Oiskohan Don Bernardo?
Ainoa oikea tapa tarjota possua on toki pitkään hauduttaminen ja omenan yms. kanssa, mutta neljän juuston possustakaan ei tullut yhtään hullumpaa tuossa taannoin. Pannulle ensin possunsuikaleet, mustapippuri ja suola. Hetken päästä perään kaikki jämäjuustot jääkaapista (homejuustoa, joku kermajuustoksi epäilty, mozzarella-emmental-raastetta ja yrttipippurisulatejuustoa), pilkottua kevätsipulia sekä pari purkkia kermaa. Haudutetaan riittävän miedolla lämmöllä tarpeeksi pitkään, tarjotaan vapaavalintaisten lisukkeiden kanssa. Mulla oli pennepastaa.
Taidan tehdä toistekin. Ja jos jollain on täydellinen possuresepti, niin saapi laittaa jakoon.
Laitoin puolisen kiloa naudan sydäntä paloina uuniin hetki sitten. Mukaan meni punasipulia lohkoina, kourallinen kirsikkatomaatteja puolikkaina ja muutama valkosipulin kynsi sekä nesteeksi punaviiniä, vettä, itsetehtyä chili-oliiviöljyä ja ihan vähän balsamicoa. Mausteeksi chipotlea, suolaa ja mustapippuria. Kauanko ja missä lämpötilassa tuon pitäisi olla uunissa? Muuta huomioitavaa? En siis ole ikinä ennen laittanut sydäntä, mutta nyt päätin kokeilla ihan arpomalla, kun yllytettiin.
Tarkoituksena olisi valmistaa tulevana viikonloppuna isompi satsi grillikylkeä. Mikähän mahtaisi olla paras keino esikypsentää kylki?
Grilliin en viitsisi täysin raakaa kylkeä laittaa, koska haluaisin vain saada lihaan rapean pinnan ja grillin maun. Helposti taitaa kylki palaa jos se täytyy grillissä kypsentää kokonaan. En myöskään ole selvillä vuokramökiltä löytyvän grillin laadusta, joten haluan pelata varman päälle. Ajattelin keittää kyljen mausteliemessä ja laittaa lihan marinaadiin keittämisen jälkeen. Onko kellään kokemuksia tällaisesta?
Tarkoituksena olisi valmistaa tulevana viikonloppuna isompi satsi grillikylkeä. Mikähän mahtaisi olla paras keino esikypsentää kylki?
Grilliin en viitsisi täysin raakaa kylkeä laittaa, koska haluaisin vain saada lihaan rapean pinnan ja grillin maun. Helposti taitaa kylki palaa jos se täytyy grillissä kypsentää kokonaan. En myöskään ole selvillä vuokramökiltä löytyvän grillin laadusta, joten haluan pelata varman päälle. Ajattelin keittää kyljen mausteliemessä ja laittaa lihan marinaadiin keittämisen jälkeen. Onko kellään kokemuksia tällaisesta?
Tarkoituksena olisi valmistaa tulevana viikonloppuna isompi satsi grillikylkeä. Mikähän mahtaisi olla paras keino esikypsentää kylki?
Kiitokset TosiFanille ja SamSpadesille vinkeistä. Eiköhän se näillä konsteilla onnistu. Taidan kokeilla tuota uunissa hauduttamista, tunnostaisi että pystyy hiukan paremmin seuraamaan mitä lihalle siellä tapahtuu. Marinadiohjeita näkyy olevan netti pullollaan, joten tarvitsee vain valita omaan makuun parhaiten sopiva soossi. Ananasmehua voisi kyllä kokeilla marinadissa, jos sillä maun lisäksi on tuollainen vaikutus lihaan.
Suora vastaus ravintola Savusta, kun kysyin miten he olivat valmistaneet ribsinsä:Piti sanoa vielä että jos uunissa kypsennät, niin matala lämpö ja pitkä aika. Koosta riippuen joku 115-120 astetta voisi olla sopiva aikaa 3 tuntia, ehkä 4 jos isompi jööti.
Suora vastaus ravintola Savusta, kun kysyin miten he olivat valmistaneet ribsinsä:
Ribsien haudutusaika on 12 tuntia ja uunin lämpö 95 astetta. Kun ribsit ovat hautuneet hyvässä liemessä 12h sen jälkeen ne jäähdytetään. Jäähtyneet ribsit paahdetaan uunissa jotta saadaan pinta rapeaksi.
Laitoin puolisen kiloa naudan sydäntä paloina uuniin hetki sitten. Mukaan meni punasipulia lohkoina, kourallinen kirsikkatomaatteja puolikkaina ja muutama valkosipulin kynsi sekä nesteeksi punaviiniä, vettä, itsetehtyä chili-oliiviöljyä ja ihan vähän balsamicoa. Mausteeksi chipotlea, suolaa ja mustapippuria. Kauanko ja missä lämpötilassa tuon pitäisi olla uunissa? Muuta huomioitavaa? En siis ole ikinä ennen laittanut sydäntä, mutta nyt päätin kokeilla ihan arpomalla, kun yllytettiin.
Hyvä hetki silputa sipulit, käyttää ne nopeasti pannulla (ihan vaan käyttö, irtoaa maku paremmin) ja heittää ne veteen.
Mutta siis yhtä kaikki: sydäntä kannattaa syödä ja hintahan on suorastaan naurettava. Helsingin Liha-experteillä naudan sydän taisi maksaa 6,90/kg eli sellainen 15 euroa kipale.
Jos sattuu pitämään esim. sydämestä, maksasta ja munuaisista, niin halvat ja hyvät ruoat on taattu.
Grillaamistakin pitänee jossain vaiheessa kokeilla, olisiko Snaksterilla jakaa vielä sen kastikkeen reseptiä pääpiirteissään?
Pitää testata vaikkapa kanalla ihan mielenkiinnon vuoksi.