Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 573 065
  • 3 046

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
On näköjään tullut se perinteinen +5 kiloa lisää kesällä. Paljon matkustelua ja hyvää ruokaa(ehkä vähän juomaakin). 2kk tämän poistoon on yleensä mennyt ja saman annan aikaa myös tälle syksylle. Paino nyt 87,7kg ja tavoite 81-82kg.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Jossain vaiheessa talvella uskalsin ottaa tavoitteeksi sadan kilon maagisen rajan tähän elo-syyskuun vaihteeseen mennessä eli yhdessä vuodessa reilut 32 kiloa. Valitettavasti en tuohon ole ihan yltänyt, sillä alin lukema, minkä vaaka on näyttänyt, on 100,1 kg tässä kuluneen viikon aikana, joten eipä juuri lähempänäkään voisi olla. En tuosta nyt osaa olla isommin murheissani, kun prosessi kuitenkin toimii ja paino pikkuhiljaa tippuu, joten jatkan hyväksi havaitulla linjalla.
...
Nonnih - tänään se sitten tapahtui! NImittäin, vaaka näytti alle sadan kilon lukemaa, 99,9kg. Ei siis paljoa alle, mutta kuitenkin... Systeemi toimii...
 

JoMe84

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers & 76ers. ManU. Pioneer DJ
Noniin. Lähtötilanne oli tammikuussa 91.7 kg ja asetin tavoitteeksi tämän vuoden loppuun mennessä 82 kg. Tänä aamuna vaaka näytti 83.7 kg eli 8 kg on tultu alas. Vielä vähän olisi matkaa tavoitteeseen, mutta suunta on sentään oikea.
Tänään vietän synttäreitä ja annoin luvan hieman herkutella.
 

Byvajet

Jäsen
Joku asiantuntija jutteli televisiossa eli töllössä, että suomalaisilla on perimä, joka altistaa painonnousulle. Asia palasi mieleeni, kun törmäsin tähän karttaan.

Kulttuurisilla tekijöillä on epäilemättä suuri merkityksensä, mutta tuskin se kaikkea selittää. Varsin vahvalta näyttää itä-länsi-jako. Voiko tuo selittyä pelkästään kulttuurilla?

 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
-13 kg oli tämän vuoden saldo. Tällä vauhdilla olisin normaalipainoinen joskus keväällä 2025. Pitää vielä petrata tätä hommaa.
Tuo 13 kiloahan on muuten saatanan kova pudotus. Hyvällä tiellä olet ja teet selvästi jotain oikein, tsemppiä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mullakin neuvola raja lähenee koko ajan, mutta aika pitkään ollaan tuossa 101 pinnassa pyöritty. Hitaasti mutta varmasti. Kilo kuukaudessa pois taitaa olla vuoden alusta.
No tää nyt ottanut vähän takapakkia. Koko joulukuu tullut syötyä paskaa mutta aloittanut myös kuntosali harjoittelun. 5kk ois siihen kun täyttää 28 niin siihen mennessä jos pääsee kaksinumeroisiin vaakalukemiin ois ihan jees. Muutaman kilon se vaatisi pois.Nyt on välipäivinä päässyt taas hyvin liikuntaan kiinni.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Viime vuoden toukokuussa oli painoa 117kg. Heinäkuun puoliväliin olin tiputtanut painoa 108 kiloon. Loppuvuosi menikin niin, että vuoden viimeisenä päivänä oli painoa samat 108. Vuoden vaihteessa päätin, että kesäkuntoon on päästävä.

Äsken puntari näytti 101kg, joten hyvin on alkuvuosi mennyt laihdutuksen suhteen. Aika tiukkana olen toki ollut ruokavalion ja liikunnan suhteen. Salaattia, kasviksia ja lihaa/kalaa on tullut syötyä. 2 iltana olen hairahtunut syömään pizzan ja yhtenä iltana nautin 8kpl salmiakkimakeisia. Alkoholia nauttinut yhtenä iltana.

Kahtena päivänä en ole käynyt vähintään tunnin kestävällä kävelylenkillä. Yleensä ovat kestoltaan olleet 1,5-2 tuntisia. Toki viime aikoina olen lisännyt hölkkäystä kävelyn oheen. Alkuun hölköttelin reitin varrelle tulleet ylämäet ja pikkuhiljaa lisännyt hölkkäämisen osuutta.

Oikein hyvältä tuntuu olo, kuin myös senkin huomaaminen, että vaatekaapin perälle hylätyt vaatteet alkavat pikkuhiljaa mahtua taas ylle. Rouvakaan ei enää motkota kaljamahasta. Tuntuisi, että motivaatio ei ole lopahtamassa, vaan päinvastoin.
 

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Reilu kuukausi takana elämäntapa muutosta. Alku paino olo vuodenvaihteessa 97,8kg. Tänään vaaka näytti 87,2kg. Jätin iltaherkuttelun, alkoholin pois ja syönyt sen 5 kertaa päivässä pieniä annoksia. Ei oikeastaan missään vaiheessa alun jälkeen ole ollut nälkä säännöllisen syömisen ansiosta. Liikuntaa tulee harrastettua päivittäin. Sitähän olen muutenkin aina tehnyt.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Reilu kuukausi takana elämäntapa muutosta. Alku paino olo vuodenvaihteessa 97,8kg. Tänään vaaka näytti 87,2kg. Jätin iltaherkuttelun, alkoholin pois ja syönyt sen 5 kertaa päivässä pieniä annoksia. Ei oikeastaan missään vaiheessa alun jälkeen ole ollut nälkä säännöllisen syömisen ansiosta. Liikuntaa tulee harrastettua päivittäin. Sitähän olen muutenkin aina tehnyt.
Siis kuukaudessa 10 kiloa? Mitä helvettiä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän vuoden saldo on -2 kg. Saisi vaan pidettyä tämän tahdin.
Tuo on hyvä tahti.

Itsellä lähtenyt tässä kuukaudessa 3,5kg. Olen myös lisännyt reippaasti voimaharjoittelua ja sen takia mittailin myös tammikuun alussa esim. vatsan (mahan)ympäryksen. Siitäkin on senttejä lähteny kuitenkin jo 4.

Maltti on valttia ja pitäisi pystyä jatkamaan valitsemallaan linjalla, vaikka paino hieman välillä nousisikin. Se voi kuitenkin johtua monesta muustakin asiasta, kuin läskin lisääntymisestä.

Nuo -10kg/ kk on kyllä hurjia lukemia, varsinkin kun lähtöpaino ei ole mitään +200kg.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Siis kuukaudessa 10 kiloa? Mitä helvettiä.
Siinä saa olla aika lailla pöhöttyneessä tilassa alussa ja kuihtuneessa lopussa, niin tuo tekee jo teoriassa aika paljon. Sitte isolla energiavajeella reilu kilo viikossa rasvaa pois ja lihaksistakin vähän.

Jotkut ihmiset kerää omituisen helposti nesteitä kroppaan niin pienen porsastelun jälkeen ollaan helposti hienossa lähtötilanteessa, josta tekemättä mitään tippuu jo muutama kilo.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Mulle taisi oma 100 kilon alitus olla jotenkin henkisesti SE raja, jonka jälkeen olen hieman löysännyt suitsia. Tuossa loka-marraskuun vaihteessa, kun sairastin koronan, painoni kävi hetkellisesti 96-alkuisissa lukemissa, mutta sen jälkeen se on pysytellyt juuri ja juuri rajan alapuolella... tai käynyt jopa hieman ylikin.
Kuvittelin ehkä, että trendini jatkuisi, helposti, samaa rataa kuin se meni reilut vuoden päivät: 132 -> alle 100, mutta ei tää näköjään ilman vakaata yritystä ja itsekuria oikein luonnistu. Myös se on vain toiveajattelua, että painoni pysyisi tuossa alle 100 kilon ilman, että tarvitsisi enää isommin kiinnittää huomiota elämäntapoihini.
Mutta joo - yritän tsempata edes sen verran, ettei painoni lähtisi nousuun ja toiveajattelen, että tuossa kevään kuluessa saisin sen lasku-uralle uudestaan ja olisin tyytyväinen jostain -10 kilosta eli n. 90 kg elopainosta jossain kesän lopulla.
 

Baldrick

Jäsen
Nyt oon joulukuun alusta alkaen juonut vain kahdesti keppanaa, niin paino on tippunut mukavasti parisen kiloa, vaikka liikuntamääräni ovat erittäin vähäisiä. Periaatteessa liikunta koostuu vain kaupassa käynnistä 15min kävelymatkan päässä. Oiva osoitus siitä, että laihdutus tapahtuu jääkaapilla, sillä syön suhteellisen terveellisesti, kun laitetaan sapuskat suurelta osin itse ja jos syödään ulkona, niin se on monesti aasialaista ruokaa, usein keittoja. Vaikka olenkin siis jonkun satunnaisen leivonnaisen tai vastaavaa syönyt, niin eipä sekään ole näyttänyt menoa haittaavan. Sipsiä, poppareita tai karkkia se pussillinen ehkä kahden viikon välein. Kun se kymmenisen olutta kertaan viikossa on jäänyt pois, niin tasaisen tappavasti tuo näyttää valuvan alaspäin.

Tänä aamuna vaaka näytti 81,4 kiloa. Pari vuotta sitten tsemppasin itseni alittamaan 80kg (täältä löytyy kirjoittelut), mutta sitten käytännössä moti lopahti aika rajusti. Nyt en ole asettanut itselleni mitään tavoitteita, vaan enemmän ihan luontainen elämäntapamuutos meneillään (muutin Suomeen), niin toivottavasti vähän pysyväisluontoisempi. Paino kuitenkin parhaimmillaan tässä välissä kävi jossain 85 kilossa. Katsotaan miten etenee, mutta ehkä jossain 70-75kg haarukkaan mentäessä pitää jo katsoa vähän sen perään, että ei pääse siitä kauheasti valumaan alaspäin. Ei tuo nyt kuitenkaan vielä ole ajankohtaista, jotta siitä tarvitsisi huolestua. Kahtellaan maaliskuussa, että ollaanko sitä hivuttauduttu tuon 80kg alle.

Edit. Huomattavaa taas se, että puntaroin itseni joka aamu ihan mielenkiinnosta ja kummasti se vaan ohjaa jotain yksittäisiä valintoja aika ajoin, kun ei haluaisi, että luku on huomenna suurempi kuin tänään. Menin esim. nälkäisenä kauppaan joskus viikko sitten ja ostin popcorn-paketin matkaan hetken mielijohteesta, mutta tuossa se on lojunut mikron päällä koskemattomana vielä toistaiseksi, kun ei ole mitenkään suuresti tehnyt mieli ja jotenkin siihen ei vain sitten muutenkaan tule tartuttua.

Omalta kohdaltani siis voin (taas) suositella joka aamuista puntarointia. Toimii enemmänkin alitajuntaisena vaikuttimena, eikä ainakaan itselleni siis luo mitään kummempia paineita tai pakottavaa olotilaa mihinkään suuntaan, mutta kummasti se silti tuntuu vaikuttavan valintoihin, että mitä sitä suuhunsa laittaa. Parhaiten oma paino pudonnut juuri niinä jaksoina, kun on käynyt aktiivisesti puntarilla ja kirjannut aamun luvun ylös.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Se ois sit tänään elämäntapamuutoksen vuosipäivä. Ennen aloittamista harjottelin muutaman viikon, mutta tasan vuosi sitten aloin tarkemman suunnittelun ja tarkkailun. Tuolloin leimasin päiväkirjaan ensimmäisen luvun. 171,2KG. Tänään aamulla vaakaa tuijotti jo aika lailla muuttunut mies ja päiväkirjaan kirjattiin vuosipäivän kunniaksi, päivää normaalia viikkopunnitusta aiemmin lukema 111,4KG. Vuoden saldo miinus 59,8KG.

03.02.21​
171,2​
08.02.21​
170,4​
-0,8​
15.02.21​
166,9​
-3,5​
22.02.21​
166​
-0,9​
01.03.21​
164​
-2​
08.03.21​
162,3​
-1,7​
15.03.21​
160,7​
-1,6​
22.03.21​
158,9​
-1,8​
29.03.21​
158,1​
-0,8​
05.04.21​
156,6​
-1,5​
12.04.21​
155,8​
-0,8​
19.04.21​
154,5​
-1,3​
26.04.21​
153,2​
-1,3​
03.05.21​
151,8​
-1,4​
10.05.21​
150,4​
-1,4​
17.05.21​
149​
-1,4​
24.05.21​
147,3​
-1,7​
31.05.21​
148,5​
1,2​
07.06.21​
146​
-2,5​
14.06.21​
144,4​
-1,6​
21.06.21​
142,8​
-1,6​
28.06.21​
145,7​
2,9​
05.07.21​
142,9​
-2,8​
12.07.21​
140,6​
-2,3​
19.07.21​
139,7​
-0,9​
26.07.21​
140,7​
1​
02.08.21​
138,2​
-2,5​
09.08.21​
136,4​
-1,8​
16.08.21​
135,9​
-0,5​
23.08.21​
134,6​
-1,3​
30.08.21​
133,7​
-0,9​
06.09.21​
132,4​
-1,3​
13.09.21​
131,4​
-1​
20.09.21​
130,7​
-0,7​
27.09.21​
129​
-1,7​
04.10.21​
130,5​
1,5​
11.10.21​
127,6​
-2,9​
18.10.21​
125,9​
-1,7​
25.10.21​
125,2​
-0,7​
01.11.21​
125,5​
0,3​
08.11.21​
123,8​
-1,7​
15.11.21​
123,5​
-0,3​
22.11.21​
122,2​
-1,3​
26.11.21​
121,6​
-0,6​
03.12.21​
120,2​
-1,4​
10.12.21​
119,2​
-1​
17.12.21​
117,9​
-1,3​
24.12.21​
116,5​
-1,4​
31.12.21​
116,6​
0,1​
07.01.22​
115,2​
-1,4​
14.01.22​
114,9​
-0,3​
21.01.22​
114,9​
0​
28.01.22​
112,3​
-2,6​
03.02.22​
111,4​
-0,9​


Pudotus 10 viikon jaksoissa
1–10​
11–20​
21–30​
31–40​
41–50​
-15,4​
-13​
-9,1​
-9,9​
-8,9​

Tahti on hiukan hidastunut alun jalkeen, mutta ei hirveästi. Tosin viimeisen kymmenen viikon saldo tässä 53:n viikon projektissa on -10,2KG.

Mulla on ollut käytössä "ruokarunko" aamu-, väli- ja iltapala. Näät on ollut samat poikkeuksia lukuunottamatta joka päivä. Tän projektin aikana oon muuttanut ruokarunkoa muutaman kerran. Ruokarungosta oon saanut n. 1100 KCAL. Tän lisäksi oon syönyt lounaan ja päivällisen, joiden tavote on ollut n. 1000KCAL / päivä. Päivittäistä pientä heittelyä on ollut, mutta viikkotasolla en oo lipsunut tästä melkein lainkaan. Muutamaa poikkeusviikkoa lukuunottamatta tietenkin. Ne tunnistaa aika helposti tuosta punnituspäiväkirjasta.

Alotin siis 2100KCAL/päivä, jossain vaiheessa testasin 2200KCAL/päivä ja nyt 22.11 alkaen oon syöny 1950KCAL/päivä. Vaikka painoa on tippunut näin massiivisesti, niin ei mun päivittäinen energiankulutus ole silti laskenut noista ekoista viikoista kuin 3640KCAL->2950KCAL. Tai no, onko tämä paljon vai vähän, en tiiä... jotenkin sitä ite ajattelin, että tollasen massan raahaaminen vaatis paljon enemmän energiaa, mutta kait sitä on siinä kohtaa vain niin liimattuna sohvaan, että siksi kulutus ei ole tuon enempää.

No mutta joo... elämä jatkuu tästä eteenpäin samaa rataa näin paremmin asiaan valmentautuneena. Nyt odotellaan, että toipuminen jatkuu ja toivottavasti vielä tämän vuoden aikana pääsisi laulamaan karaokeen "suddenlyyyyy, im not half the man i use to be".
Oho, pääsin unohtamaan elämäntapamuutoksen vuosipäivän. Nyt siis muutama päivä yli kaksi vuotta elämäntapamuutoksen tekemisestä. Niin se näköjään maailma menee eteenpäin. Nyt on tullut elettyä aika lailla "vapaasti" syksystä asti. Eli tuosta eteenpäin en ole pitänyt ruokapäiväkirjaa ja puntarissakaan ei ole jaksanut rampata. Ja en ole oikeastaan edes tavoitellut mitään painon pudotusta syksyn jälkeen, vaan lähinnä vain katsellut mitä tässä nyt kropalle ja miehelle tapahtuu, kun "täysi" kurinalaisuus on otettu pois.

Mitään kauheita ei ole tapahtunut, mutta syksyn jälkeen painokaan ei ole pudonnut kuin ehkä 200g/viikko tahdilla. Vaaka näyttää nyt varmaankin n. 91kg. Kaksi viikkoa sitten töräytin vaakaan ensimmäistä kertaa alle 90kg lukemat, mutta eipä tuon rajan alittaminen enää miltään tuntunut. Kun lähtöpaino oli 171,2kg, niin hiukan yli 80kg on siis tullut pudotusta kahteen vuoteen.... viimeiseen vuoteen n. 20kg. Vielä en pääse laulamaan "i'm not half the man i used to be"... mutta ehkä vielä jonain päivänä :)

Terveelliset elämäntavat ja se runko, mitä itselleni elämään rakensin on pysynyt kaiken pohjalla. Syön ja elän terveellisesti silloin kun voin ja jaksan.... eli suuren enemmistön päivistä. Lipsahdus päiviä tai jopa kolmeakin putkeen on tässä tullut tehtyä useita, mutta aina palaan sitten siihen terveelliseen rutiiniin mielelläni, sillä tiedän kuinka hyvin se saa kropan ja miehen voimaan.

Pakko vielä loppuun mainostaa, että liikuntaa on tullut kuluneen vuoden aikana harrastettua tosi paljon! Jopa juoksulenkit kuuluvat nykyään repertuaariin! Ja se on ihan saakelin hieno asia se!

Tsemppiä kaikille omissa projekteissanne!

PS: Opetelkaa elämään terveellisesti, että voisitte hyvin. Se kannattaa on lähtöpaino sitten 50kg tai 200kg!
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Nyt oon joulukuun alusta alkaen juonut vain kahdesti keppanaa, niin paino on tippunut mukavasti parisen kiloa, vaikka liikuntamääräni ovat erittäin vähäisiä. Periaatteessa liikunta koostuu vain kaupassa käynnistä 15min kävelymatkan päässä. Oiva osoitus siitä, että laihdutus tapahtuu jääkaapilla, sillä syön suhteellisen terveellisesti, kun laitetaan sapuskat suurelta osin itse ja jos syödään ulkona, niin se on monesti aasialaista ruokaa, usein keittoja. Vaikka olenkin siis jonkun satunnaisen leivonnaisen tai vastaavaa syönyt, niin eipä sekään ole näyttänyt menoa haittaavan. Sipsiä, poppareita tai karkkia se pussillinen ehkä kahden viikon välein. Kun se kymmenisen olutta kertaan viikossa on jäänyt pois, niin tasaisen tappavasti tuo näyttää valuvan alaspäin.

Tänä aamuna vaaka näytti 81,4 kiloa. Pari vuotta sitten tsemppasin itseni alittamaan 80kg (täältä löytyy kirjoittelut), mutta sitten käytännössä moti lopahti aika rajusti. Nyt en ole asettanut itselleni mitään tavoitteita, vaan enemmän ihan luontainen elämäntapamuutos meneillään (muutin Suomeen), niin toivottavasti vähän pysyväisluontoisempi. Paino kuitenkin parhaimmillaan tässä välissä kävi jossain 85 kilossa. Katsotaan miten etenee, mutta ehkä jossain 70-75kg haarukkaan mentäessä pitää jo katsoa vähän sen perään, että ei pääse siitä kauheasti valumaan alaspäin. Ei tuo nyt kuitenkaan vielä ole ajankohtaista, jotta siitä tarvitsisi huolestua. Kahtellaan maaliskuussa, että ollaanko sitä hivuttauduttu tuon 80kg alle.

Edit. Huomattavaa taas se, että puntaroin itseni joka aamu ihan mielenkiinnosta ja kummasti se vaan ohjaa jotain yksittäisiä valintoja aika ajoin, kun ei haluaisi, että luku on huomenna suurempi kuin tänään. Menin esim. nälkäisenä kauppaan joskus viikko sitten ja ostin popcorn-paketin matkaan hetken mielijohteesta, mutta tuossa se on lojunut mikron päällä koskemattomana vielä toistaiseksi, kun ei ole mitenkään suuresti tehnyt mieli ja jotenkin siihen ei vain sitten muutenkaan tule tartuttua.

Omalta kohdaltani siis voin (taas) suositella joka aamuista puntarointia. Toimii enemmänkin alitajuntaisena vaikuttimena, eikä ainakaan itselleni siis luo mitään kummempia paineita tai pakottavaa olotilaa mihinkään suuntaan, mutta kummasti se silti tuntuu vaikuttavan valintoihin, että mitä sitä suuhunsa laittaa. Parhaiten oma paino pudonnut juuri niinä jaksoina, kun on käynyt aktiivisesti puntarilla ja kirjannut aamun luvun ylös.
HIenoa. Liikuntaa kyllä lisäisin, koska se vain vaikuttaa ihan kaikkeen. Vaikka vain aluksi 20min kävelylenkki joka päivä. Tuon ehtii aina tekemään. Sitten aamupunnituksen lisäksi mittanauha käteen ja mitata vatsan ympärys. Antaa ehkä lisää motivaatiota kun huomaa että maharasva (ja sitä kautta se haitallinen sisäelinrasvakin) katoaa vähitellen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jotkut ihmiset kerää omituisen helposti nesteitä kroppaan niin pienen porsastelun jälkeen ollaan helposti hienossa lähtötilanteessa, josta tekemättä mitään tippuu jo muutama kilo.

Täältä huudetaan hep. Olen ketjussa aikaisemmin kertonut että olen mr jojo. ja keväällä on käytössä eri vaatteet kuin syksyllä.

Meillä alkoi tosaa taas vuosittainen kisa ja päättyy 31.1. eli olen silloin 40v ja viikon vanha.

Tosiaan en ole mikään isoläski ja tälläkin hetkellä on maanantaisin säbä, tiistaisin muksujen hokivalmennus, keskiviikkoisin oma kiekkovuoro, torstaisin kaukalopallo, perjantaina puntti ja kaukalopallo, lauantaina junnujen valmennus ja sunnuntaina oma hokivuoro. Mutta tälläkin liikuntmäärällä saan kyllä porsastelemalla läskiä kerättyä. Ihan joka viikko en kaikkia käy mutta useimmilla viikoilla käyn, + kaukalopallot pelataan ulkona niin siihen vaikuttaa aina kelit, mutta jos ei niitä ole niin soudan ergoa tilalla.

Tuohon lainaukseen viittaan että mulla oli sunnuntaina painoa 86,9kg ( 167cm) ja tänä aamuna 84,3kg. Loppuviikosta se on 83,5kg ja sen jälkeen alkaa ns. oikeasti mahaläskin hävitys. No tohon minun painoon liittyy monen vuoden aktiivinen punttaaminen joka kyllä näkyy muuallakin kuin vaakalukemissa.

No mitä tarvii tehdä laihtuakseen, pitää liikuntamäärä, jättää voileivät, makeat ja kahvipullat pois, sekä vähentää perunaa, riisiä, pastaa.
Kokonaan en tietenkään hiilihydraattia nappaa veks koska ei tuota liikunmäärää muuten pysty vetämään. Mutta esim, syön paljon kalaa niin otan siitä normista 2/3 vaikkapa perunaa pois ja lisään kananmunan ja salaattia enemmän. Aika helppoa se laihtuminen on.
 

Baldrick

Jäsen
No mitä tarvii tehdä laihtuakseen, pitää liikuntamäärä, jättää voileivät, makeat ja kahvipullat pois, sekä vähentää perunaa, riisiä, pastaa.
Kokonaan en tietenkään hiilihydraattia nappaa veks koska ei tuota liikunmäärää muuten pysty vetämään. Mutta esim, syön paljon kalaa niin otan siitä normista 2/3 vaikkapa perunaa pois ja lisään kananmunan ja salaattia enemmän. Aika helppoa se laihtuminen on.
Ainakin oman kokemukseni pohjalta riisi, potut ja pasta eivät ole olleet painon kannalta järin haitallisia. Taitavat olla jopa pääenergianlähteeni. Nykyään lihan määrä, mitä napaani ahdan, on vähäisempi, vaikkakin lihat ovat usein rasvaisempaa (pekoni, porsaankylki). Aasiassa eläessä oppi syömään niin, että monissa aterioista liha on vain osa kokonaisuutta, eikä koko homman pihvi (badum-tss). Toki riippuu tietty, että kuinka paljon tankkaa kutakin noin yleisesti, mutta yleisesti ottaen nämä riisin, perunoiden ja pastan hiilarit ovat turhan demonisoituja.

HIenoa. Liikuntaa kyllä lisäisin, koska se vain vaikuttaa ihan kaikkeen. Vaikka vain aluksi 20min kävelylenkki joka päivä. Tuon ehtii aina tekemään. Sitten aamupunnituksen lisäksi mittanauha käteen ja mitata vatsan ympärys. Antaa ehkä lisää motivaatiota kun huomaa että maharasva (ja sitä kautta se haitallinen sisäelinrasvakin) katoaa vähitellen.
Kyllä sitä pari kertaa pienellä kävelyllä on tullut käytyä ja kauppareissu siis on 15 min suuntaansa, eli usein se puolen tunnin kävely tulee tehtyä. Painon putoamisen näkee onneksi jo naamasta melko selkeästi, mutta ei se huono idea ole mittanauhaa kyllä hankkia. Toistaiseksi nykyinen meno toimii luontevasti, eikä painon pudottaminen oikeastaan edes pyöri mielessä ja silti se valuu alaspäin, niin en tiedä kuinka paljon uskallan sotkea prosessia, heh.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
....yleisesti ottaen nämä riisin, perunoiden ja pastan hiilarit ovat turhan demonisoituja.

Tietenkään en noite demonisoinutkaan, noiden vähentämin vaan on omalla kohdalla helppo tapa pudottaa painoa. Mitään näistä en lopeta, mutta sanotaan että jos on lautasella normisti 3 perunaa niin otan siitä kaksi pois ja täytän salaatilla. Salaattia toki syön ympäri vuoden paljon, koska tykkään siitä.

Täysin hiilihydraalitonta ruokavaliota edes laihduttaessa en suosittelisi kellekään, että kyllä noita kaikkia kannattaakin syödä vaikka miten olisi laihduttamiset menossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös