Mitä liemiä käytit?
Muusiin? Maitoa. Karjalanpaistiin fondilla terästettyä vettä.
Mitä liemiä käytit?
Oluen sopivuudesta ruuan laittoon jokseenki eri mieltä. En vaan tykkää. Mutta tuosta Hvitfeltin hevospaistista just eikä melkein samaa mieltä. Ylivoimaisesti parasta makkaraa, jota tästä maasta saa. Oli aina pakollinen käynti hakemassa sitä hallista kun Turkuun oli asiaa. Nykyään ei ole ollut, joten ilman on jäänyt.Kokeile liha- ja makkarakeiton tekoa liemenä tummaa olutta. Lihakeittoon tietenkin myös lihan keittolientä kasaan keitettynä. Ja makkara mielellää hevospaistimakkaraa. Hvitfeltin hevospaistimakkara on suomalaisten lenkkimakkaroiden Rolls Royce.
Juu. Huomasin kun katselin Hvitfeltin sivuja. Näyttää olevan nykyään Perniön Lihan tuotantoa. Onko laatu säilynyt samana kuin oli omassa tuotannossa? Piikkiön tehtaalle taisi käydä niin kuin lähes jokaiselle piensahalle. Kannattavuuden hiipuessa pääsi tuli nurkan alle ja tehdas paloi.Vesurille tiedoksi, että Hvitfeltin makkaroita on Turun talousalueen lisäksi saatavissa ainakin pääkaupunkiseudulta, Tampereelta sekä Porista.
Nyt syksyn ja talven aikana tuota kuitenkin tulee lämmitettyä suht aktiivisesti, niin mielellään tekisi samalla jotain ruokiakin siinä, jos vaan keksisi jotain hyviä.
....jos jollain on muita hyviä pitkään haudutettavia ruokia mielessä, niin vinkkejä otetaan suurella ilolla vastaan.
Muutimme alkukesästä uuteen asuntoon ja tässä on myös leivinuuni. Pulled porkia tuolla on tullut jonkin verran tehtyä, mutta jos jollain on muita hyviä pitkään haudutettavia ruokia mielessä, niin vinkkejä otetaan suurella ilolla vastaan. Aika hyvin tuossa pysyy lämpö, kun jos aamulla laittaa tulet, niin vielä seuraavana iltanakin on reilut 100 astetta, joten pitkään tuolla pystyy matalassa lämmössä kypsentämään. Nyt syksyn ja talven aikana tuota kuitenkin tulee lämmitettyä suht aktiivisesti, niin mielellään tekisi samalla jotain ruokiakin siinä, jos vaan keksisi jotain hyviä.
Kalakukko. Ja ei, siihen ei laiteta lanttua tai no en tiedä laittavatko maalaiset. Tekeväthän ne muitakin outoja juttuja ja puhuvat hassusti.
Oon himoinnut kirjakaupassa Pataruokaa - kirjaa. Itselläni ei ole oikein mahdollista haudutella ruokaa pidempiä aikoja uunissa, mutta suosittelen katsomaan kirjaa.
Muina ideoina on karjalanpaisti ja pataleivät (eivät ny aivan ihan yötä voi uunissa olla)
Linkki vie kirjan omille sivuille.
Pulled porkia tuolla on tullut jonkin verran tehtyä, mutta jos jollain on muita hyviä pitkään haudutettavia ruokia mielessä, niin vinkkejä otetaan suurella ilolla vastaan.
Kukkoa viinissä, Coq au vin. Eli kanapata.
Googgeli kertoo reseptejä. Ihan törkeän hyvää!
Kylmäsavugeneraattorissa pitäisi käyttää lämpökynttilää ja savupurua, ei lastuja. Lisäksi purut pitää säilyttää kuivassa, yhtään kosteat ei jaksa kyteä.Sain lahjaksi Weberin tuollaisen spiraalinmuotoisen kylmasavugeneraattorin ja pussin Mustangin kylmasavustuslastuja. Sitähän piti viikonloppuna heti testata, mutta ongelmia ilmeni, koska puru ei suostunut kytemään muutamaa minuuttia kauempaa. Yritin lisätä ja vähentää purun määrää, mutta tulos sama. Käytin sitä sähkösavupöntössä, pallogrillissä ja isossa kaasugrillissä, mutta aina sama juttu. Mikä tässä nyt mättää?
Kalakukko. Ja ei, siihen ei laiteta lanttua tai no en tiedä laittavatko maalaiset. Tekeväthän ne muitakin outoja juttuja ja puhuvat hassusti.
Lihan tyyppi olisi hyvä tiedostaa. Ihan jauhetusta lihasta tekisin todennäköisesti pullia kunnon kastikkeella. Sekaan laittaisin hivenen rasvaista nautaa ja ehkä myös hivenen possua, jotta kuivahko hirven liha ei kuivuisi entisestään pullapannulla. Maustamisethan ovat toki aina jokaisen omia mieltymyksiä, mutta lähtisin mustapippurilla, suolalla ja murskaisin sekaan vähän viherpippuria ja katajanmarjoja. Vähän paprikajauhetta tuomaan väriä ja pientä tummuutta makuunkin. Vaaleaorakas/kantarellikastike on ykkösvaihtoehto reilulla sipulilla. Mausteeksi ei tietenkään muuta kuin suolaa. Huuhdotaan alas vahvalla punkulla.Mutsi kertoi että meillä on Nuijamaan mummolan pakasteessa "muutama" köntti hirvenlihaa, ja nyt kaipaisin vinkkejä siitä mitä niistä voisi tehdä jos otan jokusen kimpaleen itselleni? En ole nimittäin aiemmin tehnyt itse hirvestä mitään vaan lähinnä katsellut muiden touhuja.