Oopperavoileipä Uleåborgirin tapaan:
- Ota naudan 400 g:n paistijauheliha ulos jääkaapista. Samoin jonkin verran sipulia ja tomaatteja. Sekä kananmunia 2 kpl.
- Odota muutama tunti, jotta lihan lämpötila kohoaisi huoneenlämpöiseksi - ethän halua keittää lihaa?
- Lisää lihaan raakaa sipulia, kaksi kananmunaa, pippuria, suolaa ja valkosipulia maun mukaan. Kananmuna toimii kiinneaineena, sen voi myös jättää pois, kuten itse monasti teen. Voit tietenkin käyttää myös valmiita jauheita, saman maun niistä suurin piirtein saa. Sipuliasiassa erityisesti. Moni ei halua ikävätekstuurisia sipulinlotkareita suuhunsa.
- Vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Jauhoja ei ole pakko käyttää missään tilanteessa, mutta jos käytät, en sinua dissaa.
- Jätä vetäytymään tai whatever, ei kiinnosta. Muistathan kuitenkin tässä vaiheessa, että sinulla on oltava reservissä kypsiä tomaatteja, sipulia ja paahtoleipää? Hyvä. Voimme jatkaa matkaa.
- Nyt sinulla jo valuu kuola suusta. Otapa ja käypä lähikaupasta Nessua, se ärsyttää vähiten nenän seudun ihoa.
- Nyt onkin aika suorittaa oopperaleivän valmistamisen toiseksi kriittisin vaihe. Jauhelihapihvien leipominen.
- Leivo tässä vaiheessa kakkusia jauheliha-mauste-kananmunaseoksesta. Sellaisia puolikkaan kämmenen kokoisia - jotta ne sopisivat sen pikku paniikissa ostamasi ja myöhemmin paahtamasi paahtoleipäsiivun päälle. Sitä ennen leikkaa sipuli ja tomaatti siivuiksi, jotta ne olisivat valmiit paistettaviksi. Sipulista on nätti leikata renkaita Ameriikan malliin. Hyvin se menee tai sitten ei. Nämä kuitenkin pitää paistaa ennen lihaa, muista se. Muuten naisesi maistaa ylikypsän jauhelihan ja murjaisee: "olen ennenkin syönyt vanhaa jauhista kurdikiekkopaikoissa". Häpeä.
- Ok, hyvähyvä, olethan toiminut tähän mennessä oikein. Joka tapauksessa: asetapa pannu liedelle mielellään asentoon 6. Lisää pannulle voita. Odota että pannu kuumenee. Paljon voita. Kun voi tirisee, laske pannulle sipulirenkaat. Paista niitä pitkään. Kun sävy on tummanruskea, voit nostaa renkaat ns. telakalle. Mielellään johonkin lämpimään paikkaan, jotta pysyvät lämpöisinä. Esimerkiksi pannun reunalle. Nyt on aika paistaa kananmunat.
- Riippuu ihan seuralaisestasi, mitä hän munista tykkää. Toiset pitävät munakkaasta, jossa rakenne säilyy ehjänä. Toiset taas sellaisesta, jossa rakenne on rikki. Munasta pitävät kuitenkin lähes kaikki naiset, jos tulevat äitiinsä. Jos he tulevat isäänsä, silloin he kerjäävät. Paista munaa tirisevässä voissa, ja unohda kardiovaskulaariset sairaudet. Paista tomaattisiivut samalla lämmöllä. Nyt sinulla on paistettuja tomaatteja, kananmunia ja sipuleita. Jaa tässä vaiheessa kananmunapaistoksesi kahteen osaan. Selitän myöhemmin. On aika itse illan päätähdille: leivälle ja jauhelihalle.
- Leipä paistetaan viimeisenä. Onhan selvää, että ennen muita paistettuna se olisi kylmähköä tarjoiluvaiheessa. Koko ajan on muistettava lopputulos ja sen tuomat pinnat. Joten: nyt jauhelihakakkuset samalle pannulle kuin sipulit ja kananmunat. Paista kummaltakin puolelta niin pitkään, että vaaleanruskeus muuttuu tummanruskeudeksi. Sitten käännä puolta. Paista niin pitkään kuin seuralaisesi vaatii. Jos savua muodostuu, avaa ikkuna. Niin helppoa se on. Kun pihvit ovat lähes kypsiä, laita leivänpaahtimeen vaaleat leipäviipaleet. Kun ne suorastaan pompsahtavat ulos laitteesta, on tärkein vaihe edessä. Alimmaiseksi luonnollisesti leipä, sen päälle pihvi, sen päälle sipulia ja kananmuna, sen toinen leipäviipale, sen päälle toinen pihvi ja kananmuna. Voit tämän päälle ripotella vaikka persiljaa, mutta en suosittele.
- Mums.