Kössit ja tunat
Kerran kengurua kotiin kantaneena hieman aihetta silloin googlettelin. Monissa ohjeissa kiellettiin raa'an kengurun syönti. Se miksi pakastettua kasvissyöjää ei sopisi raakana syödä hieman ihmetyttää. Itse otin lihan reilusti ennen paistoa jääkaapista huoneen lämpöön ja valelin (vadelmaviini?)etikalla. Lihan lämmettyä pöydällä, nopea paisto kuumalla pannulla ja uuniin mietoon lämpöön loppukypsymään. Eli samalla tavalla kuin naudan sisäfileenkin voi valmistaa. Kenguru ei kyllä saa mennä ylikypsäksi, rasvattomasta lihasta tulee muuten vielä enemmän purtavaa...
Sitten tunasta.
Tänään oli (Espoon, Leppävaaran,) Sellon Citymarketissa taivaallisen näköistä tonnikalaa. Vaikka viikonlopun ruuat olivat jo kärrissä, oli sitä pakko ottaa pala mukaan. Kun kauppakassit oli purettu, lähes kohmeinen kala leikattiin lautasille ohuiksi viipaleiksi, päälle soijaa ja viereen inkivääriä. Ei paljoa pannua kaivannut! Loistava pikalounas kauppareissun päälle.
Itse muuten paistan tonnikalan seuraavasti: Kuumalle pannulle kalat, hitaasti kymmeneen lasku, kalat ympäri ja virta pois. Kalat saavat olla sen aikaa pannulla, että lautaselle saa kasattua muut tuotteet. Näin toinen puoli kypsyy hieman tasaisemmin, mutta lopputulos ei ole kuitenkaan läpikypsä, vaan tasaisen rosee. Pakasteesta poimitut tonnikalapihvit kelpaavat sitten vain tahnoihin, tulisiin wokkeihin ym, jossa kalan lötsöys ja jokseenkin ällöttävä väri ei haittaa.
-Maila