Löytyykö kokkeja?

  • 577 470
  • 2 899

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Laitoskeittiössä ymmärrän jauhomuussit, kas kun julkinen sektori (peruskoulu, armeija, sairaalat, yms.) on liian suuri eikä maailman rikkaimmilla maillakaan täten ole enää varaa perunaan.
Olen ammattini vuoksi joka päivä tekemissä ravintoloiden sekä ns laitoskeittiöiden kanssa (koulut, päiväkodit, keskuskeittiöt, sairaalakeittiöt ym) enkä ole yhdessäkään törmännyt jauhomuussiin. Kastikepohjia ym kyllä vedetään valmiista sekoituksista, mutta ei perunamuussia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olen ammattini vuoksi joka päivä tekemissä ravintoloiden sekä ns laitoskeittiöiden kanssa (koulut, päiväkodit, keskuskeittiöt, sairaalakeittiöt ym) enkä ole yhdessäkään törmännyt jauhomuussiin. Kastikepohjia ym kyllä vedetään valmiista sekoituksista, mutta ei perunamuussia.
Minäkin olen tutustunut työn puolesta lounasravintoloiden anteihin, yleensä tuossa lounastauon aikaan. Harvinaista tuo pussimuusi on, mutta sitäkin on tullut lautaselle, ihan tässä vuoden sisään. Mausta ja rakenteesta ei voi erehtyä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Minäkin olen tutustunut työn puolesta lounasravintoloiden anteihin, yleensä tuossa lounastauon aikaan. Harvinaista tuo pussimuusi on, mutta sitäkin on tullut lautaselle, ihan tässä vuoden sisään. Mausta ja rakenteesta ei voi erehtyä.
Olisiko syynä, laiterikko/toimitusvaikeudet tms jolloin on ollut pakko laittaa korviketta lautaselle?
Jos ei tehdä kokoperunasta, saatetaan käyttää kuivattua perunahiutaletta (tämän saatta huomata maussa/rakenteessa, mutta silti parempaa kuin pussimuussi).
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olisiko syynä, laiterikko/toimitusvaikeudet tms jolloin on ollut pakko laittaa korviketta lautaselle?
Jos ei tehdä kokoperunasta, saatetaan käyttää kuivattua perunahiutaletta (tämän saatta huomata maussa/rakenteessa, mutta silti parempaa kuin pussimuussi).
Emmätiiä. Tossa ruokalassa laatu vaihtelee muutenkin ihan laidasta laitaan. Yleensä se on korkeimmillaan juuri ennen ja hiukan jälkeen asiakastyytyväisyyskyselyn. Sitten se taas laskee jonnekin välttävän ja huonon välimaastoon. Onneksi on vaihtoehtoja. Tuo on tosin ainoa, mihin pääsee konttorilta sisäkautta. Eli sateella tulee suosittua tuota. Sijainti jne. Luottakaa vaan siihen sijaintiin ja pitäkää laatu minimissä. Kadun yli on lyhyt matka. Parin vuoden aikana lähikortteleihin on nääs avautunut useita hyviä ruokaloita, joihin on firmalla ePassi-sopimus, eli pieni subventio. Tässä lafkassa ei ainakaan EasyBreakilla voinut maksaa kuin sopimusravintoloissa. Tuota ePassia en ole niin paljon testaillut, että saisikos sillä hoidettua muissakin paikoissa ruokailun, ilman tuota subventiota tosin. Siellä kun on erikseen oma raha ja lounasraha -saldot. Ehkä tolla voi maksaa muuallakin, mutta sitten kuluu vain omaa rahaa. Kätevä systeemi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kannattaa muuten testata perunamuussia tai tässä tapauksessa pikemminki -pyreetä tehdessä laittaa puolet voista soseuttamisvaiheessa ja ruskistaa puolet. Ruskistettu voi lisätään sitten valmiiseen pyreeseen ja sekoitetaan vain kevyesti. Tuolla tavalla saa perinteiseen pottumuussiin vähän pompöösiä glamourtwistiä, jos sellaisesta välittää.

Tuohon keitinliemi vs. maito -keskusteluun otan kantaa sanomalla että laitan puolet-puolet maitoa ja kuohukermaa ja kuumennan seoksen ennen lisäämistä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ruskistettu voi lisätään sitten valmiiseen pyreeseen ja sekoitetaan vain kevyesti. Tuolla tavalla saa perinteiseen pottumuussiin vähän pompöösiä glamourtwistiä, jos sellaisesta välittää.
Paahdettu voi, eli ns. pähkinävoi, toimii ainakin pirun hyvin krossiperunoissa, joista olen muistaakseni tässä ketjussa maininnutkin. Eli uutta perunaa, tlliä, sitruunaa ja pähkinävoita, hiukan suolaa. Kevyt murskaus, ei soseuteta. Älyttömän hyvää. Paahdettaessa tulee lievästi pähkinäinen maku, mistä nimi. Kunhan ei polta sitä voita. Vaaleanruskea riittää ruskistukseksi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Paahdettu voi, eli ns. pähkinävoi, toimii ainakin pirun hyvin krossiperunoissa, joista olen muistaakseni tässä ketjussa maininnutkin. Eli uutta perunaa, tlliä, sitruunaa ja pähkinävoita, hiukan suolaa. Kevyt murskaus, ei soseuteta. Älyttömän hyvää. Paahdettaessa tulee lievästi pähkinäinen maku, mistä nimi. Kunhan ei polta sitä voita. Vaaleanruskea riittää ruskistukseksi.
Juurikin samasta tekniikasta puhutaan. Ruskistettu voi ei tosiaan ole sama kuin ruskea voi, jota puolestaan ilmenee lähes jokaisessa juhannuslavatanssien letunpaistopisteen muurinpohjapannussa. Se maistuu kitkerältä se.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Juurikin samasta tekniikasta puhutaan. Ruskistettu voi ei tosiaan ole sama kuin ruskea voi, jota puolestaan ilmenee lähes jokaisessa juhannuslavatanssien letunpaistopisteen muurinpohjapannussa. Se maistuu kitkerältä se.
Kestää vetää hyvinkin ruskeaksi, kun erottelee herat erilleen. Kirkastettu voi ei pala ollenkaan samalla tavalla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kestää vetää hyvinkin ruskeaksi, kun erottelee herat erilleen. Kirkastettu voi ei pala ollenkaan samalla tavalla.
Kyllä, mutta silloin jää aromi puuttumaan aivan olennaisesti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kannattaa myös joskus kusaista muussiin. Tuo kivan pikku hapon tekemättä muussista liian vetistä, jos vain pidätyskyky on tallella. Kätevästi myös pystyy yhdistämään esim. parsan aromin muussin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kannattaa myös joskus kusaista muussiin. Tuo kivan pikku hapon tekemättä muussista liian vetistä, jos vain pidätyskyky on tallella. Kätevästi myös pystyy yhdistämään esim. parsan aromin muussin.
Kusi ei ole hapanta, joten byytta lienee parempi vaihtoehto.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kusi ei ole hapanta, joten byytta lienee parempi vaihtoehto.
Joo, totta. Tarkoitin enemmän niitä aromeja, joita sillä saa kehiin, ja jotka taittavat pieneen pistoon, jota hapoksi ei-kemiallisena terminä voisi kutsua. Oon kokeillu. Myös puolet-puolet toimii, eli puolet kusta ja puolet oksennusta. Lämmitys ja voin kanssa muussin sekaan.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Neuvosta naurattaa......

Jatkoajan Suuri Muussikeskustelu on saamassa Huovismaisia piirteitä Minne keskustelu johtaakaan, niin alku lupaa hyvää.

Nimim. Jykevämmät muussit pöytään
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tein tänään säilykekurkkuja kilon erän. Tod näk tein väärin ja jonkun äiti/isoäiti/täti/kumminkaimanserkku tekee just parhaalla reseptillä näitä ja minun resepti ei ole oikea. Mutta ihan kivaa oli.

-Tinke
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Itse sotken muussin siten että kattilan pohjalle annan jäädä sen verran keitinvettä mitä sinne jää kun nopeasti kippaa enimmät lavuaariin ja sotkuvaiheessa kattilaan voita, lidlin halvempaa yrttituorejuustoa (koska on parempaa kuin se hieman hinnakkaampi), suolaa ja pippuria. Saman muusin saa muuten tehtyä vielä paremmaksi kun käyttää perunan sijaan lanttua (tai naurista jos sattuu sellaista jostain löytämään) ja tuolloin käy myös vhh ruokavalioihmisille (ketoosimoodissa ollessa tuli selviteltyä paljon näitä, lanttutuorejuustomuusiin kun sekoitti jauhelihaa ja pekonia ja päälle vielä vuohenjuustoa ja koko höskä uuniin, niin tuli suht riittoisa lihalanttusoselaatikko).
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hyvä hyvä.....

Jatkoajan Suuri Muussikeskustelu näköjään jatkuu ja jatkuu. Jatketaan eikös juu.

Neuvos tykkää!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jatkoajan Suuri Muussikeskustelu näköjään jatkuu ja jatkuu. Jatketaan eikös juu.

Eiköhän muusista olla juteltu jo tarpeeksi. Viimeisimmät helmet kun koskivat kusta ja oksennusta. Jos tällainen kiehtoo niin sitten tietenkin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eiköhän muusista olla juteltu jo tarpeeksi. Viimeisimmät helmet kun koskivat kusta ja oksennusta. Jos tällainen kiehtoo niin sitten tietenkin.
Huom! Vihoviimeinen neuvo koski voita ja tuorejuustoa.

Nyt kaikki trollauspalstan ruuanlaittajat metsiä koluamaan, kävin itse sunnuntaina noutamassa parissa tunnissa kymmenisen litraa sieniä ja vaikka suuri osa meni säilöön, on kolmen päivän teema ruuissa ollut melko pitkälti "kaikkea hyvää sienistä". Eipähän ole tarvinnut nuukailla tattikermaa tarjoillessa vaikka ruokailijoita ollut puolenkymmentä joka päivä saaliille.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Karjalanpaistia väänsin. Penellä omalla twstillä eli perinteiseen tuli lisäksi lhalientä (hyvästä fondista), timjamin ja rosmariinin oksat sekä parit valkosipulin kynnet. Muusin sekaan omalta pihalta myös ruohosipulia. Pikku mausteeksi itsesäilöttyjä valkosipulikurkkuja. Suht muikean makuista settiä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös