Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 878
  • 2 913
Eikös Helsingissä jossain ole jotain etnisiä elintarvikekauppoja? Onko niistä mihinkään? Muistaakseni sellaisessa laatuohjelmassa kuin "Huvila ja Huussi" ne kävi mökin omistajan kanssa jossain tollasessa. Vaikutti ihan asialliselta kaupalta, iso valikoima ja ensinäkemältä siistin oloinen. Mikähän kauppa mahtoi olla kyseessä?

Olisko kyseessä Vii Voan. Lähistöllä myös pari muuta etnistä.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Jostain ruotsalaisesta keittokirjasta aikanaan bongasin ohjeen, jossa tarjottiin raparperia ja valkoista parsaa jollain tavalla gratinoituna. Taisipa olla (taas kerran) faijan vinkkaamia juttuja ja taisipa kehua kombon todella onnistuneeksi. Enivei respetiä ei ollut saatavilla, mutta valkoista parsaa tuli eilen hankittua ja raparperia löytyi valmiiksi kaapista.

Päätin tehdä parsata keiton ja twistata siihen jollain tavalla raparperin mukaan.

Parsakeitto valkoisesta parsasta, kahdelle:

Nokare voita / loraus öljyä.
Nippu valkoista parsaa
Kaksi pientä salottisipulia
pari desiä kuohukermaa
kasvisfondia
~2dl vettä
1½dl kuoharia (ei pakollinen, voi korvata vedellä/valkoviinillä, suosittelen silti)
Mustaa pippuria myllystä, tarvittaessa suolaa
Puolikas valkosipulin kynsi

Kuori parsa, poista kannat, vedä muutaman sentin paloiksi. Hakkaa sipuli pieneksi. Kattila levylle, voi/öljy perään ja silpulin kuullotus pehmeäksi. Parsa kattilaan, hetken pyörittelyä. Fondi, vesi (ja kuohari/valkkari) ja kermasta reilu puolet kattilaan. Keittelyä rauhallisella lämmöllä, kunnes parsat ovat löysän pehmeitä. Sauvasekoittimella homma soseeksi, itse keitto on valmis. Ajassa askel taaksepäin ja keittämisen aikana lopusta kermasta vatkataan löysä vaahto, johon lisätään pieneksi hakattu valkosipuli ja hieman pippuria. Keitto lautaselle, kermavaahtoa päälle, loraus kuoharia sinetöi keiton. Päälle vielä hillottua raparperia (valmista tämä ennen keiton tekemistä / keiton tekemisen aikana). Tarjoa keitto jäljelle jääneen kuohuviinin kera, ellei pullo tyhjentynyt ruoanvalmistuksen aikana.

Hillottu raparperi

Nokare voita
Pieni pätkä kuorittua raparperia (~15cm)
Pullosta kuoharia (~½dl)
Purkista hunajaa (~1rlk)

Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pienessä kattilassa. Kuullota raparperi kevyesti. Lurauta hunajaa ja kuoharia sekaan ja keittele muutama minuutti.

Meille toimi ainakin kuin häkä, silkkisen pehmeä ja kermainen keitto saa pirun mukavan lisän hieman makeasta raparperihillokkeesta, joka samalla tuo mukavan kirpeän hapokkuuden suuhun.

Tämä ei ollut itseassa se, mikä sai tähän ketjuun kirjoittamaan. Syyllinen on vasta nyt nautittu, päivällä avattu kuohuviinipullo. Ei vainen, oikea syy on ex tempore illan futismatsia varten valmistettu iltapala.


All-in salaatti, eli mitä kaapista sattuu löytymään

Kaapista löytyi:

½ prk Säilykesavumuikkuja öljyssä (loput huomiselle aamulle)
3 Keitettyä kananmunaa
5 Eilistä uutta perunaa, keitettyjä
6 Pientä, tuoretta herkkusientä
1/5 Kerä jäävuorisalaattia
~½ Suippopaprika
~4 Pientä kaprista
Kesäsipulin varret
Parmesania, lastuina
Tuoreen timjami- ja meiramipuskan jämät
½ Sitruunan mehu
Mustapippuria myllystä

Kaikki reilunkokoisiksi paloiksi (sipuli vähän pienemmäksi ja kaprikset "murskaksi"), herkkusienet oliiviöljyn kera pannun kautta. Ainekset kulhoon, pari pyöräytystä pippurimyllystä, kastikkeeksi sitruunan mehu ja loraus muikkujen mukana tullutta öljyä. Sekoitus, annoskulhoihin ja ääntä kohden. Suosittelen komboa lämpimästi, ihan pirun hyvää.

EDIT: Unohtui saarnata. KÄYTTÄKÄÄ LUOMUSITRUUNOITA, AINA. Jos ette muuten usko, niin ottakaa kaupassa nuuhkaisu normisitruunasta ja sitten luomuversiosta. Toinen tuoksuu hyvälle, toinen ei tuoksu millekään.
 
Viimeksi muokattu:

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Ohjelman kauppa mainittiin tietenkin lopputeksteissä. Oli näemmä Ararat. Pitää suhata joku päivä arpomaan uusia makuja. Ties vaikka jostain löytyisi kunnon Kebab-lihaa.

Kannattaa käydä. Hinnatkin on kohdillaan.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Valmiiden vartaiden päälle lautasella laitetaan soosia, johon tulee keltaista chiliä tahnaksi hakattuna, huacatayta (korianteri ja persilja kimpassa on ehkä paras korvaava tuote) ja suolaa ja pippuria. Jotkut laittavat myös jotain pehmeää ja mietoa juustoa joukkoon ja ajavat soosin sitten tasaiseksi, jotta siihen saadaan paksumpi rakenne.

Aivan mahtavaa, kiitoksia kovasti. Taidan testata tätä muissakin yhteyksissä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mikäli en ole vielä muistanut hehkuttaa, niin santoku-veitsi on ylivoimaisesti parasta mitä ihminen voi keittiöönsä hankkia. Kuorin äsken omallani bataatin ilman mainittavaa hävikkiä, kun meni vati nurin parhaan teränsä menettäneeseen kuorimaveitseen.

Safkahan oli kookoskermaan tehty juureskeitto, jonne laitoin loppumetreillä kypsymään myös valkosipulilla, chilillä ja korianterilla maustettuja kananlihapullia.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Teemalla Jatkoajan paremmat juhannusbileet tuli maisteltua Targetin ribsiohjetta tänään.

Karkea ohje
1) keitä ribsit maustetussa vedessä kypsäksi (1 – 1,5h)
2) jäähdytä ja kaada marinadi päälle
3) anna maustua jääkaapissa ainakin 12h
4) kuumenna ribsit uunissa tai grillissä

Itse olen käyttänyt alla olevaa ohjetta perusmättönä, jota voi muokata makunsa ja saatavilla olevan materiaalin mukaan.

BBQ-kastike ribseille
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chili-jauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1,5 dl ketsuppia
0,5 - 1,0 dl kolajuomaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siideriviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa ja lisää valkosipuli, chili ja jeera.
Freesaa sekoitellen puolisen minuuttia ja lisää sitten loput ainekset. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

...ja pisteitä 9/10! Lihat onnistuivat, olivat meheviä, hyvin irti luista, mutta valitettavan pienikokoisia. Kyllähän tuo tuntuu, että kun lihatiskiltä toista kiloa tavaraa hakee, että tällä elää ja pitkään. Mutta hukkaprosentti tässä tavarassa on sen verran suurta, että kertapuraisulla pisteltiin. Marinadi oli loistavaa! Tarkistelin makua ennen lihapussiin rytkäisemistä ja meinasin lusikoida liemen kitusiini. Pirun hyvää. Lihalle olisi voinut aavistuksen enemmän maku siirtyä, eli grillauksen jälkeen maku oli niin hentoinen, että lisään kyllä seuraavalla kerralla chiliä vähän enemmän. Mutta todella helppo ja toimiva resepti, suosittelen kaikille!

Ja eilinen alkuruoka mentiin sitten Tpipin ohjeen mukaan:

Parsakeitto valkoisesta parsasta, kahdelle:

Nokare voita / loraus öljyä.
Nippu valkoista parsaa
Kaksi pientä salottisipulia
pari desiä kuohukermaa
kasvisfondia
~2dl vettä
1½dl kuoharia (ei pakollinen, voi korvata vedellä/valkoviinillä, suosittelen silti)
Mustaa pippuria myllystä, tarvittaessa suolaa
Puolikas valkosipulin kynsi

Kuori parsa, poista kannat, vedä muutaman sentin paloiksi. Hakkaa sipuli pieneksi. Kattila levylle, voi/öljy perään ja silpulin kuullotus pehmeäksi. Parsa kattilaan, hetken pyörittelyä. Fondi, vesi (ja kuohari/valkkari) ja kermasta reilu puolet kattilaan. Keittelyä rauhallisella lämmöllä, kunnes parsat ovat löysän pehmeitä. Sauvasekoittimella homma soseeksi, itse keitto on valmis. Ajassa askel taaksepäin ja keittämisen aikana lopusta kermasta vatkataan löysä vaahto, johon lisätään pieneksi hakattu valkosipuli ja hieman pippuria. Keitto lautaselle, kermavaahtoa päälle, loraus kuoharia sinetöi keiton. Päälle vielä hillottua raparperia (valmista tämä ennen keiton tekemistä / keiton tekemisen aikana). Tarjoa keitto jäljelle jääneen kuohuviinin kera, ellei pullo tyhjentynyt ruoanvalmistuksen aikana.

Hillottu raparperi
Nokare voita
Pieni pätkä kuorittua raparperia (~15cm)
Pullosta kuoharia (~½dl)
Purkista hunajaa (~1rlk)

Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pienessä kattilassa. Kuullota raparperi kevyesti. Lurauta hunajaa ja kuoharia sekaan ja keittele muutama minuutti.

Ihan järkyttävän hyvää! Tästä en korjaamista löydä mistään kohtaa. Pisteitä täysi kymppi. Parsamme olivat järkyttävän paskassa kunnossa, joten syötäviä osia jäi nipusta liian vähän. Ehkä siitäkin johtuen keitto oli aika löysää, mutta makunautinto silti. Käytin kuoharia ja vetäisin raparperit + kermavaahdot päälle. Tällä olisi voinut eilen herua, jos en olisi naimisissa. Tämäkin oli todella helppo tehdä, joskin parsan/raparperin/sipuleiden kuorintaan saa tämmöinen nakkisormi kulutettua aikaa vaikka kuinka. Mutta kun se kuoharipullo oli jo siinä auki, niin kyllähän se aika kului...

Kiitos Jatkoaika, luotamme jatkossakin asiantuntemukseenne!
 
Täällä "jatkoajan parempaa juhannusta" vietettiin porukassa jolle suurimmalle osasta liha ei ole se ykkösjuttu. Menukin luotiin sen mukaan ja kaikki meni kyllä täysin nappiin ja kokonaisuudet olivat mahtavia vaikka itse sanonkin :)


PERJANTAI

grillattu halloumi...

... lämpimän chili-raparperihillokkeen kera
1 jalapeno tai mitä tahansa kapsaisiinia
1 makea suippopaprika
0,5 l raparperia
0,5 dl vettä
1 - 1,5 dl hillosokeria
keittele 5-10 minuuttia ja jäähdytä
tarjoile lämpimänä, koostumus tulee olla löysähkö

yrttiset uunijuurekset
lanttua lohkoina
bataattia lohkoina
kiinteää perunaa lohkoina
öljyä
hunajaa
timjamia
rosmariinia
suola + pippuri
uuni 200 C, peruna ~50 min, lanttu ~30 min, bataatti ~15 min, hunaja vasta bataatin kanssa

marinoidut tomaatit
melkein kypsiä tomaatteja siivuina
öljyä
mehustettua basilikaa
suolaa, pippuria
marinoi 12h, poista basilika ja ylimääräinen neste ennen tarjoilua

marinoidut kesäkurpitsat
nuorta kesäkurpitsaa siivuina
kiehautetaan liemi:
vesi, etikka, suola, sokeri, varovasti valkosipulia ja tuoreita yrttejä mukaan
marinoi 12h liemeen upotettuna, poista liemi ennen tarjoilua

Alko - Tuotteet - Viento Latino Merlot Malbec



LAUANTAI

grillattua kuhaa...

...ruohosipuliöljyllä
lämmitä 2dl hyvää öljyä (hapokas ja pippurinen toimi) noin 80 asteeseen
lisää ruukku tai parikin pieneksi hakattua ruohosipulia
paistele minuutin verran ja lisää _naurettavan pieni määrä_ suolaa
soseuta ja siivilöi

kahden kalan tartar
siikaa ja lohta 0,5 x 0,5 cm kuutioina
aavistus tilliä ja aavistus suolaa juuri ennen tarjoilua

lämmin perunasalaatti
uusia perunoita puolikkaina
kermaviiliä
kurkkua rehteinä paloina
tilliä & ruohosipulia
suolaa & pippuria
keitä perunat, jäähdytä, lisää yrtit ja kurkku, lämmitä tarjoilulämpötilaan ja lisää kermaviiili ja mausteet

juuressalaatti
porkkanaa kuorimaveitsellä siivutettuna
retiisiä tai retikkaa 20-senttisen paksuisena siivuna
mung-pavun ituja
reilusti kurpitsansiementä ja kuorittua hampunsiementä
kastikkeeksi sitruunavinegrette eli öljy, etikka, sitruuna, minttu, s & p

Alko - Tuotteet - Freixenet Cordon Negro Brut
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ja eilinen alkuruoka mentiin sitten Tpipin ohjeen mukaan:

Ihan järkyttävän hyvää! Tästä en korjaamista löydä mistään kohtaa. Pisteitä täysi kymppi. Parsamme olivat järkyttävän paskassa kunnossa, joten syötäviä osia jäi nipusta liian vähän. Ehkä siitäkin johtuen keitto oli aika löysää, mutta makunautinto silti. Käytin kuoharia ja vetäisin raparperit + kermavaahdot päälle. Tällä olisi voinut eilen herua, jos en olisi naimisissa. Tämäkin oli todella helppo tehdä, joskin parsan/raparperin/sipuleiden kuorintaan saa tämmöinen nakkisormi kulutettua aikaa vaikka kuinka. Mutta kun se kuoharipullo oli jo siinä auki, niin kyllähän se aika kului...

Kiitos Jatkoaika, luotamme jatkossakin asiantuntemukseenne!

Loistavaa että kelpasi. Itse parsakeiton resepti on aikanaan bongattu muistaakseni jostain ruokalehdestä, tosin siitä on useampi vuosi aikaa ja tarkkaa reseptiä en edes muista, tuota on tullut vain tehtyä joka parsakauden aikana pari kertaa. Parsan määrä vaikuttaa varmasti keiton koostumukseen, toki tätä voi sitten säädellä nesteiden määrää säätelemällä.

... lämpimän chili-raparperihillokkeen kera
1 jalapeno tai mitä tahansa kapsaisiinia
1 makea suippopaprika
0,5 l raparperia
0,5 dl vettä
1 - 1,5 dl hillosokeria
keittele 5-10 minuuttia ja jäähdytä
tarjoile lämpimänä, koostumus tulee olla löysähkö

Kokeiluun menee ehdottomasti.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Piti edelliseen viestiin laittaa, mutta laitetaan nyt ihan omana viestinään. Meillä kesäpöydän yleisin soossi on kermaviilipohjainen kastike. Menee helposti kalan, porsaan, uusien perunoiden, grillattujen munakoisojen jne. sekä tietysti salaattien kanssa. Kesällä grillatessa oikeastaan aina pöydästä löytyy kippo tätä ja aina se tyhjenee lähes kokonaan.

Kesän kermaviilisoossi

2prk kermaviiliä
Tuoreyrttejä, mitä nyt sattuu olemaan (basilika, timjami, oregano, salvia jne)
½ sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
Pikkaisen chiliä, mieluiten tuoretta, mutta soossitkin menee. Tarkoitus ei ole tehdä tulista kastiketta, mutta pieni määrä chiliä antaa mukavan ryhdin kastikkeelle.
Mustapippuria myllystä
5-10 Pientä kaprista (voi korvata myös suolalla, muttta suosittelen kapriksia)
1-2 valkosipulin kynttä, maun mukaan
Pätkä kesäsipulia

Yrtit, valkosipuli, sipuli, kaprikset ja chili hakkelukseksi. Sitruunan kuori (vain keltainen pintaosa) irti pieniteräisellä raastimella (jos ei ole, niin saa sen veitselläkin tarvittaessa, menee vaan aikaa enemmän). Sitruunan mehu sekaan ja myllystä pari pyöräytystä pippuria. Kermaviilit päälle, sekoitus ja jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun muu ruoka valmistuu. Kahden purkin setistä riittänee 4-6 hengelle.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Illan futismatsia varten tulevat eväät sumplittiin vaimon kanssa aamupäivällä.

Vaikken varmaankaan Italian puolella pelissä olekaan, niin tulee tehtyä minipitsoja (halkaisija ~5cm) Italian väreissä. Valkoiset pitsat syntyvät kolmen juuston täytteellä (Parmesan, kuttucheddar, mozzarella), vihreisiin tulee rucolapesto, jonka alle piilotetaan prosciuttoa ja punaisiin jokiravunpyrstöä, hiukan chiliä ja kirsikkatomaattia.

Tapaksia oli tarkoitus tehdä Espanjan kunniaksi, mutta nämä kääntyvät ennemminkin krekuihin. Lihapuolesta vastaa nimittäin minisouvlakivartaat minttujugurttimarinoidusta lampaan paistista. Lisukkeeksi tietysti tsatsiki ja vaimon duunaamat jugurttivuokaleivät. Toiseen sekoitetaan joukkoon saksanpähkinää ja Roquefort -sinihomejuustoa, toiseen aurikokuivattuja kirsikkatomaatteja ja parmesania.

Katsotaan mitä syntyy, reseptit yhdistellään vanhoista jutuista ulkomuistista, koitan kirjailla ylös. Huikatkaa jos jokin kiinnostaa.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Entisenä ammattikokkina tätä ketjua on aina hauska lukea.

Itse en suosi mitään näitä kikkeliskokkelis-sovelluksia, vaan pitäydyn mahdollisimman vähissä raaka-aineissa. Hyvän ruoan tekemiseen ei välttämättä tarvitse tuntien suunnittelua, esivalmistelua ja varsinaista valmistusta.

Riittää kun on muutama hyvä pääraaka-aine ja vähän mielikuvitusta. Itse asiassa sitä mielikuvitustakaan ei aina juurikaan tarvitse, jos on klasari yhdistelmä raaka-aineita. Se vaan toimii, kuten "muutama" edellinenkin sukupolvi on todennut.

Nyt on alkanut kiinnostaa vähän syvällisemmin poihjois-afrikkalainen keittiö. Intialaisessa ja meksikolaisessakaan ei ole päästy kuin vähän alkuun. Kaksi jälkeenmainittua varmasti keittiöitä, joissa riittää loppuiäksi inspistä.

Harrastuksena ruoanlaitto ja reseptien kehittäminen on joka tapauksessa loistava :)
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tässä vielä kuva illan seteistä. Ystävä oli vielä vääntänyt salaatin cantaloupemeloonista, mansikoista ja grillatusta halloumista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mansikat, mascarpone ja kirsikkaolutsabayon toimii, kokeilkaa ihmeessä. Helppoa kuin heinänteko vaikken koskaan ole heinää tehnytkään. Pitäisi kyllä päästä sitäkin kokeilemaan niin kehtaisi taas syödä enemmän.

Sabayon valmistuu siten, että isket 4 keltuaista, 50 g sokeria ja ½ pulloa kirsikkaolutta kattilaan, lämmität vesihauteessa samalla kun vatkaat jämäkähköksi vaahdoksi --> jäähdytys. Taidan kokeilla illalla kastikkeenjämiä mozzarellan ja mansikoiden kanssa.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Ostin 1.4kg:n lohifileen eilen ja tänään ois tarkotus tehdä siitä jotain hyvää. Viime hetken vinkkejä ja reseptejä otetaan mielellään vastaan! Uusia pottuja ja jokin kermaviili-pohjainen soossi olisi tarkotus tehä kylkeen, mutta mitä itse kalalle kannattaisi tehdä? Luotto palstan kokkeihin on kova!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tässä vielä kuva illan seteistä.

Ilo katsoa tuollaista settiä ja varsinkin kun toit vielä hyvin esille sisällön. Kokkaaminen on minusta pitkälle juurikin myös silmäruokaa ja esille laittoa. Varmasti herkullisia paloja.

Ensi viikolla olisi tarkoitus valmistaa ribsejä niin kuin Tomin keittiössä niitä valmistettiin eli jotenkin näin:

Kuumenna kattilassa lihaliemi. Laita ribsit korkea reunaiseen uunivuokaan. Kaada kuuma lihaliemi ribsien päälle. Folioi tiiviisti vuoka ja laita 175 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi.

Ota ribsit uunista ja laita viileään vetäytymään puoleksi tunniksi. Lämmitä grilli ja grillaa ribsejä reilu minuutti per puoli. Tässä vaiheessa niitä voi voidella paistoliemestä ja hunajasta valmistetulla dressingillä. Alla linkki kyseiseen jaksoon jossa valmistetaan myös vasikan poskea. Kannattaa katsoa.

Ruutu - video | Ruutu.fi
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ilo katsoa tuollaista settiä ja varsinkin kun toit vielä hyvin esille sisällön. Kokkaaminen on minusta pitkälle juurikin myös silmäruokaa ja esille laittoa. Varmasti herkullisia paloja.

Ensi viikolla olisi tarkoitus valmistaa ribsejä niin kuin Tomin keittiössä niitä valmistettiin eli jotenkin näin:

Kiitoskiitos, oli kyllä ihan onnistuneet setit. Minipitsat olisi voinu tehdä vähän vähemmän ronskein ottein, jolloin niistä olisi saanut vähän fiinimmät. Tuon kokoisiin lättyihin saa taikinan helposti kaulittua pastakoneella, olisi voinut vetää vielä vähän ohuemmaksi (taidettiin vetää vain toiseksi isoimmalla välillä), jolloin täytteiden määrää pienentämällä uunitusajan olisi saanut vähän lyhyemmäksi jne.

Tuolla Tomin ohjeella ollaan muutaman kerran ribsit väännetty, tulee oikein maukkaat. Pirun näppärää ruokaa mukaan picknicille, jos käytössä on vain kertsigrilli.

Vaimo kävi keräämässä kauden ekat kanttarellit, tänään siis keittoa tiedossa.

E: Tuli selailtua tuossa lopppu viikosta tullut uusi Glorian Ruoka&Viini, sen verran hyvänoloinen juustokohokasohje löytyi siitä, että Kanttarellit menevätkin niiden täytteeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onko etanat siis erejä vai käsitelläänkö ne jotenkin erilailla ravintolassa?
En tiedä, mutta sain Barcelonassa niin hyviä sinisimpukoita, etten ole missään maistanut. Ja olen sentään syönyt niitä Belgessä ja Perlassakin! Ehkä etanat ovat myös taitolaji. Kerran olen kokeillut niitäkin. En tosin kokannut kumpaakaan edellä mainittua. Jotkut ruuat ovat vain sellaisia, että katson parhaaksi jättää ne ammattikokkien riesaksi.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jotkut ruuat ovat vain sellaisia, että katson parhaaksi jättää ne ammattikokkien riesaksi.

Sinisimpukathan tulee kuin itsestään: putsaa parrat ja rapsuttele kuoret, tarkista että kaikki elävät. Kippaa kiehuvaan liemeen, jossa on voita, valkkaria, kuullotettua sipulia, persiljaa ja snadisti mustapippuria, ehkä myös esim. kasvislientä. Keitä kunnes kaikki ovat kuolleet ja auenneet. Tarjoile.

Etanat etanapannuun voin, valkosipulin, sitruunamehun ja suolan kera. Laita 250-asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi etanoiden koosta riippuen.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sinisimpukathan tulee kuin itsestään
Kyse ei ole pelkästään valmistusmetodista. En epäile hetkeäkään, ettenkö osaisi. Mutta, ensin ne nilviäiset (ei ollut tässä yhteydessä haukkumasana) pitää hankkia tavalla tai toisella. Merenelävien ostaminen ei ole koskaan ollut ykkösharrastukseni, ts. voin vahingossa ostaa sian säkissä. Pitäisi siis oikeasti tietää, että saa kuranttia kamaa. Toiseksi, simpukat ovat minulle kuin ravut: voin syödä niitä kerran vuodessa, mutta en saa niistä erityisiä kiksejä. Siksi menen mieluummin valmiiseen pöytään tässä tapauksessa.

Ihan kokkaamisen ilon takia saattaisin hyvinkin valmistaa joskus sinisimpukoita.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Niin. Olen Leonin kanssa siinä mielessä samoilla linjoilla, että - kyllä - simpukat ja varmasti etanatkin maistuu paremmalle ravintolassa kuin kotona tehtynä. Se ei silti ollut kysymykseni, eikä tuo valmistusmetodikaan - se on hallussa myös (ehkä). Kysymys oli yksinkertaisesti: 1. myydäänkö Suomessa parempia etanoita kuin nuo purkkietanat, joista linkitin kuvan ja 2. jos ei niin saako noista jollain vippaskonstilla ei-niin-napakat?

Söin kaksi viikkoa sitten Le Havressa todella hyvät sinisimpukat. Oli isoja ja suussa sulavia. Aivan eri kamaa kuin esim. Belgessä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Kyse ei ole pelkästään valmistusmetodista. En epäile hetkeäkään, ettenkö osaisi. Mutta, ensin ne nilviäiset (ei ollut tässä yhteydessä haukkumasana) pitää hankkia tavalla tai toisella. Merenelävien ostaminen ei ole koskaan ollut ykkösharrastukseni, ts. voin vahingossa ostaa sian säkissä. Pitäisi siis oikeasti tietää, että saa kuranttia kamaa. Toiseksi, simpukat ovat minulle kuin ravut: voin syödä niitä kerran vuodessa, mutta en saa niistä erityisiä kiksejä. Siksi menen mieluummin valmiiseen pöytään tässä tapauksessa.

Minä olen eliminoinut tuon riskin tutustumalla pariin lähimmän K-Supermarketin lihatiskin työntekijään. Mikäli kumpikaan heistä ei ole vuorossa, valitsen jotain sellaista, mistä voin olla varma etten osta sikaa säkissä. Mutta ymmärrän syysi kyllä.

Ihan kokkaamisen ilon takia saattaisin hyvinkin valmistaa joskus sinisimpukoita.

Laitahan muuten myös tuoretta chiliä pieneksi hakattuna, se pääsi unohtumaan aiemmasta viestistä. Käy toki myös etanoille.

Edit. Mendieta, yritä löytää vielä kuoressaan olevia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
1. myydäänkö Suomessa parempia etanoita kuin nuo purkkietanat, joista linkitin kuvan

Paremmuudesta en osaa sanoa, kun en noita purkkiversioita ole maistanut, mutta ainakin isommista marketeista pitäisi löytyä myös tällaisia kuorellisia tapauksia pakastealtaasta. Maultaan nuo ovat olleet "ihan ok", vaikka eivät tietenkään ravintolatasolle pääse.

Edit: Näyttivät olevan Kalatukku Arvo Kokkonen Oy:n Suomeen tuottamia ja Escal-merkkiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös