Löytyykö kokkeja?

  • 576 660
  • 2 899

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Pakastimesta löytyy jonkun verran marinoimatonta broileria suikalaine, joten ajattelin kysyä teiltä jonkun hyvän reseptin, miten ne saisi maistumaan.

Kokeile basilikakanaa:

1 sipuli (tai 2-3 salottia) silputtuna
500g marinoimatonta broilersuikaletta
750g tomaatteja (kalttaa jos haluat hifistellä) pilkottuna
1prk ranskankermaa
0,5-1 nippua basilikaa lehdet silputtuna
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Kuullottele sipulia öljyssä viitisen minuuttia. Lisää broilersuikaleet. Paistele välillä sekoitellen, kunnes kaikki kananpalat ovat saaneet kauttaaltaan väriä.

Lisää tomaatin palat ja ranskankerma. Anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta basilikanlehdillä ja maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile esim. riisin, pastan tai nuudelien kanssa.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Kokeile basilikakanaa

Kiitokset vain reseptistä. Tosin tällä kertaa ehdin jo tekemään muuta ruokaa, joten koitan tuota joku toinen kerta. Onhan sitä vielä lisää pakkasessa.

En muista kysyinkö tätäkin jo, mutta miten kannattaisi valmistaa hyvää haukea? Pakastin on vieläkin täynnä syksyn haukia, ja tekisi mieli maistaa olutkalaa. Mitenköhän sitä tehdään?
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
En muista kysyinkö tätäkin jo, mutta miten kannattaisi valmistaa hyvää haukea? Pakastin on vieläkin täynnä syksyn haukia, ja tekisi mieli maistaa olutkalaa. Mitenköhän sitä tehdään?
En osaa sanoa olutkalasta mitään, googlettamalla voit ehkä löytää ohjeen. Sen sijaan suosittelen jauhamaan hauenlihan ja tekemään siitä kalapullia tai -pihvejä. Esim. thai-kalapihvit onnistuvat tosi hyvin jauhetusta hauesta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kiitokset vinkeistä, vaikka ihan perinteiseen tyyliin tuo liha sitten tulikin tehtyä!
Miten paprika mahtaa käyttäytyä uunissa? Vai kannattaisiko nuo paprikat tehdä pannulla ihan "omana yksikkönään"?
Paprikat lämmitin pannulla, mutta maku jäi jotenkin kitkeräksi. Hyppysellinen sokeria paiston aikana olisi varmasti auttanut. Mahtoikohan tuohon olla syynä, että tuo pakastepaprikasekoituspussi oli ollut avattuna pari-kolme kuukautta pakastimessa? Edellisen kerran käytin noita sellaisenaan salaatin raaka-aineina. Ohuista, vihreistä pavuista vain tulee sellaista herkkua *SLURPS*, kun antaa niiden rauhassa muhia tuolla lihan paistinnesteessä...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
En muista kysyinkö tätäkin jo, mutta miten kannattaisi valmistaa hyvää haukea? Pakastin on vieläkin täynnä syksyn haukia, ja tekisi mieli maistaa olutkalaa. Mitenköhän sitä tehdään?

Hauki on ihan ok kalaa hyvin tehtynä. Ennakkoluulot ovat vaan yleensä samaa luokkaa kuin lampaan lihan kanssa.

Mutta. Pakastettu kala säilyy hyvin pakattuna -18 asteessa pakastimessa 3 kuukautta. Tämän jälkeen kala alkaa kuivua, joskaan kuivuminen ei ole terveydelle vaarallista. Hauki kun on muutenkin kuivahko kala, niin vertaaminen puukalikkaan aikaa myöten ei ehkä ole kaukana. Enivei, kokeilemalla tuo selviää. Mutta varustaudu hoitamaan tuota mahdollista kuivumista.

Vanhan kansan miehenä olen haukea pannulla voissa paistanut, tai
leivittänyt runsain maustein ja sitten paistanut. Siihen hyvä, esim. valkokastike tai jos haluaa niin kylmä kermaviili musta- tai sitruunapippurilla maustettuna päälle, sitruunan lohko ja paistetut perunat. Ai niin, vielä se salaatinlehti. Mahd. pieni.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Paprikat lämmitin pannulla, mutta maku jäi jotenkin kitkeräksi. Hyppysellinen sokeria paiston aikana olisi varmasti auttanut. Mahtoikohan tuohon olla syynä, että tuo pakastepaprikasekoituspussi oli ollut avattuna pari-kolme kuukautta pakastimessa?

Arrgh, pakastepaprikasekoituspussi? Unohda.

Lisukkeena mille tahansa ruoalle, mutta varsinkin liharuoille seuraava on sekä maittavaa että hyvännäköistä:
Ostat tuoretta punaista, vihreää ja keltaista/oranssia paprikaa; paloittelet sellaisiksi reilun suupalan kokoisiksi ikäänkuin kupeiksi uunipellille; kuppeihin oliiviöljyä, mustapippuria kevyesti, sitruunan mehua ja hieman suolaa; uuniin n.200 asteeseen siksi ajaksi että paprikat reunoilta alkavat hiukan mustua, yleensä n. 10-15min., ja tarjoillaan sopivasti safkan lisukkeeksi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Nyt tuli tehtyä ultimaalinen ulostulo. Nimittäin poroa havaijilaisittain .

Vedin eilen hetulaan sitkeää, voi niin sitkeää, poroa. Ruåttista ostettua. Käristystä. Finnbiff på norske. Alitajuntani alkoi kolkuttaa: ananasmehua saatana, alkaa se liha pehmetä perkeles. Kuuntelin ääniä päässäni ja toteutin niiden toiveen.

Anyways, lihasta tuli mureaa, joskin maukasta. Ja etenkin nyt, kun valmistamisesta on kulunut jopa tunti, on koko liha syinä pannussa ugh, olen puhunut.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En muista kysyinkö tätäkin jo, mutta miten kannattaisi valmistaa hyvää haukea? Pakastin on vieläkin täynnä syksyn haukia, ja tekisi mieli maistaa olutkalaa. Mitenköhän sitä tehdään?

Hauesta kannattaa valmista perulaishenkistä cevicheä. Kuutioi hauki parisenttisiksi biiteiksi, heitä sekaan punasipulia mahdollisimman ohuina siivuina, perään tuoretta chiliä oman maun mukaan pieneksi hakattuna, sitten korianteria ja halutessa myös snadisti valkosipulia. Pieni tiraus mustapippuria ja suolaa tietysti myöskin. Lopuksi kaada päälle tuoreista limeteistä puristettua mehua niin, että koko kimara peittyy. Sitten jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Ja yllättäen kala onkin sitten tuossa marinadissa "kypsynyt". Halutessa sekaan voi viskata myös muita veden eläviä, kuten simpukoita tai katkarapuja. Ruoka syödään keitetyn maissin ja camoten, eli makean perunan kanssa. Koska camotea ei Suomesta taida juuri saada, niin bataatti käy ihan hyvin. Ja erityisen hyvin tämä ruoka toimii krapulassa.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Hauhta

Hauesta kannattaa valmista perulaishenkistä cevicheä...

Niin, tässä yhteydessä päädyn muistuttamaan, että tuore hauki kannattaa varmuuden vuoksi pakastaa ennen ko. operaatiota, jotta mahdolliset loiset kuolevat.

Tai tämä siis ainakin koskien makeanveden haukia, ynnä särkikaloja.

Hauen käsittelystä muuten vielä sellainen vinkki, että sen kannattaa antaa levätä perkaamisen / fileoinnin jälkeen seuraavaan päivään kylmässä, niin maku paranee.

Täältä tähän
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
sitruunan lohko

Tämä on itselläin nykyään ehdoton must, kun valmistan haukea ruoaksi. Sitruunamehulla on se vänkä ominaisuus, että paistetun kalan päälle puserrettuna se ei enää maistukaan sitruunalta vaan tuo haukeen ehkäpä sen legendaarisen umami-maun, jota muuten haetaan natriumglutamaattipurkista.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kellään kokemuksia valmiiksi marinoidusta/kylmäsavustetusta exc. tofusta?

http://www.soya.fi/tuotteet.html

Eipä ole tofua koskaan tullut kokeiltua ja ajattelin tehdä pientä ruokavalioremonttia, johon tofun vois ainakin naudanlihan paikalle vaihtaa, joten kaikki kommentit koskien tofua ovat tervetulleita.
No eihän tofu lihaa ole, mutta ihan ok tuo on. Avopuolisoni on kasvissyöjä, joten itsekin noita "herkkuja" joskus tulee maisteltua. Parhaita niistä saa kyllä itse marinoimalla, aika laimeita ovat nuo valmismarinadit. Kokeilemalla se avartuu.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
No eihän tofu lihaa ole, mutta ihan ok tuo on. Avopuolisoni on kasvissyöjä, joten itsekin noita "herkkuja" joskus tulee maisteltua. Parhaita niistä saa kyllä itse marinoimalla, aika laimeita ovat nuo valmismarinadit. Kokeilemalla se avartuu.

Mjoo, no eipä siinä sitte...Taidan käydä pussin hakemassa ja vähän tummaa riisiä viereen, vai muistatko jotain oikein herkullista lisuketta tuon kanssa?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Mjoo, no eipä siinä sitte...Taidan käydä pussin hakemassa ja vähän tummaa riisiä viereen, vai muistatko jotain oikein herkullista lisuketta tuon kanssa?
Tofua kannattaa käyttää ihan samalla tavalla kuin lihaa. Itse joskus duunaillut tofulasagnea ja tofumoussakaa, tofurouheesta, ja siinä ei maussa oikeastaan ollut mitään eroa. Tofupihvi kuulostaa kyllä erittäin tylsältä, vaikka kuinka marinoisi tofua etukäteen.

Minkälaista remonttia muuten olet ajatellut ruokavalioosi tehdä?
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mjoo, no eipä siinä sitte...Taidan käydä pussin hakemassa ja vähän tummaa riisiä viereen, vai muistatko jotain oikein herkullista lisuketta tuon kanssa?
JZZ tuossa edellä jo totesikin: käytä tofua kuten lihaa. Tofussa ehdottomasti tärkein asia on marinointi/maustaminen, koska pelkkä tofu on todella mautonta. Kastikkeissa hyvää (soijarouhe mielestäni vielä parempaa). Esim, tortillan välissä hyvä tofukastike on erinomaista.

Soijarouhetta kannattaa kokeilla/käyttää ikäänkuin jauhelihaa, esim juuri lasagne ja makaronilaatikko onnistuu hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Minkälaista remonttia muuten olet ajatellut ruokavalioosi tehdä?

Ulos: Pastat, peruna, (vaalea)leipä, sokeri, roskaruoka, alkoholin vähentäminen puolella, tai ykskolmasosalla, ehkä.

Sisään: Kaikki mikä on terveellistä? Tässä vasta opetellaan, mutta kyllä sen jokainen tietää, että vihannekset vois olla ihan hyvä vaihtoehto, kala, kana.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Ulos: Pastat, peruna, (vaalea)leipä, sokeri, roskaruoka, alkoholin vähentäminen puolella, tai ykskolmasosalla, ehkä.

Niin, näin perstuntumalla pastan ja perunoiden syrjiminen on lähinnä haitaksi, jos haetaan terveellistä ruokavalioremonttia.

Ainakin tuolta listalta poimittuun pahan akseliin puuttuminen kovalla kädellä, eli sokeri, alkoholi ja roskaruoka, on takuuvarma tapa onnistua.

Täältä tähän
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Niin, näin perstuntumalla pastan ja perunoiden syrjiminen on lähinnä haitaksi, jos haetaan terveellistä ruokavalioremonttia.

No joo, ehkä mä olen tuijotellut liikaa googlella löydettyjä listoja.
Riisin ajattelin pitää mukana, se kun tuntuis sopivan oikeastaan ihan minkä tahansa kana/kalaruoan kanssa.
Ähkyyn asti syöminen on omia pravuureja, josta irtipääseminen on nyt ensimmäisenä listalla ja viikottainen mäyris saa myös jäädä kauppaan.

Pelottaa jo valmiiksi, miten krapulassa käy roskaruoan suhteen. Ai niin, mutta enhän mä juo enää...
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
No joo, ehkä mä olen tuijotellut liikaa googlella löydettyjä listoja.
Riisin ajattelin pitää mukana, se kun tuntuis sopivan oikeastaan ihan minkä tahansa kana/kalaruoan kanssa.
Ähkyyn asti syöminen on omia pravuureja, josta irtipääseminen on nyt ensimmäisenä listalla ja viikottainen mäyris saa myös jäädä kauppaan.

Pelottaa jo valmiiksi, miten krapulassa käy roskaruoan suhteen. Ai niin, mutta enhän mä juo enää...
No jos tarkoitus on laihduttaa, niin kyllä silloin hiilaripitoiset ruoat kannattaa jättää vähemmälle. Toki mikäli harrastaa liikuntaa, niin kannattaa syödä niitäkin että saa energiaa. Sut tuntien, niin roskaruoan syömisen lopettamalla, ja tekemällä ihan itse jotain normaaleja perusruokia (sieltä kevyemmästä päästä), pääset ihan hyvää shapeen! Jos tietty tarviit tiukempaa dieettivinkkausta, niin kysäses ens kerralla kun nähdään, voin pitää parin tunnin luennon aiheesta :)
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ähkyyn asti syöminen on omia pravuureja, josta irtipääseminen on nyt ensimmäisenä listalla ja viikottainen mäyris saa myös jäädä kauppaan.

Oikeastaan ihan sama mitä syö, mutta annoskoon pienentäminen. Siinä se. Kaksi kauhallista --- yksi kauhallinen, ei santsia. viisi perunaa --- kaksi perunaa, ei santsia. Ja sitten hyvää salaattia. Niin ja mitens se päivittäinen mäyris sen viikottaisen ekstran lisäksi?
Ja vielä lisätään veden juonti. Näillä. Suurinpiirtein hiukan vajaa kaksi vuotta, ja -15 kiloa. Ja pysyy. Sitäpaitsi niistä mäyriksistä en ole hirveästi luopunut. Jumalauta, tuuli veisi jos siihen ryhtyisi!
Niin, ja kai sitä voisi liikkuakin enemmän. (PS. nyt painoindeksi 24,1)

Edit. Ettei menisi kokkailun ohi, niin uudessa Glorian Ruoka&Viini lehdessä on heti alkumetreillä melko kokeiltavanarvoinen pizzaohje. (Niin, ja Uleåborgir kertoo, onko kokeiltavanarvoinen yhdyssana, toivottavasti!)
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Onhan se mukavata, että laihtuu syömällä. Mutta.

Minä kun luulin, että tämä on ruoanlaittoketju. Laihdutussysteemiketjuja on sitten muita.

Minulle on kyllä sama vaikka tänne laitettaisiin ruokaohjeita laihduttajille tai muuten vaan vähärasvaisille ja muille omituisille. Mutta, hei sano jortikka, pidetään ne laihdutusjärjestelmäohjeet muualla, niissä ketjuissa joita ne kiinnostaa.

Cheers.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kerran löysin itseni tilanteesta, jossa piti valmistaa ateria vegaanille. Päädyin sitten ratkaisuun spagettia tomaattisella soijarouhekastikkeella. Siinä mielessä onnistuin ihan kelpoisasti, että kastike näytti melkolailla bologneselta. Mutta maku sitten...sitä ei vaan ollut. Tämä siitä huolimatta, että kaikkea mausteaineeksi luokiteltavia juttuja tuli lapioitua isolla kädellä sörsselin joukkoon! Jostain syystä soija tuntuu imevän kaikki maut itseensä niitä sitten enää makunystyröille luovuttamatta. Miksi näin?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Soijarouhe nyt on sellaista gloryhunter-trendimurskaa, jonka tärkein tehtävä on näyttää jauhelihalta, ei maistua siltä. Sama koskee tietenkin tofua, joka myös näyttää joltakin, mutta ei maistu miltään. Tottahan uskomattoman määrän mausteita voi imeyttää siihenkin pääsemättä kuitenkaan eroon totuudesta: ei maistu miltään.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Soijarouhe nyt on sellaista gloryhunter-trendimurskaa, jonka tärkein tehtävä on näyttää jauhelihalta, ei maistua siltä. Sama koskee tietenkin tofua, joka myös näyttää joltakin, mutta ei maistu miltään. Tottahan uskomattoman määrän mausteita voi imeyttää siihenkin pääsemättä kuitenkaan eroon totuudesta: ei maistu miltään.

Väänsin eilen ensimmäiset tofubiffit. Eivät maistuneet miltään.
Tai maistuihan ne pyyhekumin ja villasukan risteytykseltä, mutta aivan varmasti tuostakin saa makua ulos, kun tarpeeksi kauan liottaa soossissa ja marinoi ne vielä ennen paistoa, paiston aikana ja paiston jälkeen.
Sellaista perusvarmaa suorittamista, jolla voidaan täydentää kokoonpanoa, jos näyttää siltä, ettei kapea ruokakaapin sisältö gourmet-ateriaan riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös