En tullut tänne kuitenkaan varsinaisesti reseptejä esittelemään, vaan ajattelin tiedustella onko joko kehitellyt loistavan burgerimajoneesin kotilaboratoriossaan tai saako sellaista ostettua suoraan jonkun liikkeen hyllyltä?
Omatekoinen majoneesi on niin helppo tehdä, että kaupan mönjät saavat jäädäkin kauppaan. Tällä viikolla tuli tehtyä seuraavanlainen chilimajoneesi:
Perusmajoneesi:
2,5 dl oliiviöljyä
1 kananmuna
2 tl dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa (ok, laitoin 50/50 riisiviinietikkaa ja valkoista balsamicoa)
1 tl hunajaa
suolaa maun mukaan
Kaikki aineet korkeaan, mieluiten kapeaan astiaan. Sauvasekoitin pohjalle, nostetaan hiljalleen ylös, kunnes majoneesi on sakeaa. Jos ei sakene, toista niin, että tällä kertaa sauvasekoitin on myös käynnissä.
Valmiiseen majoneesiin vielä:
1 rkl limemehua
2 rkl ketsuppia
varovasti Blair'sin chipotlea (tai vastaavaa vahvaa chilikastiketta), teelusikallinen on jo aika tujaus
Jos tekee pelkän perusmajoneesin, ketsuppi ja chilikastike korvataan cayennepippurilla, maun mukaan.
Testataan maku, lisäillään mitä mieleen tulee ja laitetaan jääkaappiin asettumaan. Kyllä tuosta saa viritettyä hampurilaismajoneesin, kun hiukan harjoittelee. Lisäilee vaikka noita muiden testaamia ainesosia