Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Beach 2005 - projekti, eli kuinka päästä läskeistä eroon?

Nyt on paras aika ruveta tuhoamaan kesän/vuoden/vuosikymmenen aikana kertyneitä läskejä ja ruveta tekemään jotain kaljan raiskaamalle keholle. Itse olen aloittanut projektin aloittamalla salilla käynnin. Ensi viikolla pitäisi saada tehtyä ohjelma kuntosali-ohjaajan kanssa jonka jälkeen voi ruveta rääkkäämään itseään oikein urakalla.

Mutta ikävä kyllä kehoni niin kaljan ja roska-ruuan raiskaama että kestää monia vuosia että pääsen edes siedettävään beach kuntoon. Mutta onko muilla rantojen mursuilla samankaltaisia suunnitelmia? Eikö varpaat enää näy muutenkuin peilin kautta? Lepääkö maha suurinmaksi osaksi vyön päällä? Olisiko jotain pitänyt tehdä jo vuosia sitten? Itse tulin tähän päätökseen kun näin vaa'assa painoni tällä viikolla. Ja muutenkin vituttaa katsella tätä kalja-mahaa.

Projektin speksit:

Paino: 120 kg(!!!)
Pituus: 179 cm
Tavoite ensi kesään mennessä: 100 kg.

Jos jollain on jotain ehdotuksia/kommentteja niin otan niitä ilolla vastaan.

- Tinke-80
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Staind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joka toinen päivä aamulenkki, oli se sitten kävelyä, juoksua tai hölkkää, tyhjin vatsoin. Kyllä läski palaa! Toiminut hyvin itselläni ja kuntohan siinä kasvaa pakostakin.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kiitos HN'lle hyvästä vastauksesta. Nyt on jo muotoutunut ajatukseksi vähentää hiilareiden määrää ruoka-valiossa ja aloittaa aamu-lenkin juokseminen/kävely joka päivä.

- Tinke-80
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko siinä muuten perää, että ennen aamulenkkiä kuppi kahvia tyhjään vatsaan, niin rasvanpoltto toimii paremmin? Itsehän olen tässä tämän kuun aikana pudottanut painoa 85 kilosta 80 kiloon. Pituuteni on 175 senttiä, joten tuonne 75 kun pääsisi niin olen tyytyväinen...
 
"Jotkut pitivät sitä itsekkyytenä, mutta minusta se ei ollut sitä. Koko pelin pääideanahan on maalinteko. Se ratkaisee kaiken. Peippalu peippailun vuoksi voi olla kivaa ja kaunista katsella, mutta siitä ei ole mitään hyötyä."
Arto Javanainen 1959-2011

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Oma ohjelma, jota olen jo jonkun aikaa tehokkaasti noudattanut. Painoa tippui vain se kymmenisen kiloa, sillä lihasta on tullut tilalle etenkin jalkoihin. Ongelmana on vain se, että vanhat housut näyttävät hassuilta päältä...tulee ihan joku hoppari mieleen. Mutta pidän ne kyllä kaapissa muistuttamassa tästä asiasta...

1) (piilo)Sokeri pois

Puhdasta energiaa. Jos sokerilla mässää vähän väliä, niin rasvan poltto ei ala oikeastaan koskaan. Esim. teehen tai kahviin laitettuna pienistä murusista muodostuu "iso läski". Limsoista kevytvaihtoehdot sokeriversioiden sijaan, vaikka niitäkin juodessa epäily on melkoinen. Tämä on helpoin tapa aloittaa painon tiputus, ei vaadi yleensä kovin paljon vaivaa. Teen juomisen kiinalaiset väittävät olevan terveellistä ja pitävän painon kurissa, tiedä sitten...

2) Treenaa jalat (reidet) hyvään kuntoon

Oma huomioni: kun kehon suurimmat lihakset eli reidet ovat riittävän kokoiset, ne polttavat päivässä julmetun määrän energiaa. Eli lyhyenkin kävelyn vaikutus tehostuu tynnyrireisillä, kun taas ehkäpä taloudellisimmilla reisillä pitää kävellä enemmän. Nykypäivänä moni treenaa yläkroppaansa, mutta harvapa tekee päivittäin hauiksilla niin paljon hommia, että saisi niiden avulla painoa pois. Suurimman osan olen sen sijaan kuullut kävelevän päivittäin. Jalkojen kunnossa pitäminen tekee liikkumisesta myös helpompaa...

3) Iltasyönti pois.

Eli joku kahdeksan on hyvä aika lopettaa "iso" syöminen. Toki hedelmiä ym. terveysherkkuja voi popsia niin paljon kun napa sietää...tai näin olen itse tehnyt. Miehille tiukan kellonajan asettaminen on se helpoin tapa, naiset onnistuvat jotenkin selittämään itselleen, että "ei se haittaa, jos vähän ottaa". Se on kerrasta poikki, sanon suoraan sen! Lisäksi rasvattomien tuotteiden suosimista kannataa lisätä, mutta mielestäni täysi rasvattomuus on jo naurettavaa. Esim. maidon ja levitteiden vaihtaminen kevyempään suuntaan on jo riittävä askel.

4) Lisää liikkumista & venyttelyä

Venyttely/lämmittely ei ole akkojen touhua. Mihinkään yltiöpäisiin spagaateihin ei tarvitse ryhtyä, vaan "normaalit" venyttelyt riittävät. Normaaleja venyttelyitä en sen tarkemmin osaa kuvata, mutta siitä lienee opuksia olemassa (+ kysy ystäviltä). Sanotaan vartti ennen treenisuoritusta suoritettu lämmittely ja suorituksen jälkeen venyttely.
a) lisää treenin tehoa "herättämällä lihakset"
b) ehkäisee revähdyksiä
c) nopeuttaa palautumista ja vähentää mahdollisia kipuja

No pain, no gain. Eli jos pohjakunto on huonompi, niin kävely on hyvä tapa aloittaa (sauvakävelyn tehokkuus mysteeri). Sanotaan noin puoli vuotta kävelyä, hiljalleen tehostaen. Tempo niin reippaana, että hengitys menee puuskuttamiseksi, muttei kuitenkaan täysin hapoille. Sykemittari hyvä apu, eli luultavasti alue 140-150 on se optimaalisin? (joku voisi tarkentaa jälkimmäistä...). Kunnon kohennuttua nosto kevyeksi hölkäksi ja siitä edelleen rytmiä koventaen niin pitkälle kuin rajat riittävät. Muista pitää treenien lukumäärä alussa kohtuuden rajoissa, jokin 3 kertaa viikossa/45 min on sellainen määrä, jonka jokainen kykenee suorittamaan niin, ettei hommaan tympäänny. Esimerkiksi ajoittaminen saunapäiviin on hyvä vinkki - fiilis kun pääsee lenkin jälkeen lepuuttamaan raajojaan lämpöiseen saunaan on taivaallinen. Samalla sauna on hyvä paikka vähän ravistella jalkoja. Itsensä palkitseminenkin on syytä muistaa...

Jälleen aikataulun sitominen tiettyihin päiviin ja kellonaikoihin on hyväksi havaittu tapa. (Alussa monen ongelma on helkkarinmoinen innostus, liian kovat aikataulut ja siten lyhyt pinna. Jos viikossa ei ole tapahtunut mitään, niin homma kuukahtaa siihen. Tässä lajissa sitkeys tuottaa tulosta!). Venyttely suorituksen jälkeen on must - muuten alussa on kaikki paikat niin jökissä, että treeni tuntuu kidutukselta. Ja kukapa sitä päiväkausia kestävää kipua tahtoisikaan itselleen. Pienet jumit ja säryt ovat alussa OK, mutta niitä ei pidä pelätä. Menevät ohi, kun lihaskunto paranee.

(Erityisesti kannattaa huomioida työpaikka- ja hyötyliikunta, kuten vaikkapa portaat sekä polkupyöräily, jos mahdollista.)

Tässäpä näitä itselläni tepsineitä vinkkejä. Toki on varmasti tullut tehtyä paljon muutakin asioita, joita ei nyt muista, mutta nämä ovat jääneet mieleen. Painotan helvetinmoista itsekuria ja tahtoa, sillä ei se paino lähde itsestään. Jossain kohti tulee varmasti väsy ja vitutus (koettu), mutta eräänä päivänä sitä huomaa kunnossa tapahtuneen jotain ihmeellistä. Tai joku muu huomaa, kuten minulle kävi (voi sitä iloa). Joka tapauksessa korvien välin merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa. Jos tahtoo tosissaan, niin onnistuu varmasti. Ei se niin vaikeaa ole, ja mitään äärimmäisiä toimia ei vaadita.

Ja kun hyvään kuntoon on päässyt, ei sen ylläpitoon tarvitse rehkiä enää niin hirveästi treenipolulla. Niin oudolta kuin se kuulostaakin. Mutta aikaa saat tähän projektiin varata sen kaksikin vuotta näillä resepteillä, että olet adoniskunnossa. Toki kilot ehtivät karista pois jo aiemmin, mutta pyykkilaudan kaivaminen sieltä jostain ottaa aikaa ;)...

Tietenkin julmetun tiukkaa dieettiä vetämällä kilot karisevat varmasti tiukemminkin, mutta lyhyen treenisession (muutama kuukausi) ongelma on se, että et oikeastaan ehdi tottua uuteen tapaan elää. Etkä nauti liikkumisesta. Ajattelet painonpudotusta vain projektia, joka päättyy joskus ja sitten palataan entiseen malliin. Ja kilot palaavat kanssa. Kun parikin vuotta toimii ym. ohjeiden mukaan, niin sitkeimmällekin sissille jää siitä jotain päälle rutiiniksi elämän muihinkin vaiheisiin. Sittenpä painoa ei tarvitse lähteä erikseen pudottamaankaan, se pysyy siinä sopivissa lukemissa pikku heilahteluilla (plussa joulun aikaan ja tiputusta kesäaikaan).

Mutta loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisesta yhtälöstä: kulutat enemmän kuin syöt. Jokaisen omaksi asiaksi jää miettiä, kuinka tuon yhtälön toteuttaa. Tsemppiä urakkaan!
 
Minä oon syöny sen piirakan!

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti VH87
Onko siinä muuten perää, että ennen aamulenkkiä kuppi kahvia tyhjään vatsaan, niin rasvanpoltto toimii paremmin?
Tuskin se ainakaan niin paljon vaikuttaa rasvanpoltoon, että kannattaisi hankkia vatsahaava ennen kolmeakymppiä...

Ei läskin kanssa kannata kikkailla. Kiinteytys on pitkäaikainen projekti, joka vaatii tapauskohtaisesti jopa radikaalejakin muutoksia ruokailutottumuksissa ja elämäntavoissa. Toisaalta taas jo pienet muutokset saattavat saada ihmeitä aikaan pitkällä aikavälillä (maito rasvattomaksi, leivät tummaksi, perunoiden tilalle kasviksia, hissin sijasta portaat jne...). Yleensä rauhallinen kiinteytyminen on pysyvämpää kuin nopea painonpudotus.


Huerzo:
Lyhyt palauttava venyttely on hyvä tehdä heti suorituksen jälkeen, mutta parhaan tehon venyttelystä saa irti, kun suorittaa lisäksi hiukan pidemmän session noin tunti liikunnan jälkeen. Tällaisen ohjeen jostain sain, ja sitä olen pyrkinyt noudattamaan. Eikä ole olleet paikatkaan jumissa, joten kai se on sitten toiminut.
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kiitos myös Huerzo'lle hyvästä kirjoituksesta. Nyt olisi hakusessa vähän hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä. Nyt ensimmäisenä on tullut mieleen lihaa + kasviksia + kastike. Mutta onko teillä mitään ehdotuksia? Ihan konkreettisia ehdotuksia mieluusti.

- Tinke-80
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti Tinke-80
Kiitos myös Huerzo'lle hyvästä kirjoituksesta. Nyt olisi hakusessa vähän hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä. Nyt ensimmäisenä on tullut mieleen lihaa + kasviksia + kastike. Mutta onko teillä mitään ehdotuksia? Ihan konkreettisia ehdotuksia mieluusti.

- Tinke-80
Kovin raskaita kastikkeita ei kannata suosia. (Jauhe)Lihan kanssa riittää usein vaikka joku tomaattipohjainen mömmö, kanaan sopii erinomaisesti loraus kevytkermaa.

Tässä oma ehdoton suosikkini:

Broilerin paistin- tai fileesuikaleet kypsiksi pannulla, 7% kermaa tarpeen mukaan kostukkeeksi, lyhyt haudutus ja lisukkeeksi vaikka wokkivihannessekoitus, jonka kypsennetään myös pannulla. Nopea, helppo ja todella maukas. Olen kanansyöjä.

Tsemppiä urakkaan. Nyt pitää lähteä kuluttamaan lepotilassa.

Edit: Vielä ennen nukkumaanmenoani huokaisen, että muista antaa itsellesi myös armoa. Älä laita rimaa liian korkealle heti aluksi, vaan korota sitä ajan kanssa. Kuten Huerzo kirjoitti, ei kaikkea rasvaa kannata laittaa pannaan, vaan vähentää käyttöä. Ja jos alkaa tuntua vaikealta, voit sallia itsellesi vaikka yhden pullan tai kebabin per viikko, onhan se aina vähemmän kuin viisi pullaa tai kolme kebabia. Tässä on kuitenkin pysyttävä tiukkana, ettei ote lipsu ja peliväline karkaa.
 
Viimeksi muokattu:
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselläni olisi vähän samantyyppinen prosessi edessä.
Tosin painoa 35 kiloa ja pituutta kymmenisen senttiä vähemmän.
Ylipainoa on siis 15-20 kiloa.

Hiilareiden minimointi taitaa olla tehokkain tapa noin ruokavaliota ajatellen, mutta jotenkin tuntuu että joka paikassa on tarjolla joko perunaa, pastaa tai riisiä. Seisovasta pöydästä ei välttämättä viitsisi vetäistä pelkkää lihaa :)

Toinen ongelma on sitten se, että viinaa menee suht runsaasti.
Sosiaaliset verkostot kun näyttävät rakentuvan kaikkein tehokkaimmin kuppia ottaessa. Tästä en ole siis valmis luopumaan pelkän painon tippumisen vuoksi.

Mutta joku kompromissihan tässä pitäisi keksiä.


Edit: Hyvinhän tuo painonpudotus on edennyt. -18 kiloa viestin kirjoituspäivämäärästä.
 
Viimeksi muokattu:

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Viestin lähetti Huerzo
Mutta loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisesta yhtälöstä: kulutat enemmän kuin syöt. Jokaisen omaksi asiaksi jää miettiä, kuinka tuon yhtälön toteuttaa. Tsemppiä urakkaan!
Itseasiassa rasva palaa vaikka söisit yhtäpaljon tai jopa pikkasen enempi kuin kulutat... Pidempiaikaisesti ei kannata säästöliekillä viilettää koska se vaikuttaa sitten jo harjoitustehoonkin ja muutenkin elämänlaatuun.

Iltalehdessä oli kova juttu jostai +400kg ukkelista joka oli sairaalahoidossa koska oli aliravittu.


Mässäily kannattaa keskittää yhteen päivään parantaa jaksamista huomattavasti kun saa sillontällön mässäillä muuten se saattaa palata ikävästi osaksi rutiinia jossei sitä rajota mitenkään tiettyihin päiviin. Itsellä mässäilypäivät ovat suomen jalkapallomaajoukkueen ottelupäivät tai jos tulee joku tasokas CL matsi...

Bulimia on sitten sairaus, eli vaikka tulisikin päivittäin morkkis syömisestä niin ei kuitenkaan kannata käydä oksentamassa vatsaa tyhjäksi. Se tulee miehillekkin siinä missä naisille. Bulimiasta voi kärsiä +150kg mies siinä missä 40 kilonen nainenkin.
 
Miksi tehdä tänään se minkä voi siirtää huomiseksi.

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Viestin lähetti Damien
Bulimia on sitten sairaus, eli vaikka tulisikin päivittäin morkkis syömisestä niin ei kuitenkaan kannata käydä oksentamassa vatsaa tyhjäksi. Se tulee miehillekkin siinä missä naisille. Bulimiasta voi kärsiä +150kg mies siinä missä 40 kilonen nainenkin.
Yep. Tarkoitus ei ole missään nimessä antaa kuvaa, että joka päivä pitäisi olla porkkanadieetillä ja litkiä vain vettä ja vahtia painoaan joka päivä puntarin kanssa (en kyllä ymmärrä miten tekstistä voisi saadakkaan?). Se on jo itsessään sairasta. Mutta vatsansa voi syödä täyteen, vaikka laihduttaisikin. Kaikki riippuu siitä, mitä syö ja kuinka runsaasti liikkuu. Kannattaa muistaa, että paino tulee heittelemään joka tapauksessa - ei se muutu viivasuorana ylös tai alas, vaan heiluu mutkitelleen ees taas suunnaan ollen kuitenkin alussa alaspäin ja myöhemmin vakaa.

Kuten sanottu, niin esim. kaikkia rasvoja ei kannata jättää pois. Ei ne ruuat vaan maistu samalta. Sokeria vähentämällä suu tottuu uuteen makuun, mutta rasvassa on sitä jotain. Mässäilypäiviä en itse ole harrastanut, olen ottanut suklaata tai keksejä sen mukaan kun on oikealta tuntunut. Kuten bisnesman kertoi, pitää painonvartiointi jättää joskus taka-alalle sosiaalisten arvojen vuoksi...
 
Minä oon syöny sen piirakan!

Lady

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Naisnäkökulmaa

Kerrankin tällä keskustelupalstalla aihe jonka todella hallitsen ;) , eli painonpudotus... itsellä on taipumusta saada ylimääräisiä kiloja kun vain vilkaisenkin suklaata tms. Painonpudotus sinänsä ei ole vaikeaa, kun saa hyvän hurmoshengen päälle, vaikeampaa onkin sitten sen saavutetun painon säilyttäminen. Mutta muutama käytännön toimiva vinkki:

1. Hanki digitaalinen vaaka. Punnitse itsesi joka aamu (tyhjällä vatsalla) ja kiinnitä huomiota jokaiseen menetettyyn sataan grammaankin. Paino tulee kiloina, mutta lähtee grammoina, siitä ei kannata masentua!

2. Juo lasi vettä tunnissa. Yksinkertaista ja toimivaa. Täyttää vatsaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa.

3. Syö runsaasti hedelmiä ja vihanneksia. Itse pidän koko ajan työpöydälläni rasiaa, jossa on viipaleina omenaa, porkkanaa yms. ei-lihottavia herkkupaloja.

4. Älä paastoa. Varmin tapa retkahtaa roskaruokaan ja suklaaseen kahden viikon sisään. Itse olen todennut hyvin toimivaksi systeemiksi sen, että kuutena päivänä viikossa olen tarkkana, mitä suuhuni pistän, ja yhtenä syön mitä lystään. Totaalisia romahduksia ei silloin pääse tulemaan. Syö myös usein esim. hedelmiä, että nälkä ei pääse yllättämään.

5. Jos tuloksia on saatava nopeasti, Nutrilette-tuotteet ovat hyviä joskin kalliinpuoleisia. Ne veteen sekoitettavat jauheet vievät todella nälän moneksi tunniksi. Parhaiten Nutrileteillä onnistuu, kun korvaa niillä vaikkapa yhden aterian päivässä ( ei ala yököttämään, varsin makeita sekoituksia).

6. Tarkkaile syömäsi ja ostamasi ruoan energiapitoisuuksia. Itse kyllästyn parissa päivässä kalorien laskemiseen, mutta kun ostaa valmiiksi vähäkalorisia tarvikkeita, ei ruokakaan voi olla kovin lihottavaa.

7. Se liikunnan lisääminen... jos ei ole niin laiska kuin minä.

8. Positiivinen mieli! Yksi herkkupala silloin tällöin ei tarkoita lopullista romahtamista! Hidas painonpudotus on myös pysyvimmän luonteista.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Monet täällä suosittelevat perunan poisjättämistä, mutta itse olen täysin päinvastaista mieltä. Perunaa pitää syödä paljon, siis nimenomaan keitettyä. Ja kun ottaa sitä ruokaa, niin ottaa ennemmin ylimääräisen perunan, kuin ylimääräisen kauhallisen kastiketta (joissa yleensä on paljon rasvaa). Perunan poisjättämällä paino todellakin putoaisi nopeasti, mutta mikäli haluaa tehdä kokonaisvaltaisen muutoksen ja pitää se paino alhaalla, suosittelen perunansyöntiä.

Ylipäätänsä jos tekee radikaaleja muutoksia ruokavalioonsa, niin pitää muistaa, että jos siitä pudotuksesta haluaa pysyvän, niin sen muutoksen pitää olla sellainen, että sitä pystyy hallitsemaan. Eli kaikkea hyvää ei voi jättää pois periaatteella "lopullisesti".

Silläkään ei ole suurta merkitystä, syökö myöhään illalla. Aineenvaihdunta toimii kyllä öisinkin. Se illalla syömisen välttäminen laihduttamisen vuoksi on myytti, jonka ovat tuhonneet suurinpiirtein kaikki ravitsemusekspertit. Totta on se, ettei iltasyöminen sovi kaikkien elimistölle, mutta laihduttamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Laihduttaessa on hyvä sääntö se, ettei saa päästää nälän tunnetta syntymään. Eli pitää koko ajan mukana omenaa, mandariinia tms kevyttä ja muistaa syödä tasaisin väliajoin. Jos päästää suuren nälän syntymään, niin silloin tulee helposti ahmittua.

Nimimerkillä reilut 20 kiloa viime keväänä laihduttanut
 
"Ilvesläinen voi tällä hetkellä rakentaa helvetin kovalla voimalla toimivan aikapommin omaan pyllyyn."
- Nimimerkki Henkan osoitus tapparalaisten keskustelukyvyistä Burke Henry-ketjussa. 31.12.2006

laiska laita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, FPS
Viestin lähetti Huerzo

Sykemittari hyvä apu, eli luultavasti alue 140-150 on se optimaalisin? (joku voisi tarkentaa jälkimmäistä...). Kunnon kohennuttua nosto kevyeksi hölkäksi ja siitä edelleen rytmiä koventaen niin pitkälle kuin rajat riittävät. Muista pitää treenien lukumäärä alussa kohtuuden rajoissa, jokin 3 kertaa viikossa/45 min on sellainen määrä, jonka jokainen kykenee suorittamaan niin, ettei hommaan tympäänny.
1. Hanki sykemittari ja opettele muutama nyrkkisääntö:

"Paras" rasitusalue painon pudottajalle on noin sykkeillä mitattuna on 220 - oma ikä x 65%. Sillä syke alueella liikkumista noin 3 kertaa viikossa 50 min - 75 min ja kunnon venyttelyt pääle niin alkaa tulosta tulemaan. Moni tulee yllättymään ettei tuohon rasitustasoon tarvitse edes juosta. Netistä löytyy vaikka kuinka ja paljon tietoa vaikka hakusanalla peruskunto harjoittelu.

2. Harkitse muita peruskuntoharjoittelu muotoja kuin juoksu tai kävely.

120 kg miehellä on nivelet uskomattoman kovalla rasituksella. Aloita vaikka yhdellä pitkällä kävelylenkillä viikossa ja tee kaksi muuta peruskunto harjoitusta vaikka pyörällä tai uiden. Säästät niveliäsi. sitten kun painosi on pudonnut ja lihaskunto parantunut aloita kevyt juoksu. Muista SYKE!!

3.Ruokavalio kuntoon.

Tässä en ole asiantuntia mutta Atkinnsin dietti (juuri tuo "ei hiilihydraaateja") tuo tulosta.

4. Ei alkoholia.

1 pullo keskikaljaa sisältää sitä lihotuspaskaa saman verran kuin yksi tavallinen nakkipaketti.....

5. Lihakset kuntoon. Siis koko kropasta jalat, kädet, selkä, ja eteenkin tuo selkä ja vatsat.

6. Jos on ylimääräistä pätäkkää niin tuo persona trainerin käyttö ei ole ääliömäistä. Suosittelen

7. Tutustu alan lehtiin. Sportti, Fitness.... yms. yms. Hae sieltä motivaatiota.

8. Mittaa rasva Prosenttisi. nyt ja vaikka 4 - 5 kuukauden päästä. Se kertoo enemmän kuin vaaka. Ja peili on laihduttajan työkaveri numero kaksi rasva mittarin jälkeen

TSEMPPIÄ....

ps. Itselläni alkoi 5 kilon tiputtaminen... kuukaudessa
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Tsemppiä Tinke!

Mä pudotin 20 kiloa ( 5 kiloa tullut takaisin ) aivan yksinkertaisella tavalla. Eli, söin usein,vähemmän ja varsinkin hitaasti. En niinkään jättänyt mitään ruoka-aineita 'pois', sillä se ei mielestäni pitkässä juoksussa onnistu. Eräs artikkeli mikä kyllä kannattaa kokonaan jättää veks, on alkoholi. Siinä on kaloreita,sokeria ja rasvaa aivan sairaasti. Muutama keskikalja ( kyllä luit oikein! ) silloin tällöin ei ole pahaksi, mutta illan venyessä pitkäksi kannattaa dokata kivennäisvettä. Sitähän voi baarimikolta pyytää jäillä ja sitruunaviipaleella, niin kaikki luulevat, että dokaat ginitonicia, jos hannaat sitä mitä muut ajattelevat, kun vettä dokaat.
Liikuntaa ( fillaria,kävelyä,hiihtoa,uintia ) lisää, niin kyllä sulta smaga häviää Tinke.
Painonvartijat sopii myös monelle ja siellä paino lähtee aivan saletisti. Minulle ei WeightWatchers sopinut. En tykännyt syödä niin 'vaikeaa' safkaa, niin usein.
Mulle oli ehkä kaikkein vaikeinta luopua jätskistä, mutta sitten frendini vaimo urputti mulla aina tavatessamme sorbetista, jossa ei ole rasvaa(kaloreita) läheskään niin paljon kuin jädessä. Nykyään vedän sorbettia aina kun tekee jädeä mieli, enkä edes enää kaipaa ' suklaa mövenpickiä ' . Tai no, se on kyllä niin sairaan hyvää, että onhan sitä pakko joskus vetää, mutta ei koko boksia.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti dude
Silläkään ei ole suurta merkitystä, syökö myöhään illalla. Aineenvaihdunta toimii kyllä öisinkin. Se illalla syömisen välttäminen laihduttamisen vuoksi on myytti, jonka ovat tuhonneet suurinpiirtein kaikki ravitsemusekspertit. Totta on se, ettei iltasyöminen sovi kaikkien elimistölle, mutta laihduttamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
Näin olen antanut myös itselleni kertoa, hyvä näin. Moniin muihin mainittuihin asioihin pystyn helposti, mutta en iltasyönnin jättämiseen.

Nimimerkillä vajaa 10kg pitäisi pudottaa, jos vain saisi itsestään aikaan.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

pantteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Tinke-80
Kiitos myös Huerzo'lle hyvästä kirjoituksesta. Nyt olisi hakusessa vähän hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä. Nyt ensimmäisenä on tullut mieleen lihaa + kasviksia + kastike. Mutta onko teillä mitään ehdotuksia? Ihan konkreettisia ehdotuksia mieluusti.

- Tinke-80
http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9525421074

Itse ostin tällaisen kirjan. Se perustuu juurikin tuohon vähähiilihydraattiseen ruokavalioon ja sisältää puoli kirjaa ihan konkreettisia reseptejä. Kukkakaalimuussista jäätelöön ja suklaaseen. Siitä on olemassa myös kakkososa, jossa on lisää reseptejä.

Kirjan ensimmäinen puolikas on perustelua ruokavaliolle ja sisältää muutenkin todella mielenkiintoisia asioita. Tämän kun lukee, niin herää kyllä monia ajatuksia, suosittelen.! Esim. sellainen tieto löytyy kirjasta, että nykyinen länsimainen ravintosuositus hiilareiden, rasvan ja proteiinien suhteesta on muutaman prosenttiyksikön tarkkuudella sama, mitä lihakarjankasvattajat käyttävät rehussaan karjan lihottamiseen...
 

TDM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Oulu
Viestin lähetti Tinke-80
Kiitos myös Huerzo'lle hyvästä kirjoituksesta. Nyt olisi hakusessa vähän hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä. Nyt ensimmäisenä on tullut mieleen lihaa + kasviksia + kastike. Mutta onko teillä mitään ehdotuksia? Ihan konkreettisia ehdotuksia mieluusti.
Itse olen syönyt näitä Uncle Ben's ateriakastikkeita. Rasvaa on vain jotain 2 % eikä hiilareitakaan järjettömästi. Et tarvitse riisiä ollenkaan kun broilerinsuikaleiden ohella käytät pannulla lohkottua sipulia ja wokvihanneksia oman maun mukaan. Maustat vain kunnolla niin hyvää tulee.

Painoa pudottaessa on kuitenkin hyvä muistaa että täysi rasvattomuus ei ole hyvästä. Ihmiskeho tarvitsee rasvaa jonkin verran ihan joka päivä ja rasvan laadulla on välilä. Jos vedät erittäin vähärasvaista dieettiä, niin suosittelen että syöt esimerikiksi kalaöljykapseleita 2 kpl/päivä. Rypsi- ja pellavaöljy ovat myös hyviä rasvan lähteitä, sekä ihan pellavansiemenet. Maistuvat tosin aika pahalta. ;)

Alkoholi kannattaa poistaa kokonaan, mutta mikäli se ei onnistu niin vähennä alkoholinkäyttöä rajusti. Ja jos jotain on pakko ottaa silloin tällöin, kannattaa suosia kuivaa valkoviiniä tms. Alkoholissa on todella paljon energiaa, muistaakseni 2900 kcal/100g.

TDM
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kiitokset kaikille hyvistä ehdotuksista. Nyt on jo pelisuunnitelma muotoutunut vähitellen.

1. Aamulenkki joka päivä
2. Roska-ruoka jää pois
3. Kalja ja kaikki alkoholi pois pariksi kuukaudeksi
4. Siirryn syömään vahä-kalorista ja vähän hiilidydraatteja sisältäviä ruokia. Enemmän kasviksia ja vihanneksia.
5. Kuntosali-ohjelma, 3 kertaa viikossa.

- Tinke-80
 
Viimeksi muokattu:
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"
Viestin lähetti Brewer
' kuivassa valkoviinissä' on enemmän kaloreita kuin keskioluessa.
Tähän on pakko kommentoida, että 100 grammaa kohden valkoviinissä on luonnollisesti enämpi energiasisältöä kuin keskioluessa, mutta jos alkoholia nautitaan oikein eli humaltumiseen, kannattaa laihduttajan tietysti tintata mielummin jäykkää kuin loivaa.

Keskioluen energiasisältö on noin 180kj/100g, kuivassa viinissä 280kj/100g. lähde: www.fineli.fi

Viinipullosta tulee noin 7,5*280=2100kj, sikspäkki keskiolutta 20*180=3600kj. Alkoholia molemmissa on noin 70 g.

Mitä laihduttamiseen tulee, on tavoitteena saada 10 kiloa pidemmällä aikavälillä (4-5 kk) pois. Kerralla syötävän annoksen kokoa on pienennetty, vähemmän hiilihydraatteja, leipä pääosin näkkileiväksi josta saa todella hyvin kuitua. Katsotaan miten käy, raportoin myöhemmin, varsinkin jos onnistun.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tinke-80: kerro toki jatkossa miten projekti etenee..?

Tässä muutama vinkki, tosin suurin osa jo tullut mutta kertauksena jutut joita oon käyttäny:
- digivaaka; käytä ja usein..laita vaikka itsellesi ylös lukemia joka aamu/viikko.
- vältä hiilareita; itse tulee paljon syötyä kanan rintaa ja salaattia. Myös kalaa kannattaa syödä,rasvainenkaan kala ei haittaa koska rasva on parempilaatuista. Itse vedän "välipalana" paljon keittokinkkua (ei rasvaa).
- älä syö vehnää/sokeria; pahimmat jutut on vaalea vehnäleipä ja sokeri..vältä mahdollisimman paljon
- rypistys alkuun montaa kuukautta et jaksa liian tiukkaa linjaa. Ota alkuun tiukasti esim 2vkoa+ 2 viikonloppua.. tuon jälkeen tulosta näkyy jo varmasti. Sen jälkeen fiksusti suunnittelemalla jatko (6 päivää dieettiä ja yks päivä sikasyöntiä..)
- suunnittele viikko etukäteen suunnittele viikon ruokalistaa. Ongelmia ei niinkään tule jos aina on "järkevää" syömistä saatavilla/mietittynä..jos ruokailujen välit kasvaa ja on karmea nälkä niin silloin vetää usein nopeasti jotain epäterveellistä
 
Ultrat ovat erilaisia ... Kun he jakavat yhden sämpylän neljän hengen kesken nääntymisen partaalla, silloin he ovat onnellisia. (Ultras Jokerit)

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Viestin lähetti Yaremchuk
Tähän on pakko kommentoida, että 100 grammaa kohden valkoviinissä on luonnollisesti enämpi energiasisältöä kuin keskioluessa, mutta jos alkoholia nautitaan oikein eli humaltumiseen, kannattaa laihduttajan tietysti tintata mielummin jäykkää kuin loivaa.

Keskioluen energiasisältö on noin 180kj/100g, kuivassa viinissä 280kj/100g. lähde: www.fineli.fi

Viinipullosta tulee noin 7,5*280=2100kj, sikspäkki keskiolutta 20*180=3600kj. Alkoholia molemmissa on noin 70 g.

Parahin Gary,
Näinhän tämä menee. Laihduttaja ei oikein voi vetää kännejä, sillä alkoholissa(kuten todettu) on helvetisti kaloreita, jurrissa näläntunne kasvaa saletista ja vielä seuraavana kankkusaamuna sattaa retkahtaa esim. kokikseen ja salamipizzaan, jolloin yhdestä viikonlopusta tulee helposti kerättyä talteen kaikki viikon aikana tuhlatut kalorit.
 
Viestin lähetti Brewer
Parahin Gary,
Näinhän tämä menee. Laihduttaja ei oikein voi vetää kännejä, sillä alkoholissa(kuten todettu) on helvetisti kaloreita, jurrissa näläntunne kasvaa saletista ja vielä seuraavana kankkusaamuna sattaa retkahtaa esim. kokikseen ja salamipizzaan, jolloin yhdestä viikonlopusta tulee helposti kerättyä talteen kaikki viikon aikana tuhlatut kalorit.
Juuri näin ja täsmälleen.
Etenkin iän hiukan kartuttua tuo syömäpuoli tehokkaassa juopottelussa on ottanut isompaa roolia. Nuorempana jaksoi kummasti syömättäkin, kunhan kiisseliä riitti. Nykyään alkaa jo illan päätteeksi nälättää ja seuraavana päivänä tuo salamifrisbee maistuu.

Tästä syystä joutuu viinan juontia laihduttaessa vähentämään, tai ei ainakaan kunnon rännejä pysty vetämään. Siksi toisekseen krapulassa kuntoilu ei ole terveellistä millään tasolla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Taidanpa ryhtyä tähän projektiin minäkin kun totesin tänä aamuna olevani samoissa mitoissa kuin viime keväänä eli kaikki kuntosalilla hikoiltu ihra on tullut takaisin, with a vengeance (tuli pari kiloa lisääkin).

Ruokailun kanssa kannattaa suunnitella ainakin viikonlopun safkat etukäteen eli kauppaan ke tai to koska kukas sitä kauppaan perjantaina ehtii jos on baariin kiire ja lauantaina on kanuuna. Kun valmistaa ison setin jotain perusmättöä koko viikonlopuksi, ei houkutus tilata pizaa/kebabbia ole niin suuri.

Muutenhan kaikki oleellinen onkin tässä ketjussa jo sanottu eli hop vaan kuntosalille/lenkkipolulle, alkaen tänään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy