Katsoin tänään duunipaikan loppuviikon ruokalistaa ja huomattuani, että se sisälsi paljon wokkeja ja patoja, jotka Amican perinteen mukaisesti eivät maistu miltään päätin, että teen omat eväät mukaan ainakin pariksi päiväksi.
Tällaiseen ratkaisuun päädyin:
-Pitaleipiä 1 pkt 6kpl
-Kinkkukuutioita 1 pss 400g
-Pari suikaletta pekonia
-1 pieni paprika
-1 sipuli
-Lidlin chilisalsaa
-Mozzarellaraastetta
-1 habanero
-Mausteet: Tacomaustetta, suolaa, oreganoa.
Halkaisin pitaleivät ja kostutin salsalla. Annoin kostua n. 15 min. Samalla pilkoin sipulin, paprikan ja pekonin mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoitin kinkun, paprikan, sipulin ja pekonin keskenään ja laitoin sekaan suolan ja tacomausteen.
Sitten vaan kostuneet pitaleivät pellille ja tuo sekoitettu täyte ohuena kerroksena leipien päälle. Jokaiselle leivälle siivu habaneroa ja päälle mozzarellaraastetta juuri sen verran, että se sulaessaan sitoo täytteen niin, että leipiä voi jäähdyttyään syödä käsin ilman ruokailuvälineitä. Juuston päälle vielä ripaus oreganoa.
Paisto n. 200-asteessa, niin että juusto on sulanut ja hieman ruskettunut, eli about 20min.
Hyvän näköisiä ja makuisia noista tuli. Pohja ei kuivunut liikaa, kun kostutin ne salsalla. Juustoa oli sopivasti, eli rasva ei valunut leivinpaperille. Tuon pekonin jätän seuraavalla kerralla pois. Tällä kertaa laitoin sen mukaan, koska viimeinen käyttöpäivä oli tänään.
Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla ruispaloilla tms. samantyylistä reseptiä, kun ehkä ne olisivat parempia tuolla vyötärölinjalle. Ruispaloja joutuu ehkä kostuttamaan kauemmin, kun eivät ole niin huokoista kamaa kuin nuo pitaleivät, jotka olivat todellinen heräteostos(Euroshopper 6 leipää 0,99€).
Tein vain puolikkaan annoksen, eli 6 puolikasta leipää, kun kyseessä oli ex tempore kokeilu.
Näitä voi sitten mutustella hiljalleen työpäivän aikana. Minulla on paha tapa vetää ylisuuria annoksia lounaalla, joten jospa näistä olisi apua hieman tasaisempaan syömiseen. Luulisin tuon satsin riittävän kahdeksi päiväksi.