pernaveikko
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK, Crusaders, Lechia
Asia voi hyvinkin olla noin kun sanot, mutta kiinnostaisi silti tietää tarkemmin, itse kun kuulun siihen porukkaan, joihin propaganda mitä ilmeisimmin on purrut. Olen luullut, että ruisleipä pitää sokerit tasapainossa ja nälän loitolla serkkuaan ranskanpullaa paremmin.
Leipä on pääosin tärkkelystä ja imeytymisnopeus on silloin samansuuntainen niillä kaikilla ja melko nopea. Se kuitenkin vaihtelee rakenteesta ja leipomistavasta riippuen. Esimerkiksi jälkiuunileivän glykeeminen indeksi on kuulema huomattavasti valkoista sokeria korkeampi eli ei juurikaan terveellistä.
En ole niin edistynyt, että olisin pureutunut tarkemmin GI:n saloihin, mutta taitaa se asiallinen homma olla, vaikkakin kai jossain määrin muotitermi. Onhan se melkoista saada yhtäkkiä tietää, että ruisleivän jalusta-asemalle ei ole mitään perusteita, mutta siltä se vain täyttää, että tosiseikat ovat kiistattomia.