Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 885
  • 2 913

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En oikein tiedä millä nimellä tuo Crema al balsamico oikeasti tunnetaan, itse nimitän sitä balsamicosiirapiksi, koska se on siirappimaisen paksua ja siinä on paljon sokeria balsamicoon sekoitettuna.
Olisiko sitten vain balsamicokastiketta, jota saa valmiina tai jonka voi värkätä itsekin kotona. Käy myös jälkiruokien kanssa, kuten mozzarella-mansikka-basilika -salaattiin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olisiko sitten vain balsamicokastiketta, jota saa valmiina tai jonka voi värkätä itsekin kotona. Käy myös jälkiruokien kanssa, kuten mozzarella-mansikka-basilika -salaattiin.
Joo, just tätä kamaa, en tosiaan tiennyt mikä sen suomenkielinen nimi on. Käytän tästä eteenpäin tuota balsamicokastike-sanaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, just tätä kamaa, en tosiaan tiennyt mikä sen suomenkielinen nimi on. Käytän tästä eteenpäin tuota balsamicokastike-sanaa.
Noin ainakin pullon kyljessä lukee ja tuolla nimellä netissä tietoa liikkuun. Sokeria siihen tulee itsetehtynä lisäksi, joissain resepteissä lihalientä, joissain sitruunaa ja vettä, joissain kaikkea.
---

Tein tuossa taassiinsa niin maukkaan ruskean kastikkeen, että oksat pois. Tein pohjan liemifondista, kuivatuista tatista, porkkanasta, tähtianiksista, sipulista ja valkosipulista ynnä pippurista. Siivilöinti ja jäähtymään. Jauhot ruskeaksi, vettä sekaan ja maku tuolla liemellä sekä balsamicolla, ripauksen suolaakin vaati. Karjalanpaistilihat pieniksi kuutioiksi, väriä pannulla ja kattilaan. Kastikke siivilän kautta lihojen joukkoon ja reilun parin tunnin kypsyttely miedolla lämmöllä. Kylkeen samenttiseksi vatkattu perunamuussi. Pakko sanoa näin itse, että aivan tolkuttoman hyvä kastike oli ilman kermaa. Anis toi kivan pikku sävyn mukaan.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Noniin, niinno. Lauantaina olisi tarkoitus illallistaa hieman pidemmän kaavan mukaan, kolme ruokalajia alkuun, yksi väliruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Tarjoiltava menu on ilmoitettu jo aikaisemmin ja nyt eteen tuli pieni ongelma raaka-aineiden suhteen. Vaikka paikalle saapuu "vain" tuttavapariskunta, ei viitsisi enää ruveta muuttelemaan luvattuja annoksia.

Alkuun tulee Cashew & Manchego -salaatti (paahdetut hätsyyt, luomu manchegota, vuonankaalia, mizuna -salaattia, päärynää, viinirypäleitä ja vadelmavinegretti), kuha ceviche, sekä parsaa, hollandaise -kastike ja kylmäsavustettua hevosta. Nämä ovat hanskassa ja ongelmia ei pitäisi ilmetä (paitsi kun parsat menevät yli samalla kun hollandaise juoksettuu...).

Väliin tarjoillaan punajuuri cappuccino, tämäkin on hyvin hallussa.

Sitten onkin ongelmallinen tilanne. Pääruoaksi on karitsaa kahdella tapaa. Tarkoitus oli tarjota ylikypsänä, yön yli haudutettuna karitsan niskaa taikka potkaa sekä medimina karitsan sisistä tai karetta. Luottamus oli suuri, että näin ennen pääsiäistä löytäisi (jopa Lappeenrannasta) helpohkosti karitsan eri osia. Näin ei vaan ollut ja niska/potka jäi saamatta. Mukaan tarttui karetta sekä paahtopaistit.

Paahtopaistit heitin jo suolaliuokseen maustumaan, mutta karitsan paahtopaistin ylikypsäksi vetäminen hieman arveluttaa. Googlella löytää kyllä joitain ravintoloiden menuita, jossa ko. raaka-ainetta tarjoillaan ylikypsänä, mutta minkäänlaista ohjetta en onnistunut löytämään. Millaisessa lämmössä, astiassa yms. tämä on mahdollista suorittaa? Savipadassa punaviinin ja juuresten kera vai miten? Vai hautaanko idean ylikypsästä karitsan paahtopaistista ja jos hautaan, niin mielellään otan vinkkejä vastaan kuinka valmistaisitte noista karitsaa kahdella tapaa. Kylkeen tulee ainakin minttukastike, höyrytettyjä härkäpapuja ja jotain juureksia/pyrettä/tms, riippuen miten lihat valmistetaan.

Loppuun porkkanakakku, luotto vaimoon 100 tämän kohdalla ja varmaan joku sabayone ja ehkä sorbetti.

Auttakaas ihmiset tuon karitsan kanssa. Vinkkejä otetaan vastaan mieluusti.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Näin äkkiseltään tulee fiilis, ettei karitsan paahtopaistia kannata tarjota ylikypsänä. Ihan sen vuoksi, että lihassa ei ole juurikaan rasvaa. Voisi tuota ehkä hauduttaa jossain savipadassa juuresten kanssa tosi miedolla lämmöllä, mutta riski on suuri, että saat kuivaa ja murenevaa lihaa tarjottavaksi. Ehkä sun kannattaisi unohtaa ylikypsytys ja tarjota ihan paahdettuna paistina ja roseena.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Näin äkkiseltään tulee fiilis, ettei karitsan paahtopaistia kannata tarjota ylikypsänä. Ihan sen vuoksi, että lihassa ei ole juurikaan rasvaa. Voisi tuota ehkä hauduttaa jossain savipadassa juuresten kanssa tosi miedolla lämmöllä, mutta riski on suuri, että saat kuivaa ja murenevaa lihaa tarjottavaksi. Ehkä sun kannattaisi unohtaa ylikypsytys ja tarjota ihan paahdettuna paistina ja roseena.

Tämä juurikin siinä hieman arveluttaa. Enivei, savipataan balsamicossa, paljossa valkosipulissa ja lihaliemessä hautumaan miedolla lämmöllä. Samalle lautaselle sitten karitsan kare, höyrytetyt pavut sekä töräys paahdetuista valkosipuleista tehtyä valkosipulipyrettä. Sormet ristiin ja täysi panostus muihin setteihin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tämä juurikin siinä hieman arveluttaa. Enivei, savipataan balsamicossa, paljossa valkosipulissa ja lihaliemessä hautumaan miedolla lämmöllä.

Vaihda lihaliemi alkoholipitoiseen nesteeseen=punaviini. Varmistaa mureutumisen. Samalla tulee soossi koristeluun. Jos tykkää, niin ohrakkaalla niukka suurrustus lopuksi.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Vaihda lihaliemi alkoholipitoiseen nesteeseen=punaviini. Varmistaa mureutumisen. Samalla tulee soossi koristeluun. Jos tykkää, niin ohrakkaalla niukka suurrustus lopuksi.

Tuon balsamicon pitäisi hoidella sama homma. Nestettä tulee yhteensä 0,75l, josta 0,25l on balsamicoa. Etikan määrä kuulostaa hurjalta, mutta resepti metsästetty sen verran kokeneelta ketulta, etten kehdannut kysyä kuin kerran "ootko ihan tosissas?"
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ihan mutuna, mielestäni balsamicon määrä ei tunnu kauhean isolta varsinkin jos sulla on hyvälaatuista etikkaa. Itse laittaisin ehkä pataan vielä porkkanan parina pätkänä ja salottisipulin tai pari. Mutta nämä ovat makuasioita. Kerro sitten, kuinka kävi.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ihan mutuna, mielestäni balsamicon määrä ei tunnu kauhean isolta varsinkin jos sulla on hyvälaatuista etikkaa. Itse laittaisin ehkä pataan vielä porkkanan parina pätkänä ja salottisipulin tai pari. Mutta nämä ovat makuasioita. Kerro sitten, kuinka kävi.

Joo, eihän tuo nyt enää niin paljolta tunnu kun lientä on maistanut, jotenkin vain kuullosti paljolta laittaa nesteeksi 1/3 "etikkaa". Lihat siis jo uunissa, n. 12h ~80 asteessa. Katsotaan ja raportoidaan mitä syntyy.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tilannetsekki karitsan suhteen, paahtopaistit ovat olleet siis savipadassa uunissa yhdeksästä saakka. Liha erittäin mehevää ja maukasta, leikkasin yhdestä pienen koepalan kyljestä. Leikkaamme lihat muotoon ennen tarjoilua, joten tästä ei sinänsä ole haittaa, varmistan vielä että saan itse varuilta tuon sohitusta lihasta leikatun kuution.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tässä eilisen menu kuvien ja pienten kuvailujen kera.

Muikunmätileivät
Nämä toimivat keittiön tervehdyksenä vieraiden saapuessa paikalle. Samalla poksahti auki ranskalaisen Domaine du Landreau roséskumppa (joka oli ainoa meidän etukäteen valitsemista viineistä, muut toimitti ystäväpariskunta). Valmistushan noissa on hyvin yksinkertainen. Muikun mädille ei tarvinnut tehdä mitään, ranskan kerman sekaan hienonnettu punasipuli, tiraus sitruunamehua, mustapippuria sekä hieman suolaa. Paahdetuista leivistä muottirinkulalla ympyrät kehiin ja setit leivän päälle ja myllystä hieman vielä pippuria perään. Kuten kuvasta näkyy, tuli täytettä ihan hitusen liikaa leiville.

Cashew & Manchego
Salaatti luomu Manchegosta, paahdetuista cashewpähkinöistä, vuonankaalista, mizunasalaatista, viinirypäleistä, päärynästä ja päälle loraus vadelmavinegrettiä. Ei muuta valmistettavaa kuin ainesten pilkkominen, pähkinät kuumalle pannulle, kevyt bruna kylkiin ja asettelu tarjoiluastioihin. Kevyt ja raikas aloitus illalle. Samaa kuohuvaa edelleen laseissa.

Kuhachevice
Saimaan kuhaa, kevätsipulia, kirsikkatomaattia, oman sadon chiliä sekä korianteria. Kuhafileelle kevyt suolaus&sokerointi sekä limenkuorta ja tuoretta korianteria ja yhden limen mehu päälle, takaisin pakettiin ja tunniksi jääkaappiin. Tomaatit, kevätsipuli, chili ja korianteria pilkkeiksi. Kuha pois jääkaapista, kevyt puhdistus fileelle ja paloiksi, aineet sekaisin tarjoiluastioille ja päälle hieman suolaa, pippuria ja limen mehua. Näiden kanssa edelleen tuota ensimmäistä roséskumppaa.

Parsaa ja hevosta
Keitettyä vihreää parsaa, kylmäsavuhevosta sekä Hollandaise avec blancs d'ouefs. Illan hankalimpia, eli Hollandaise, onnistui kerrankin erinomaisesti. Tuo avec blancs d'ouefs eroaa normi Hollandaisesta sillä tavoin, että "ylijääneistä" munan valkuaisista vatkataan vaahto ja sekoitetaan se kastikeeseen juuri ennen tarjoilua. Tuloksena kuohkeampi, riittoisampi sekä hieman kevyempi versio Hollandaisesta. Parsat olivat sopivan napakoita ja kylmäsavuhevonen sopi annokseen hyvin. Annoksen tullessa pöytään poksahti auki pullollinen cavaa, Freixenet vintage reserva.

Punajuuricappuccino
Tarjoiltiin valkosipulimaitovaahdon kera. Ei ehkä mikään kevätruoka, mutta on vaan niin pirun hyvää. Helppo tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, maku oikeastaan vain paranee yhden yön yli seisottamalla. Helppo resepti, löytyy alkon sivuilta. Tämän kanssa ei ollut juotavaa, joten kaivoin viinikaapista Torres Santa Digna Cabernet Savignion roséviinin.

Karitsaa kahdella tapaa
Illan jännittävin annos, ainakin valmistajalle. Savipadasta löytyi onneksi ihan onnistunut tuote. Mukavan ylikypsää, mutta silti erittäin mehevää lihaa. Omaan makuun ehkä hieman etikkainen, varsinkin pinnasta, mutta vaimon mielestä se oli oikeasti hyvää (vieraat nyt kehuu aina lähes mitä vaan kohteliaisuudesta). Karitsankareet lilluivat marinadissa ~6 tuntia ja hädintuskin näkivät valurautapannua. Kare olikin itselleni ehkä illan onnistuinein juttu, marinadi- ja minttukastikkeen resepti napattu Mestarien vieraana -kirjasta. Valkosipulipyreestä tuli mukavan leppoisaa ja kyllähän se toimii karitsan kanssa oikein hyvin. Viininä oli Wolfbergerin La Louve Pinot Noir.

Porkkanakakku
Jälkiruoaksi vaimo teki Topchefistä napatun ja siellä kovin kehutun Kristianin porkkanakakun. Tämäkin tehtiin perjantaina jo valmiiksi. Paljaaltaan maku on hyvin lähellä piparkakkutaikinaa, joten vähän arvellen laitettiin pöytään. Lisukkeina tuo itsetehtyä appelsiinimarmeladia ja tuo Kristianin Philasabayon, joka oli humalatilasta johtuen ehkä illan haastavin osio ja jäikin ihan semisti luiruksi. Enivei, lisukkeiden kanssa kakun mausta katosi se liika piparkakkutaikinamaisuus ja en yhtään ihmettele miksi kakku sai ohjelmassa niin suuret kehut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kivoja kuvia. Itsekin väsäsin taas tänään ihan onnistuneen setin yhtä amatöörimäistä virhettä lukuunottamatta. Nimittäin, leikkasin paistin syiden mukaisesti. Plaah, hirveä hoppu tuli lopuksi, kun kaikki alkoi olla valmista samaan aikaan, enkä siinä sitten tajunnut koko asiaa ennen kuin kokosin annoksia. Hojo hojo vaan. No, kyllä sen söi.

Herne-kevätsipuli-minttupyrettä paistetun siian kanssa oli aluksi, naudan punaviinipaistia, uunivihanneksia ja uunitomaattia pääruoaksi. Jälkkäri tuli lähileipomosta. Varsinkin tuo vaimon kehittelemä hernehässäkkä oli todella hyvää sekä visuaalisesti myös upea väriltään. Alkusatsi olikin päivän parasta, kun menin tuon paistin leikkelemään päin arsea.

Ja sitten kysymys ynnä vinkki:
Ostin tänään lähitilalta lampaanviulun. Tilan pitäjä toi juuri teuraalta uuden satsin, vakuumipakattuna. En muistanut kysyä, kuinka pitkään tuo säilyy tuollaisenaan, eli kysyn nyt teiltä. Ajattelin sen marineerata vasta loppuviikosta ja tehdä lauantaina. Kuis on?

Ja sitten se vinkki. Jos sattuu kotimainen lampaanliha kiinnostamaan etelä- tai lounaissuomalaisia, niin Lohjalla Koivulan kartanolla on saatavilla vielä oman tilan lammasta. Viulun hinta oli 14 euroa kilo, eli ei mielestäni ollenkaan paha. Aika pitkälti tuntuu olevan kotimainen loppu, eli jos satut Turun motaria jyystämään, poikkea ihmeessä hakemassa pääpäätä. Säännöllisen epäsäännöllisesti on myyjä paikalla, joten kannattanee soittaa mennessä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tässä eilisen menu kuvien ja pienten kuvailujen kera.

Niin milloin kutsuitkaan meikäläisen kylään...:D

Jumalaut...siinä on Jatkoajan kokki isolla koolla! Upeat kuvat annoksista sekä loistava kertomus näistä ja kotinäytölle saakka leijaili ruokien tuoksu. Koko setti todellakin purtavan näköistä ja porkkanakakkua yritin näytöltä jyystää heikoin tuloksin. Sun on pakko olla pro kokki.
 

cobra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManUtd
Pulled Porkia olisi tarkoitus koittaa viikonloppuna. Etuselkää tai lapaa siis huomenna hakemaan kaupasta. Löytyykö ehdotuksia hyvälle pintarubille ? Entäpä hyvälle barbeque soosille ?

Pulled Pork - jotain tuon näköistä olisi tarkoitus saada aikaan. Kaikki vinkit ko. ruokalajin suhteen on tervetulleita.
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
Tyhmä kun olen, niin tässä kysymys pätevimmille:

Kuuluuko juureksien jäädä narskuvan koviksi, jos ne laitetaan puolikypsiksi.

Tämän ohjeen mukaan tehtynä jäivät aika koviksi.

Linkki vie MTV3:n sivulle reseptiin Paistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapris-kastiketta.

-ic
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Kuuluuko juureksien jäädä narskuvan koviksi, jos ne laitetaan puolikypsiksi.
-ic

Ne kuuluu jäädä semmosiks ku tykkäät. Mut kai ne yleisten normien mukaan jätetään narskuviks, että niissä on vähän rakennetta jäljellä, semmosista mä ainakin tykkään ja semmosina ne tulee "paremmissa" ravintoloissa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tyhmä kun olen, niin tässä kysymys pätevimmille:

Kuuluuko juureksien jäädä narskuvan koviksi, jos ne laitetaan puolikypsiksi.

Tämän ohjeen mukaan tehtynä jäivät aika koviksi.

Linkki vie MTV3:n sivulle reseptiin Paistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapris-kastiketta.

-ic
Muista, että ohjeet ovat vain suuntaa antavia. Kannattaa testata kypsyys tökkimällä tai pureksimalla, riippuen ruuasta. Ethän keitä perunoitakaan niin, että 20 minuuttia ja pois hellalta. Ethän? Ja muutenkin ruuanlaitossa kannattaa hiukan maistella aina välillä, jos on sellaista ruokaa, mitä voi maistella kesken valmistuksen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kuuluuko juureksien jäädä narskuvan koviksi, jos ne laitetaan puolikypsiksi.

Meikäläinen pitää juureksista semipehmeänä...siis sellaisista, jotka juuri ja juuri al dentestä ovat pehmenneet eikä tuntumaa puremaan enää tule kuin aavistuksen verran (menee tosin aika kyttäämiseksi). Kasvikset taas saavat olla hieman "kovempia" kuten juurikin paprikat, eri sipulit ja vaikkapa sellerit. Hillokkeissa tosin sitten tietenkin pehmeinä. Tuossa reseptissä tosin tärkein asia mielestäni on se, ettei maksaa kypsennä yli vaan jää hieman roseeksi sisältä.

Mä tekisin kyseisen herkun pottumuusilla, johon runsaasti voita, perus ruskealla kermasoosilla, paiseteulla pekoni/sipuli setillä ja makealla puolukkahillolla.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Meikäläinen pitää juureksista semipehmeänä...siis sellaisista, jotka juuri ja juuri al dentestä ovat pehmenneet eikä tuntumaa puremaan enää tule kuin aavistuksen verran (menee tosin aika kyttäämiseksi). Kasvikset taas saavat olla hieman "kovempia" kuten juurikin paprikat, eri sipulit ja vaikkapa sellerit.

Makuasioita sano koira kun toisen perää nuuhki.

Itse pidän enemmän al dentestä, eli aiemmin sanotusta hieman kypsän ja raa´an rajamailla olevasta.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tuo edellinen viesti lähti markkinoille, kun kollipentu oli taas sitä mieltä että hänkin pitää ruoanlaitosta.

Enivei, piti kirjoittamani vuohenjuustosta. Pidän siitä ja syön, mutta joskus joissain ruoissa sitä tuntuu olevan liikaa. Silloin se ei tunnu enää kivalta. Vähän kuin mulla jätskin kanssa. Vähän on hyvää, varsinkin vadelma- tai omenahillon kanssa.

Meillä oli jäänyt hieman vuohenjuustoa kaappiin ja katselin, että mitähän tuolle tekisi jottei tarvitsisi pois heittää. Olen sen verran vanhan kansan mies, että syön mieluummin leivänkannikatkin ennemmin kuin heitän pois.

Netistä hain sitten vuohenjuustokastikkeen reseptin. Kyllä tekin osaatte. Reseptiä katsellessani ajattelin, että on minun makuuni hieman liian paljon vuohenjuustoa. Niinpä tein reseptin mukaan muuten, mutta laitoin vain puolet reseptin vuohenjuustosta ja sekaan saman verran pehmeää mozzarellaa. Tuli minun makuuni aika nannaa.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Seuraavana päivänä, kastiketta oli jäänyt ja rva halusi laittaa lohta uuniin. Alunperin oli ilmeisesti ajatus laittaa pestolohta, joka on sikahyvää btw, mutta hänpä otti lopun kastikkeestani, sekoitti siihen kasvisfondueta ja laittoi sen lohen päälle ja uuniin. Oli muuten hyvää.
 

Sääksi

Jäsen
Maksa

Miten maksan "putsaaminen" tehdään oikein?
Kalvot on toki helppo poistaa, mutta miten isojen verisuonten kanssa? Resepteissä ainakin nuo usein kehoitetaan poistamaan.
 
possun sisukka

Kaappasin tarjouksesta possun naturell sisäfileetä, mutta en tiedä yhtään miten sen tekisi. Mielellään kypsentäisin sen kokonaisena. Lisuke on kermaperunat. Mausteet vaan pintaan, väri pannulta ja uuniin x minuuttia? Tuleeko kuivaa?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei tule kuivaa, jos et vedä yli. Mä jättäisin sen keskeltä vähän roseeksi, aika parhaimmillaan silloin. Jos paistomittari löytyy, niin se vaan käyttöön ja katot netistä oikeat lämpötilat ja ajat, mä en ulkoa osaa sanoa enkä jaksa luurilla kaivaa.
 
Ei tule kuivaa, jos et vedä yli. Mä jättäisin sen keskeltä vähän roseeksi, aika parhaimmillaan silloin. Jos paistomittari löytyy, niin se vaan käyttöön ja katot netistä oikeat lämpötilat ja ajat, mä en ulkoa osaa sanoa enkä jaksa luurilla kaivaa.

Marinoin lihaa kolmisen tuntia (oliiviöljy, suola, pippuri, yrttiseos, sitruunanmehu, soijaa, rosmariinia, vampyree), 1,5h huoneenlämmössä, jonka jälkeen käytin nopeasti kuumalla pannulla ja pidin 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ei roseeta, eikä kuivaa, vaan omaan makuun todella mehukasta.

Kaveriksi tein rosepippurikastikkeen:

1 sipuli
1 rkl voita
2 dl kermaa
1 rkl sinappia
paistoliemi
suolaa
rosepippuria

Paistellaan pilkotut sipulit paistoliemessä murskattujen rosepippurien kanssa. Lisätään kerma ja mausteet, keitellään hetki kasaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös