12 viikkoa? Kuukautta? Vuotta?Laiton tontin perälle kasvamaan piparjuurta noin 12 sitten.
12 viikkoa? Kuukautta? Vuotta?Laiton tontin perälle kasvamaan piparjuurta noin 12 sitten.
...tuntia, minuuttia..12 viikkoa? Kuukautta? Vuotta?
Aivan, siksi tuo kiinnostaakin kuinka nopeasti sen saa kasvamaan. Nämä kasvien hoitoasiat kun ei oikein ole hallussa. Chilien kanssa nyt taistellut pari vuotta ja niiden kasvatus sentään rupeaa olemaan hanskassa.Asiaan, piparjuuri on loistava mauste
12 viikkoa? Kuukautta? Vuotta?
Vaimo puhdistaa puutarhaa aika harvakseltaan sitten :DAahhh...sorry. Siis todellakin 12 vuotta sitten...:D
Vaimo puhdistaa puutarhaa aika harvakseltaan sitten :D
Vaimo puhdistaa puutarhaa aika harvakseltaan sitten :D
Innostuin tuosta piparjuuresta ja etsiessäni piparjuuren siemeniä myyviä kauppoja selvisi, että se ei lisäänny siemenestä. Kuitenkin kun se tekee kukkia niin on kai siinä myös on siemeniä? Haluaisin kasvattaa tuollaisen juuren nimenomaan siemenestä, ja pyytäisinkin mitä ystävällisemmin, että voisitteko Len ja Viiskasi mennä pihallenne katsomaan onko piparjuuressanne jotain siemenkotasysteemiä. Siemenin keräämiseen on nyt ihan viimeiset ajat joten jos ette ole vielä ehtineet katkomaan piparjuuripuskianne niin ne näkyvät kyllä sen kukkavarren päässä.
terveisin koo
Loppuun vielä kyssäri, että onko kukaan yrittänyt tehdä kotona pelmeneitä? Kaupasta ostetut pakasteet ovat näin aikuiseen makuun vähän haaleata kamaa ja niitä ei voi oikeastaan valmistaa muuten kuin keittämällä lihaliemessä. Lapset kyllä tykkäävät noista kuin hullu puurosta ja hintakin on kohtuullinen 4€/kg.
Jos noita tekisi itse, ne voisi tuoreena paistaa ja käyttää mielikuvitusta täytteiden kanssa. Olen Maistanut Riikassa loistavia maustettuja paistettuja pelmeneitä hapankerman ja tillin kera.
Toivottavasti kuitenkin Riiassa etkä Riikassa. Mitä itse asiaan tulee, olen kyllä tehnyt pelmenejä niin opiskeluaikaan kun naapurissa asuessakin itse, mutta ovat kovin työläitä valmistaa. Kaupastahan saa vaikka minkälaisia pelmenejä, muttei varmastikaan Citymarketin tarjonnassa monia ole. Jos löydät etnokaupan, joka myy venäläistä/ukrainalaista kamaa, pelmenejäkin on monenlaisia. Nettikin on kyllä pullollaan ohjeita, ihan googlettamalla löydät.
Kyllä vain. Pelmenirauta löytyy, ja on niitä tehty, raudalla ja ilman. Tosin emäntähän ne on aina tehnyt, mutta ei se kovin vaivalloiselta ole näyttänyt. Helvetin paljon parempia tulee kyllä itsetehdyista, kuin pakastealtaasta ostetuista. Tosin Viipurista tai Pietarista tulee aika usein ostettua/saatua helvetin hyvin pakastepelmenejä. Smetanan ja sipulisilpun kanssa kyllä jumalten herkkua!Loppuun vielä kyssäri, että onko kukaan yrittänyt tehdä kotona pelmeneitä?
Kiitos vaan mutta ehdin laittaa kaupasta ostetun piparjuuren palan kukkapurkkiin ja hiekkaan. Tuo pitää nyt talven yli pitää nolla-asteessa ja sitten kesällä maahan.Eipä ole siemeniä kun vedetään leikkurilta päältä. Juuren palastahan nuo lisääntyvät eli pannaako postiin...?
Miten niitä pitäisi tehdä? Heti äkkiä laittaisin öljyyn, murskattua valkosipulia, etikkaa hiukan ja mustapippuria, ripaus suolaa.
Kiitos vaan mutta ehdin laittaa kaupasta ostetun piparjuuren palan kukkapurkkiin ja hiekkaan. Tuo pitää nyt talven yli pitää nolla-asteessa ja sitten kesällä maahan.
Mutta palaan melko varmasti asiaan ensi kesänä sillä haluan nimenomaan siemeniä ja jos omani ei onnistu niin sitten tulen teidän pihaan pöyhimään piparjuuripusikkoa.
Siemeniä haluan siksi kun kaikki mitä olen laittanut tai laitan pihaani pitää olla siemenestä kasvanut. Kyllä, tiedän että se on omituista mutta on se vähän hienookin.
Terveisin koo
Uusitaan nyt tämäkin kysymys, kun tuo purkki kieriskelee edelleenkin tuolla keittiössä!Pöydällä on purkillinen "nopales tiernos" eli kaktuksen kappaleita mausteliemessä ("tender cactus in bright bline"). Mitä hemmettiä niille kuuluisi tehdä?