinlainen suodatin olisi toivottava, jottei koko kämppä käryäisi paistorasvalle. Osien konepestävyys plussaa ja hintakatto n. 150e,
DeLonghi F28-311 RotoFry friteerauskeitin – Friteerauskeittimet – Keittiökoneet – Pienkoneet – Verkkokauppa.com
Tätä vehjettä ainakin kehuttu Kuningaskuluttajan testissä, sekä Verkkokaupan kommenteissa.
Apuja, kommentteja sekä ehdotuksia otetaan vastaan!
Kiitos rehellisestä vastauksesta!EI TUOLLAISTA! Siinä sulle kokemusta, kaikki nämä "tarvitaan vain sen ja sen verran rasvaa" on täyttä paskaa. Omaan DeLonghiin joutuu kaatamaan 4x sen määrän mitä maksimiksi ilmoittaa, että saa edes korit kokonaan rasvan alle ja mitä helvetin uppopaistamista se on, että ruoka käy rasvassa, tulee pois, käy rasvassa ja tulee pois tms. miten tuo paske linkissäsi toimikaan. Sellanen halvin mahdollinen motonetin tms. rasvakeitin vaan ja kovaa ajoa. Nää muka edistykselliset on karmeeta kuraa. Jos uppopaistetaan niin kyllä se ruoka on nimen omaan tarkoitus kanssa upottaa sinne kuumaan rasvaan.
Tollanen perus uppokeitin kun tarvitsee kaikki 3 osaa, sen vastuksen mikä lämmittää, sen kipon missä on rasva ja sen korin. Kaikki muu on turhaa. Rasva kuumaksi ja kori sisään ja ruoka tulee valmiiksi.
Minkälaista öljyä näissä kannattaa käyttää? Mennäänkö ihan rehellisellä rypsi-/rapsiöljyllä, joissa max. käyttölämmöksi ilmoitetaan 180°C? Laitteen käyttöohjeissa kielletään oliiviöljyn ja rasvan tai voin käyttö.
Minä käytän oliiviöljyä (huom, ei extra virgin). Kestää noin 180-190C mutta ei enempää. Höyrystymispisteen kyllä huomaa helposti ja on mielestäni paremman makuista kuin nämä rapsit ja rypsit. Mutta nämä on vähän sama kuin ruokahommat, makuasioita. Oliiviöljyssä olen huomannut ettei se oikein härskiinny, kuten moni muu öljy, tai no mulla mitään makuaistia ole muutoinkaan.Kiitos rehellisestä vastauksesta!
Motonetiin tie vei työpäivän päätteeksi, ja matkaan tarttui 39,90€ arvoinen, mallia "riisuttu kaikesta ylimääräisestä" keitin. Ei tuosta korkealta pudota, jos jostain syystä jää parin kerran jälkeen käyttämättä. Irrotettavat ja konepestävät osat, eli kaikki lämmitysvastuksia lukuunottamatta pesty ja kuivattu, odottamassa ensimmäisiä kokkailuja.
Minkälaista öljyä näissä kannattaa käyttää? Mennäänkö ihan rehellisellä rypsi-/rapsiöljyllä, joissa max. käyttölämmöksi ilmoitetaan 180°C? Laitteen käyttöohjeissa kielletään oliiviöljyn ja rasvan tai voin käyttö.
EI TUOLLAISTA! Siinä sulle kokemusta, kaikki nämä "tarvitaan vain sen ja sen verran rasvaa" on täyttä paskaa. Omaan DeLonghiin joutuu kaatamaan 4x sen määrän mitä maksimiksi ilmoittaa, että saa edes korit kokonaan rasvan alle ja mitä helvetin uppopaistamista se on, että ruoka käy rasvassa, tulee pois, käy rasvassa ja tulee pois tms. miten tuo paske linkissäsi toimikaan. Sellanen halvin mahdollinen motonetin tms. rasvakeitin vaan ja kovaa ajoa. Nää muka edistykselliset on karmeeta kuraa. Jos uppopaistetaan niin kyllä se ruoka on nimen omaan tarkoitus kanssa upottaa sinne kuumaan rasvaan.
Tollanen perus uppokeitin kun tarvitsee kaikki 3 osaa, sen vastuksen mikä lämmittää, sen kipon missä on rasva ja sen korin. Kaikki muu on turhaa. Rasva kuumaksi ja kori sisään ja ruoka tulee valmiiksi.
Ainakin tuo Melissa toimii kuin unelma. Kaverin kanssa kokkailtiin ankan rintaa sillä tuossa muutama viikko sitten. 57 astetta oli ehkä vähän liian vähän. 58 tai 59 astetta olisi ollut parempi. Samainen kaveri kertoi kokeilleensa melkein kaikkia proteiineja ja olleensa joka kerta tyytyväinen laitteen toimintaan ja lopputulokseen. Sous vide on aika helppo tapa saada ns. täydellinen lopputulos, joskin ruskistamisen kanssa tulee olla tosi tarkkana siitä että pannu on tosi kuuma. Muuten tulee kypsentäneeksi lisää ja koko jutun juju alkaa häilyä.Onko kokemuksia, suosituksia tai muita vaihtoehtoja?
...
Itse olen kahden vaiheilla tuollaisen ostamisesta. Toisaalta ajatus viehättää, mutta toisaalta haluaisin pitää kokkauksen mahdollisimman "luomuna".
Anova on käytössä parilla kaverilla ja aika varauksetta ovat kehuneet.Onko jatkiksessa kokemusta sous vide kokkailusta? Itseä kiinnostaa ja ajattelin ostaa laitteen ja kokeilla saako sitä kunnon pihvit aikaiseksi hitaalla kypsennyksellä. Lähinnä mietin, että kumpi laite pitäisi tilata,
Melissa: Sirkulaattori Melissa Sous Vide
vai Anova: Sous Vide Immersion Circulators & Precision Cookers | Anova Culinary
Onko kokemuksia, suosituksia tai muita vaihtoehtoja?
Minigrip-tyyliset pussit toimii oikein hyvin. En ole vakuumia kokeillut eikä ole tarvettakaan ilmennyt. Jos haluaa oikein tiiviin niin minigripin viimeisestä reunasta voi imaista pillillä loput ilmat pois. Sitä ei tietenkään voo tosin suositella tehtäväksi kaikilla lihoilla.Oliko teillä vakuumi vai joku minigrip tms. systeemi? Vakumia ei kai tarvitse jos safkan nauttii välittömästi kypsennyksen jälkeen.
Laite itsessään voidaan asettaa lämmittämään vesi esim 55 asteeseen, veden pitäisi pysyä tarkasti tuossa asteessa ja ei ole merkitystä jos liha on pari tuntia liikaa siellä lillumassa, eli mene ns yli. Toinen tapa, tarkempi, on käyttää hyvää digitaalista lämpömittaria missä on piikkianturi (mielellään mittaus useammasta kuin yhdestä pisteestä). Sitten pussin kylkeen kiinni paksuhko neopreeniteipin pala, mittari siitä läpi pussiin ja sirkulaattori päälle. Tavarat ulos kun haluttu lämpötila on saavutettu. Myös mausteiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sirkulattorilla riittää yleensä alle puolet normaalista määrästä antamaan makua.Mistä noissa sous vide-laitteissa tietää, koska pihvi on juuri esim. medium minus? Tuleeko mukana jokin vihko missä on kypsennysajat tms.?
Tuollaisen bongasin, mutta aika laajat ovat aikamääreet noissa, vain min ja max ajat ilmoitettu. https://extension.fi/sous-vide/kypsennysajat/