tant gredulin
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
No hemmetti! Sehän se oli! Ohjatkaa pliis wanha rouva oikean joukkueen keskusteluosioon, jos unohdan senkin :)
Onkos kukaan kokeillut itse valmistaa kebablihaa? Tuli tuossa pari viikkoa sitten oheisen linkin mukaisesti kebabin tekoa kokeiltua.
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Tein eilen hyvää terveysjuomaa tehosekoittimella. Aineksina käytin:
- Persikkaa
- Banaania
- Pakastemangoa
- Aprikoosia
- Ananasta
- Ananas-Mandariini -sekamehua
- Maustamatonta maitorahkaa
- n.1dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
Noita oman maun mukaan sekoittimeen ja saat loistavaa proteiinipitoista välipalajuomaa.
Hillosokeri antaa makeutta ja parantaa myös säilyvyyttä, joten määrä on syytä tuplata.Suosittelen tätä hilloa jokaiselle chilipäälle. Tulisuutta voi säädellä chilin laadulla ja määrällä. Onko muilla kokemusta hillojen tekemisestä? Jos tekee tuplamäärän hilloa niin pitääkö hillosokerin määrä tuplata?
- Tinke-80
Laittakaas nyt hyvät ihmiset ohjeita:
Tilanne: Nyk. naisystävän tytär ja vävykokelas tulevat syömään. Vävykokelas on tofumiehiä.
Pitääkö tofukuutiot ruskistaa, paistaa vai heittää ikkunasta pihalle..
Pitää.
Miksi et laittaisi salaatin seuraksi jotain sellaista, mistä itsekkin pidät? Esimerkiksi paistaa jotain juustoa, halloumia tai vuohenjuustoa? Niissä ei ainakaan ole lihaa ja maistuukin joltain...
Noku noku, pitäähän sitä tofua laittaa. Jos joku siitä tykkää. Jotenkin.
Laitoin nyt marinoitumaan osan siitä, eli sitruunaa, soijaa, aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia, valkoista balsamikkoa, yrttejä yms. Eipä ainakaan maistu tofu enää. Prkl.
En itsekään tofusta tykkää, koska voisi kuvitella pyyhekumien maistuvan samalta. Koostumus tuntuu suussa jotenkin epämiellyttävältä. Ehdotan kuitenkin marinointia ja sen jälkeen tofukuutioiden friteeraamista.Laittakaas nyt hyvät ihmiset ohjeita:
Tilanne: Nyk. naisystävän tytär ja vävykokelas tulevat syömään. Vävykokelas on tofumiehiä. Naisystäväni tekee rehupääruoan, mutta minun pitäisi laittaa alkusalaatti tms. Ajatuksessa oli laittaa kaalia ja paprikaa öljyssä + valkosipulia, päälle krutonkia ja tofukuutioita. Pitääkö tofukuutiot ruskistaa, paistaa vai heittää ikkunasta pihalle, pari kertaa kokeillut niitä työstää mutta aivan samaa mautonta p****a se on vaikka mitä tekisi. Miten siihen saa jotain ideaa?
Arrrgh.
En itsekään tofusta tykkää, koska voisi kuvitella pyyhekumien maistuvan samalta. Koostumus tuntuu suussa jotenkin epämiellyttävältä. Ehdotan kuitenkin marinointia ja sen jälkeen tofukuutioiden friteeraamista.
Pakastinta siivotessa löytyi marinoitu porsaan sisäfilee. Olen valmistanut lihaa ennenkin, mutta pikkuvinkkejä/-ehdotuksia otan mielelläni vastaan.
Ajattelin ensin ruskistaa lihaa hieman pannulla ja sitten uunivuokaan. Jotain kasviksia olisi hyvä saada mukaan. Ainakin paprikasekoitusta ja vihreitä papuja näytti olevan. Pavut ainakin toimivat hienosti lihan kyljessä kypsyessä. Miten paprika mahtaa käyttäytyä uunissa? Vai kannattaisiko nuo paprikat tehdä pannulla ihan "omana yksikkönään"? Kylkeen vielä vähän lohkoperunoita sekä mustapippurilla ja sitruunamehulla maustettua tomaatti-punasipulisalaattia, niin ateria on valmis.
Ainoastaan tuo paprika vähän mietityttää! Mitenkä jos tuohon lihaan tekisi pikkuviillon pitkittäissuunnassa ja laittaisi hieman sipulia/valkosipulia lihan sisään vai riittääkö ihan pinnalla? Entä pekoni? Joissain ohjeissa liha kääritään vielä pekoniin. Eikö tuo ole jo vähän liioittelua? Hyvää se varmasti on, mutta...
Pakastimesta löytyy jonkun verran marinoimatonta broileria suikalaine, joten ajattelin kysyä teiltä jonkun hyvän reseptin, miten ne saisi maistumaan.
Kokeile basilikakanaa