Kirjoitellaanpas taas omia kokemuksia kokkaamisesta.
Hauki on yleinen saaliskala ja valitettavan aliarvostettu. Siitä saa kuitenkin hyviä kalaruokia, jos vain haluaa. Paistettu tuore kala oikeassa ympäristössä ja oikeassa seurassa nautittuna on aina hyvää, parempi vielä jos on itse oikealla (puu)tulella päässyt paistamaan tai savustamaan kalan. Toinen hyvä vaihtoehto on esim. Homburgin hauki joka muistaakseni syntyy jonkinlaisen juustokastikkeen ja hauen naittamisen seurauksena uunissa. Ihan hyvää, mutta kala ei enää maistu.
Kuhaa saa syvistä ja sameista vesistä ja se alkaakin olla jo arvokala. Paistettuna voissa parhaimmillaan kuten moni muukin asia! Hajoaa helposti eli varovaisuutta paistaessa. Kuhaa ei pidä sotkea juuston ja mausteiden kanssa, perussuola ja pienellä varauksella ihan vähän sitruunapippuria riittävät. Toki leivittää voi jos haluaa.
Muikut ovat joka kesän kohokohta ja niihinkin riittää voi ja suola. Savustettuinakin toimivat, penteleet, syntisen hyvin.
Siika, sama juttu kuin muikuissa, mutta isompia fileitä voi myös lyödä pannulle ja paistaa.
Ahven, kalojen kuningas. Verkossa happanee nopeasti joten koethan verkot päivittäin, oikein matalassa ja lämpimässä vedessä kahdesti päivässä! Voi ja suola, paistettu ahven: tässä on kalaruokien kuningas.
Siinäpä omaa terävintä kärkeä, tietysti tuohon voi lisätä vielä madekeiton ja muut omapyytämistä kaloista valmistettujen liemien pohjalta valmistetut ruoat, mutta ei laiteta nyt niitä kaikkia munia jne.
Hyviä kokkailuhetkiä!